HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2021 Çarşamba - 08:20

Başkan Vekili Özuslu'dan Cumhur İttifakı yorumu: Aslanlar gibi konuşuyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin muhalefet şeklini değerlendiren İBB Başkan Vekili ve Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu " AK Parti’nin İzmir’de muhalefet yaptığı kesin, orada sıkıntı yok. Mecliste çıkıyorlar, aslanlar gibi konuşuyorlar. Basına istedikleri gibi demeç veriyorlar. Hem orada konuşuyorlar hem burada konuşuyorlar. Tesislere gidip, fotoğraf, video çekip yayınlıyorlar. Muhalefet yapıyorlar" dedi.

Başkan Vekili Özuslu dan Cumhur İttifakı yorumu: Aslanlar gibi konuşuyorlar

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, CHP tarafından düzenlenen bir etkinlik sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İzmir'de muhalefet koltuklarında oturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'muhalefet' karnesinden  Meclis içinde yaşanan tartışmalara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilerden AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin çıkışlarına kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Özuslu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulundu.

BU İYİ BİR GÖRÜNTÜ DEĞİL
AK Parti'nin İzmir'deki muhalefetinden genel anlamda memnun olduklarını belirten Özuslu, "Genel olarak baktığımız zaman memnunuz. Ama her zaman en doğru şekilde mi muhalefet yapıyorlar? Hayır! Belli noktalar dışında şikayetimiz yok. En fazla bu gündem dışı bölümü... Beni şahıs olarak da beni en fazla rahatsız eden bölüm gündem dışı konuşmalar bölümü. Neden? Çünkü o bölümü biz kötüye kullanıyoruz. Sonuçta meclisteki insanların motivasyonu düşüyor. Geçen meclisi 15 kişiyle falan kapattık. Bunun bir anlamı var mı? Yok. Orada konuşsan ne olur konuşmasan ne olur! Bir ara 'ayağa kalkın bakalım kaç kişi kalmışız?' dedim. Bu iyi bir görüntü değil. İzmir Büyükşehir Belediye meclisi gündemindeki maddeleri görüşüyor. Muhalefet herhangi bir şekilde söz kısıtlamasıyla karşılaşmıyor. Gündem dışında da karşılaşmıyor. Ama gündem dışını normal bir gündeme çeviriyorsunuz. Yönetmelik der ki; gündem dışı konuşmalar için talepler yazılı olarak verilir, çıkar konuşulur. Söz verip vermemek, süresini belirlemek başkana aittir. Demokrasilerde konuşmak bir haktır, bunda bir sıkıntı yok. Ama gündem dışı konuşmalar, bazen demokratik teamülleri kötüye kullanıldığının imajını veren bir hal çiziyor. Bu beni rahatsız ediyor. Yoksa meclisin genel olarak çalışma disiplininden, anlayışından memnunuz. Kararlar çok büyük oranda oy birliğiyle çıkıyor. Bu aslında kıymetli bir şey. Sayın Tunç Soyer de aynı şeyi söyler" dedi.

ZAMANIN İSRAF EDİLMESİDİR
Mecliste yaşanan tartışmaların tekrar olduğuna ve bunların fayda sağlamadığına dikkat çeken Özuslu, "Tartışmalar yararlı ama tekrar zararlı. Oradaki insanlar bir kere söylediğinde anlar. Aynı konuşmacı iki kere aynı konuya değinebiliyor ya da diğerleri de aynı konuyu tekrarlıyor. Bunun kime ne faydası var, bunu anlamış değilim. Trafik sorunu var, eyvallah anladık. Trafik sorunuyla ilgili bir şey de söylüyorsun, onu da anladık. Bunun cevabı da verilir. Fakat kardeşim, trafik sorunu var, öbürü çıkıyor trafik sorunu var. Bu, zamanın israf edilmesidir. Demokrasi de bu değil zaten. Demokrasi sözün söylendiği ve sözün bir ağırlığının olduğu rejime denir. Yoksa aynı şeyi tekrarla, aynı şey üzerinde 40 kere dolaştır... Bu suistimal olur. Bunu hiç kimsenin yapmaması lazım. Meclis İzmir'in meseleleri konuşulsun diye var. Eyvallah konuşulsun. Şu konuşmasın, bu konuşmasın, şunun söz hakkını kısalım değil. Kaldır indir yaparsın biter. Geçen gün AK Partili arkadaşlar ne yaptılar? Madde başlıkları okunarak değil her madde okunsun dediler. Tamam, mümkün. Ama onun karşılığında senin ne hakkın var? Yeterlilik önergesi verirsin olur biter. Konuşma sürelerini o sürede tutarsın olur biter. Amaç bu değil ki!" diye konuştu.

Tunç Soyer mal varlığını açıkladı

SAYIN SOYER'E ÇOK FAZLA HAKSIZLIK YAPILIYOR
Muhalefet tarafından kendilerine yöneltilen eleştirilerde haksızlık yapıldığını belirten Özuslu, "Tabii ki yapılıyor. Özellikle Sayın Soyer'e çok fazla haksızlık yapılıyor. Meclis Ankara'daki gibi değil. Bizim yönetmeliğimiz daha farklı ama sonuçta bir yönetmelik var. Buna mukabil sonuçta İzmir halkının gözü önünde tecelli eden bir meclis de var. Herkes sorumluluğunu bilerek hareket etmeli. Yoksa yönetmelik şöyle diyor, şöyle yapalım... Bu da mümkün, yapabilirsin. Daha iyi yönetmek için formatlarsın ama biz yetişkin insanlarız. Siyaset yapıyoruz ve İzmir halkının sorunları için uğraşıyoruz. Otokontrol diye bir şey de var. Hiçbir hatibin sözüne şöyle konuş böyle konuş diyen oldu mu? Olmaz ki! Öyle bir şey olabilir mi? Otokontrol yok mu? Ağzımıza geleni söyleyecek miyiz yani?" dedi.

BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?
Büyükşehir'in CHP'li ilçe belediyeleri arasında ayrım yaptığı iddialarına da değinen Özuslu, "Ben kendi belediye başkanlarımızla ilgili basın önünde konuşan biri değilim. Haddim de değil. Söyleyeceğim bir şey yok. Mecliste AK Partili Grup Başkan Vekili arkadaşımızın söylediği şeye katılmak mümkün değil. Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beraber yaptığı yatırımların hepsinin dökümünü verebilirim. Bana gerek yok Abdül Başkan zaten bunları anlatır. Abdül Başkan onun cevabını verdi zaten. Böyle bir şey olabilir mi? O bile güldü. Oturumda kendisi yoktu zaten. Bu bir siyaset. Ama kurnaz bir siyaset. AK Partililerin yaptığı kurnaz siyaset. Abdül Batur ile Tunç Soyer'in arasında bir çelişki mi var? Hayır. Konak meclisinden gelen önergeler oy birliğiyle geçiyor. Orada sinsi bir iş var. Konak'tan oy birliğiyle gelen önergenin reddedilmesi üzerine onlar sözü aldılar. Çok spesifik bir konu. Onu nereye genişletti? Ne alakası var. Buca'ya, oraya yapıyorsunuz, Konak'a yapmıyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe belediyesine de yapıyor. Geçen gün otobüs dağıtımıyla ilgili doğrudan oylama yapacaktık. Sanıyorum AK Parti Grup Sözcüsü, 'Hangi belediyeler?' diye sordu. Okudular. Bergama ve Bayındır. Başka söze gerek yok. Sayın Tunç Soyer adil bir insan. Belediye ayrımı yapmıyor. Bergama'ya gidiyoruz, siyaseti koy bir kenara. Yapılması gerekenler yapılıyor. Bütçen sınırlı, paran zaten az. O bütçeyi rantabl (verimli) kullanmak gerekir. O para İzmir halkının parası" ifadelerini kullandı.

SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAK BU İŞTE
Belediyeler arasında herhangi bir ayrım yapmadıklarını belirterek sözlerine devam eden Özuslu şu ifadeleri kullandı;

Geçenlerde otobüs dağıtımıyla ilgili doğrudan oylama yapacaktık, AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, ‘Hangi belediyeler’ diye sordu. Okudular, Bergama ve Bayındır… Başka söze gerek yok. Sayın Tunç Soyer, gerçekten adil bir insan, belediye ayrımı yapmıyor. Bergama’ya gidiyoruz, görüşüyoruz, siyaseti bir tarafa koyun, işin içine girdiğiniz zaman yapılması gerekenler yapılıyor. Bütçen kısıtlı, paran az, olan bütçeyi doğru kullanmak gerekir. Böyle bir sorumluluk var, o para İzmir halkının parası. O para bizim paramız değil ki, Tunç Soyer’in parası değil ki… O para layıkıyla kullanılıyor. Diğer belediyelere de veriyoruz, Türkiye’deki diğer belediyelere de yardım yapıyoruz. Uşak’ta bir AK Partili belediyeye ben teslim ettim yapılan yardımı. Siyaseten bunlar yapılıyor ama oradaki siyaset, sinsi bir siyaset, doğru değil, ona gerek yok. AK Partili arkadaşlara düşmez o. Öyle bir şey de yaratamazlar, bunlar lafı güzaf, boş işler. ‘Abdül Batur’a öyle mi yapılıyor’ Hayır abi, nereden çıkardın? Konak Meclisinden gelen bir önergenin Büyükşehir’de reddedilmesinden böyle bir sonuca nasıl varıyorsun? Yatırımlarla ilgili değil ki o. Konak’ta yapılması gereken bir iş olsa ve yapılmasa o zaman diyebilir. ‘Herkese otobüs verdiniz, Konak’a vermediniz’ dese, tamam, haklı. Önerge başka, sapla samanı karıştırmak bu işte. Onun için bu tutmaz. Zaten tutmadı. Yapışmaz bu ne bize yapışır ne Batur’a yapışır. Abdül Başkan da bu konuda tavır koydu zaten."

AK PARTİ MUHALEFETİNDEN RAHATSIZ DEĞİLİZ
AK Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisine yönelik 'muhalefet yapamıyorlar' eleştirisi üzerinden İzmir'deki muhalefeti değerlendiren Özuslu, "AK Parti’nin İzmir’de muhalefet yaptığı kesin, orada sıkıntı yok. Mecliste çıkıyorlar, aslanlar gibi konuşuyorlar. Basına istedikleri gibi demeç veriyorlar. Hem orada konuşuyorlar hem burada konuşuyorlar. Tesislere gidip, fotoğraf, video çekip yayınlıyorlar. Muhalefet yapıyorlar. Muhalefetin görevi ‘Hayır’ demektir. İşin temelinde, demokrasi muhalefet varsa vardır derken, birisinin ‘Hayır’ demesi lazım. İtiraz etmesi lazım, ‘Yanlış’ demesi lazım, bu da muhalefete düşüyor. İktidar kendisine ‘Yanlış’ der mi, demez. Biz bir önerge getiriyoruz, çıkalım kendi önergemize ‘Yanlış’ diyelim, olur mu öyle şey. Muhalefet bunun için var. Elbette İzmir halkının menfaatine olan konularda, birlikte oluyoruz. Hatta dikkat ederseniz çok ilginç görüntüler de ortaya çıkıyor. Oybirliği verdikleri bir önergeyle ilgili çıkıp yarım saat konuşuyorlar. Bunlar oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara’da grup başkanvekillerimiz son derece alanlarına hakimler, meclis grubumuzu iyi temsil ediyorlar, iyi muhalefet yapıyorlar. Buna mukabil Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleri de öyle. Herhangi bir şekilde merkezi iktidarın ortaya koyduğu icraatlara her perdeden, her dozda gerekli muhalefeti yapıyorlar. Dolayısıyla ben partimin muhalefet etme tarzından memnunum. AK Parti bundan memnun olmayabilir, çünkü rahatsız oluyor. Hani ‘okullar olmasa Milli Eğitimi idare etmek ne kadar kolay olurdu’ gibi, ‘muhalefet olmasaydı biz Ankara’yı ne kadar güzel götürürdük’. Yok öyle, üç köfte 5 kuruşa. Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhalefetinde rahatsız olmak diye bir şey yok, biz de burada AK Parti muhalefetinden rahatsız değiliz. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, muhalefetin suiistimal edilen noktalara doğru götürülmek istenilmesi. Meclisin potansiyelinin, motivasyonun düşürülmesi. Mesele bu."

AK Partili Boztepe'den Büyükşehir'e 'büfe' tepkisi: Kimden neyi  kaçırıyorsunuz?

GÖRSEL ŞOVLARI SİYASET KURUMU İÇİNDE SEVMİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin geçtiğimiz meclise mandal ve çizme getirmesini de değerlendiren Özuslu, "Hüsnü Boztepe’nin yaptığı net, tartışmasız şovdur. Daha öncede bir arkadaş yapmıştı, mayo falan götürdü verdi Boztepe’ye, o da şov. Ben tarz olarak bu tip görsel şovları siyaset kurumu içinde mecliste sevmiyorum. Mandalı burnuna taktı. O fotoğrafı çektiniz. Hatırlıyor musunuz niçin o mandalı taktı. Koku. Ne demişti, ‘Mustafa Özuslu balkona çıkabiliyor musun’ demişti. Önümüzdeki Pazar günü sizleri davet ediyorum. Benim evin önünden çıkacağız, ta Bostanlı’da Churchill Ahmet’in olduğu yere kadar yürüyeceğiz. Siz göreceksiniz 50 bin kişi, ben göreceğim 100 bin kişi. Yönetmen sandalyelerini açmışlar, kimi birasını, kimi sarmasını, dolmasını, çayını içiyor. Vatandaş, halk orada. Ben orada köpek dolaştırıyorum. Hiçbirinin burnunda mandal yok. Buyurun, söylüyorum, Boztepe’yi de götüreceğim oraya. Hiç kimsenin burnunda mandal yok, hiçbir şeyin koktuğu falan da yok. Ayrıca Mavişehir’de kokmuyor. Bir zamanlar kokuyormuş, geçen sene kokmuş, ya şimdiyi konuşuyoruz arkadaş. O önlemler alındı, kokuyla ilgili İZSU gerçekten ciddi çalışıyor. İddia ediyorum diyorum, koksa 10 binlerce insan orada oturup saatlerce vaktini geçirir mi arkadaşlar, geçirmez. Bak ne diyorum, açık açık diyorum, Boztepe de gelsin bizimler, çıkalım yürüyelim. Koku duyarsa, ‘Haklısın kardeşim sen’ diyeceğim yani. Koku moku yok, mandala da gerek yok. Böyle komik görüntülere de gerek yok yani."

TÜM BÜYÜKŞEHİRLERİMİZ ÖNEMLİ HİZMETLER YAPIYOR
İzmir'in diğer Büyükşehirler arasında geri kaldığı yönündeki görüşlere de yanıt veren Özuslu, "Hayır, böyle bir durum yok. Bizim 11 Büyükşehir Belediyemiz var, bunlar önemli görevler üstlendi, hepsi büyük hizmetler yapıyor. Sayın Genel Başkanımız da bunları söylüyor, teyit ediyor, örnekler de veriyor. Biz kendimize bakıyoruz, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak. Yani biz bir, geçmişten aldığımız projeleri doğru yürütebiliyor muyuz, yüzde 12’de aldık Narlıdere Metrosunu, getirdik 75-77’lere. Buca Metrosu’nun yakında ihalesi açılanacak ve çıkılacak. Yeni metro hatları planlanıyor, otobüsler alınıyor, gemiler alınıyor. Bunlar trafik sorunlarını, trafikte yaşadıklarımızı hafifletmek için. Çünkü İzmir’de bu noktaları çözmek için yani. Tarım politikalarıyla ilgili, çevreyle ilgili pandemiden dolayı ve pandemi dışında da sosyal yardımlar konusunda inanılmaz derecede Büyükşehir Belediyesi, başkanımızın ortaya koyduğu halkçı, kamucu, dayanışmacı belediyecilik anlayışından neşet edilerek çok ciddi yardımlar yapılıyor. Asfalt meselesinin son 15-20 yılında dökülen asfaltı biz 1 yılda döktük arkadaşlar. Çok ciddi paralar harcanıyor, onların rakamlarını da bir gün size vereyim, şimdi yanlış rakam vermemek için vermiyorum ama gerçekten bir belediyeci için ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor. Çiğli tramvay yapımına başladık, inşaat devam ediyor, yeni yollar var, yeni viyadükler, açılımlar… İzmir’in problemleri var mı, var. İzmir’in problemlerini çözmek için zaten Tunç Soyer başka bir açıyla geldi, ‘Başka bir İzmir mümkün, başka bir Türkiye mümkün’ derken bunu söylüyor zaten. Şimdiye kadar kimsenin gitmediği Polatlı’dan Gediz ağzına kadar 401 kilometreyi niçin yürüdü? İşte bunun için yürüdü. O Gediz kirlenirse körfez kirleniyor, o Gediz’i temizlersek körfezi temizlemiş olacağız aslında. Müsilaj denen belanın bu körfeze gelmemesi için, önlem almak için bunu yapıyor. Kendi boyutunun üzerinde de bir farkındalığa dikkat çekerek yapıyor. Yani aşağı yukarı ’50 tane Gediz temizlenmesi, 1 tane İstanbul Kanalı yapar’ dedi. Yani 1 buçuk milyar dolarlık bir projeden bahsediyorsunuz Gediz’in temizlenmesi için, harcanacak paradan. Bunu sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlenmesi, devlet desteği olmadan mümkün mü? Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları dışında, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nin akıttığı atığı biz buradan nasıl engelleyeceğiz değil mi? Bu multidisipliner bir iş, herkes işin içinde olacak. Dolayısıyla Sayın Tunç Soyer önderliğinde Büyükşehir bürokrasisi, şirketleri, bağlı kuruluşları, ESHOT’u, İZSU’suyla beraber doğru işler yapıyor. Ortaya koyduğu, ‘Başka bir belediyecilik mümkün’ anlayışını, ‘Başka bir hayat mümkün’ anlayışını mümkün kılmak için, onu doğru eylemek için ortaya koyduğu hedefleri bütçesini rasyonel ve mantılı kullanarak icraatını yapıyor. Biz sonuçta kendi icraatlarımızı yapıyoruz çünkü bizim önceliklerimiz farklı, İstanbul’un, Ankara’nın öncelikleri farklı. Yani herkesin kendine göre ihtiyacı var, İzmir’in ihtiyaçları farklı. İzmir, dağlardan denize doğru sıkışmış yani yen yollar, büyük caddeler açabilecek bir yerde değilsiniz ki. Körfezimiz var, muhteşem bir körfez, onu temizlersek düşünebiliyor musunuz körfezde yüzülebildiğini, bu iddiamız bizim. Yüzeceğiz. Mavişehir’den Üçkuyular iskelesine kadar her yerde insanlar spor yaptıkları, koştukları yerde denize girecekler. Havlusunu alacak, oradan apartmandan çıkacak denizde yüzecek. Bu bir iddia."

İzmir Körfezi | Ne Nerede ?

KİRLETMEYECEĞİZ, KİRLETMEZSEK TEMİZLEYECEĞİZ
Körfezde ne zaman yüzüleceğinin sorulması üzerine de açıklamalarda bulunan Özuslu, "Körfez temizlendiği zaman bunu yapacağız. Başkan dönem sonuna kadar yüzeceğim demişti. Bu bir iddia ve bu konuda yapılan çalışmalar var, yürünüyor bu yolda ya. Şimdi Halit Ziya Bulvarını, ana kuşaklama hattını yapacaktık, kazdık, tarih çıktı altta. Ne oldu, Müzeler Müdürlüğü, ‘Şuradan geç, buradan geç, şunu şöyle yap’ dedi, yani belki 5 günde yapacağın iş 35 güne çıktı. Şimdi ne yapacağız, kırıp döküp mü geçeceğiz onu, hayır. Körfezi temizleyeceğiz, 3 sene ya da dönem sonu dedik ama ikinci döneminin 1’inci yılında oldu başkanın, ne olmuş yani. Asıl olan o iradeyi koyduk mu kardeşim, koyduk. Bir, kirletmeyeceğiz, kirletmezsek temizleyeceğiz. Körfezin kendi sirkülasyonu var zaten. Kirletmeyeceğiz abi kirletmeyeceğiz. Neden kirlendi? Bu körfez neden bu hale geldi? O kanalların çalışmadığından dolayı mı geldi, çünkü akıntı… Körfeze belli miktarda su giriyor, belli bir süre körfezi dolaşıyor, içeriden alttan ve körfezden çıkıyor. Bu çok açık yani dünya oluşumundan İzmir oluşumundan beri bu böyle oluyor. Körfeze su giriyor, diyelim ki milyonlarca metreküp su giriyor, belli süre körfezde kalıyor ve çıkıyor. Bu aslında sirküle oluyor işte.  Körfez’in kendi sirkülasyonu var zaten. Kirletmeyeceğiz. Niye kirlendi? Bu körfez niye bu hale geldi. O kanalların çalışmadığından dolayı mı bu hale geldi? Körfez’e belli bir miktarda su giriyor, belli bir süre dolaşıyor ve Körfez’den çıkıyor. Bu çok açık. İzmir oluştuğundan beri bu böyle. Milyonlarca metreküp su giriyor, dolaşıyor ve çıkıyor. Yani sirküle oluyor. Ama sen Gediz’i, Melez’i, Arap Deresi’ni kirletmişsin… Körfez’e 22 tane dere akıyor. Bu derelerin her birinden eğer kimyasal akarsa, şehrin bütün pis suyu denize verilirse… Bu arıtmalar ne zaman oldu? Çiğli Arıtma ne zaman oldu? Diyelim ki 20 sene. Yağmur suyu kanallarıyla pis su kanalları birleşik. Bunu ayırmazsan yağmur suyunu denize verirken başka suyu da verirsin. Vermezsen, hepsini arıtmaya götürürsen, arıtmanın kapasitesi belli. Dolar, taşar. Zamanında yapılmamış. Ama biz yapıyoruz. Zaman ve maliyet.

Aziz Kocaoğlu'ndan CHP yönetimine mektup! - Son dakika haberleri

İYİ BİR BELEDİYE DEVRALDIK
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan iyi bir belediye teslim aldıklarını belirten Özuslu, "İyi bir belediye devraldık. Tunç Soyer, dedi ki; toz kondurmayacağız, aldığımız yerden ileriye taşıyacağız, başımızın üzerinde taşıyacağız. Biz daha önce hizmet eden belediye başkanına, ekibe, bürokratlara minnettarız. CHP’li belediyelerin genel bir tavrı var; halkçı, kamucu. CHP’nin ayırıcı özelliği bu. Çalmayacaksın, çırpmayacaksın, halkın kaynaklarını doğru kullanacaksın, aynı anlayışı devam ettireceksin. Tunç Soyer tabi ki farklı bir insan. Zaten farklı olduğu için Muratlı’dan Gediz’e kadar yürüdü, farklı olduğu için Salda Gölü’ne, Muş’a, Ardahan’a, Kars’a gidiyor."

 

O MİTİNGİ İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ YAPTI, HDP DEĞİL
İzmir Emek ve Demokrasi Mitingi'ne HDP ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılmasının eleştiriye neden olmasını da anlamadığını belirten Özuslu, "Haksız eleştiriler. Hem demokrasi diyeceksiniz sonra da demokratik bir hakkın kullanılmasını, ‘bunlar terörist’ diye kriminalize edeceksiniz. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP değil. O mitingi İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptı, HDP değil. HDP geldiyse ne yapabiliriz? HDP, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş bir parti değil mi? Evet. Oraya gelemez mi? Gelir. Tunç Soyer, orada halkı selamladı. İyi de yaptı. CHP o mitinge katılarak iyi yaptı. Sonuçta biz itiraz edeniz. Biz ulusal çapta muhalefetiz. Millet İttifakıyız. Biz, Cumhur İttifakı’nın bu ülkenin başına gelmiş en kötü şey olduğun düşünenleriz ve bunu bir an önce değiştirmek istiyoruz. Elbette demokratik olan, şiddeti içermeyen, itiraz eden her kişinin, her topluluğun olduğu yerde olmak gerekiyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Sayın Soyer, demokrat mı? Demokrat. Sosyal demokrat, solcu bir çizgiye sahip mi? Evet. Demokrasiyi her koşulda koşulsuz savunan bir insan mı? Evet. Gidecek tabi ki… O bu şehrin, şehr-i emini! Bu şehirde öyle büyük bir miting olacak, Büyükşehir Belediye Başkanı bigane kalacak. Neden? HDP katılsın, ne yapabiliriz?"

HERKES KENDİ SORUMLULUĞU ALANI VE YETKİSİNDE ÇALIŞIYOR
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İBB arasındaki uyuma da değinen Özuslu, "Sayın Başkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şehrin şehr-i emini olarak Sayın Vali ile ilişkileri son derece iyi. Bu, farklılıklarımız olmadığı anlamına gelmez. Ama İzmir’in menfaatleri için, İzmir’in geleceği için işbirliği yapıyoruz. Bu, depremde, selde, yangından, her yerde böyleydi. Vali Bey çağırdığında gideriz, görüşlerimizi anlatırız. Sayın Vali de ortak akla inanan bir insan. Geçen mecliste de söyledim; ODTÜ ile olan protokol konusunda, Sayın Vali ‘gelin bunu birleştirelim’ dedi. Doğru olan bu. Deprem zaten siyaset üstü bir mesele. İlla ‘benim dediğim olursa olur, yoksa peşkeş çekilir’ mantığı doğru değil. Sayın Vali ile ilişkiler son derece iyi gidiyor, bir sıkıntı yok. Şehrin menfaatleri için herkes kendi sorumluluğu alanı ve yetkisinde çalışıyor."

TAKDİR ETMELERİNİ BEKLEMİYORUM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar belediyeler tarafından çalınıyor’ söylemlerinin sorulması üzerine de konuşan Özuslu, "AK Parti’nin kendi içindeki meseleler beni ilgilendirmez. Ama Sayın Şahin’in Tunç Başkanın belediyecilik hizmetlerini taktir etmesi bence iki belediye başkanı arasında doğru bir iş. Doğru iş yaparsan görülür, takdir edilir, eğer hakkaniyetli davranılırsa. Ama siyaset başka bir şey. AK Parti İzmir’de CHP’den belediyeyi almak istiyor. Burada, ‘iyi yapıyor’ der mi? Demez. Demesi de beklenmez. Ben beklemiyorum. Siyaset böyle bir şey."

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de

İZMİR’E DE DAHA SIK GELMESİNİ DE İSTERİZ
İzmir, CHP için hep önemliydi ama daha da önem kazandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir’e hiç olmadığı kadar gelmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Genel Merkez arasındaki bağın geçmişe göre güçlenip güçlenmediğinin sorulması üzerine de konuşan Özuslu, "Sayın Genel Başkanın İzmir’e gelmesinden çok memnunuz. Daha sık gelmesini isteriz. Çünkü gösterilmesi gereken çok sayıda icraat var. Genel Başkanımız aynı zamanda İzmir Milletvekili. Ama Sayın Genel Başkan ülkenin ihtiyacı doğrultusunda Millet İttifakı’nın başarılı olması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Çünkü biliyor ki ancak böyle bir ittifak, genişletilmiş bir ittifak ancak Cumhur İttifakı’nın elinden iktidarı olabilir. Dolayısıyla oralara çok zaman harcıyor. İzmir’e de daha sık gelmesini de isteriz."

CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN TAVİSİYESİNE UYSUN
Cumhur İttifakı'nın İzmir'e dönük eleştirilerine rağmen son dönemlerde İzmir'e gelmediğinin hatırlatılması üzerine konuşan Özuslu, "Ben bulunmam, benim işim değil. Onu Sayın Soyer’e sorun. Ama şu var; tablo görünüyor. Sayın Kılıçdaroğlu ne diyor, ‘daha az oy aldığınız yerlere gidin’ diyor. Burada daha az oy alıyor diye gelmiyorsa Sayın Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nun tavsiyesine uysun derim. Şunu da söylemek durumundayım; Karşıyaka Stadını niye yapmaktan vazgeçtiler? Kanıtlayamayacağın şey söylenmez ama yapmayacaklarını biliyoruz. Diyelim belli bir paranız var, bir öncelik seçmeniz gerekir. Yozgat’a mı yaparsınız, İzmir’e mi yaparsınız. İşler şöyle yürüyor; daha az oy alan yere gidersen daha fazla oy alabilirsin."

BUNU YAŞAMAYALIM DİYE YAŞANABİLİR BİR İZMİR OLSUN
Cumhur İttifakı'nın İzmir'i kazanmak için umudu olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Özuslu, "Umutları olup olmadığını ben bilemem. Kendilerinin değerlendirmesi gereken bir şey ama biz kendi önceliklerimize bakıyoruz. İyi belediyecilik yapmak istiyoruz. Belediyecilik sadece; su, otobüs, temizlik, asfalt değildir, bir bütündür. Tarım dediğimizde; mısır silajı ekmeyin, onun yerine saz çavdarı ekin demek aslında bu şehre yapılacak en büyük iyilik demektir. Sen o ürün gamını değiştirirsen su tasarrufu yapabilirsin. 1 mısır koçanı fidanı ancak 87 litre suyla büyüyor. İnsaf. Onun yerine bir gram su istemeyen saz çavdarı ek, onu ver hayvanlara… Başkan söylüyor; 300 metreden su çıkmıyor. Hani eskiden 10 metreden su çıkıyordu. Çıkmıyor şimdi. Şimdi niye olmuyor? Demek ki iklim krizi denen bir şey var ve buna duyarsız kalmamak gerekiyor. Kimsenin aklına gelir miydi, Marmara Denizi’nin ne olduğu belli olmayan bir şeyle kaplanacağı? Doğa kusuyor, cezasını veriyor. Bunu yaşamayalım diye yaşanabilir bir İzmir olsun. Doğayı kirletmeyelim, önlem alalım, sahip çıkalım."

2 DÖNEMDEN FAZLASINI HARAM GÖRÜRÜM
Tunç Soyer'in 2 dönemden fazla belediye başkanlığı yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya da yanıt veren Özuslu, "Ben sadece Tunç Başkan için değil, her mevki için 2 dönemden fazlasını haram görürüm. Ben üçüncü dönemi doğru bulmam, başkan da doğru bulmaz. Bir dönem de az, ideal iki dönem. İki dönem 10 sene zaten, siz 10 senede bir vizyon koyarsanız zaten alır gider. Devamı da getirilir."

ASLOLAN İNSAN YETİŞTİRMEK
Yöneticinin iyi olsa dahil 3'ncü dönemini yapmasını doğru bulmadığının altını çizen Özuslu, "Ben doğru bulmam, Tunç Başkan da doğru bulmaz. Ancak bir dönmede az, ideali 2 dönem. İki dönem zaten 10 sene demek. Zaten 10 senede bir vizyon ortaya koyarsanız o alır gider…  Hayatı devamı içinde başka bir şey düşünmek mümkün değil.  O zaman teorik olarak ne gelir? Bir yer var, bir mevki var, o insan kendisinden sonra gelecek kimseye güvenmediği için o yeri kimseye bırakmıyor. E kaç  sene bırakmıyor? Fiziki ömrü kaç sene bir insanın? Sonrasında ne olacak? Hani kimseye bırakamıyordu? As olan insan yetiştirmek. Bizim yapmamız gereken bu. Yüzlerce Tunç Soyer yetiştirmesi lazım İzmir'in. Yüzlerce bürokrat, yüzlerce siyasetçi çıkması lazım. İzmir'in kadınları gençleri erkekleri pırıl pırıl gelmeli."

SLOGANLARIN HER BİRİ ASLINDA BÜYÜK BİR DERİNLİK
Tunç Soyer'in projeleri sayesin unutulmaz başkanlar arasına girdiğine de dikkat çeken Özuslu, "Ortaya koyduğu irade ve projeler aslında Tunç Başkanı unutulmaz bir belediye başkanı olmaya doğru götürüyor. Başka bir tarım mümkün' sadece koyun keçi dağıtmaktan ibaret değil, tarımı yoksulluk ve kuraklıkla mücadele haline getirdi. Sloganların her biri aslında büyük bir derinlik… Doğduğu yerde doyacak dedi.. Çok büyük iddia. Ardahanlı Ardahan'da kalacak ancak Ardahan çok gelişmiş bir yer olacak.  Tıpkı Bozalan Muhtarı'nın dediği gibi, 'Bir gence 50 tane incir ağacı yeter, sen ona 50 incir ağacı verirsen o da aşağıya Foça'daki demir çeliğe çalışmaya gitmeyecek' dedi. Birinci farklılık bu. Diğeri de çevreye olan duyarlılığı… Bu kadar açık ve net bir şekilde çevre duyarlılığı ve eylemliliği ile  ortaya çıkmış başka bir belediye başkanı  yoktur. 'Efsane' kelimesini çok sevmem ancak büyük bir başkan olma ve şehre büyük bir katkı koyup iz bırakma açısından değerlendirirsek, körfez de ortaya koydu süreç ve yüzülebilir körfez hedefi sonrası körfezin yüzülebilir bir seviyeye doğru gidiyor olması çok önemli… Su altı fotoğraflarını gördünüz, suyun altında hayat var. Bu üzerine de çıktığında kanallar ayrıştığında , dereler temiz aktığında bunlar ortadan kalkacak."

İL VE BÜYÜKŞEHİR ARASINDAKİ GERGİNLİK İDDİALARINA NET YANIT: HİÇBİR PROBLEM YOK
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile Tunç Soyer arasında gerginlik olduğu iddialarına da yanıt veren Özuslu, "Hiçbir problem yok. Başkanın olmadığı yerde ben geliyorum. Benim herhalde örgütlülüğüm tartışılmaz. Hiç öyle bir şey yok. Son derece iyi ve olumlu, kendi alanlarını bilerek yürüyen bir olgu var. Biz siyaset yapmayacağız o anlamda. Yani parti işine karışmayacağız. Biz icraat yapacağız. Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapıyor. Parti ne yapacak? Bu icraatları 'Bizim belediyemiz bunları yapıyor' diyerek çalışmaları halka anlatacak ve politikleştirecek. Politik bir argüman haline getirecek, bir propaganda haline getirecek.  Felsefeyi ortaya koyacak. Yani plastik tekerlek değil raylı sistemler trafiği çözer… Bu bizim AKP'den ayrıldığımız yer. Onlar daha fazla yol yapmayı, battı çıktı yapmayı, viyadük yapmayı tercih ederler ancak biz bunu tercih etmiyoruz. Biz diyoruz ki daha fazla denizi kullanalım daha fazla raylı sistemleri kullanalım… Bu tercihtir."

İKTİDARI ALMAK İSTİYORSAN TEK YUMRUK OLACAKSIN
İl başkanlığından memnun olup olmadıklarını da belirten Özuslu, "Ben memnunum. Bugünkü açıklamasında da Tunç Başkan'a ayrıca teşekkür etti.  Burada ihtiyacımız olan daha fazla sinerji ve işbirliği. Çünkü iktidara gidiyoruz. Belediyeler ile örgütlerin ittifakı ne kadar büyütebilirsek… Diyelim ki 3 birim yapıyorlar bunu 5 birim yapmak gibi bir imkan var. Hep daha iyisi vardır, yaptığının da iyisi olabilir. İktidarı almak istiyorsan tek yumruk olacaksın."

KOCAOĞLU YORUMU: ATADAN DEDEDEN DE CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLAN BİRİ
Aziz Kocaoğlu'nun ilçe ziyaretlerini de değerlendiren Özuslu, "Tabii ki gidiyor hiçbir sorun yok. Bir kere söyle, Aziz bey bu şehirde 15 yıl belediye başkanlığı yaptı. Atadan dededen de Cumhuriyet Halk Partili olan biri. Aziz beyin Bergama'ya, Ödemiş'e, Kınık'a, Karşıyaka'ya, Bornova'ya gidip oradaki  örgütü veya belediye başkanını ziyaret etmesinden daha doğal ne olabilir? Etmesin mi ziyaret? Tun Başkanı ziyaret edecek mi bilmiyorum, onu Aziz Bey'e sormak lazım. Ancak benim açımdan son derece normal bir tablo, yapabilir tabii ki. Yapmaması anormal olur. Düşünsenize 15 sene  bu şehri yönet missiniz ancak Ödemiş'e bir daha gitmiyorsunuz… Ahde vefa vardır, arkadaşlık vardır, dostluk vardır, partili hukuku vardır… Bunların hepsi vardır yani. Bunları yok saymak doğru değil. Bunun için ben hiç öyle algılamadım ve gayet güzel baktım, çünkü biz de geziyoruz."

BEKLEYEN DOSYALAR VAR
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden bazı isimlerin 'bekleyen dosya yok' iddiası üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrısına da değinen Özuslu, "Kaç tane dosya veriyor şu an sayısını veremem ancak bekleyen dosya var. Halkapınar-Otogar metrosu var. En son Dünya Bankası'ndaki krediler ile ilgili Cumhurbaşkanlığının yıllık faaliyet raporuna alınması lazım bu bekliyor. Tire ikinci sınıf düzenli depolama alanının ÇED raporu bekliyor. Daha bekleyenler vardır… Mezarlıklar meselesi bekliyor. Mezarlığa ihtiyacımız var. İzmir'in mezarlığa ihtiyacı var bekliyor işte… Bu şuna benzer; Ödemiş'teki katı atık tesisi çalışmıyor deyip sonra ben o anlamda çalışmıyor demedim demeye benzer. Hangi manada dedin? Az çalışıyor diyebilirsin, yeteri kadar çöp gelmiyor diyebilirsin… Bir kafeyi bile hizmete alıyorsunuz da 3 ayda 5 ayda randıman alamıyorsunuz… Bir zaman gerekiyor, insaflı olmak bunun için gerekli diyoruz.  Bekleyenler varsa bulur çıkartırız, madem yardımcı olacaklar beraber götürürüz, bunlarla da el atın deriz."

BOZTEPE YORUMU: BURNU MANDALLI PİNOKYO…
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin son Meclis oturumunda Soyer'e yönelik söylemleri hakkında da konuşan Özulsu,"Muhalefetten eğer gerçekten demokratik bir işleyiş yaparlarsa tamam ama bu muhalefet değil… Bu başka bir şey, buna muhalefet denmez. Buna mugalata denir, demagoji… Yani olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterme… Abartı. Çok.. Tabii ki düşünüyoruz. İşin aslını görmeyip, zarfa bakıp içine bakmamak gibi. Salda gölü ile ilgili bir şey söylüyorsunuz… Salda gölü konusunda bir çığlık atıyor başkan aslında. Salda Gölü sadece Burdur'un problemi değil ki, memleketin problemi. Neymiş orada eğlenmişler… Bunun neyini ciddiye alacaksınız? Burnuna mandal takan adamı neyini ciddiye alayım? Burnu mandallı… Onun ciddiye alınacak bir tarafı yok ki. Burnu mandallı fotoğrafa bakın Pinokyo gibi görürsünüz… Ben bunun neyini ciddiye alayım? Tunç Soyer'in Salda Gölü'nde yaptıklarını görme, git orada  oturmuşlar akşam yemek yemişler… Aç mı kalsınlar? Eğlenmişler… Eğlenmesin mi insanlar? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Bu siyaset falan değil, yakışmıyor. Bu  ihticamı bozuyor. Sonra sen açıktan tavır alıyorsun ve o ona bunu dedi, şu şuna şunu söyledi olur ve bakıyorsun meclis kalıyor 3 kişi. O meclisin 3 kişi kalmaması lazım. Öyle meclis bitmez, bu doğru değil. Muhalefeti ve iktidarı ile bunun önlemini almak zorundayız" dedi.

 
Ambulans kaza yaptı: 1 ölü, 5 yaralı
 
İzmirliler festivalde buluşacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 22 Temmuz 2021 Perşembe 13:44

Bu partide nasıl buluyorlar bu yöneticileri, kişiyi tanımıyorum kişiliği hakkında asla bir şey söylemek yanlış olur ama parti ve ön seçim ile gelmeyen atama ile başkan olanları bu kadar övmek ne kadar hak ediyor acaba başkan SOYER,ondan sonra da başkan ben başarılı bir başkanım diyerek gerçek öz eleştiri olmadığı için böyle zaman geçiriliyor,yarın seçimlerde sandık sonuçları inşallah bu partiye gönülden bağlı olanları üzmez...

Yorumu oyla      4      3  
Musdo 21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:55

Bay mustafa partiye zarar veriyorsun bilşne

Yorumu oyla      9      4  
tahsin 21 Temmuz 2021 Çarşamba 14:04

bal gibi başkanla yonetim arasında sıkıntılar var inkar etme biliyorsun

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kimse bizden geriye dönüş beklemesin
KKTC'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile KKTC'nin adada adil ...
AK Partili Sürekli’den bayram mesajı: Salgını yok saymamalıyız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Yücel'den 'muhalefet' değerlendirmesi: İşleri sadece karalama ve kötüleme
Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki muhalefetini değerlendiren CHP İzmir İl ...
 
Gediz polemiği tam gaz! AK Partili Kaya, Turgutlu Belediye Başkanı Akın’ın açıklamalarını örnek gösterdi
“Temiz Gediz, temiz Körfez” sloganıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye ...
'Çetin Başkan'ın kendi görüşü' dedi... 'Soyer'in arkasındayız'
Gediz Nehri’nin kirliliğine dikkat çekmek için bir dizi program yapan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde'yi açıkladı
KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine seslenen ...
 
Turgutlu'nun CHP'li başkanı Soyer'e neden tepki gösterdi?
Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi atıklarının Gediz Nehri’ne akıtıldığını ...
Liderlerden Kurban Bayramı mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük ...
Erdoğan'dan Adalet Divanı'na başörtüsü tepkisi
KKTC ziyareti öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk'ünün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva