HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2019 Perşembe - 09:29

Batur: İzmir-Selanik seferlerinin başlamasını bekliyoruz

Batur, İzmir ile Selanik’in birbirine çok benzediğine ve ortak değere sahip olduklarına işaret ederek, “Bu dost iki kentin yakınlaşması için çok şeyin yapılması gerekiyor ve bizler büyük bir heyecanla Selanik–İzmir feribot seferlerinin ve direkt uçuşların başlamasını bekliyoruz. Bu bağlantılar iki kent arasındaki ilişkileri olumlu etkileyecektir ve gerek İzmir’de gerekse Selanik’te turizmi artıracaktır. Yaptığım temaslarda tüm tarafların desteğini gördüğümüz feribot seferlerinin çok kısa bir sürede başlayacağına inanıyorum” dedi.

Batur: İzmir-Selanik seferlerinin başlamasını bekliyoruz

Kasım ayı başında Yunanistan’a giderek, Selanik’te düzenlenen 35. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katılan ve bir dizi ziyarette bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yunan medyasının ilgi odağı oldu. Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas ve Drama Belediye Başkanı Mamsakos Christodoulos’u makamlarında ziyaret eden, 10 Kasım’da Atatürk’ün doğduğu evde düzenlenen anma törenine katılan Başkan Batur, Yunan basınında geniş yer buldu.

Değişim rüzgârı

Yunan medyasının “Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bir üyesi olan 62 yaşındaki mimar yedi aydır, İzmir’in merkez belediyesinin dümeninde oturuyor” diyerek tanıttığı Batur, verdiği demeçte CHP’nin yerel ve ulusal siyasetteki başarısını değerlendirdi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde alınan sonuçlara dikkat çeken Batur, CHP’li belediyelerin Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini yönetir konuma geldiğini vurguladı. “Türk halkı yerel seçimlerde değişim mesajı verdi. Artık Türkiye’de değişim süreci başladı. Birlik ve beraberlik sürdüğü sürece de bu rüzgârın önünde kimse duramaz. Bir sonraki genel seçimlerde aynı tutumun devam etmesini umut ediyoruz” diyen Batur, CHP’nin 2023 seçimlerinde iktidara yürüyeceğini söyledi.

İzmir’deki 40 bin mülteci 

Batur, İzmir’de çoğunluğu Konak’ta yaşayan, yaklaşık 40 bin mültecinin bulunduğuna da dikkat çektiği demecinde, “Mülteci sorunu sadece AB’yi veya Yunanistan’ı ilgilendiren bir konu değil; Türkiye’nin de karşı karşıya olduğu büyük bir sorun. İnsani nedenlerden ötürü geri göndermeniz mümkün değil. Diğer taraftan bu kadar insanın –milyonlardan bahsediyoruz– Türkiye’de kalması ülkede başka sorunlar meydana getiriyor. Tek çare ülkelerinde barışın tahsis edilmesi ve tüm Suriyelilerin vatanlarına dönmesidir. Bu hem Türkiye için hem de tüm bölge için olumlu olacaktır” diye konuştu.

İki kenti yakınlaştıracak seferler

Batur, röportajda İzmir ile Selanik’in birbirine çok benzediğine, ortak değere sahip olduklarına işaret etti. Batur, “Bu dost iki kentin yakınlaşması için çok şeyin yapılması gerekiyor ve bizler büyük bir heyecanla Selanik–İzmir feribot seferlerinin ve direkt uçuşların başlamasını bekliyoruz. Bu bağlantılar iki kent arasındaki ilişkileri olumlu etkileyecektir ve gerek İzmir’de gerekse Selanik’te turizmi artıracaktır. Yaptığım temaslarda tüm tarafların desteğini gördüğümüz feribot seferlerinin çok kısa bir sürede başlayacağına inanıyorum” dedi. Batur, Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas’la önceki belediye başkanı Yannis Boutaris’la kurulan diyalogu sürdürmek istediğini de vurguladı. Batur, “Bu her iki kent için de önemli. Tüm ülkeye yayılan barış ve işbirliği meşalesini yaktık. İşte tam da bu sebepten ötürü işbirliğimiz çok önemli ve devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Dostluk için çalıştım”

Röportajda Batur’un büyükbabasının Grebene’de doğup büyüdüğü ve mübadeleyle Selanik’ten İzmir’e gittiği de belirtildi. Batur’un “Büyükbabama ait objeleri ve fotoğrafları hâlâ evimde muhafaza ediyorum. Selanik’le aile bağım var. Her zaman aramızdaki dostluk ve iki ülke halklarının yakınlaşması için çalıştım. Zaten bizleri birleştiren şeyler, bizleri ayıranlardan çok daha fazla” sözlerine de yer verildi. Batur, röportajda fırsat buldukça ailesiyle birlikte Sakız’a gittiğini de belirterek, “Sakızlılarla artık akraba gibi olduk. Yolda beni tanır ve beni görmekten mutlu olurlar” dedi. Batur röportajda Yunan müziği ve özellikle Haris Alexiou’yu dinlediğini de söyleyerek, “O da İzmirli, Alexiou’ya hayranım” dedi.

“Yüzündeki gülümseme hiç eksilmedi”

Selanik’in Kordon’a çok benzeyen sahil şeridinde Batur’la konuşan Yunan gazeteci, yazısında karşılıklı işbirliği ve dostluk mesajlarını vurguladığı Batur’un yüzündeki gülümsemenin hiç eksilmediğine de işaret etti. Röportajda Batur’un Yunanistan ziyareti sırasında 10 Kasım’da, Ulu Önder Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evde düzenlenen anma törenine katıldığı da vurgulandı.

 
Hava raporu: İzmir’de sağanak yağış nerelerde etkili olacak?
 
Bayraklı'da çocuk hakları söyleşisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finlandiya Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e ziyaret
Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Pekka Maki ve beraberindeki heyet İzmir ...
Selçuk’ta gün çocukların günü
Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Efes Selçuklu çocuklar sokağa çıktı. ...
Bayındır'da deve güreşine davet
Bayındır Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen; Ege, Marmara ve Akdeniz ...
 
Karşıyaka'da tanıtım buluşması: Kıbrıs gazilerinin anıları kitap oldu
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi tarafından üç yıllık ...
Narlıdere kadınlar için sokağa iniyor!
Narlıdere Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele ...
Urla'da kadın emeğine belediye desteği
Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Urla ...
 
Selçuk beş açılışla taçlanıyor
Efes Selçuk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla ...
Başkan Batur'a büyük onur
Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumunu Güçlendirmek Üzere ...
Karşıyaka'da caretta caretta seferberliği
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bostanlı’da ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva