HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2020 Çarşamba - 10:19

Başkan Yücel’den ’18 Mart’ mesajı

105. Yıl önce dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çanakkale zaferinin Türk milletinin kaderinin değiştiği gün olduğunu ifade etti.

Başkan Yücel’den ’18 Mart’ mesajı

Türkiye Cumhuriyetinin Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’ye geldiği günün zaferin ve cumhuriyetin kuruluşuna atılmış en büyük adım olduğunu belirten Yücel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

On binlerce vatan evladının şehit olduğu büyük zafer, aynı zamanda emperyalist güçlerin tarihlerindeki en büyük hezimetlerinden biri olmuştur. Bu anlamı ile Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin en unutulmaz şanlı günlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer gerek taşıdığı askeri gerekse de psikolojik anlamdaki misyonu ile tüm dünya tarihini etkilemiş, mazlum ve sömürge altında olan milletlerin kendi bağımsızlıkları için başlatacakları kurtuluş mücadelelerine ilham olmuştur. 

Çanakkale’de yaşanacak bir mağlubiyetin vatan topraklarının ve bağımsızlığının sonsuza kadar kaybedileceği anlamına geldiğini iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk, Sofya Ateşemiliterliği görevindeyken yazdığı mektuplarla, ısrarla Çanakkale’de görev almak istediğini belirtmiş ve bu ısrarının sonunda bu emelini gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün 2 Şubat 1915’te, Tekirdağ’da henüz kurulmamış olan 19. Tümen komutanlığına başladığı gün, hem Çanakkale savaşının hem de bir milletin kaderinin değiştiği, Türkiye cumhuriyetinin kuruluşundaki en büyük adımlardan birinin atıldığı gün olmuştur.  

Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşa dahil olması ile birlikte, savaş alanında hem stratejik hem de psikolojik üstünlük Türk ordusuna geçmeye başlamıştır. Mehmetçik, peşinden ölüme gideceği bir komutanın varlığıyla zafere inanmıştır. Türk askeri her siperde can vererek, kahramanlık yazarak bu inancını tüm dünyaya defalarca göstermiştir. Anafartalar’da, Arıburnu’nda, Conkbayırı’nda kahraman askerlerimizin şehit düşeceklerini bilerek verdikleri destansı mücadele sonunda tüm dünya anlamıştır ki “Çanakkale Geçilmez”.

Çanakkale’de tüm cephelerde savaşların kazanılmasına rağmen, memleketin başındaki hain ve işbirlikçiler, hem askeri hem de siyasi anlamda basiretsiz, korkak ve kendi çıkarlarına göre hareket ederek, ülkeyi itilaf devletlerine adeta sattıkları Sevr antlaşmasını imzalamışlardır. Ancak milletin inancı ve Atatürk’ün esareti kabul etmeyen başkaldırışıyla, kurtuluş mücadelesi yine zaferle sonuçlanınca, bu vatan hainleri canlarını kurtarmak için arkalarına bakmadan kaçmıştır. Milletini ve ordusunu arkasına alan Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesindeki zaferiyle, hem Sevr anlaşması yırtmış atmış hem de Çanakkale’de akıtılan şehit kanlarının boşuna akıtılmadığını göstermiştir.

Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale destanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri de ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, İstiklal Savaşı'nın kazanılma zeminini sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır.

ÇANAKKALE DE MESAJ VERİLMİŞ, BARIŞ SAYESİNDE CUMHURİYET YÜKSELMİŞTİR

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal girişimlerini bertaraf edip, milleti ve ordusuyla büyük bir zafer kazanmasının ardından barış politikası yürüterek güçlü bir cumhuriyet kurduğunu ve yeni savaşların önüne geçtiğini ifade ederek, mesajını şu sözlerle sürdürdü,

Tüm çarpışmalara, on binlerce şehidimize ve göğüs göğüse muharebelere rağmen, Çanakkale savaşı Türk ordusu ve askerinin barış yanlısı olduğu ve gerektiğinde düşmana bile merhamet gösterdiği birçok olaya sahne olmuştur.  Savaş sonrasında Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anzak askerlerinin annelerine ''Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır'' şeklindeki seslenişi de bunun en büyük kanıtı olmuştur.

Ülkesine karşı yapılan işgal girişimlerini, vatanın bağımsızlığı korumak üzere verilen yüz binlerce şehidi görmüş olan eşsiz lider ve ebedi başkomutanımız Atatürk, bunca acıdan sonra hep barış için çalışmış, barışı öncelemiştir. Onun “Yurtta Barış Dünyada Barış” politikası da  daha o yıllarda yeni işgal girişimlerini, gencecik çocuklarımızın savaşlarda hayatlarını kaybetmesini engellemiş, cumhuriyetin kurulması ve güçlenmesi sağlamıştır. Kurulan güçlü cumhuriyet ve güçlü ordumuz sayesinde, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren her ülke Türkiye cumhuriyeti ile barış içinde, dostane ilişkiler kurmayı tercih etmiştir. Çanakkale’de dünyaya mesaj verilmiş, kurtuluş savaşı sonrasında barış politikaları sayesinde cumhuriyet yükselmiştir. 

Kurtarıcımız ve kurucumuzun ülkemizi ve ordumuzu savaştan uzak tutan ama ülkemize yönelik bir işgalde de Çanakkale’de olduğu gibi karşılık vermeye hazır olduğumuzu ilan eden stratejileri ve politikaları, sınırlarımızda bugün yaşadığımız sorunlarında tek çözümüdür.  

Yıllar boyu binlerce şehidin kanı, canı pahasına Türk'e ebedi yurt olan bu toprak, aziz şehitler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır.  Tarihin akışını değiştiren, kurtuluş savaşını ve cumhuriyetin ilk adımlarını atıldığı Çanakkale’de vatan ve bağımsızlık uğruna can veren her kahraman sonsuza kadar bu milletin kalbinde yaşayacaktır.

Bu destansı zaferin 105.yıldönümünde ve şehitleri anma gününde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 1915’te Çanakkale’de verdiğimiz şehitlerimiz olmak üzere,  ülke savunmasında hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

 
Çiğli’de koronavirüs denetimleri sürüyor
 
YÖK'ten 'uzaktan eğitim' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Çanakkale zaferi bir milletin uyanışıdır
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Deniz Savaşları'nın ...
Lider’den belediyelere korona talimatı: Kimsenin elektrik ve suyunu kesmeyeceksiniz!
Koronavirüs için açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaşanabilecek ...
Dörtlü zirve sona erdi! Erdoğan açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ...
 
AK Partili Dağ’dan hastane tepkisi: Ayıp ve hayret verici!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Kiraz’da ...
İYİ Parti İzmir’in kongresi ertelendi: İşte yeni tarih!
Koronavirüsün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olumsuz etkisi sürerken ...
'Umreden dönen 17 milletvekili' iddiasına ilişkin açıklama
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Koronavirüs'e ilişkin açıklamalarda bulundu. ...
 
MHP’li Kalyoncu’dan Ege Üniversitesi’ne tepki: Hocaların güvenliği yok!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu üniversite öğretim görevlisi ...
CHP'li Polat'tan flaş iddia: Kiraz'a yatırımlar engelleniyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, AK Parti ...
Erdoğan virüse karşı yeni önlemleri açıklayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele çerçevesinde yarın gerçekleştirilecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva