HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2014 Çarşamba - 18:03

Bayraklı Belediyesi’nde şok denetim raporu

Bayraklı Belediyesi 2013 yılı harcamalarının incelendiği denetim komisyonu raporu şok etkisi yarattı. Komisyonda görevli 5 meclis üyesinden 3'ü belediye harcamalarına onay vermedi. İki ismin 'olur' verdiği harcamaları içeren zehir zemberek rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Bayraklı Belediyesi’nde şok denetim raporu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi'nde meclis içinden seçilen üyelerin katılımı ile oluşturulan Denetim Komisyonu uzun süredir devam eden çalışmayı tamamladı. Belediyenin 2013 yılı harcamalarının incelendiği raporda birbirinden önemli tespitler yapıldı. Başkanlığını CHP'li Remzi Palabıyık, başkan yardımcılığını CHP'li Mehmet Ali Açık, Üyeler CHP'li Rıza Urhan ile AK Partili Hüsnü Boztepe ve Kemal Büyükkesim'den oluşan komisyon, bir yıl boyunca belediye bütçesi olan 115 milyon TL'nin nerelere ve hangi işlere harcandığını araştırdı. Raporda, ilk olarak belediyenin bir yıl içinde kamu ve özel bankalara 9 milyon 149 bin TL borçlandığı belirtildi.

Komisyon, belediyede 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na aykırı uygulamaların tespit edildiğini ifade ederken kaynakların verimli ve etkili kullanılmadığını dile getirdi. Belediyenin yetki ve görevleri dışında birçok yere gereksiz harcama yapıldığı da anlatılırken kültürel ve sosyal faaliyetler adı altında belediye bütçesinin önemli kısmının temsil ağırlama, reklam, tanıtım, prodüksiyon ve gazete-dergi alımlarına gittiğinin altı çizildi.

AYNI FİRMADAN ALIMLAR, KABARIK FATURALAR
Denetim Komisyonu, bir yıl boyunca yapılan mal ve hizmet alımlarının piyasa fiyatlarının çok üstünde olduğunu belirtirken mümkün olduğunca çok farklı yerlerden teklif almak yerine belirli yerlerden alım yapıldığını tespit etti. Raporda ayrıca doğrudan temin yöntemiyle alınan mallarda tüm teklif belgelerinin aynı şirketler tarafından hazırlandığı vurgulandı.
Komisyon, raporuna dayanak olarak da Perver Deniz Tosun ismini örnek verirken kişinin firması DMD'den yaklaşık 1 milyon TL'lik hizmet alımı yapıldığının altını çizdi. Komisyon belediyenin neredeyse tüm düğün, davet, organizasyon, yemek ve bazıinşaat işlerini DMD'ye verdiğini belirtti.  Yine Suda Çiçekçilik'ten 550 bin TL'lik alım, Ali Selçuk Doğru isimli kişinin firmasından da 600 bin liralık mal alındığını rapora yazıldı. Komisyon "belediye yönetimi tarafından yapılan 'kayırma' açıkça gözlemlenmektedir" dedi.

SPOR KULÜBÜNE MİLYONLARCA LİRA AKTARIM
Komisyon, Bayraklı Belediyesi'nde harcamalar, hizmet alımları, kaynak aktarımları ve yönetici atamaları ile geçmişte tartışmalara neden olan Belediye Spor Kulübü'nü de inceledi. Kulüp bünyesinde kurulan dernek ve şirketin faaliyetlerine bakan komisyon burası için de olumsuz görüş bildirdi. Raporda, "Belediye amatör spor kulüplerine malzeme, ulaşım desteği yapabilir. Nakit para yardımı yapma yetkisi yasa ile Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiştir. Fakat yapılan incelemede belediye spor kulübü derneğine bir yıl içinde 3 milyon 750 bin TL belediye kasasından nakit para aktarılmıştır. Bu işlem yasalara aykırıdır" denildi. Komisyon inceleme sırasında ayrıca spor kulübü derneği ile belediye arasında para aktarımlarına dayanak olacak protokolün olup olmadığını sorduklarını fakat belgelerin kendilerine verilmediğini ifade etti.

DEMİRBAŞ KAYITLARI YOK
Denetim Komisyonu hazırladığı raporda düğün salonları ve sosyal tesislerden gelen gelirlerin sadece 135 bin TL olarak göründüğünü vurguladı. Belediyenin spor kulübüne tahsis ettiği düğün salonları için mülkiyeti elinde bulunduran Milli Emlak Müdürlüğü'ne yıllık 180 bin TL ödendiği ifade edilirken gelirlerin giderleri karşılamadığı da dile getirildi.  Komisyon raporunda ayrıca belediyenin kulübe devrettiği tesislerdeki demirbaşların kayıtlarını, kimlerin üzerine kayıtlı olduğunu da sorduğunu fakat cevap alamadıklarını yazdı.

11 MİLYON TL GELİR NEREYE GİTTİ?
Komisyon, belediyenin kiraladığı gayrimenkullere çok yüksek kira bedeli ödediğini belirledi. Yüksek miktarda kira vurgusunun yapıldığı raporda toplu kiralama yönteminin fiyatları düşüreceği önerisi getirildi.  Yine 2013 yılı arsa ve daire satışlarından belediye kasasına 11 milyon 552 bin TL para girdiği dile getirildi. Bütçe gelirlerinin yüzde 10'una denk gelen rakamın kamu yararına işlere kullanılmadığı vurgulandı.

YEMEK YOK FATURA VAR
Denetim Komisyonu, bu yıl yaptığı incelemede geçen yıl denetim komisyonu üyeleri adına kesilmiş yemek faturasının tespit edildiğini rapora yazdı. 2012 yılında yenilen bir yemeği konu alan faturanın ardından geçen yıl komisyonda görev yapan isimler yeni komisyon tarafından çağrılarak dinlendi. Komisyon üyeleri böyle bir yemeği yemediklerini söyledi.  Bunun üzerine yeni komisyon, belediye yönetiminin yenmeyen yemek faturalarını yenmiş gibi gösterdiğini ifade etti.

RAHAT ÇALIŞAMADIK
Komisyon üyeleri harcamalar arasında basın yayın ve prodüksiyon harcamalarının ciddi rakamlar tuttuğunu vurguladı. Encümen kararları ve harcamalara ait birçok sorunun belediye müdürlükleri tarafından cevaplanmadığı, sorulara yanıt alamadıkları da vurguladı. Komisyon 2013 yılı için rapora 'rahat çalışma ortamı olmamıştır' yazdı.



Raporun son bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: "Bayraklı Belediyesi'nin 2013 dönemine ait hesap ve işlemlerinin incelenmesi sonucunda, yasal sorumluluklarını tam olarak yerine getirmeyerek ve gerekli özeni göstermeyerek belediyenin zararına yol açanlarla ilgili belediye başkanının (Hasan Karabağ) yasal incelemeleri yaptırarak sonuçlarına göre idari ve hukuki yönden gerekli işlemlerin yapılması yönünde karar verilmiştir"

ÜÇE İKİ KİŞİ İLE KABUL
Belediye'de şok etkisi yaratan rapora CHP'li Remzi Palabıyık ve Rıza Urhan şerh koyarken CHP'li Mehmet Ali Açık ile AK Partili Hüsnü Boztepe ile Kemal Büyükkesim 'uygundur' imzası attı. Buna göre belediye kaynaklarının kötü yönetildiğini ifade eden rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Rapora katılmayan iki isim önümüzdeki günlerde şerh raporunu yazacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başka 26 Mart 2014 Çarşamba 22:51

Önar firmasını da araştırın. Kemal Altundag ismini unutmayın

Yorumu oyla      14      5  
26 Mart 2014 Çarşamba 22:21

chp kazanamazsa seçimi aslanla dsp alır chp seçmeni bunu görebilecek zekadadır

Yorumu oyla      14      6  
seçim 26 Mart 2014 Çarşamba 19:49

bayraklı bu sefer AK PARTİ diyecek.

Yorumu oyla      27      23  
helal olsun 26 Mart 2014 Çarşamba 19:27

Bu Hüsnü boztepe'ye bayılıyorum adam gibi adam hiç kimseye eyvallahı yok üç rkadasida kutluyorum kamu zarari ister bir milyar ister bir milyon olsun hesebani herkes vermeli ister BAŞBAKAN ister HASAN KARABAĞ SAVCILAR GOREV YAPMALI

Yorumu oyla      31      9  
partili 26 Mart 2014 Çarşamba 19:07

Adalet istiyoruz gecekonduda ekmek bulamayan insanların haklarını arayacak adalet istiyoruz,bile bile bu işe taraf olanlar 31 martta insanların yüzüne nasıl bakacak

Yorumu oyla      34      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da iki büyük spor tesisi yapılıyor
Bornova Belediyesi, ilçenin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan, ...
Urla Sanat Sokağı’na ‘Keçi’ geldi
Etiyopya’da kahveyi bulan keçi, patikalardan yürüyerek Urla’ya geldi. ...
Büyükşehir’e kötü haber: ‘Buca’ya çöp’e yargı freni
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Gökdere Köyü'nde yapmak istediği ...
 
Karşıyaka taraftarından Başkan Durak'a veda yemeği
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Belediye Başkanlığı görevinin ...
Bornova personelinden Başkan Sındır’a vefa
Bornova Belediyesi’nin çalışanları 5 yıllık görev süresini tamamlayan ...
İZSİAD Başkanı ağırladı: Kocaoğlu’nun dileği ‘yargısız’ uzlaşı!
İZSİAD üyeleriyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi ...
 
Başkan Kürüm'den en güzel nikah!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm. bedensel engelli çiftin isteğini ...
Bir sabah ansızın (2): İzmir Metrosu Göztepe’ye uzadı
Büyükşehir Belediyesi; Ege Üniversitesi, Evka-3, İzmirspor ve Hatay’dan ...
Başkan Durak'tan işçilere: Her tuğlada sizin emeğiniz var
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, düzenlediği veda yemeğinde işçilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva