HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2018 Pazartesi - 16:11

Bayraklı Belediyesi'nin rüşvet davasında gerginlik!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile 11 sanığın 'görevi kötüye kullanma, rüşvet ve irtikap' suçlamasıyla tutuksuz yargılandıkları davaya tanıkların dinlenmesiyle devam edildi. Mahkemede Karabağ'ın avukatı ile mahkeme başkanı arasında gerginlik yaşandı.

Bayraklı Belediyesi nin rüşvet davasında gerginlik!

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da 'görevi kötüye kullanma, rüşvet ve irtikap' soruşturması kapsamında, aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi, 2016 yılında gözaltına alındı. 2009 ile 2012 dönemindeki bazı ihalelere fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap ile suçlanan şüphelilerden bir şirket yetkilisi, Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiğini öne sürdü. Bunun üzerine Başkan Karabağ da ifade için savcılığa çağrıldı. Dosyada, belediyeden ihale alan bir firmanın belediye görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, belediyenin temin ettiği bazı ihtiyaçların da usulsüz olarak sürekli aynı firmalardan alındığı iddiaları da yer aldı. Adliyeye sevk edilen 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına sanıkların avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Fen İşleri Müdürü S.Ç., "Ben 2009 yılından beri belediyede çalışıyorum. 2011 yılında Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptım. Bayraklı’da park ve bahçeler dört bölgeye ayrılmıştı. İhalelerde en düşük fiyatı kim vermişse ve firma kaliteliyse o firmaya onay veriyordum" dedi.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunu hatırlatıp, "Futbol sahalarının çimlendirilmesinde tüm sahalar için neden tek bir ihale yerine her saha için ayrı ihale yaptınız" diye soru sordu. Sanık S.Ç. belediye bütçesinin yeterli olmadığını söyleyerek, "Önce bir futbol sahası için talep geldi. Sonra başka bir futbol sahası için talep geldi. Çimlerin yıprandığı söylenerek böyle bir talepte bulunuldu. Mantıken tüm sahaların çimlendirilmesi gerekir. Ancak biz belediyenin bütçesine göre hareket etmek durumundayız. Sadece futbol sahalarını çimlendirmek için bütçeyi kullanırsak, park ve bahçeler için yatırım yapamayız" diye konuştu.

Ardından tanık olarak dinlenen ve Bayraklı Belediyesi’nde ziraat mühendisi olarak çalışan S.K., belediyenin yeni kurulmasından dolayı o dönem eleman yetersizliği nedeniyle sıkıntılar yaşandığını anlattı. Bayraklı'daki çok sayıdaki futbol sahası için taleplerin geldiğini, yapılan sahaların zamanla bozulan bölümlerini tamir ettiklerini belirten S.K., mahkeme başkanının "Bir futbol sahasının çimi için mi talepte bulunuyordunuz yoksa birden fazla sahanın çimi için mi talepte bulunuyordunuz?" sorusuna, "Bir futbol sahası için de talep geliyordu, aynı anda 3 saha için de talepte bulunuluyordu. Görev yaptığım sürede, hatırladığım kadarıyla, futbol sahasının çimleri için ihale yapılmadı" diye cevap verdi.

Belediye Başkan Hasan Karabağ'ın avukatı Bilge Özer, mahkeme başkanının tanığa yönelttiği bazı sorulara itiraz etti. Bunun üzerine avukat Özer ile mahkeme başkanı arasında gerginlik yaşandı. Avukat Özer, soruşturmayı yapan Cumhuriyet savcısı Ali Çiçek, emniyet mensupları Mustafa Çil, Yusuf Usşen ve Muhammet Ali Özmen'in mesleklerinden ihraç edildiğini ve 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçlamasıyla yargılamalarının devam ettiğini söyleyerek, "2009'da kurulan Bayraklı Belediyesi'ne 2010'da soruşturma başlatıldı. Bu açık bir komplodur. İddianamede, Aliağa Belediyesi'nin çiçek ihalesi, Bayraklı Belediyesi'ne bağlanıyor. Deliller, en başından beri yasak bir şekilde toplandığından, bu delillerle hüküm verilemez. Müvekkilim ve diğer sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmelidir" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

 
İnce’den Çiğli’ye özür telefonu!
 
ADD hakkında soruşturma başlatıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HEPSİ AYNI 28 Mayıs 2018 Pazartesi 18:58

DUMAN ÇIKMAZ OLMAYAN ATEŞ YERDEN..ANLADINIZ SİZ ONU...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zehir tacirlerine darbe!
"Torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda ...
İGC Başkanı Dikmen'den açıklama
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen, Türkiye ...
Ankara'da afet! Sağanak ve dolu vurdu!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ankara için ani yağış uyarısının ardından ...
 
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran terörist öldürüldü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu konvoya Artvin'de ...
Bayraklı'da yüksek gerilim! Gözaltılar var
Bayraklı ilçesinde, sokak aralarına kurulan Özkanlar Pazar Yeri'nin, bölgede ...
Ege Üniversitesi'nin Yeşil Köşk'ü yeniden hizmete açılıyor
Ege Üniversitesi kültürel değerlerini toplumla buluşturmayı ve görünür ...
 
İzmir'de sendika başkanına hapis cezası!
İzmir'deki 6 eski okul müdürü, performans değerlendirme notu olarak, kendilerine ...
Deniz Baykal hakkında flaş gelişme!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Deniz Baykal'ın yürütEçle ...
YSK Başkanı merak edilen sayıyı duyurdu
YSK Başkanı Güven taşımalı sandıklarla ilgili açıklamada bulundu. Güven, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva