HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2020 Perşembe - 09:55

Bayraklı'da aileler eğitimde

Bayraklı Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan farkındalık eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen 'Çocuklara mahremiyet eğitimi nasıl verilmeli' başlıklı seminere aileler büyük ilgi gösterdi.

Bayraklı da aileler eğitimde

Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte UCİM İzmir Koordinatörü Avukat Candan Tekin Çekiç, İletişim Koordinatörü  Avukat Yeşim Aydın ve Psikolojik Danışman Filiz Budak, katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Konuşmacılar, çocuk istismarı ve türleri, çocuklara özel bölgelerinin öğretilmesi, istismarın önlenmesi ve yapılması gerekenleri anlattı. Açılış konuşmasında UCİM'i tanıtan Candan Tekin Çekiç, derneğin amacı, çalışma prensibi ve misyonu ile ilgili bilgiler verdi. Avukat Yeşim Aydın ise çocuk istismarının Türk Ceza Kanunu’ndaki yerini, çocuklara karşı işlenen suçların cezalarını ve bu suçların sonuçlarını özetledi.

Ailelere, çocuklarını istismardan nasıl koruyacaklarına dair yol gösteren Psikolojik Danışman Filiz Budak ise fiziksel ve duygusal istismar arasındaki farkı, çocuğa özel bölgelerinin öğretilmesinin önemini anlattı. Fiziksel, cinsel ve duygusal istismar hakkında bilgi veren Budak, şunları söyledi: “Çocuğun, kendisinden en az 6 yaş büyük kişi veya kişiler tarafından cinsel haz amacı güderek, zorla ya da ikna edilerek kullanılması cinsel istismardır. Cinsel istismar türleri temas içermeyen, cinsel dokunma ve cinsel sömürme olarak görülebilir. Çocuğun kısıtlı olarak zarara uğratılması ya da fiziksel olarak bir cezaya çarptırılması duygusal istismardır. Hasar durumu ve sonuçları somut olarak gözlenebildiği için en kolay tespit edilebilen istismar türüdür. Duygusal istismarın görüldüğü davranışları çocuğa bağırma, korkutup yıldırma, reddetme, aşağılama  tehdit etme gibi sıralayabiliriz. Fiziksel ihmal ise çocuğun ailesi ya da bakıcısı tarafından, yaşamı için gerekli ihtiyaçlarından yoksun bırakılmasıdır.”

İstismar konusunda aileleri uyaran ve katılımcılara “Çocuklarınızı dinleyin” önerisinde bulunan Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocukların anlattıklarına inanın. Çünkü onlar olayları saf ve temiz haliyle size aktarır. Bunun için onlarla konuşun, oyunlar oynayın, birlikte ortak çalışmalar yapın, iş yerinizdeki olayları anlatın. Olumlu ya da olumsuz fark etmez başınıza gelenlerden bahsedin. O da sizinle bir çok şeyi paylaşmayı öğrenir. Başına gelebilecek kötü olayları anlatırken beyaz ve siyah gibi ayrımlar yaparak anlatın. Çocuklarınızın yanında cinsel ilişkiye girmeyin. Evin içindeki giyim tarzınıza dikkat edin. Siz nasıl davranırsanız, dışarıda böyle bir şeyin normal olduğunu düşünerek hareket edeceklerdir.  Özel bölgelerin öğretilmesi yine önemli konulardan biri. İster çok yakını olsun, isterse dışarıda tanıştığı ya da tanıştığınız biri olsun, onların özel bölgelerine dokunulamayacağını anlatın. Çocuklarınıza, kendi bedenlerinin kararlarını kendilerinin vereceğini anlatın. “

Konuşmaların ardından, katılımcılara, çocukların özel bölgelerini oyunlarla anlatan broşürler dağıtıldı. Eğitimin ardından Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selda Arslan; UCİM İzmir Koordinatörü Avukat Candan Tekin Çekiç, İletişim Koordinatörü Avukat Yeşim Aydın ve Psikolojik Danışman Filiz Budak’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

 
Bornova kazasında yeni gelişme: 'Cep telefonu' detayı!
 
CHP'li Serter’den bakanlara 'Corona virüs' sorusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Şubat 2020 Perşembe 12:07

Çok yararlı bir etkinlik olmuş, emeği geçen herkesi tebrik ederim. Özellikle bu konudaki çalışmaların artması, örnek olması dileğiyle...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de ‘Memleketin Kısmeti’ne yoğun ilgi
Türkiye çağdaşlaşma tarihinin önemli isimlerinden usta Yazar Aziz Nesin’in ...
Karabağlar Hocalı’yı unutmadı!
Ermenistan tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı’da katledilenler, ...
Torbalı’ya paket arıtma tesisi kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı’da paket atıksu arıtma tesisi açtı. ...
 
Foça'dan İl Başkanı Yücel'e ziyaret
Foça Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ...
Bergama Belediyesi'nden yabani ot seferberliği!
Bergama Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz mevsimi hazırlıkları ...
İzmir ulaşımında 'kiralama' modeli: Fiyatı sadece 9,5 TL!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü ile Garenta firmasının ...
 
Narlıdere’nin kızlarına ücretsiz yelken eğitimi!
Narlıdereli kız çocuklarına ücretsiz yelken eğitimi vermek için çalışma ...
Bornova deprem konusunda farkındalık yaratıyor!
Türkiye ve İran'da deprem hareketliliği sürerken Bornova Belediyesi olası ...
Çiğli'ye 'Avrupa Konseyi' gururu!
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Fransa'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva