HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2016 Salı - 10:00

Batı Anadolu’dan 50.yaş projesi: İyi Pazarlar!

Çimento sektörüyle başlayan yatırımları farklı iş kollarında da devam eden Batı Anadolu Grubu 50’nci yaşını kutluyor. Firma 50’nci yıl kapsamında Sağlık Bakanlığı ile birlikte başlattığı “İyi Pazarlar” projesinde 100’ün üzerinde pazarda sağlıklı beslenmeyi anlatacak.

Batı Anadolu’dan 50.yaş projesi: İyi Pazarlar!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de iş hayatına çimento sektörüyle 1966 yılında başlayarak çok sayıda iş kolunda büyüyen Batı Anadolu Grubu 50’nci yaşını kutluyor.

Batı Anadolu Çimento Sanayii olarak temelleri atılan ve ülkenin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Batı Anadolu Grubu 50. yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Batı Anadolu’nun son hazırladığı “İyi Pazarlar” projesi için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile protokol imzalandı. Toplantıya Vali Toprak’ın yanı sıra İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu  Batı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Murahhas Azası Tufan Ünal, Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Necip Terzibaşoğlu, Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Mehmet Bülent Egeli ve Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal katıldı.

Toplantıda Batı Anadolu Grubu Murahhas Azası Tufan Ünal grubun bölge ekonomisinin kalkınmasındaki önemine değinerek, şirketin yarım asırlık geçmişi, gelecek hedefleri ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi.

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ ÇİMENTO
Çimento sektörünün ülkemizde sahip olduğu 100 yıllık geçmişiyle, bilgi ve altyapı bakımından en birikimli ve lokomotif sanayi kollarından biri olduğunu ifade eden Tufan Ünal, “Dünya çimento ihracat sıralamasında ilk üçte yer alan ülkemizde; sektörün en önemli aktörlerinden biri olan grubumuz yarım asırdır yaptığı yatırımlarla İzmir ve Ege Bölgesi’nde istihdam yaratarak, bölgeye değer katmaktadır ”dedi.

2017 SONUNA KADAR 1 MİLYAR TL YATIRIM
1966 yılında çimento üretimiyle başlayan serüvenleri boyunca, her geçen yıl şirketi ve faaliyet alanlarını geliştirip büyüttüklerini ekleyen Ünal, ”50 yıldır sorumlu sanayicilikle büyüdük. Bu ülkenin kaynaklarını hep bu ülke için kullandık. Grubumuz kurulduğu ilk günden bugüne sürdürdüğü, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan çimento, hazır beton, enerji ve liman işletmeciliği odaklı bir iş stratejisi ile kurumsallaşmaya, markalaşmaya, teknolojiye, yenilikçiliğe ve ‘toplumdan aldığını topluma verme’ duygusu ile üretmeye önem verdi. Tamamlanan ve devam eden yatırımlarımızla birlikte 2017 sonuna kadar 1 milyar TL yatırım hedefimiz, bilgi birikimimiz ve dünya devleriyle yarışan altyapı kapasitemizle; ülkemiz için istihdam ve değer yaratmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KARBON AYAK İZİMİZİ AZALTIYORUZ
Tufan Ünal’ın ardından söz alan Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Grubu ve şirketlerini anlatarak önümüzdeki dönemde planladıkları çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında Grubun faaliyetlerine değinerek çimento fabrikalarında uluslararası standartlarda klinker ve çimento ürettiğini de vurgulayan Ünal, “Batı Anadolu olarak doğal kaynakları bilinçli şekilde kullanmaya özen göstererek, oluşan atıkları kaynağında azaltıyor ve mümkün olan her durumda bu atıkları ekonomiye tekrar kazandırıyoruz. Ayrıca şirketlerimizin kullandıkları maden sahalarını faaliyet bitiminde rehabilite ediyoruz. Doğal kaynakların ekonomik kullanımı sayesinde de karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Son dönemde Ege Orman Vakfı’nın Avrupa Birliği’nden (AB) hibe desteği alan 'İş Dünyası için Çevresel Ayak İzi' projesinde BATIÇİM pilot şirketlerden biri oldu. Bu sayede ürünlerimizin karbon emisyonlarını ve su kullanımını azaltmak için kurulan eko-etiketleme sistemiyle çevre ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunarak örnek olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İYİ PAZARLAR PROJESİ
Feyyaz Ünal, konuşmasında, Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projesi “İyi Pazarlar” projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İzmir Valiliği, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Batı Anadolu iş birliği ile gerçekleştirilecek İyi Pazarlar projesiyle hem yetişkinlerin, hem de gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlanıyor.

20 PAZAR’DA 100 ZİYARET
Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteklediği projenin ilk etabında, Ege’nin dört bir yanında kurulan 20’ye yakın geleneksel pazara, gezici bir araçla yıl boyunca yaklaşık 100 ziyaret yapılacak. Uzman diyetisyenler bu ziyaretlerde halkla doğrudan temas kuracak, vücut analizleri yaparak tavsiyelerde bulunacak. Pazarlarda ve yakın çevresinde ayrıca bilgilendirici yayınlar dağıtılacak ve ödüllü aktiviteler gerçekleşecek.

EGE’NİN HER YERİNDE
Açılışı mayıs ayında uzman diyetisyenlerin katıldığı Tire pazarı ziyaretiyle gerçekleşen ve eylül ayına dek devam edecek olan birinci etapta gezici araç, Urla’dan Alaçatı’ya, Torbalı’dan Nazilli’ye, Bostanlı’dan Sığacık’a, Ege’nin belli başlı tüm pazarlarını gezecek. Pazara alışverişe gelen halkla buluşan diyetisyenler ise, doğru beslenmenin, yeterli miktarda taze sebze ve meyve tüketmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin önemine değinecekler ve pratik bilgiler verecekler.

DAHA SAĞLIKLI VE KALİTELİ BİR YAŞAM YOLCULUĞU
Feyyaz Ünal, “Ege’de antik çağlardan bu yana, binlerce yıldır pazar kuruluyor. Bu güzel geleneği sağlıklı yaşam gibi tüm toplumumuzu, geleceğimizi ilgilendiren önemli bir konuda bir bilinçlendirme kampanyasıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ünal, “İyi Pazarlar fikrinin temelinde, 7’den 77’ye tüm Ege halkıyla temas etme, daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam yolculuğunda onlara katkıda bulunma arzumuz var. Doğru beslenmenin, alışveriş sırasındaki doğru seçimlerle başladığını gördüğümüz için iletişim noktası olarak pazarlarımızı tercih ettik. İzmir ve çevresinde pek çok pazara giderek, burada aileler ve çocuklarına eğitici, öğretici, iyi vakit geçiren etkinliklerle ulaşacak ve konunun önemine dikkatlerini çekeceğiz. Projeyi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

YERLİ SERMAYE VURGUSU
Sunumların ardından “İyi “Pazarlar” projesi için İzmir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Batı Anadolu arasında protokol imzalandı.

Protokol sonrası konuşan Vali Toprak, ”Yerli Anadolu sermayesi önemlidir. Kendi öz sermayesinin oluşması ve tüm katmanları ile birlikte büyümesi ülkemiz için önemli bir kaynaktır. Bu firmaların ülkemizde yaygınlaşması ekonomik değer oluşturması için önem taşır. Bazı sermaye birikimlerinin zamanla dağıldığını, bir arada hareket etme fikrinin ortadan kalktığını görüyoruz. Batı Anadolu gibi kadim firmaların bu yapısını koruması önemlidir” dedi.

 
Türklerin yoğun yaşadığı kentte yangın: 3 ölü, 28 yaralı
 
Foça 19 Mayıs’ta zeybek oynayacak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mayıs 2016 Çarşamba 07:00

bu çimento fabrikaları ölüm demek. bulunduğu yerlerin çevresine bakın anlarsınız.

Yorumu oyla      11      5  
İyi pazarlar 17 Mayıs 2016 Salı 18:16

Kemal Paşaya giderken Nal döken köyünün yada mahlesi diyelim ve fabrikanın hizasında geçerken çatılara ağaç dallarına dağın taşın otuna bakın çok şanslıyız şehrin ortasında cimanto fabrikamız taş ocaklarimiz var iyi pazarlar dilerim...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO gönlündeki başbakanı açıkladı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Başkanı ...
Benzine yine zam geldi
Benzinin litre fiaytına gece yarısından geçerli olmak üzere 11 kuruş zam yapıldı.
Rusya 'kabak tadı' verdi: Yasaktan vazgeçti!
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi “Rosselhoznadzor”, 16 Mayıs Pazartesi ...
 
İzmir’de yeni ‘beton’ şoku: 10 firmaya soruşturma!
İzmir’de hazır beton firmaları ile müteahhitler arasında yaşanan krizin ...
Ve ihale sonucu açıklandı: 300 ‘S Plaka’ kimlerin oldu?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve kentte tartışma ...
Yorgancılar açıkladı: Oda seçimleri ne zaman yapılacak?
TOBB’a bağlı İzmirli oda ve borsaların seçim tarihi şekilleniyor. 2016’da ...
 
Altın tüm zamanların zirvesinde!
Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle ...
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı!
İşsizlik oranı, Şubat'ta geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puan azalarak ...
BES'e 'otomatik' katılacaklara 45 yaş sınırı
45 yaşın altında kalan tüm çalışanların otomatik olarak BES’e dahil edileceği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva