HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2017 Salı - 15:16

Baydemir: Darbe olsa yine cezaevinde olacaklardı

HDP Sözcüsü Baydemir, darbe girişimi Temmuz üzerinden iktidarı eleştirdi, "Darbe gerçekleşmiş olsaydı eş başkanlarımız yine cezaevinde olacaktı" dedi.

Baydemir: Darbe olsa yine cezaevinde olacaklardı

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, TBMM İçtüzüğü değişikliği ile Meclisin, "tamamen işlevsizleştirilmek ve iktidarın noteri haline dönüştürülmek istendiğini" söyledi. 

Baydemir, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, bir grup toplantısını daha eş genel başkanlarının yokluğunda gerçekleştirdiklerine işaret etti. 

İstanbul'daki şiddetli yağışlarla ilgili sıkıntı yaşayan yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Baydemir, "Elbetteki doğal afetler, depremler, sel felaketleri hükümetler tarafından önlenemezler. Bu tür felaketler, bir doğa olayı olarak ifade edilebilir. Ancak, 20 yıldır kadim şehir İstanbul'u bu hükümet yönetiyor. En büyük afetin hükümet elleriyle, rant politikalarıyla, çarpık kentleşmeyle yağmur yağdığında sele dönüştüren politikalardan kaynaklı olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı. 

"KİMDEN GELİRSE LANETLİYORUZ"

15 Temmuz'da Türkiye'nin bir cunta kalkışması ile karşılaştığını, Meclisin dahi bombalandığını anlatan Baydemir, şöyle devam etti: 

"Eğer cunta kalkışması hayat bulmuş olsaydı ne gibi bir politika bu ülkeyi bekliyorduysa, 12 Eylül cuntasından da biliyoruz ki başarıya ulaşamayan cunta kalkışmasının devamını AKP Hükümeti, AKP Genel Başkanının emriyle adım adım hayata geçirmiştir. 150 bini aşkın kamu emekçisinin ekmeğine el konuldu. Darbenin başarıya ulaşamadığı dönemde iktidar, Erdoğan, 'bu Allah'ın bir lütfudur' deyip kendi darbesini gerçekleştirdi.

"HER İKİSİNİN DE CANI CEHENNEME"

Darbe gerçekleşmiş olsaydı eş başkanlarımız yine cezaevinde olacaktı. 20 Temmuz OHAL rejimi darbesinin apoletli, pırpırlı darbecilerden ne farkı var? Darbe kimden gelirse gelsin lanetliyoruz. Kravatlıdan gelen darbenin, apoletten gelen darbeyle aynı sonuca yol açtığı açık ve net ortadadır. Dolayısıya apoletli darbenin de kravatlı darbenin de her ikisinin canı cehenneme."

Anayasa Mahkemesinin HDP'nin tutuklu milletvekilleri hakkında karar vermemesini eleştiren Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, HDP TBMM Grup Toplantısına cezavinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıp konuşma yapmak istemesine ilişkin TBMM Başkanlığına gönderdiği dilekçeyi okudu. Baydemir, "Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmanın bir yolu da budur. Bu sistem olmazsa o zaman Anayasa Mahkemesi önündeki tehdidinizi, şantajınızı, engelinizi kaldırın ve mahkeme kararını açıklasın" dedi. 

Baydemir, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumunu desteklediklerini belirtti. KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin devam ettiğini anımsatan Baydemir, "150 bini aşkın insanın ekmeğine el konuldu. Cezaevinde herkesin fotoğraf çektirme hakkı var ama Nuriye ve Semih'in yok. Çünkü, Nuriye ve Semih'in bedeninin erimesi aynı zamanda onların iktidarının nasıl bir zulüm içerisinde eridiğinin göstergesi olacaktır. Ondan dolayı korkuyorlar" ifadesini kullandı. 

İÇTÜZÜK ELEŞTİRİSİ 

TBMM İçtüzüğü değişikliği ile "Meclisin tamamen işlevsizleştirilmek ve iktidarın noteri haline dönüştürülmek istendiğini" ileri süren Baydemir, gerçeğin açığa çıkarılmasının para cezası ile cezalandırılacağını bildirdi. Baydemir, "Kürt halkı, Kürdistan, Dersim katliamı, Koçgiri, Çorum katliamı dediğimizde cezalandırılacak. Biz, Kürdistan'a Kürdistan demeye; Kürt halkına, Kürt halkı demeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Osman Baydemir, HDP olarak yaşam hakkına yöneltilen her saldırıyı kınadıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Dersim'de öldürülen öğretmenin, hayat hakkına sahip çıkıyoruz. Kınıyoruz. Kimden gelirse gelsin sivil hayata yöneltilen şiddeti reddediyoruz, kabul edilemez buluyoruz. Eğer siz, çatışma politikasına geri dönmemiş olsaydınız bugün yitirmiş olduğumuz bütün canlar halen hayatta olacaklardı." (AA)

 
İzmir'de FETÖ'ye dev operasyon: Her yerde aranıyorlar!
 
İşte minibüsteki saldırgan için istenen ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekille kaymakam tartıştı: Gerginliği vatandaş bitirdi
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun ...
Kılıçdaroğlu: Hepsine lanet olsun diyorum
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ''Ülkede hiç kimsenin hayatı ucuz değil. Kim teröre ...
Balbay'dan Milli Eğitim Bakanı'na soru yağmuru
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
CHP'li Bakan'dan 'iç tüzük' çıkışı
AKP ve MHP’nin ortak imzayla hazırladığı TBMM İçtüzük Değişikliği teklifinin ...
Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu'nu uyarıyoruz...
Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ...
CHP’li Çam’dan eleştirilere cevap: Başarımızı çekemeyenler var!
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, örgütünün STK’larla sorun yaşadığı ...
 
MHP'de sular durulmuyor: Bir ilçe daha istifa etti!
MHP Baklan İlçe Yönetim Kurulu ve bazı partililer, partiden istifa etti. 
CHP İzmir’in patronundan adaylık açıklaması: Gönlümden geçen…
CHP İl Başkanı Güven kongre süreci için önemli mesajlar verirken adaylığıyla ...
İzmir'de CHP’li vekilin eşinden liste isyanı: Bırakın artık!
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır askıda olan üye listelerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva