HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2021 Salı - 08:41

Başkan Yücel'den 'muhalefet' değerlendirmesi: İşleri sadece karalama ve kötüleme

Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki muhalefetini değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, " İzmir’deki muhalefet partilerinin yaptığı iş sadece ve sadece hakaret etmek, küfür etmek, karalamak ve kötülemekten ibaret. Şu andaki gerek büyükşehir belediyemize gerek ilçe belediyelerimize gerek CHP’ye karşı İzmir’de yapılan muhalefet sadece bundan ibaret" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'izin' tartışmalarına da değinen Yücel, " Bir belediye meclis üyesi belediyenin tesislerini, kurumlarını ya da birimlerini her zaman inceleyebilir diye düşünüyorum" dedi.

Başkan Yücel den  muhalefet  değerlendirmesi: İşleri sadece karalama ve kötüleme

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde siyaset dilinde yaşanan gerilim sonrası siyasi partilerden ardı ardına açıklamalar gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik 'muhalefet yapamıyor' eleştirileri yükselirken, yapılan eleştirilere CHP İzmir il Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki muhalefetini değerlendiren Başkan Yücel, polemik ve tartışmalara girmek istemediğini belirtti.

CUMHUR İTTİFAKI DEĞERLENDİRMESİ: HERKES KENDİSİNE YAKIŞANI YAPAR
İzmir'de muhalefette yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin muhalefet performansını değerlendiren Yücel, "Açıkçası CHP’ye muhalefet yapamıyor demek şu andaki ülkeyi yöneten iktidarın bir güç zehirlenmesi içinde olduğunu göstergesi. Yani muhalefetin nasıl muhalefet yapacağına da onlar karar verecekse artık bu ülkede kimse yaşamasın, sadece onlar yaşasın. Onlar böyle bir şey istiyorlar. Kimse bir şey düşünmesin, itiraz etmesin… İzmir özeline gelecek olursak… İzmir’deki muhalefet partilerinin yaptığı iş sadece ve sadece hakaret etmek, küfür etmek, karalamak ve kötülemekten ibaret. Şu andaki gerek büyükşehir belediyemize gerek ilçe belediyelerimize gerek CHP’ye karşı İzmir’de yapılan muhalefet sadece bundan ibaret. Ya küfür ve hakaret ediyorlar ya da algı yaratmaya çalışıyorlar. Bunun daha ötesi yok. O yüzden bu konuda bir polemik ya da tartışmaya girmek doğru değil. Herkes kendisine yakışanı yapar" dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BELEDİYENİN TESİSLERİNİ, KURUMLARINI YA DA BİRİMLERİNİ HER ZAMAN İNCELEYEBİLİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal'ın Tire'de katı atık toplama tesisine giderek video çekmesi sonrası başlayan ve Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun 'tesise gitmeden önce izin almalıydınız' söylemini kullanmıştı. Yaşanan süreçte tartışma yaratan 'izin' konusu hakkında da konuşan Yücel, "Bir belediye meclis üyesi belediyenin tesislerini, kurumlarını ya da birimlerini her zaman inceleyebilir diye düşünüyorum. Elbette yasadaki, yani yasanın onlara verdiği görev ve yetki çerçevesinde. Tabii o tartışmanın detayını takip edemedim ama bir büyükşehir belediye meclis üyesi büyükşehir belediyesinin tesislerini eleştirebilir. Tabii bu eleştiri ölçütlerini aşmadan olmalı, kötü niyetle olmamalı. Yapıcı bir şekilde olmalı. Çünkü farklı partiden seçilmiş olsa dahi o meclis üyelerimiz de neticede İzmir’e hizmet için seçiliyorlar. İzmir seçmeninin bir yerde iradesi temsil ediyorlar. O yüzden algı yaratma ya da karalama üzerine olmadıktan sonra her şey başımızın üzerinde" diye konuştu.

YENİ BİR KADRO SEÇİLECEK VE GÖREVİNİN BAŞINA GEÇECEK
Menemen ve Kınık'ta gerçekleştirilecek ilçe kongresi ile ilgili konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bu olağanüstü kongre. Genel Merkez’in kararı doğrultusunda pandemi nedeniyle bir süredir erteleniyordu. Kongreler önümüzdeki haftalarda yapılacak. Yeni bir kadro seçilecek ve görevinin başına geçecek" diye konuştu.

MEVCUT ARKADAŞLARIN ADAY OLMAK HAKLARI
Mevcut geçici yönetimlerden Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ilçe başkanlığı için adaylığını açıklarken Kınık İlçe Başkanı Ahmet Kanat ise aday olmayacağını söylemişti. İki başkanın açıklamalarını değerlendiren Yücel,"Ben açıklama yapıp yapmadıklarını takip edemedim ama mevcut arkadaşların aday olmak hakları. Aday olabilirler ya da olmayabilirler. Bu kendi tercihleri. Birden fazla aday olabilir, tek aday olabilir bilemiyoruz.  O kongrenin seyrine ve delegenin iradesine bağlı. Önümüzdeki haftalarda CHP’ye yakışır bir şekilde kongreler yapılacak. Yeni seçilen kadrolarımız da göreve kaldıkları yerden devam edecekler. Benim gönlüm CHP’ye yakışan bir kongre olması. CHP’nin ilkelerini ve değerlerini en iyi ve en doğru şekilde kim savunup halka aktarabilecekse o kriterde bir ilçe başkanı ve yönetiminin seçilmesi" ifadelerini konuştu.

 
Erdoğan'dan Kabil Havaalanı için 3 şart!
 
AK Partili Sürekli’den bayram mesajı: Salgını yok saymamalıyız!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 20 Temmuz 2021 Salı 09:38

Sayın başkan öncelikle siz parti üyelerinin yani delegelerin oyunun bir çoğunun oylarını alamadınız yanı vermediler bunu düşün ve ona göre hareket etmelisin

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz polemiği tam gaz! AK Partili Kaya, Turgutlu Belediye Başkanı Akın’ın açıklamalarını örnek gösterdi
“Temiz Gediz, temiz Körfez” sloganıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye ...
'Çetin Başkan'ın kendi görüşü' dedi... 'Soyer'in arkasındayız'
Gediz Nehri’nin kirliliğine dikkat çekmek için bir dizi program yapan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde'yi açıkladı
KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine seslenen ...
 
Turgutlu'nun CHP'li başkanı Soyer'e neden tepki gösterdi?
Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi atıklarının Gediz Nehri’ne akıtıldığını ...
Liderlerden Kurban Bayramı mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük ...
Erdoğan'dan Adalet Divanı'na başörtüsü tepkisi
KKTC ziyareti öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk'ünün ...
 
Sadece 1 oy farkla... Karacasu'da yeni başkan belli oldu!
Aydın'ın Karacasu ilçesinde mevcut belediye başkanının istifasının ardından ...
İYİ Partili Çıray'dan Bakan'a: 15 Temmuz şehitleri için toplanan paralar nasıl değerlendirildi?
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, ...
Erdoğan'dan bayram mesajında 'aşılanma' çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı video mesajında, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva