HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
17 Haziran 2017 Cumartesi - 09:20

Basmane Çukuru’nda flaş gelişme: Zorlu ile TMSF anlaştı!

‘Basmane Çukuru’na açılan ihale iptal davası sonrası önemli bir gelişme yaşandı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Kemal Zorlu ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasındaki davaya dayanak olan pürüzlerin giderildiği ve uzlaşı sağlandığı öğrenildi.

Basmane Çukuru’nda flaş gelişme: Zorlu ile TMSF anlaştı!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Tartışmalı Basmane Çukuru projesinin ilk sahibi Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Kemal Zorlu, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve Folkart A.Ş.’nin kazandığı ihaleye itiraz etmiş ve iptal davası açmıştı. Davanın açılmasının ardından süreç ile ilgili yeni gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
İzmir'de inşaatı Eylül 1999'da durdurulan, imar planları, açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi, geride kalan 17 yılda yapılamamıştı. Projeyi yapacak ortaklardan EGS Bank'ın bu süreçte iflas etmesi, Güçbirliği Holding'in de borçlarını ödeyememesi üzerine TMSF buradaki hisselere el koymuştu.

Yılan hikayesine dönen proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’e maddi ve manevi zarar veren bu alandan kurtulmanın yolunu kamu payını artırmakta aradı. TMSF’yle masaya oturdu ve belediyenin hissesini yüzde 18’den yüzde 30’a çıkardı. Böylece Büyükşehir Belediyesi kendisine ait Belediye Hizmet Binası ve otopark yapımı için önünü açmış oldu.

TMSF tarafından geçen yıl çıkılan iki ihalede talip bulunmazken, üçüncü ihalede Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte Rıza Akça ve Namet ile Maret’in sahibi Sakaryalı İşadamı Tarık Kaya 3’lü konsorsiyum olarak ihaleyi kazanmıştı.

İYİ NİYETLE GELİRLERSE…
İhalenin hukuki olmadığını belirten ve harekete geçen Kemal Zorlu, TMSF’nin açtığı ihalenin iptali için dava açtı. Zorlu yaptığı açıklamada, “Bu işin çözümü için iyi niyetli gelirlerse masaya otururum, bu tavırda devam ederlerse yapacak çok şey var” demiş ve anlaşma için açık kapı bırakmıştı.

Diğer yandan Kemal Zorlu’nun yaptığı dava hamlesine Mazhar Zorlu Holding’in hissedarı ve kardeşi Nafiz Zorlu itiraz etmiş ve iki kardeş birbirine düşmüştü. Nafiz Zorlu, ““Abim maalesef doğruluğu zerre kadar gerçek olmayacak beklentilerle, derhal anlaşılabilecek çözümlerin önünde engel olarak durmaktadır. Değerli ağabeyimin, yaşadığı şanssız dönem sonrası, makul bir çizgiye gelmesini diliyorum” demişti.

NAFİZ ZORLU: SÜRECİN SORUNSUZ BİTTİĞİ ANLAMINA GELİYOR
Bu süreçte TMSF ile yapılan görüşmelerde ise olumlu bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. Borçlar konusunda TMSF ile anlaşma yoluna giden Kemal Zorlu’nun açtığı davayı da geri çektiği dile getirildi. Konu ile ilgili Ege’de Son Söz’e açıklamalarda bulunan Nafiz Zorlu, “Bu durum benim istediğim bir haldi. Çünkü ben sorunun çözülmesini tüm pürüzlerin ortadan kalkmasını istiyordum. Şirketin büyük bir risk altına girmesine neden olacak kararsızlık durumu ortadan kalkmış oldu. TMSF ile anlaşılması sürecin sorunsuz bittiği anlamına geliyor.

PÜRÜZ ORTADAN KALKMASAYDI...
Yıllara yayılan borç ödeme planı TMSF tarafından belirlenmişti. Pürüz ortadan kalkmasaydı Zorlu Holding bünyesindeki Ege Plastik ve Ege Yıldız gibi şirketlere yük getirecek ve dengesini bozacaktı. Anlaşma konusunda bir yazılı belge görmedim ama sorunun çözüldüğünü ben de duydum. Bu konu doğrudan Kemal Zorlu’yu ilgilendiriyor. Çünkü kendisinin kamuoyuna yaptığı açıklamalar vardı. Asıl konuşması ve değerlendirmesi yapması gereken odur” dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından adı ‘utanç çukuru’ Basmane Çukuru’nda yapılacak olan projenin önünde herhangi bir engel kalmadı. TMSF ile yapılan uzlaşının ardından Kemal Zorlu’nun açtığı davayı geri çektiği dile getirilirken proje revizyonları için çalışmaları tamamlandı ve Büyükşehir Belediyesi ile Folkart A.Ş. arasında uzlaşı sağlandı. Proje ile Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşacak.

 
Üniversite karıştı: 53 gözaltı!
 
Nefesleri kesti: Şampiyon Fenerbahçe!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNSİDER 19 Haziran 2017 Pazartesi 01:00

Şirkette insider trading olayı gerçekleşmiştir.bu bir suçtur...

Yorumu oyla      18      5  
eplas 19 Haziran 2017 Pazartesi 00:52

eplas ve mzhld de insider trading var. hİsse 1 aydır neden yükselişte anlaşılmıştır...Kemal ,çok ayıp ettin.Kapa açıklama yapman lazım değil mi???Ayıp ,Hakkımı helal etmiyorum...

Yorumu oyla      17      5  
vayyyyyyyyy 18 Haziran 2017 Pazar 01:44

vay anasını,doğrumu acaba..kemal abi yaktın beni yıllardan beri hisse sahibiydim.bıktım senin yalancılıklarından 2 ay önce sattım...beni mi bekliyordun... :(

Yorumu oyla      20      5  
Mehmet 17 Haziran 2017 Cumartesi 13:06

Burası bu adamların halktan topladığı paraları gömdüğü bir çukurdur paralar sahiplerine iade edilmelidir(güçbirliği küçük hissedarları) ege yıdız ve egeplast la ne alaksı var

Yorumu oyla      16      5  
ali 17 Haziran 2017 Cumartesi 00:02

anlaşılan kemal zorlu kendisine güvenip parasını yatıran kişilerin hakkını zorlu holdingi kaybetmemek için .......elektirik enerjisi paralarını güçbirliği holdinge aktarırken sordunmu

Yorumu oyla      15      5  
16 Haziran 2017 Cuma 22:21

yapılmasın, istemezük diye kesin birileri biraz sonra damlar. neymiş şehir merkezine gökdelen olmazmış, Avrupa'da yokmuş :)

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'in Emniyet Müdürlüğü binası restore edildi
Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, önceki yıllarda Hükümet Konağı olarak ...
Folkart ile Aston Martin Alaçatı’da
Türkiye’nin gözde tatil yöresi Alaçatı’da iki ünlü marka bir arada olacak. ...
O proje için en yüksek teklif İzmir'den!
Emlak Konut GYO'nun Alsancak Liman Arkası’ndaki araziler için yaptığı ...
 
'İzmir’in kalbi'ndeki o arazi için ikinci satış!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in merkezinde Tariş’e ait alanları ...
TOKİ'den yüzde 20 indirim kampanyası
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yüzde 20 indirim ...
'İzmir’in kalbi'ndeki arazi satış vitrininde: İşte kritik tarih!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Konak ilçesinde Tariş’e ait alanları ...
 
İzmir’in o ilçesine TOKİ müjdesi!
İzmir’in Torbalı ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ...
İzmir'de yaşamın yeni adresi: Uzundere LİVAHOME'da satış zamanı!
Folkart’ın Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki LİVAHOME isimli projesinde ...
İzmir'in merkezinde milyonluk satış: Teminatı bile dudak uçuklattı!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir’de Atatürk Stadyumu’nun ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva