HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2019 Pazar - 09:05

Başkanlık Konutu'nun ilk misafirleri

Bu yıl ilk defa İzmir’de düzenlenen ve 40 ülkeden genç mucitleri bir araya getiren FIRST LEGO League Open International Turkey’de 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcı yarıştı. Bilim kahramanları ödül töreninin ardından, Başkanlık Konutu ve Konukevi’nde  kutlama programına katıldı. Şato Restoran olarak bilenen ve 2010 yılında “Başkanlık Konutu” haline getirilen tesis, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Soyer, bundan böyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Başkanlık Konutu’nun İzmir’in üstlendiği etkinliklerde ev sahipliği yapacağını belirtti. 

Başkanlık Konutu nun ilk misafirleri

INTO ORBIT”-Uzay Serüveni adlı temayla 22-25 Mayıs tarihleri arasında 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcıyı İzmir’de bir araya getiren FIRST LEGO League Open International Turkey, dört gün boyunca hem heyecanlı hem eğlenceli anlara sahne oldu. Dünyanın dört bir yanından İzmir’e gelen genç mucitler, Fuar İzmir’deki ödül töreninin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Varyant’taki Başkanlık Konutu’nda ağırlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, genç mucitlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başkan Soyer, Başkanlık Konutu’nun İzmir’in üstlendiği etkinliklerde ev sahipliği yapacağını ve şehre gelen konukların da burada ağırlanacağını söyledi.

GENÇLER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Şampiyonada tamamı kız öğrencilerden oluşan Güney Koreli RED takımı şampiyon oldu. Birincilere ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir verdi. Genç bilim kahramanları, gözyaşlarına hakim olamadı. Şampiyonada İsviçre’den MINDFACTORY takımı ikinciliği elde ederken, Slovakya’dan TALENTUMSAP takımı ise üçüncü oldu.  

“UMARIM GÜZEL ANILARLA DÖNÜYORSUNUZDUR”
Genç mucitlere seslenen Soyer, “Herkesi gönülden kutlamak isterim. Türkiye’de bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Umuyorum ki güzel anılarla ülkelerinize dönüyorsunuzdur” ifadelerini kullandı. Demir ise, “Sizlerden çok şey öğrendik. Uzay çöplerinden sürdürülebilir yiyeceklere, astronotların fiziksel ve psikolojik sağlığını düşünen çok ilginç çözüm önerileri gördük. Sizden çok şey öğrendik. Olağanüstü performans sergileyen robot oyunlarına tanıklık ettik. Her şeyin ötesinde, tüm takımlar ciddi bir iş yaparken nasıl eğleneceğini gayet iyi biliyordu. Gençlere kişisel bir önerim olacak. Çok çalışın, fakat daha çok eğlenin. Bunu sakın unutmayın. Ne kadar çok çalışırsanız çalışın, çalışmaktan daha çok o işten keyif alın” dedi.

 
Gazeteci Önkibar’a yumruklu saldırı!
 
Balçova'dan Honaz’a hemşehri desteği
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 27 Mayıs 2019 Pazartesi 09:14

Yani İzmir vatandaşının bu konuda olan tepkileri ilgilenmiyorum ,ben dediğimi yapacağım belediyenin mülkünü kendime tahsis edeceğim mi diyorsunuz ???

Yorumu oyla      6      11  
selçuk 26 Mayıs 2019 Pazar 21:22

tıpkı ankara daki saray gibi buda bu milletin malı başknlar gecici türk devleti kalıcı.yaşaşın türk devleti

Yorumu oyla      6      8  
İşte budur 26 Mayıs 2019 Pazar 14:43

Şato İzmirin şehr-i emini ve eşinin ev sahipliginde, tüm yabancı davetlilerden daha denizi hiç görememiş olan izmirlilere kadar ev sahipliği yapacak, sicak, samimi bir kamusal alana dönüşmüştür. Yillardir atil duran bu mekan, bundan daha etkin ve nitelikli bir amaca donusturulemezdi...dunyadan yuzlerce cocugun kalbinde Izmir var, bundan daha ucuz ve guzel kampanya mi olur, biraz vizyon lutfen...

Yorumu oyla      16      14  
Çav Bella 26 Mayıs 2019 Pazar 13:36

Başkan gezmeyi eğlenmeyi seviyor.Tabi şatoda oturacak giderlerini de siz ödeyeceksiniz.Neden mi Aziz Kocaoğlunu beğenmediniz her gün değişsin diye veryansın ettiniz.Aziz Kocaoğlu bu kentin 1 kuruşunu yedirmezdi şimdi hizmet diye böyle bakarsınız buca metrosu, çiğli tramvayı,altgeçit diye.

Yorumu oyla      17      16  
cemil 26 Mayıs 2019 Pazar 13:15

bu 18 milyon ,26 oda diyen troll'ü ciddiye almayın. çeşitli forumlar da takılan ve ekşi sözlük yazarı biri olarak söyleyim. burada troll sayısı gene çok çok az. siz böyle konularda saçmalayan trolleri ekşi sözlükte görün birde. yani adamlar İmamoğlu'nu hem Pkk lı yaptp, hem fetö cü yaptı, hemde yunan yaptı. saçmalamalarının sınırı yok çünkü bu iş için para alıyorlar. AKP ye çalışan binlerce çağrı merkezi mevcut arkadaşlar. benden size tavsiye hiç ciddiye alıp cevap vermeyin. yani düşünsenize 18 milyon 26 oda diyor zat! hani insan 1milyar TL lik 1000 odası sarayı düşününce bir gülme geliyor bir gülme geliyor tabi. ama buda yanlış onuda söyleyim ! gitsin ev kiralasın.

Yorumu oyla      14      10  
Alen35 26 Mayıs 2019 Pazar 13:11

Yani şu Türkiye de olan bitenleri düşününce bu başkanlık konutu işi çok fazla abartıldı. Bunun dışında hakkaten kendisi bisikletle gidip gelmiyormuydu ? varyanttan gitti diyelim nasıl gelecek ? herhalde dönüşleri araç ile planlıyor :) Bİrde sayın soyer artık şu etkinliklere bir son ver yahu!!! ben izmirin arkalarına gireceğim diyordu . hani nerede? valla güzelyalı,göztepe ve hatay'ın ara sokakları kendisini bekliyor. göreve geleli 2 ay oldu . henüz yeni tabi ama pek bir icraatını da görmedik hani.

Yorumu oyla      13      10  
sezarın hakkı sezara 26 Mayıs 2019 Pazar 13:01

ya arkadaş tamam bizde desteklemiyoruz başkanlık konutu olayını ama yok 18 milyona tadilat ,yok 26 oda,yok türk hamamı,sauna falan atmayın bari. devasa şato falan demiş! işte izmir dışındaki çomarlara falan böyle algı kasıyorlar. adam istanbulda,konyada falan oturuyor ama sonra bu tiplerin böyle kastıgı algı yüzünden izmir köy,izmir kokuyor,izmir şöyle ,izmir böyle konuşuyorlar. aha bu "izmir kral çıplak" rumuzu ile de yazan böyledir belkide?

Yorumu oyla      11      9  
Süleyman 26 Mayıs 2019 Pazar 12:50

18 milyon uydurma.Sarayın hatta sarayların maliyetini yazsana uçakları uçakların bakım paralarını,arabaları,arabaların bakımını Marmariste yapılan sarayı yazsana .Tarikatlara ,vakıflara peşkeş çekilen binaları,verilen bağışları yazsana.

Yorumu oyla      16      11  
Gürkan 26 Mayıs 2019 Pazar 11:37

İlk 100 gün içinde Buca metrosunun temeli atılacak, 3 yerde de trafik yeraltına alınacaktı. Bu projeler için ne gibi bir çalışma yapıldı? Kaldı 30 gün de!

Yorumu oyla      15      10  
İzmir 26 Mayıs 2019 Pazar 11:11

Başkanlık Konutu nedir yaa? Bisikletle işe gidip geleceğim diyen başkanın ilk icraatı başkanlık konutu pes..!

Yorumu oyla      15      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir belediyeye daha T.C. ibaresi yerleştirildi
İzmir'in Beydağ ilçesi belediye binasının girişine, Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
Urla'da yelkenler fora
Türk müzik dünyasının önemli ismi olan Tanju Okan memleketim dediği Urla'da ...
Başkan Soyer'den Menemen'e destek için ilk adım
İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer , Menemen Belediye Başkanı ...
 
Soyer onayı verdi: Büyükşehir’den Kemeraltı için devrim gibi karar!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile bir araya gelen Tarihi Kemeraltı ...
Cittaslow Türkiye “Soyer’le devam” dedi
Cittaslow Türkiye ağına üye kentlerin temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU'dan yapılan açıklamada Çeşme'nin bazı mahallelerinde su kesintisi uygulanacağı belirtildi.
 
Konak'ta 100 yılın destanı anlatıldı
Konak Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Milli Kütüphane Vakfı işbirliğiyle ...
Genç mucitlerden rengarenk kortej
Dünyayı İzmir’de buluşturan, yüzlerce genç bilim kahramanını fuarizmir’de ...
Başkan İnce söz vermişti... Güzelbahçe'de ilk halk meclisi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde seçim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva