HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2017 Pazar - 09:59

Başkent'ten metro müjdesi: Halkpınar-Otogar hattı...

İzmir’de yapılması yıllardır bürokratik engellere takılan Halkapınar-Otogar Metrosu için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından proje hazırlandı ve ÇED süreci başladı. 4,5 kilometrelik hattın 30 ayda tamamlanması bekleniyor.

Başkent ten metro müjdesi: Halkpınar-Otogar hattı...

EGEDESONSÖZ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından 2014-2017 yatırım programına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosu için ilk adım atıldı.

İzmir'de uzun bir dönem Büyükşehir ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı arasında tartışmalara neden olan Halkapınar-Otogar, Üçkuyular-Narlıdere ve Buca-Üçyol metro projelerinde ilerleme kat edilmeye başlandı. Halkapınar-Otogar projesi ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından hazırlanan proje, İzmir Valiliği’nden onay aldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatıldı.

5 DURAK OLACAK
Bakanlığa sunulan ilk projede metronun hızlı tren sistemine dahil edilmesi planlanırken Bakanlık tarafından yeni hazırlanan projede revizyon yapıldı ve Halkapınar’da bulunan depo ve bakım sahasındaki bölgede aktarma istasyonu inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan 4,5 kilometrelik metro hattında 5 durak bulunacak. Metro,  Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek Otogar’da sona erecek. Ayrıca Halkapınar’da yer alan mevcut depo sahasına bağlantı yapılacak. İniş çıkışlar, asansör ve yürüyen merdiven ile gerçekleştirilecek. 

AÇ-KAPA YÖNTEMİ
İstanbul’da yapımı tamamlanan Üsküdar-Sancaktepe Metro hattında uygulanan aç-kapa yöntemi, Halkapınar-Otogar Metro Projesi’nde de uygulanacak. İşletme ve yapım maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek olan ve tavan çökmeyi engelleyen aç-kapa sistemi ile çevredeki yapılara zarar verilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Başlangıç istasyonu olan Halkapınar İstasyonu'ndaki delme çalışmaları ise aç-kapa sisteminden farklı olarak Yeni Avusturya Tünel Açma Metodu ile yapılacak.

BAKANLIK TARAFINDAN İZMİR'E YAPILAN İLK METRO OLACAK
531 milyon TL’ye mal olacak proje,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından İzmir'de yapılan ilk metro olma özelliğini de taşıyacak 

 
İzmir'de büyük dönüşümde ikinci perde: Kritik tarih belli oldu
 
Minik Yağmur'un ismi Bornova'da o merkezde yaşayacak
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkin Alp Güney 1 Mayıs 2017 Pazartesi 18:58

Kamil Tunca Bulvarı kapatılırsa Refik Tulga felç olur.

Yorumu oyla      11      5  
1 Mayıs 2017 Pazartesi 11:45

Marmaray' da pik saatlerde sefer aralığı 5 dakikada bir oluyor. Yoğunluğun azaldığı saatlerde ise 7-10 ... diye gidiyor. Bizde İZBAN kaç yıllık sistem hala daha sefer aralıkları çok uzun. Bu ay pik saatlerde sefer aralığı 7 dakikada bir olacak dendi ama bizde de Marmaray gibi pik saatlerde 5, diğer saatlerde 7-10 ... diye gitmeli. 5 dakikaya inmeyecekse bu sistemi niye yaptınız ? Metro 1,5 dakikada bir gelecek ama İZBAN 'ın ne zaman geleceği belli değil. 😀

Yorumu oyla      13      5  
Atilla Kamar 30 Nisan 2017 Pazar 21:33

Haberde 30 ay diyor. Nasıl 1, 1,5 yılda biter diye yorum yapılıyor. Başbakan kaç yıl önce söz verdi. Çed raporu çalışması daha yeni başlayacak. Sadece 5 durak. (4,5 km.) Bekleyip göreceğiz. Benim yaşım 68 inşallah görmek nasip olur. Kendim için değil İzmir için isterim.

Yorumu oyla      14      5  
30 Nisan 2017 Pazar 18:20

işletmesi belediyeye verilecek ancak gelirden bir süre pay alınır. yapımı da kısa sürer. aç kapa tünel ve düz, üstünde yapı olmadığı yerde yapılacağı için 1,5-2 yılda hazır olur.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 30 Nisan 2017 Pazar 17:36

Koca devlet sadece 4.5 km'lik hat için bunca zaman bekledi. İşletmesini metro mu üstlenecek yoksa tcdd mi? 90 dakika uygulamasıyla entegreli olacak mı?

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 30 Nisan 2017 Pazar 17:22

umud edelimde yapılsın, hükümetin izmire bir çivisi olsun. belediyenin metrolarını eleştienler bakalım bu metro hattı kaç yılda bitecek, hükümetin ankaraya yaptığı metro 13 senede bitti.....

Yorumu oyla      15      5  
30 Nisan 2017 Pazar 16:44

İzmir' deki en kolay ve en ucuz projeyi üstlendiler. Açılışı da 2019 seçimlerine denk gelecek. Ne kadar tesadüf 😀☺ Neyse, yapılsın da! Ayrıca umarım yap-işlet-devret şeklinde yapmazlar.

Yorumu oyla      15      5  
30 Nisan 2017 Pazar 13:50

Kamil tunca bulvarı için büyükşehir zamanında 22 milyon verip tapusunu aldı diye hatırlıyorum. bakanlık buradan hat geçirecekse bir zahmet parasını versin.

Yorumu oyla      15      5  
30 Nisan 2017 Pazar 12:49

Bu hat çoktan yapılıp hizmete açılmalıydı. Yaklaşık 4 yıl önce 280 Milyon maliyet ile yapılacaktı ancak bakanlık sürekli top çeviriyor. 4 yıldır yatırım programına alınıyor, kaynak ayrılıyordu ama yapılmıyordu. Daha da geç kalınmadan bu yıl ihalesi olursa iyi olur. İleride sanayi bölgesine ve Alsancak üzerinde Karabağlar , Buca tarafına uzayabilir.

Yorumu oyla      15      5  
30 Nisan 2017 Pazar 12:32

Bu adamların İzmir sevgisi gözlerimi yaşarttı !

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de büyük dönüşümde ikinci perde: Kritik tarih belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere kentsel dönüşüm projesini hızlandırdı. ...
İzmir'de trafik devrimi: 3 bin akıllı cihazla yönetilecek!
Büyükşehir Belediyesi, “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme ...
İZSU'dan 7 ilçede kuyu harekatı!
Küçük Menderes Havzası’daki Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ile ...
 
Karşıyaka'da 1 Mayıs'a 'Başkanlı' kutlama
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi ...
Urla Enginar Festivali'ne ünlülerden tam not
Bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali ikinci gününde ...
'Yüzde 85' kutlaması: Batur'dan birlik mesajları
Referandumda Türkiye’de ilk sıralarda yer alan ve birçok bölgenin de birincisi ...
 
TÜRSAB’tan Kocaoğlu’na bir özür bir de teşekkür!
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Benim Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bir özür borcum ...
Doğal Yaşam'da ikiz sevinci: Çıtır ile Pıtır!
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın 4 yıllık sakinlerinden Patagonya tavşanı ailesi, ...
Konak sokaklarında 40 bin tonluk asfalt harekatı
Konak Belediyesi kentteki meydanlar, caddeler ve sokaklara yönelik onarım ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva