HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2016 Cumartesi - 12:13

Bakırçay çıkarması: Yüksel ve Kocaoğlu ne mesaj verdi?

İl Başkanı Yüksel kuzeydeki 4 ilçe örgütüne konuk oluyor. İZBAN Torbalı açılış töreninin iptal olmasının ardından buluşmalara Başkan Aziz Kocaoğlu da katıldı. Başkanların ilk durağı Kınık oldu, ardından Bergama'da örgütle buluştu.

Bakırçay çıkarması: Yüksel ve Kocaoğlu ne mesaj verdi?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de 20 Aralık’ta yapılan kongrede başkan seçilen Alaattin Yüksel büyük kurultayın ardından örgütle geniş çaplı buluşmaların startını verdi.

İl Başkanı Yüksel Cumartesi günü programında kuzeydeki 4 ilçe örgütü ve vatandaşlarla buluşuyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Kazakistan ziyaretinde eşlik etmesi nedeniyle ve İZBAN Torbalı seferlerinin açılış törenini iptal olması sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İl Başkanı Yüksel’e kuzey turunda eşlik etti.

Başkanların ilk durağı Kınık oldu. Programda Bergama, Dikili ve Foça buluşmaları da var.

CHP Heyetini yaklaşık 150 partilinin karşıladığı Kınık buluşmasında ilk sözü İlçe Başkanı İsmail Yılmaz aldı.

Yılmaz, bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Başkanı Yüksel, Kocaoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, “Hoş geldiniz” dedi.

HATALARIMIZDAN DOLAYI KINIK’I KAYBETTİK
İl Başkanı Yüksel konuşmasında özeleştiri yaptı. Yüksel, “Tekrar Kınık’tayız. Yine beraberiz. İlk il başkanlığım döneminde yine ziyaretlerimize Kınık’tan başlamıştık. Şimdi yine Kınık’tan başlıyoruz. Benim en değer verdiğim ilçelerden biridir. Kınıklılar da beni sever. O dönem 4 bin oy vardı. 2 bin kişi bizi burada karşılamıştınız. Fakat kimseyi suçlamak istemiyorum. Bazı hatalarımızdan dolayı Kınık’ı kaybettik. Ama Kınık’ın damarı yerinde duruyor. O da CHP’li damarıdır. Onun için biz hatamızı ilk seçimde telafi edeceğiz. Türkiye’de olanları her gün görüyorsunuz. Bu yaşananlardan en büyük zararı da tarımla geçinen yerler gördü” dedi.

İZMİR’DE VE KINIK’TA HEDEF YÜZDE 60
Türkiye’nin zor günler geçirdiğini dile getiren Yüksel, AK Parti iktidarını eleştirdi. Yüksel İzmir’de ve Kınık’ta oylarının yüzde 60’a çıkarmaları gerektiğini ifade ederken, “Gelişmiş, kalkınmış, huzur içinde bir Kınık istiyoruz. Bunun için CHP’ye Türkiye’nin ihtiyacı var. Bizim ilk işimiz bu gerici, yobaz iktidardan bu ülkeyi kurtarmaktır. Bizim hedefimiz İzmir’de oylarımızı yüzde 60’a çıkarmaktır. Kınık’ta da hedefimiz en az yüzde 60’tır. Birbirimize küsmek, darılmak yok. Hep beraber olup toparlanacağız” dedi.

VEKİLLERE SİTEM
Kınık buluşmasında Soma’daki maden faciasından sağ kurtulan bir işçi de söz alarak sitemini dile getirdi. İşçi, “İmbat madeninin önünde direnişteyiz. Bizlere hiç sahip çıkmadınız. İşkence gördük, neler çektik hiç yanımıza gelmediniz. Ben yıllardır CHP’ye emek veren biriyim. Neredeydiniz? Sizler bize sahip çıkmazsanız nasıl olacak bu iş? Buraya seçimlerden sonra Atilla Sertel dışında bir tane milletvekili gelmedi” ifadelerini kullandı.

SIKINTILARINI ANLATTILAR
Ayrıca Kınıklılar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kente yapılacak olan hizmetleri sordular, sıkıntılarını dile getirdiler. Kocaoğlu’na su, yol, ESHOT konularından sıkıntılarını anlattılar. Kocaoğlu ise hizmetlerin tek tek yapılacağını dile getirerek sorunların çözüleceğini ifade etti.

BENİ ARAYIN
Başkan, çözüm için her türlü adımı atacaklarını belirterek, "Bir sorun olduğunda beni arayın, muhtarlıklarımız aracılığıyla ulaşın, belediyeyi arayın. En geç bir hafta içinde geriye dönüş yaparım. Sorununuzu çözmeye çalışırım" dedi.

DERT YANDI
Emekli öğretmen olduğu ve eski meclis üyesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Biz burada iktidardık. Fakat bazı yanlışlarla biz iktidarı kaybettik. Burada MHP'li, AKP'li insanların çocukları işe girdi fakat emek vermiş CHP'li insanların çocukları boş dolaşıyor. Biz yapılan hizmetler adına teşekkür ediyoruz. Fakat bu yanlışların önüne geçmemiz lazım" dedi.

İKİNCİ DURAK BERGAMA
Başkanların Kınık ziyaretinin ardından Bergama’ya geçti. İlçe binasında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe Başkanı Ayşe Şimşek’in teşekkür konuşmasının ardından söz alan İl Başkanı Yüksel, “Ani bir ziyaret oldu, güçlü bir takımla geldik. İl yönetimimizi kırsal kesimlerden oluşturduk” dedi.



ÇARE İZMİR’E BAKMAK!
Yüksel partinin yüzde 25 bandına takıldığını ifade ederken, “AKP de  İzmir’e göre politika belirliyor. İzmir onlar için büyük tehlike haline geldi. Bunu aşmanın CHP açısında tek yolu İzmir’e bakmak… İzmir ve beraberinde 6-7 il’e bakacaklar ve hikayelerini dinleyecekler. İzmir partimiz açısında iyi temsil ediliyor. Partimizin dili İzmir dilidir” diye konuştu.

Yüksel ayrıca örgütten Büyükşehir’in çalışmalarını anlatmasını istedi. Parti içindeki küskünlükleri son verilmesini gerektiğini ifade ederek CHP’yi iktidara taşımak istediklerini söyledi.



KIRSALDAKİ PROJELERE SAHİP ÇIKIN
Başkan Kocaoğlu ise, “İlk ziyarette de birlikte olmak istedim. Kış mevsimi olduğu için çalışmalarımız yavaşladı. Ama şuanda özel idareden devraldığımız bölgede asfalt ve parke tesisiyle ilgili ayrıca merkezde ne varsa burada da konuşlandıracağız. Çalışmalarımız daha hızlı sürdüreceğiz. ‘Bakırçay nasıl kalkınır?’dedik ve bununla ilgili bir çalışma yaptık. Kitap basıldı. Yol haritamızı uygulamaya çalışacağız. Bakırçay, Küçük Menderes’ten farkı var. Küçük Menderes’te kooperatifler var. Ben kooperatifleşin demiyorum. Bu çalışmaları yapıyoruz. Belediyenin destek olması için tüzel kişilik olması gerekiyor. Belediye hizmetlerini zaten yapıyoruz. Her yaz daha hızlandırıp yapacağız. Klasik belediyeciliği herkes yapıyor. Bizim amacımız yerelde kalkınma ile topyekün kenti kalkındırmaktır. Mehmet Başkanımızla çalışıyoruz. Projelerine destek veriyoruz. Sizlerden de kırsaldaki yapacağımız projelere sahip çıkmanız ve destek vermenizi istiyorum. Adamın işini, aşını, lokmasını büyütmek için çalışmazsan ben belediye başkanlığı yapmış olarak kendimi ifade etmiyorum. Özellikle 40-50 senedir destek olunmayan tarıma destek vereceğiz. Bizler çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



YÜKSEL DİKİLİ’YE GEÇTİ
İl Başkanı Yüksel Bergama ziyaretinin ardından Dikili’ye geçti. Başkan Kocaoğlu bir yakınının nikahını kıymak için ekipten ayrıldı.

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili’de oyları daha fazla artırmak için var güçleriyle çalışacaklarını ve bu ziyaretlerden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

İl Başkanı Yüksel ise, 7 Haziran seçimlerinde 1 Kasım seçim sonuçlarına kadar olan sürece değinerek CHP’ye çok büyük iş düştüğünü belirtti. Ülkenin kötü yönetildiğini söyleyen Yüksel, ülkenin git gide bir çukura çekildiğini ifade etti.

Dikili ve sahil beldelerinin son zamanlardaki dramı haline gelen mülteci ölümleriyle ilgili de konuşan Yüksel, Ege Denizi’nin mavi sularının ölüm çukuruna dönüştüğünü ifade etti. 1 Kasım’dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adamlık hakimiyle ülkeyi yönettiğini söyleyen Yüksel, bu konuda CHP2nin iyi bir alternatif parti haline dönüştürülmesi gerektiği ve CHP’nin iktidar olması gerektiğini söyledi. Parti içinde küskünlüklerin geride kalması gerektiğini söyleyen Yüksel, aksi takdirde vatandaşın hesap soracağını ifade etti. 

 
CHP'de Nazlıaka için kader günü!
 
Flaş! İzmir’de deniz ulaşımına fırtına engeli
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 6 Şubat 2016 Cumartesi 22:17

Aziz beyin yüzü neden hiç gülmüyor acaba bilen var mı ?

Yorumu oyla      11      5  
İsmet 6 Şubat 2016 Cumartesi 21:21

Sayın Başkanım sizinle çalışmak çok zevkli olacak bügün bunu gördüm her şey çok güzel geçti partimize ve örgütümüze büyük bir moral ve motivasyon oldu sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Yorumu oyla      11      5  
Çözüm 6 Şubat 2016 Cumartesi 13:44

İzmirin tüm ilçelerinin sorunlarını dinlemek, onlara dokunmak ve iletişimde bulunmak çok güzel. Halkçılık felsefesi bu işte.

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet 6 Şubat 2016 Cumartesi 12:46

Sürekli kent dışına sefer yapıp efkar dağıtan Aziz bey, kent merkezinde açılmayan yollar, bozuk sinyalizasyon, yapılmayan otoparklar, asansörü ve yürüyen merdiveni çalışmayan üst ve alt geçitler, işgal edilen kaldırımlar v.b her gün milyonlarca kişinin eziyet çektiği İzmir'i gezse faydalı bir iş yapmış olur..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Nazlıaka için kader günü!
CHP Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'nın, 'tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle' ...
Çıray’dan hükümete sağlık salvosu!
CHP İzmir Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından Dr. Aytun ...
Köy malları tartışması tam gaz: Özen'den Badem’e kontra!
Ödemiş’teki köy mallarının belediye tarafından satışa çıkarılmasıyla başlayan ...
 
Erdoğan'dan Rusya'ya sert yanıt!
Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'yi, Suriye'ye karşı askerî bir hareket hazırlığında ...
Cumhuriyet’ten Balbay açıklaması: Bedel ödeyip…
Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay yaptığı açıklamada, “Balbay’ın ...
Kılıçdaroğlu: E günaydın Davutoğlu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını ...
 
Yüksel’den örgüt mesaisi: Önce tur, sonra büyük zirve!
CHP İl Başkanı Cumartesi günü kuzeydeki 4 ilçenin örgütlerine konuk olacak. ...
Ve MHP'de muhalifler dava açtı!
MHP'li muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, ...
Purçu'dan Güzelbahçe mesaisi: Dostumuz...
TMBB Başkanlık Divanı üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Güzelbahçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva