HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2016 Pazartesi - 11:08

‘Basmane Çukuru’nun yeni yüzüne Valilik vizesi: Projede neler var?

Folkart tarafından Basmane Çukur’unda yapılacak gökdelen projesine Valilikten onay geldi. Hazırlanan projeyle Çukur’a 900 milyon TL’lik iki gökdelen yapılacak. Yapının içerisinde Başkan Kocaoğlu’nu çağrısına uygun Büyükşehir Belediyesi Hizmet alanı yapılacak.

‘Basmane Çukuru’nun yeni yüzüne Valilik vizesi: Projede neler var?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün İzmir’de Folkart Yapı bünyesindeki Livamine Madencilik tarafından alınmasının ardından çukur için hazırlanan proje, İzmir Valiliği’ne başvurdu.

İnşaatı Eylül 1999'da durdurulan, imar planları, açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi, 17 yıllık sürenin ardından İzmirli iş adamlarının kurduğu konsorsiyum ile Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’ndan (TMSF) ihale ile alınmıştı.

Livamine Madencilik çatısı altında toplanan Rıza Akça ve Tarık Kaya’nın hisselerini Folkart Yapı Yönetim Kurulu başkanı Mesut Sancak’a satmasının ardından proje tamamen Folkart bünyesinde hazırlandı.

- ‘BASMANE ÇUKURU’NDA YENİ PROJESİ İZMİR SEÇECEK!..

PROJEYE VALİLİKTEN İLK VİZE
Çukur’da “Folkart İzmir Toplu Konut, İş Merkezi Ve Ticaret Merkezi” adıyla yapılacak proje için inşaat çalışmaları 9 Eylül’de başlatılmıştı.

Alanda inşaat çalışmaları yaklaşık iki aydır devam ederken firma proje dosyasını hazırlayarak İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Valilik tarafından incelenen projeye ilk onay gelirken, Çukur’un Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.



67 KATLI 48 KATLI İKİ GÖKDELEN 
Projede iki ayrı bloktan oluşacak gökdelen inşa edilecek. Gökdelenlerin büyük olanı 67 kat, diğeri ise 48 kattan oluşacak. Yapı içerisinde farklı büyüklüklerde 420 konut, 170 adet bağımsız bölümden oluşan iş merkezi ve 40 adet bağımsız bölümden oluşan ticaret merkezi, yeşil alan, spor alanı, açık ve kapalı otopark alanı, havuz gibi alanlar yapılacak. 

KOCAOĞLU’NUN 30 BİN METREKARE ÇAĞRISI YANIT BULDU 
Hazırlanan proje içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Basmane Çukuru’nun yüzde 30’luk hissesine sahip olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın yeri ayrıldı. 

Çukur’un satışından sonra Büyükşehir’in payı için Başkan Aziz Kocaoğlu’ nun “Basmane Çukuru'nda 30 bin metrekarelik yer bekliyorum” çağrısı projede yanıt buldu. 

31 BİN 200 METREKARE HİZMET BİNASI
Büyükşehir için B Blok’taki gökdelen içerisinde 31 bin 200 metrekarelik alan ayrıldı.  Büyükşehir çalışanlarının kullanabilmesi için yine hazırlanan kapalı otopark içerisinde 8 bin 500 metrekarelik alan Büyükşehir için ayrılacak.

900 MİLYON TL HARCANACAK
Folkart İzmir  Toplu Konut, İş Merkezi Ve Ticaret Merkezi için hazırlanan gökdelen projesine firma 900 milyon TL’lik proje bedeli ayırdı.  Projeyle ilgili inşaat çalışmalarının bitmesiyle birlikte 2020’de tamamlanması hedefleniyor.

 
Büyük şölen: Karşıyaka Yörükleri ağırladı
 
İzmir’deki istismar dehşetinde yürek yakan ifade: O çıkmaz değil mi?
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 22 Kasım 2016 Salı 10:12

çift kuleli proje sanki bir guadi eseri gibi... gerçekten çizenleri kutlamak gerek, bir modern zamanlar şatosu çizmişler....

Yorumu oyla      12      5  
21 Kasım 2016 Pazartesi 21:26

Tarık, Alsancak Stadı arkası gökdelen bölgesi. Yapılacak proje davalar yüzünden iptal oldu. Gökdelen bölgesi komple davalık olmuştu. İzmir'in ciğerleri yok ediliyor denmişti. Çürümüş depolar mı ciğer? Sen gökdelen bölgesinde yapılanlara kimsenin itiraz etmediğini mi zannediyorsun? Şehri beton yapacaklar diyorlar. Arkadaş bu şehir zaten beton. Bazılarının hayal dünyasında şehir yeşillikler içinde falan herhalde :) Dünyanın gelişmiş ülkesi ABD'de bir çok bölgede şehrin merkezinde gökdelenler vardır. İzmir Roma gibi bir şehri olur tamam da değil. Yüksek yapılar şehrin merkezinde olabilir. Niye olmasın?

Yorumu oyla      11      5  
tarık 21 Kasım 2016 Pazartesi 20:18

Gökdelen bölgesi dışındaki yüksek yapılara karşı çıkınca hemen istemezükçü oluyoruz.Hangi gelişmiş ülkelerde bir şehrin her yerine yüksek yapı izni veriliyor acaba.Gökdelen bölgesinden uzak 67 ve 48 katlı iki bina bence çok sırıtacak.Açıkçası şu binalar bayraklı folkartın yanında çok daha güzel dururdu.Folkartta ilk defa ykm dışında yüksek bir bina inşa edecek.

Yorumu oyla      11      5  
21 Kasım 2016 Pazartesi 19:51

Avrupa Avrupa ... ABD, Çin , Japonya gibi ülkelerden niye kimse örnek vermiyor? Adamlarda dev gibi gökdelenler var. Ne yapalım? Gökdelen yapmayalım, deniz kenarına OSB mi kuralım? Yapılacak her projeye kusur bulmakta üstümüze yok. Buyurun sizde bir Samsung, Apple, Microsoft kurun, tutan mı var?

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 21 Kasım 2016 Pazartesi 17:22

Avrupa da 70 metre üzeri bina sayısında Türkiye Avrupa rekortmeni idi..Simdi bu yeni yapilanlar ile uzak ara 1.oluruz .Samsung firmasının yıllık ihracatı Türkiye nin ithalata dayalı yıllık ihracatının 1.5 katı plmuş.İşsizlik yüzde 11.9 gençlerde 19.9 olmuş bizi etkilemez değil mi ?

Yorumu oyla      11      5  
Hüseyin Atçı 21 Kasım 2016 Pazartesi 16:56

Herbiri zevksizlik örneği,estetik faciası bu projeleri beğenen arkadaşların mimari ve sanatsal yönlerini çok merak ediyorum. Bari gitsinler Londra,Paris gökdelen bölgelerine şöyle bir baksınlar da zerafet ve uyum konusunda örnek alsınlar.

Yorumu oyla      11      5  
beko 21 Kasım 2016 Pazartesi 15:38

mükemmel !!!

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 21 Kasım 2016 Pazartesi 14:48

arazi 20 dönüm dolayısıyla imarında sınırsız kat hakkı var.star wars filminden bir sahne nin izmirde olması kötü mü? bu proje ile bölgenin kaderi değişecek alsancağa bağlanacak. bölgede bir çok eski bina yıkıldı onlarda projelendiğinde izmir hakettiği yere gelecektir

Yorumu oyla      11      5  
istemezükçüler 21 Kasım 2016 Pazartesi 14:31

Çevredeki yapılar ile uyumsuz diye eleştiri getirenler var. Çevresi bu yapıya uysun. Çevreye uygun bir yapı yapmaya kalksalar sıradan uydurma bir bina olur. Sanki bölgede sanat eseri tarihi yapılar var da çevre ile uyumsuz deniyor. ☺😀😁 gökdelen bölgesi dışına niye yapılıyor deniyor. Türkiye' nin ilk gökdeleni bu projenin hemen ilerisindeki Hilton Oteli'dir. Bana kalsa Kordon'daki ucube binaları yıkar, gökdelen izni veririm. Kordon şu an ucube binalar ile dolu. Şimdiki gibi bitişik nizam olmayan yeni planlar ile gökdelenler olabilir. Alsancak limanı'ndan karşı tarafa kadar hmax serbest gökdelen izni var ama Kordon'a yok. Niye ? Bu şekilde Çin Seddi gibi her biri birbirinden ucube yapılar daha mı güzel ? Bu birbirine yapışık ucube binalar yüzünden arka tarafa rüzgar gelmiyor. Bir de kalkıyorlar bu birbirine yapışık binalara 10 metre daha yükseklik veriyorlar. Daha da kötü olacak. Alsancak çürüdü. Kimse farkında değil mi ? Çankaya öyle. Yatırım gelmiyor. Yeni yeni oteller, bu tip projeler geliyor. Onları da engellemek için kırk takla atanlar var. Avrupa falan diyenler var. Avrupa' da bir çok şehir iç içe geçmiş yapılar ile dolu. Kimse şehircilik hikayesi anlatmasın.

Yorumu oyla      11      5  
21 Kasım 2016 Pazartesi 12:55

Hani gokdelen bolgesimi burasimi 67 kat ne yaw star wars filminden bi sahne sanki izmirin kalbine hancer sapliyonuz daha alcak bisi olamazmiydi

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Futbolda tarihi ihale 10 dakika sürdü: Kazanan...
Türkiye futbol liglerinde önümüzdeki 5 sezonu kapsayacak naklen yayın ...
Devrim gibi düzenleme: Tapuda yeni dönem
Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. ...
İzmir’de ‘yapılandırma’ barışı: 2 bin 378 dava kapandı!
Yeniden yapılandırılan vergi borçları sayesinde İzmir'deki mahkemelerde ...
 
Nohut fiyatı el yakıyor!
Türkiye genelinde rekolte düşüklüğü nedeniyle nohut fiyatı geçen yıla ...
Bakan Zeybekci: Dövize müdahale edecek bir...
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye'nin dövize müdahale edecek bir ekonomik ...
TÜSİAD Başkanı’nda İzmir’de ‘kur’ mesajı: Endişe duyuyoruz!
Symes, "Son iki haftadır hızlı bir şekilde yükselen döviz kurunun, enflasyon ...
 
İzmir’deki büyük zirvede ünlü işadamından endişelendiren sözler!
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İzmir'de düzenlenen Girişim ...
Turizm sektöründe 2017 endişesi!
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ...
Dolar etkisi: Ürünler depoya yığıldı, stokçuluk patladı!
Dolardaki artış, stokçuları yine gün yüzüne çıkardı. İthal ürünleri depoya ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva