HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2013 Perşembe - 16:08

Bayraklı’da AK Partili adayın projesine CHP sahip çıktı!

Yerel seçimlerde AK Parti’nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı İşadamı Selim Gökdemir’in Japon Bahçesi Projesi’ne belediye meclis toplantısında AK Parti grubu ret verirken CHP destek verdi. Proje oy çokluğu ile kabul edildi.

Bayraklı’da AK Partili adayın projesine CHP sahip çıktı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile AK Partili meclis üyelerinin tartışmaları ile gündeme gelen belediye meclisinde ilginç bir karar alındı. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin belediye başkan adayı olan İşadamı Selim Gökdemir’in Altınyol üzerinde bulunan yeni gökdeleninin etrafında yapmayı planladığı projeye CHP destek verirken AK Parti karşı çıktı.

Belediye meclislerinde eşine az rastlanır kararın alınması süreci Gökdemir’in belediyeye başvurup inşaatı bitme noktasına gelen Yeni Kent Merkezi’ndeki gökdelenin etrafında kalan mülkiyeti belediyeye ait alanda düzenleme yapmak istemesiyle başladı. Gökdemir, Adalet Mahallesi sınırlarında kalan imar planlarında ‘park alanı’ olarak görülen kamuya terkli 2 bin metrekarelik alanda iki yıl önce hayatını kaybeden Türk vatandaşı Japon Mimar Tatsuya Yamamoto’nun isminin verileceği bir ‘Japon Bahçesi’ projesi hayata geçirme talebinde bulundu. Gökdemir ayrıca, onay verilmesi halinde proje alanının beş yıl boyunca bakımını üstleneceğini belirtirken güvenliğin de yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Megapol Emlak Yatırım Turizm İnşaat Sanayi LTD. ŞTİ tarafından sağlanacağını taahhüt etti.
 
OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Yerel seçimlerde rakibi olan şu anda belediyeyi yöneten rakibi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Gökdemir’den gelen teklifi kabul ederek projeyi meclisin onayına gönderdi. Başkanlık önergesi olarak gelen maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Karabağ ile AK Partili meclis üyeleri arasında kavga çıktı. Geçen ay yaşanan ve savcılığa bile intikal eden meclis toplantısında toplantıyı terk eden AK Partililerin ardından projenin kararı katılanların oy birliği ile komisyonlara gönderildi. CHP’li meclis üyelerinin gönderdiği madde geçtiğimiz günlerde de İmar, Hukuk, Çevre ve Sağlık, Kültür, Sosyal İşler Komisyonlarında görüşüldü. AK Parti grubu terk ettiği meclis toplantısında geçen tüm maddelere ‘ret oyu kullanma’ kararı verdi. İlgili komisyonlarda proje için destek verilmedi. Son olarak da dün yapılan meclis toplantısında komisyonlardan oy çokluğu ile gelen madde kararlı tutum devam ettirildiği için onay alamadı. AK Parti grubu, kendi partisinin adayının projesine ret verirken madde CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile meclisten geçti ve kabul edildi.
 
Gökdemir’in teklif ettiği projeye karşı ret oyu kullananlar arasında Megapol Emlak Yatırım Şirketi’nin koordinatörlüğünü yürüten Belediye Meclis Üyesi Hakan Yıldız bile yer alırken AK Parti Grup Başkanvekili Ali Aslan, Grup Sözcüsü Hüsnü Boztepe ve Grup Sekreteri Kemal Büyükkesim gibi isimler de karşı oy kullandı.
 
MİMAR SİNAN TEKLİFİ
Karara karşı çıkan isimler arasında yer alan AK Parti’nin Meclis Üyesi Mimar Ali Kökoğuz, Tatsuya Yamamoto’nun isminin en son akla gelmesi gerektiğini söyledi. Kökoğuz, “Eğer bir kişinin ismi verilecekse zaten bu bir Japon değil Türk olmalıdır. Bizim, Dünya’ya nam salmış Mimar Sinan, mimar Kemalettin gibi değerlerimiz var. Ankara’da birinci meclis binasını yapan Mimar Vedat Tek gibi değerli insanlar dururken bu teklifi anlamakta zorlanıyorum” dedi. Kökoğuz, belediye yönetimini de eleştirerek, “Yıllık bütçesi 110 milyon TL olan bir belediye 2 bin metrekare alana park yapamıyor mu?. Belediye burayı kendisi yapmalı ve adını da herkesin değer verdiği önemli bir isim koymalıdır” ifadelerini kullandı.

 
KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
İzmir’in yakından tanıdığı isim olan İşadamı Abdullah Kavuk’un Bornova Altondağ’da hayata geçirmeyi planladığı son projenin mimari çizimini yapan Japon Mimar Yamamoto 1961 yılında Japonya’da doğdu. Burada Shibaura Teknik üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1983’te lisans, 1985’te yüksek lisans derecelerini aldı. 1986’da Türkiye'ye yerleşti. 1987-90 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi, 1991-95 yılları arasında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu süre içinde Japonya, Türkiye, UNESCO gibi kuruluşlar adına çeşitli projeler yönetti. Japonya, ABD ve Avrupa’da uygulanmış çeşitli eserleri de bulunan Yamamoto uzun süre İstanbul’da yaşadı. Bir Türk ile evlendikten sonra vatandaşlığa geçen Japon mimar, iki yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yapsın gideriz 7 Ocak 2013 Pazartesi 23:24

Şimdi anlaşılmayan şu eğer oraya güvenlik koyup site içi gibi otoparka varana kadar yer yapılırsa bende vatandaşım giremezsem vay ki vay vatandaş giremezse orayı verenlerden vatandaş hakkını alır

Yorumu oyla      13      5  
hakkı 6 Ocak 2013 Pazar 23:34

kentleşme diyede konutların önünü kapatan devasa yapılar buyurun sosyal demokrat plazalara işte bundan kaybedilecek halka ver hobi bahçesi yapsınlar ilerde burası kapatılırsa anayasa mahkemesine kadar gidilir

Yorumu oyla      12      5  
MUSTAFA ALKAN 5 Ocak 2013 Cumartesi 14:16

GÜZEL İZMİRİN KENT MERKEZİ OLARAK İLAN EDİLEN YERİNDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATAN VE ADETA ÇÖPLÜK GÖRÜNÜMÜNDE OLAN VE MÜLKİYETİ BAYRAKLI BELEDİYESİNE AİT OLAN BİR ALANIN DÜZENLENEREK JAPON PARKI MİMARİSİNDE VE TÜRK VATANDAŞI OLAN VE TÜRKİYEDE HİZMET ETMİŞ VE TÜRKİYEDE VEFAT EDEN VE DÜNYACA ÜNLÜ BİR MİMARIN İSMİNİN VERİLMESİNİN NERESİ YANLIŞ NERESİ POLİTİK DOĞRUSU ANLAYAMADIM. KALDI Kİ BU BİNADA HER KAT SATILMIŞ DURUMDA. YAPILACAK İŞ İZMİRİN KENT MERKEZİNİ VE DOLAYISIYLA İZMİRİ GÜZELLEŞTİRECEK

Yorumu oyla      13      6  
Yi yavrum yi 3 Ocak 2013 Perşembe 23:55

Şimdi bunların cevabı dört yıl sonra çıkar mülkiyetlerdeki değişikler nedir ona bakılır

Yorumu oyla      16      6  
adil usta 3 Ocak 2013 Perşembe 20:47

chp grubu başkanın kulu, göz göre göre kamu arazisini selim gökdemir'e hibe ediyorlar. AKP YE TABİKİ HELAL OLSUN.

Yorumu oyla      21      20  
hakkı turan 3 Ocak 2013 Perşembe 16:32

Helal olsun AKP gurubuna tebrik edıyorum valla adam kendi binasının yanındaki kamu arazısını kendi bahçesi yapıyor ve CHP gurubu onay veriyor yuh be helal olsun AKP ye seçimlerde oyun AKP ye CHP ye oy yok

Yorumu oyla      30      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de CHP'de yeni yıl kutlaması: Hedef yüzde 75
Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Teşkilatı tarafından ...
Kıraç’tan Kocaoğlu’na: Yürütmeye gel, yardımcı(m) ol!
İzmir’in Mülki Amiri, çarpıcı açıklamalarda bulunduğu Söz Meclis’ten İçeri ...
Güzelbahçe'de 8 ayda 3.5 ton atık yağ toplandı!
Güzelbahçe Belediyesi, bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ...
 
Gaziemir AKM’de ‘bol ödüllü gösteri’
Yeni kapı Tiyatrosu oyuncuları bol ödüllü oyunları ‘İmparatorluk Kuranlar’ı, ...
Karşıyaka sokaklarına makyaj!
Karşıyaka Belediyesi’nin yıl boyunca kentin tüm sokaklarındaki yenileme ...
Ege-Koop zirvesi: Kocaoğlu-Okuyan ve Aslan bir arada…
Genel ve yerel siyasetin iki önemli ismi Ege-Koop çatısı altında bir araya ...
 
Bornova’da haftada bir kadınlar matinesi!
Çeşitli hobi ve beceri kurslarıyla hayatlarını renklendiren Bornovalı ...
Pasaport Yat Limanı’na tarih freni!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘35 İzmir ...
Minik Fidan ‘daha iyi görmeyi’ hayal etti
Şimdiye kadar binlerce çocuk hayal etti, Konak Belediyesi yerine getirdi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva