HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2017 Pazartesi - 20:42

Başkanlar görevde: İzmir'de pedallar şampiyonluk için!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları, kentlilerin "Bisikletle yaptığı kilometreler" ile yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması'nda (European Cycling Challenge 2017), İzmir'e destek olmak için pedal çevirdi.

Başkanlar görevde: İzmir de pedallar şampiyonluk için!

Avrupa Bisiklet Yarışması'nda geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 17'nci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl birincilik için yarışıyor. Polonya'nın Gdansk kentiyle kıyasıya bir yarış içine giren İzmir, 22 Mayıs itibariyle rakibinden 36 bin kilometre geride bulunuyor.  

Kentteki bisiklet dernek, kulüp ve platformları, İzmir'in başarısı için adeta seferberlik ilan etti. Yarışmanın sona ereceği 31 Mayıs öncesi belediye başkanları çevirdikleri pedallarla yarışmaya destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bürokratlar ve bisiklet tutkunlarıyla birlikte Konak İskelesi ile Alsancak İskele arasında pedal çevirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güzergahta pedal çevirmeye başlamadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Avrupa Bisiklet Yarışması'nda  ikinci durumdayız. Polonya'nın bir kentiyle yarışıyoruz. Eğer son bir hafta içinde tüm hemşerilerimiz kayıt olup, yarışmaya katılıp bisiklet kullanırlarsa birinci olma şansımız çok yüksek. İzmirliler telefonları ile bu uygulama dahil olup, bisiklet kullanırlarsa İzmir'in birinci olmasına katkıda bulunabilirler. Davet ediyoruz. Biz de farkındalık yaratmak üzere bisiklet kullanacağız" dedi. Kocaoğlu, güzergahı tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada ise, kısa mesafe olduğu için yorulmadığını, farkındalık yaratmak için pedal çevirdiklerini belirtti.

Hem yarışmaya katkı hem de bisiklet kullanımını arttırmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Kocaoğlu "Bisikleti sadece spor amaçlı değil ulaşım amaçlı da kullanılmasını öneriyorum. Bunu niçin bisiklet yollarını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, İzmir için pedal çevirdiklerini, birinci sıraya yerleşmeyi umduğunu söyledi. Piriştina "İzmir'de yaşamak nefes almak, İzmirli olmak ve İzmirli gibi durmak, bunların hepsi çok farklı heyecanlar. Bugün de bisiklete binmeyi yaşayacağız. Daha önce bu fırsatı yaşamamış insanlara da sesleniyorum. İzmir'de bisiklete binmek de bir başka" dedi. 

Avrupa Bisiklet Yarışması'na İzmir'i temsilen bu yıl bir kez daha katılan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli bisiklet platformu, kulüp ve derneklerinin de desteğiyle yarışmayı sürdürüyor. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 72 bin 73 kilometre ile 17'nci olan İzmir, bu sene 22 Mayıs itibariyle 494 bin kilometre ile birinci sırada olan Polonya'nın Gdansk kentinin arkasında 458 bin kilometreyle ikinci durumda bulunuyor. Yarışma 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Kentlerin birbirlerine 'Meydan okuması' olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor.  

Konak Vapur İskelesi'nden başlayarak Alsancak Vapur İskelesi'ne kadar bisiklet süren başkanlara İzmirlilerin ilgi odağı oldu. (DHA)

 
İzmir'de 'lüks yaşam' vaadetmişti: Koca mahalleyi dolandırdı!
 
FETÖ davası: Duruşma bitti, gerginlik çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te Kiraz ve Meyve Fidanı Festivali'ne yoğun ilgi
Havza ürünlerinin değerlenmesi ve Pazar bulması amacıyla her yıl düzenlenen ...
Kemalpaşa Kiraz Festivali'nde muhteşem final
Kemalpaşa Belediyesi tarafından 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ...
Başkan Çerçioğlu Fenerbahçe'nin coşkusuna ortak oldu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Fenerbahçe’nin THY ...
 
Buca Belediyesi personeli tatbikatta
Buca Belediyesi’nin olası yangın tehlikesine karşı belediye personelini ...
Koreliler Efes için gelecek!
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho Selçuk Belediye Başkanı ...
Genç satrançcılar Balçova'da buluştu
Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası’na katılan 200 ...
 
İzmir Bornova'da buluştu: Kiraz bayramı!
Bornova Belediyesi’nin Kiraz Festivali dördüncü yılında da büyük ilgi ...
İzmir'de gençliğin festivali: Rüya gibiydi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor ...
Büyükşehir o çiftçilere can suyu oldu: Çiçekleriyle geldiler!
Ocak ayındaki yoğun kar yağışı nedeniyle seraları yıkılan ve Büyükşehir’in ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva