HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2016 Pazartesi - 12:49

Başkanlar Kurulu’ndan istismar düzenlemesine tepki

İzmir iş dünyasının başkanları TBMM’de gündeme gelen cinsel istismar önergesine karşı açıklama yaptı. Başkanlar, yaptığı açıklamada tecavüzün meşrulaştırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederken hatadan dönülmesi için çağrı yaptı.

Başkanlar Kurulu’ndan istismar düzenlemesine tepki

EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) iki gün önce yasa tasarısı olarak gündeme gelen ve cinsel istismar suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önerge ülke gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

İzmir’in Başkanlar Kurulu da topa girdi. İçerisinde Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli,  Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ziraat Odası Başkanı Rakip Becer, BASİFED  Başkanı Levent Akgerman, ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, EGİAD Başkanı Seda Kaya, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, EGİFED Başkanı Temel Aycan Şen,  Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu ve çok sayıda ismin yer aldığı kurul yaptığı açıklamada tasarıyı protesto etti.

İŞTE O AÇIKLAMA

“Geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda bir grup iktidar milletvekili tarafından cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin verilen önerge, toplumda derin bir kırılma riskini ortaya çıkarmıştır. Siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan çok zor bir konjonktürden geçen ülkemizde ihtiyaç duyduğumuz son şey yeni bir kamplaşma tehdididir. Bu tehdide karşı toplumun tüm kesimlerini sağduyuya davet etmek amacıyla bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.”

EN SERT YASAL TEDBİR ALINMALI

“Türkiye’nin, çocuk istismarına karşı en sert yasal tedbirleri alması, tartışılmaz bir zorunluluktur. Hal böyleyken, bu sorunla mücadeleyi geriletecek, çocuk istismarını meşru kılıp özendirecek bir yasal düzenleme arayışına girmek, kabul edilemezdir. Ülkemizde bir yılda mahkemeye intikal eden 16 bin 957 cinsel istismar vakasının 13 bin 968’inin mahkumiyetle sonuçlanmış olması, sorunun ciddiyetini çok net ortaya koymaktadır. Söz konusu tartışmalı önergeyi verenlerin gerekçesi olan “erken yaşta evlendirilmiş ama bu durum yasal olmadığı için mahkumiyet almış çocukların mağduriyetlerinin giderilmesi” savı, pek çok hukukçunun dile getirdiği gibi ancak dosya bazında mahkemelerde ele alınması gereken bir vakıadır.”

OLDU BİTTİYE GETİRİLMEDEN…

“Ülkemizde reşit olmayan çocukların evlendirilmesi ve çocukların istismarı hiçbir şekilde tolere edilmemelidir. Bu durumu meşru kılacak, istismarı özendirecek düzenlemeler gündeme dahi getirilmemelidir. Bu gerçekler ışığında, söz konusu yasal düzenleme oldubittiye getirilmeden, toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınarak, gerçekten bir mağduriyet varsa bunun çözümü için de konsensüs arayarak yeniden ele alınmalıdır. Bununla da yetinilmemeli, ülkemizin demokrasi ve insan hakları standartlarını yükseltmek amacıyla çocuklara cinsel istismarı ve kadına şiddeti kökünden bitirecek bir seferberlik başlatılmalıdır. Cinsel sömürü ve istismar dahil olmak üzere çocuklara dönük tüm suçların önlenmesi hususunda toplumsal farkındalık yaratmak üzere aileleri, çocukları ve eğitmenleri bilgilendirmeyi amaçlayan kampanyalar düzenlenmelidir.”

HEDEFLERE ÇOCUKLARA VERDİĞİMİZ DEĞER KADAR ULAŞIRIZ

“Ülke olarak gelecek hedeflerimize ancak çocuklarımıza verdiğimiz değer oranında ulaşabileceğimiz unutulmamalıdır. Türkiye; iktidarı, muhalefeti ve sivil toplumuyla bu sorunu demokratik olgunlukla tartışıp en doğru kararı vermeyi başarmalıdır. Ülkemizin bu dirayeti göstereceğine olan inancımız tamdır.”

 
Balçova’daki pazaryeri krizinde söz Başkan’da: Rakamlarla konuştu!
 
Afganistan'da camide bombalı saldırı: 27 ölü, 35 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Basmane Çukuru’nun yeni yüzüne Valilik vizesi: Projede neler var?
Folkart tarafından Basmane Çukur’unda yapılacak gökdelen projesine Valilikten ...
Futbolda tarihi ihale 10 dakika sürdü: Kazanan...
Türkiye futbol liglerinde önümüzdeki 5 sezonu kapsayacak naklen yayın ...
Devrim gibi düzenleme: Tapuda yeni dönem
Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. ...
 
İzmir’de ‘yapılandırma’ barışı: 2 bin 378 dava kapandı!
Yeniden yapılandırılan vergi borçları sayesinde İzmir'deki mahkemelerde ...
Nohut fiyatı el yakıyor!
Türkiye genelinde rekolte düşüklüğü nedeniyle nohut fiyatı geçen yıla ...
Bakan Zeybekci: Dövize müdahale edecek bir...
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye'nin dövize müdahale edecek bir ekonomik ...
 
TÜSİAD Başkanı’nda İzmir’de ‘kur’ mesajı: Endişe duyuyoruz!
Symes, "Son iki haftadır hızlı bir şekilde yükselen döviz kurunun, enflasyon ...
İzmir’deki büyük zirvede ünlü işadamından endişelendiren sözler!
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İzmir'de düzenlenen Girişim ...
Turizm sektöründe 2017 endişesi!
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva