HABERLER>EKONOMİ
10 Eylül 2019 Salı - 11:16

Başkan Yenice’den ‘ucuz baklava’ çıkışı: Çalsan bile 5 liraya satamazsın!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, bazı işletmelerin sattığı ucuz baklavayı eleştirerek “İzmir’de bir lokanta açılıyor, baklavayı 5 liraya satıyor. Bunun imkanı yok, baklavayı çalsan 5 liraya satamazsın. Bu nasıl mümkün olabilir, insanların bunlara inanmaması lazım” dedi.  

Başkan Yenice’den ‘ucuz baklava’ çıkışı: Çalsan bile 5 liraya satamazsın!

EGEDESONSÖZ-Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, SonsözTV yayınına konuk olarak katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Başkan Yenice sektör hakkında önemli açıklamalarda bulunurken Pastart Festivali hakkında da önemli detaylar paylaştı.

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Pastart Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamüller Festivali hakkında konuşan Yenice, “İzmir’de dünyanın hiçbir yerinde olmayan birkaç ayrıntı var. Bunlardan biri lokma diğeri de boyoz. İzmir’in pastaneleri, İzmir tarihindeki çok önemli kilometre taşlarıdır. Burada yine Kültürpark, festival kapsamında bir ilke tanıklık edecek. İzmir’de Guinness rekorlar kitabına girebilecek bir aktivite gerçekleştirilerek, dev bir pasta yapılacak. Festivale özellikle Avrupa ve Türki devletlerden 10 ülkeden arkadaşlar gelecek. Özellikle kendi mutfağımıza yakın ülkeleri tercih ettik. Azerbaycan’dan dünyanın en iyi mutfak ustalarından biri gelecek festivalimize. Dünya pasta yarışması da yapacağız. Festival kapsamında bir boyoz sokağı oluşturulacak. Boyoz ile ilgili her şeyin bulunacağı alanda 3 gün boyunca sadece boyoz yapılacak ve ücretsiz şekilde dağıtılacak katılımcılara” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK PASTASI İZMİR’DE YAPILACAK!
Pastart Festivali kapsamında İzmir’de dünyanın en büyük pastasının yapılacağını belirten Başkan Yenice, “Dünyanın en büyük pastası rekoru 2 bin 774 metre şu an, biz şu an bunu 3 bin metre olarak geliştireceğiz. Ay yıldız şeklinde yapacağımız dev pasta ile rekoru kıracağız. Pastanın bir kısmını da Anadolu Otizm Vakfı’ndan otizmli çocuklarımız yapacak. Yarışmaya katılacak 500 civarında işletmeye pastanın belli bölümlerini yapma görevi verilecek, öğrenciler de destek verecekler. Pasta tamamlanıp noter tasdik ettikten sonra da pastayı herkese ikram edeceğiz, ister yesinler ister birbirlerine atsınlar” diye konuştu.

BAKLAVAYI ÇALSANIZ BİLE 5 LİRAYA SATAMAZSINIZ
İzmir’de çok ucuz fiyatlara baklava satan işletmeler olduğunu ancak ucuz baklavanın insan sağlığı açısından risk taşıdığını ifade eden Yenice, “Festivalde bir Baklava sokağı da oluşturulacak. Dünyanın en büyük baklavasını yapan ekip de burada olacak. Baklava kültürünü tam olarak anlatılacak. İzmir’de bir lokanta açılıyor, baklavayı 5 liraya satıyor. Bunun imkanı yok, baklavayı çalsan 5 liraya satamazsın. Bu nasıl mümkün olabilir, insanların bunlara inanmaması lazım. Biz bu festivalde insanlara baklavanın nasıl olması gerektiğini anlatacağız” açıklamasını yaptı.

ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIK
Festival hazırlıkları aşamasında engellemelerle karşılaştıklarını belirten Yenice, “İzmirlilik ruhunu kaybetmiş insanların engellemeleri ile karşılaşıyoruz. İstanbul’da çok önemli bir firma ile anlaşıyoruz İzmir’e getirmek için. İzmir’de bir meslek örgütünün başkanlığını yapan bu isim o firmayı arayarak diyor ki gelenleri dikkate alma onlar hayalci insanlar diyor. Zamanı geldiğinde o kişinin ismini de açıklayacağım, utansın. Bu insan bizim mesleğimizi yaparak, bu sektördeki insanlardan para kazanarak geçimini sürdürüyor. Bu durumda bile bize engel olamadı ve o firma bize sponsor olma kararı aldı. Bu sektörün canlanması, büyümesi, sektörün refaha ulaşması neden rahatsız ediyor” dedi.

ODALARA DENETLEME YETKİSİ VERİLMELİ!
Sağlık açısından risk oluşturan gıdalar üreten ve satan işletmeler konusunda önemli açıklamalarda bulunan Yenice, “Bu konuda oda da başkan da bir şey yapamaz. Bizim yetki sınırlarımız belli, denetleme ve kontrol yetkimiz yok. Biz ihbar edebiliriz sadece. Ben çorbacı İsmet Usta’nın oğluyum, seçilmiş bir insanım ben, atanmış değilim. Bana neden yetki verilmiyor, o zaman bakanlığın yetkilileri gerekeni yapacak. Et için savaş çıkacak bu ülkede neredeyse. Bakarsın dışarıdan 3-5 liraya baklava, nasıl olur diye gidip denetlersin. Bütün gün orada oturup şikayet gelmesini bekliyorlar. Arada bir ellerine 10 tane lokantayı alıp denetliyor. O listede olanlar zaten kayıtlı işletmeler, kayıtlı olmayanları denetlesenize. O kayıtlarda yok diye denetleyemiyorlar. Biz bizlere yetki verilmesini istiyoruz, en azından yapılan denetimler sırasında bizleri de yanlarında götürmelerini istiyoruz. Saat 12’de bir lokanta denetlendiği zaman her yerde bir eksik bulunabilir, çöp kutusunun kapağı açık bırakılmış olabilir” diye konuştu.

 
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
 
Bombacı Ali Çavuş Karşıyaka'da unutulmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okullarda armalı soygun! Veliler tepkili
Okullardaki 'serbest forma' uygulamasının rant kapısına dönüşmesi velileri ...
'ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi belirlendi'
Bakan Albayrak, ABD Ticaret Bakanı Ross'la yaptığı görüşmede 100 milyar ...
THY'den bedava bilet uyarısı!
Türk Hava Yolları (THY) yolcularına yönelik bir uyarıda bulanarak Sosyal ...
 
Torbalı tarıma dayalı sanayide model oluyor
Tarıma dayalı sanayindeyakaladığı başarı ile gündeme gelen Torbalı, bu ...
İZTO’dan Çin ile 'İyi Niyet Anlaşması'
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Şangay Uluslararası ...
İzmir servisçilerinin başkanı Bostancı: Bu zam değil fiyat ayarlamasıdır!
İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Odası Başkanı Hasan Basri ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, beklentilerin altındaki enflasyon verisi ardından başlayan düşüş eğilimini sürdürüyor.
Vakıfbank'tan kredi faizlerine indirim
VakıfBank, bireysel ihtiyaç kredisi faizlerinde bir kez daha indirime ...
Kritik ihracat rakamları açıklandı!
Ticaret Bakanı Pekcan, "Ağustos ayında ihracatımız yüzde 1,69 artışla ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva