HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2021 Salı - 19:43

Bayraklı'da gergin meclis: 'Hayalperest' tartışması...

Bayraklı Belediyesi'nde gerçekleştirilen Mart ayı olağan Meclisi'nde AK Parti'nin başlattığı 'hayalperest' tartışması damga vururken, konuyla ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Arkadaş bize hayalperest diyor. Ben de diyorum ki özel sektör hastane yapıyor, sen ben yaptım diyorsun. Açılmayan hastane için CV topluyorsun, bu hayalperestlik mi yoksa vizyon mu?" diye konuştu.

Bayraklı da gergin meclis:  Hayalperest  tartışması...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDEONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Mart ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumu gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde gerçekleştirilen meclis oturumuna Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan esnafa verilecek destek ile İzmir Büyükşehir Belediyesi olağanüstü meclisinden geçen imar planları ve 'hayalperestlik' tartışmaları damga vurdu.

İHTİYAÇLARIMIZA CEVAP VERECEK BİR DURUMUN ÖNÜNÜ AÇTI

Meclisin açılışında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Büyükşehir'de kabul edilen imar planı düzenlemesine vurgu yaptı. Sandal, "Pazartesi olağan üstü meclisimizde kabul edinilen önerge ile belediyemiz ve ihtiyaçlarımıza cevap veren durumun önü açılmış durumda. Başta Büyükşehir bürokratlarına, bu konuda destek olan ve katkılarını sunan Çevre ve Şehircilik Bakmalığına, arada koordinasyonu sağlayan sayın Hamza Dağ'a ve tüm meclis gruplarına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ESNAFA DESTEK MADDESİ KOMİSYONDA

Mecliste ayrıca, Bayraklı sınırları içerisinde yer alan esnafa destek olabilmek amacıyla "2020 yılında dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan koronavirüs salgını sebebiyle getirilen tedbirler kapsamında çeşitli işyerlerinin faaliyetleri durdurulmuş veya faaliyetlerine belirli süre ara verilmiş olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, lokanta, restoran, paket servisi yapmayan pastane, birahane, cafe ve cafeterya, kahvehane ve kıraathane, gibi  işyerlerinin kapalı olduğu veya faaliyetlerine ara verildiği sürelerde katı atık bedelleri ile ayrıca  başvuruda bulunmaları  halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerinin alınmaması, pazar yerlerin de giyim ve oyuncak,  züccaciye, süs eşyası, çanta vb. tezgahı bulunanlar ile hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeni ile tezgahlarını açamayan pazarcı esnafının tezgahını açmadığı sürelerde  pazaryeri  tahsis ücretlerinin alınmaması ve devlet okulları, özel okullar, ana sınıf ve ana okulları, öğrenci yurtları  ile bu yerlerde faaliyet gösteren  kantin işletmelerinin kapalı olduğu  sürelerde işyerlerinin  katı atık bedelleri ile ayrıca  başvuruda bulunmaları  halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerinin alınmaması" önerisi Meclis gündemine getirildi. Meclis üyelerine sunulan öneri, incelenmesi amacıyla Meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu, Esnaf Komisyonu, Çevre Komisyonu, Hukuk Komisyonu'na gönderildi.

2 YILDIR ORADA BELEDİYE BAŞKANIMIZI GÖRMÜYORUM

Söz alan AK Partili Seyfettin Atbaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Atbaş, "Geçen sağanak yağıştan dolayı bir mahallemizde ağaç  devrilmesinden kaynaklı olarak bazı sıkıntılar yaşandı. Bu olayda gecenin 2'sinde gelerek çalışan personellerimize çok teşekkür ediyorum. Dolu dolu iki yıl oldu. Bizde Büyükşehir Belediye başkanızım var mı? Ben bir gece kondu çocuğu olarak 2 yıldır orada belediye başkanımız görmüyorum. Ben buradan büyük şehir belediyi başkanımızı da sesleniyorum. Lütfen bir çıkalım, söylediklerimiz büyükşehirde de dile getirelim.. Her tarafı sorunlu.  Asfalt geliyor ancak asfalt geldiği gibi bitiyor ve sonrasında bir şey yok. Köy yollarına tezek dökülmüş gibi parça par.a dökülüyor. Çukur aynı çukur yol aynı yol. İnsanların aklı ile dalga geçmeyelim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Bu milli servettir. Araçlarda alt kalmadı. Taşocaklarımızın etrafını gezsinler ve görsünler. Gecekondu da oturan arkadaşlarımız iyi biliyor ancak apartmanda oturan arkadaşlarımız  bu sorun bilmiyor. 5 yola söz verdiniz ancak Temmuz'dan bu yana 2 tane ya yapıldı ya yapılmadı" dedi.

BİZ SİZDEN ULTRA MEGA PROJELER BEKLEMİYORUZ

Mecliste söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emre Demir, "Bizim belediyemiz depremden öncesinde, Bayraklı olduğundan beri ne yaptı, nasıl önlemler aldı. Geldiğiniz günden bugüne kaç metrekare yeşil alan yaptınız. Biz sizden ultra mega projeler beklemiyoruz.  Şubat 2020 Meclisinde ben size 'salı pazarının olduğu yerde 2 adet düğün salonu sözü vermiştiniz' diyorum. Siz bize talimatlarımı verdim çalışmalar yapılıyor başlayacağı dediniz. 11 Ağustos 2020 de mahalle buluştuk ve orada da yine aynı çalışmanın talimatlarını verdiniz. 17 Şubat 2021'de de yine düğün salonlarının yapımı için talimat verdim diye paylaşım yaptınız. Bayraklı'daki tabletler nereden geliyor dediğimizde siz bize hayırsever iş insanları veriyor demiştiniz. Ancak tabletler inşaat ruhsatı verilen kişilerden 3-5 tablet istiyorlar. Hatta İl Başkan yardımcılarınızdan biri ruhsat alırken 'nasıl benden tablet isterseniz' diyerek İmar Müdürümüzü darp etmiş" ifadelerini kullandı.

2024'Ü GÖRÜRSENİZ İYİ

Darp iddiaları ile ilgili konuşan Serdar Sandal, "Dedikodular ile ilgilenmeyin. Sizi ilgilendiren tabletlerin nasıl alındığı" dedi. Sandalın sözleri üzerine AK Partili Emre Demir, "Biz bunun takipçisi oluruz. 2024'te yerel seçim var. 2024'de Bayraklıdaki vatandaşlar size günaydın sayın başkan diyecekler, uyanın başkan diyecekler. Kazanan başkan olacak" diye konuştu. Demir'e yeniden cevap veren Sandal, "O güne kadar kalırsanız görürüz. Hiç merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ DÖNEMLERE KIYASLA REKOR KIRMIŞTIR

Söz alan CHP'li Meclis Üyesi Cindi Can Polat ise, Soyer'e haksızlık yapıldığını belirtti. Polat, "Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir başkanı var ve adı Tunç Soyer. Gerçekten yadırgadım, içimizden bir arkadaşın ismini bilmediğini söylemesini  yadırgadım. İBB Başkanının yoğun bir programı var. Her mahalleye gelmesi zaten beklemek doğru olmaz. Görev süreci boyunca defalarca başkan Bayraklıya geldi. Arkadaşımız Büyükşehir hizmet diyor ancak gecekondulara hizmet etmedi diyor. Asfalt diyoruz ancak Büyükşehir Belediyesi 2 yıl içinde geçmiş dönemlere kıyasla rekor kırmıştır. Bunu belediyeden talep ettiğinizde zaten göreceksiniz.  Bayraklı sınırları içinde bir tane modern ve son teknoloji ile inşa edilen bir otopark var. Bu otopark yakın zamanda hizmete geçecek.

BURADA HERHALDE BİR SORUN YOK

Eleştirilere yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal, "Ben önceki meclislerde bu eleştiriler geldiğinde turist gibi gezerseniz göremezsiniz demiştik. Osmangazi hizmet binamıza gittiniz de su altındaydı, ancak yapılan çalışmalar sonrası ne hale geldi. Yapılan parklar ile ilgi ilgili daire başkanlarımız burada. Adaletli olmak lazım. Adalet sadece üyesi olduğunuz partinin başındaki adalet değil. Vicdanen adaletli olmanız lazım. Kamu kurum ve kuruluşların çay parası bulamadığı, bütün yatırımların askıya alındığı bir süreçte, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına örnek işler yapıyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında Bayraklı belediyesinin neler yaptığını vatandaşlar biliyor. Tabii ki biz burada iş yapana arkadaşlardan gönüllülük esası içinde uygun görürseniz tablet konusunda destek olun diyoruz. Burada herhalde bir sorun yok. İş adamı iş yapıyorsa şu okulun tadilatını da yap diyoruz. Keşke herkes bunu yapabilse. Bunu ucuz bir polemik konusu yapmak doğru değil. 102 milyon krediyi ödeyen ve kredi çekmeyen bir belediyeyiz biz. Gerekiyorsa mali işler nasıl oluyor diye gelip bizden ders alsınlar. O günaydını sana söyleyecekler. 2024'de buradayım, hep birlikte göreceğiz. Vatandaşın kanaati üzerinden algılarla siyaset yapılmaz. Biz işimiz ahlakımız ile vatandaşın gönlünde yer edinmeye geldik. Göreceksiniz söylediğimiz her işi yapacağız. Biz kökleri Kuva-i Milliye'den gelen bir siyasi partiyiz. Biz devlet nizamı nedir biliriz ve işi hangi kurallar ile yapacağımızı biliriz. Buna göre kurallara uyarız. İZBETON bölgede birkaç defa ihaleye çıkmış işi bırakmış adam gitmiş. Burası Muz cumhuriyeti mi adamı mı döveceğiz?  Asfalt ile ilgili tüm Türkiye'ye örnek olacak çalışmayı arkadaşlarımız tamamladı" diye konuştu.

ASFALTIMIZI ÜRETECEĞİMİZ MİNİ PLAN KURUYORUZ

Çalışma ile ilgil söz alan CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Balıkçı, atıklardan asfalt üretebileceklerini söyledi. Balıkçı, "Biz başkanımızın iradesinde, birkaç arkadaşımız ile hazırlık yaptık. Fen işleri müdürlüğümüz ile atık yağların tekrar dönüştürülerek, yerden çıkartılan asfaltların dönüştürülmesi konusunda bir çalışma yaptık. İki atık malzeme ve sıfır maliyet ile kendi asfaltımızı üreteceğimiz mini plan kuruyoruz. Günlük 60 ton civarı asfaltı belediyemize kazandırdık. Argesi bitti" dedi.

KURTARMA EKİPLERİNE İLK MALZEMESİNİ BİZ VERDİK

Yeniden söz alan Serdal Sandal ise , "Deprem sürecinde Tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışma yaptık.  Bayraklı Belediyesi'nin buradaki fonksiyonunu yadsırsanız, o zaman size Elazığ'da, Van'da neden olmadı diye sorarız. Burada önemli olan, bu işi yaparken sadece biz yaptık demek. Bu işin birleşeniyiz ancak önemli bir birleşeniyiz. Depremden sonra tüm vatandaşların konutlara yerleştirildiği, beyaz eşyalarının sağlandığı  konuda bayraklı belediyesi yadsırsanız yanlış olur. Burada kurtarma ekiplerine ilk malzemesini biz verdik. Burada sahada olan 900 personelimizin emeğini yadsımamak lazım" diye konuştu.

2 TANE ASFALT SAYDINIZ, BAŞKA BİR ŞEY YOK

Sandal'ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "7 yıldır Cindi bey ile birlikte bu meclisteyiz. 5 yıl önce yolun yer altına alınması gündeme geldi ancak yapılmadı. Büyükşehir belediyesi meclis gündemine dahil alınmadı. İzmir'in lüks sahile sahibiz ancak sahili kullanamıyoruz.  9 kilometrelik sahil şeridini kullanamayan bir bayraklı halkıyız. Bize yapılanı söyleyin. 140 milyon harcadık diyorsunuz 2 tane asfalt saydınız, başka bir şey yok. Seçim zamanı su vaatleriniz oldu, 2 yıl geçti hangi vaatlerinizi yerine getirdiniz?" dedi.

'2024'Ü GÖRÜRSENİZ İYİ' SÖZÜNE DARBE İMASI: BIRAKIN ŞOVU!

Aktaş'ın sözleri üzerine yanıt veren Başkan Sandal, "Farz edin bir şey yapmadık, ancak pandemi yaşadık, deprem yaşadık borçlarımızı ödedik. Bildiğiniz böyle bir kurum var mı ?" diye sordu. Sandal'ın sözleri üzerine yeniden söze giren AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "Bayraklı belediye kendi bütçesinden para dahil ayıramadı afet ile ilgili. Afet ile ilgili deprem ile ilgili bir bütçe ayrılmasını beklerdik" dedi. Aktaş'ın 'bütçe' çıkışı üzerine konuşan Sandal, "Ülkemizde bu afeti yaşamış hangi belediyemizde bütçede bunları gördünüz?" diye sordu.

Aktaş'ın Sandal'ın yaptığı '2024' açıklamasının darbe iması mı olduğu sorusuna yanıt veren Başkan Sandal, "Bırak şov yapmayı, kimsenin darbe falan dediği yok" dedi.

'DARBE' GERİLİMİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın AK Partili Meclis Üyesi'ne '2024'ü görebilirsen' söylemi üzerine sert bir çıkış yapan  AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "Birilerine mesaj mı gönderiyorsunuz?" diye sordu. Aktaş'ın söylemi sonrası konuşan Başkan  Sandal, "Biz seçim dışında hiçbir şeye inanmayız" ifadelerini kullandı.

SİZ HAYALPEREST MİSİNİZ VİZYONER MİSİNİZ?

Açıklamalar üzerine söz ala AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, Sandal'a 'hayalperest' ifadelerini kullandı. Hızal, "Biz yerel meclisin üyeleriyiz.  Doğal olarak budaki meclis üyesi arkadaşlarımız elbette ki çıkıp size her meclis toplantısında 'şunları yapmayı vaat ettiniz' diyebilir. Ancak biz burada şunu görüyoruz sizde,  Bu yapılan eleştirilen hemen arkasından, Bayraklı'da yaptıklarınızı sıralamanızı beklerken, anlamsız şekilde başka kurumları suçlayıcı tavırlar içine giriyorsunuz. 140 milyon İBB başkanlığı tarafından size verildi ve bununla neler yapıldığını size en az beş defa sordum. Bu konu üzerinden bile polemik çıkardınız. Sonrasında afaki ve söylenirken bile inanılmayan projelerden bahsettiniz.  Siz hayalperest misiniz vizyoner misiniz? Bence siz hayalperestsiniz. Altınyolu çok kısa süre içerisinde trafiği yerin altına alacağız diyen hayalperesttir. Kanal İstanbul projesi diyen kişi sizin hayal edemeyeceğiniz projelere imza attı. Pandemidemi eleştirdiğiniz kurumlar çok kısa süre içerisinde çok kısa süresinde şehrin çeşitli yerlerinde  hastaneler açtı. Pandemi döneminde elbet ekonomik anlamında ülkemizde de bir takım daralmalar odlu. Ancak eleştirdiğiniz kurumlar pandemide bile bir çok görevlerini yerine getirdi. Çok kısa sürede hastaneler inşa edilip vatandaşların hizmetin açıldı. Sahra hastanesi diye bir takım belediyeler de bazı prefabrik yapılar yapılarak hastana gibi lanse edildiğini gördük.  Yine eleştirdiğiniz aynı kurumlar depremin hemen ardından yaklaşık 1 milyarın üzerinde bir maliyet ile depremzedeler kalıcı konut inşaatı başladı.  Yapılmadı dediğiniz Elazığ'da ise 1 yıl içinde kontlar teslim edildi. Bayraklı Belediyesi hiçbir şey yapmadan çok şey yapıyormuş algısı yaratan bir belediye haline geldi. Deprem öncesinde bir plan notu çalışması yaptı. Bizde meselenin sıcaklığı üzerinden oy birliği ile geçirdik ancak ben sizi bunun altlığı yok diye uyardım.  Şimdi sizin yaptığınız çalışma İBB tarafından geri gönderildi.  Burası muz cumhuriyet değil dediniz ya ancak sizin tavrınız öyle duruyor. İBB belediyesi bütün siyasi partileri ile çok güzel bir çalışma sergilediler. Sonuç olarak ortaya bir öneri çıktı, ilçe belediyelerine 5 aylık bir süre içinde plan yapma konusunda çalışma yapılması yönünde öneri verdi.  Burada bir plan revizyonu yapılacak mı göreceğiz. Bayraklıda maalesef şehircilik anlamında ve kentsel dönüşüm anlamında çok ciddi problemler var. Bayraklı'nın birçok mahallesinde plan çalışmaları yapıldı. Ne oldu? Ben burada üç kez sizin sunumlarınız izledim ancak sonuç yok. Bunu eleştirmeyecek miyiz? Yarın bu şehirde deprem olmayacağımızın garantisini hangimiz verebiliyoruz?  Siyaseten bu eleştiriyi cevaplarken, 'İBB'de doğru bir çalışma yapıldı, Bayraklı'da bunun yapalım' demenizi beklerken, o kurumlarda bunlar yapılmadı gibi diyerek sanki Bayraklıda muhteşem işler yapıldı gibi söylüyorsunuz. Vatandaşta gerekli cevabı alacaksınız sizde. Geçen günlerde çok güzel bir video vardı. CHP Genel Başkanının taşkınlar sonrası sokakları gezerken bir hanımefendinin sözü vardı…" ifadelerini kullandı.

HIZAL VE SANDAL ARASINDA İPLER GERİLDİ

Hızal'ın sözleri üzerine araya giren Sandal, "O zaman bizde videolar çıkarlarım. Yüzlerce video var, bu buranın meselesi değil. Video üzerinden genel siyasete girmenizi hayır diyorum" diye konuştu.

Yeniden söze giren Hızal ise, "Bu şehri 35 yıldır siz yönetiyorsunuz, Bayraklı'yı 12 yıldır siz yönetiyorsunuz. Bu süreçte çözülmeyen sorunları elbette ki siz çözeceksiniz. Çözmeniz için biz eleştireceğiz, çözmezseniz yine eleştireceğiz" dedi.

AK Partili Hızal'ın sözlerini tamamlamasının ardından konuşan Başkan Sandal, "Arkadaşa bize hayalperest diyor. Bende diyorum ki  özel sektör hastane yapıyor, sen ben yaptım diyorsun, Açılmayan hastana için CV topluyorsun, bu hayalperestlik mi yoksa vizyon mu?" diye sordu.

MHP'Lİ ŞAHİN SALONU TERK ETTİ

Israrla söz alamaması sonrası ayağa kalkarak konuşma yapan MHP'li Muhammet Şahin, "Biz burada söz istiyoruz ancak neden söz vermiyorsunuz? Bizi halk buraya seçti bizimde konuşma hakkımız var. O zaman mecliste kalmamamızın ne anlamı var?" dedi. Şahin'in sözleri üzerine konuşan Başkan Sandal, "Söz verip vermemek benim yetkimde. Meclise kalıp kalmamak sizin kararınız" dedi. Yeniden söz alan  MHP'li Muhammet Şahin, "O zaman bende sizi protesto edip salonu terk ediyorum. Bizi buraya halk seçti" diye konuştu.

ALLAHIN İZNİ İLE AYA DA ÇIKACAĞIZ

Gündem dışı konuşmalarda yeniden söz alan AK Partili Özgür Hızal, "Bugüne kadar İBB yada bayraklı belediyesi ne yapmış. Bugün önümüze bir önerge geldi kahveler ile ilgili. Geçen yıldan buyana yapılmış tek somut önerge. Bu mecliste alınmış başka bir karar var mı ? Ben sizi bu anlamda anlıyorum. Bayraklı ve İzmir'de yapılması gerekenlerin yapılmamasından kaynaklı böyle meseleleri genel siyasete çekerek, genel siyasette de doğru olmayan ifadeleri kullanarak bizim eleştirilerimizi haksız bir eleştiri gibi ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Biz sonuna kadar burada Bayraklı'yı konuşacağız. Bu şehirde, depremler oldu, seller oldu, farklı sorunlar yaşandı. Bu şehrin kentsel dönüşüm sorunu var mı var.  Kim çözecek bu sorunu? Bayraklı Belediyesi çözecek. AK Parti iktidarları 19 yıl boyunca bir çok kişinin hayalini kuramayacağı yatırımlara imza atmıştır. Siz ne kadar eleştirseniz de o havalimanları AK Parti iktidarları yaptı. O hastaneleri AK Parti iktidarları yaptı.  Sizin hayalinizi kuramayacağınız İHA'ları SİHA'ları AK Parti hükümeti de yaptı. Allahın izni ile aya da çıkacağız" diye konuştu.

Meclisin kapanışında konuşan Sandal, "Ben Özgür beyi nezaketi ile birlilerim. Yerel siyaseti konuşalımdan genel siyasete gelme noktanızı anlayamadım. Siz buradan hastane yaptık yol yaptık derseniz, özel yol yapıyorsunuz gitsek bile parasını öderiz. Genel meselelere girmeden bu meseleleri kapatıyoruz" dedi.

 
'Acılı çiğ köfte' saldırganları tutuklandı!
 
Salgında son durum: 68 can kaybı, 11 bin 837 yeni vaka!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 3 Mart 2021 Çarşamba 10:08

Bayraklı Sevgi Yolu üst sokağından cengizhan otoban kavşağına kadar özellikle otobüs yolu başta olmak üzere yolların hali perişan asfalt ve beton yamasından başka birşey yok. birde yıllardır beceremediğiniz Fuat e Edip Baksı, Alpaslan ve Cengizhan Mahallelerini içeren kentsel dönüşüm projesi var. Hadi şimdi bunada bir bahane kılıf bulun hizmet veremiyoruz demeyin. Bayraklının hali içler acısı.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis gündemine geldi... Bornova'da 20 araç emekliye ayrılıyor
Belediye hizmetlerinde kullanılan ancak ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar ...
İzmir’de kamu çalışanları için yeni mesai saatleri!
Normalleşme süresi içerisinde alınan kararlar doğrultusunda kamu çalışanlarının ...
Çiğli Belediyesi'nden iklim değişikliğine örnek proje
Çiğli Belediyesi tarafından, iklim değişikliği uyum çalışmaları kapsamında ...
 
Konak’ın okulları eğitime hazır
Konak Belediyesi, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte eğitim ...
Yıllardır atıl duruyordu... Büyükşehir'e ihaleden veto!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar ...
'Can Baba' Bornova'da ölümsüzleşti... İkinci tohum merkezi yola çıktı
Can Yücel Tohum Merkezi'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Karşıyaka, Girişimcilik Merkezi'ne kavuştu
Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyakalı girişimcilere destek olmak ...
İzmir'de yeni korona kararları: Cenaze namazı, hamilelik izni...
Koronavirüs pandemisi normalleşmesi süresince alınan kararlar doğrultusunda ...
Turizm sektörü 2021’e dinamik başladı
Fuarcılıkta yeni dönem, turizm sektörünü buluşturdu. Türkiye’nin ilk sanal ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva