HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2017 Perşembe - 09:03

Başkan Uyar kadınları siyasette dayanışmaya çağırdı

Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) İzmir Şubesi tarafından “Nasıl Seçildim” konulu panelde seçilmiş İzmirli kadın siyasetçiler, süreçlerini kadınlarla paylaştı.

Başkan Uyar kadınları siyasette dayanışmaya çağırdı

İzmir Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen panele Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun moderatörlük yaparken, Geçmiş dönem milletvekilleri Türkan Miçooğulları ile Güler Aslan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri Hatice Tatlı, Sultan Tuzlacı, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ile Refet Bele Muhtarı Hatice Akar yaşadıklarını ve çalışmalarını anlattı. Ka-Der Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Çelik kadın adayları desteklemek için yola çıkan kurumun çalışmalarını anlattı, hedeflerini ortaya koydu. Ka-Der bildirisinde erkek siyasetçi ile kadınların eşitlik içerisinde temsilinin zorunluluğuna dikkat çekildi.

DESTEK GÖRDÜM
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, başkan adaylığı sürecinde KA-DER’den destek gördüğünü ve kadınların dayanışmasının önünde hiçbir engelin duramayacağına dikkat çekti.

Başkanlık görevine geldikten sonra kadınların ekonomik ve sosyal hayatta söz sahibi olmaları için adımlar attığını anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Kadın Girişimi Kooperatifi’nin öncelikle kurulduğunu ve 160 üyesi bulunan kooperatifin 90 üyesinin fiilen birliktelikten ekonomik kazanç sağladığını belirtti. Kadın Muhtarlar Çalıştayı’nı Urla’da düzenlediğini belirten Başkan Uyar, Türkiye’den ve KKTC’den 650 seçilmiş kadını Urla’da buluşturan büyük bir toplantıya da ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Kadın Üretici Pazarı, Girişimci Kadın eğitimleri semt merkezlerinde kadınlara yönelik eğitimlerin ardından Balıklıova’da 18 bin metrekarelik alanda kurulan rekreasyon alanının da köydeki kadınlara emanet edildiğini vurgulayan Başkan Uyar, Urla’daki kadın cezaevindeki kadınlar ve çocuklarla da ilgili özel projelerle çalışmalar yaptığını vurguladı.

Urla’da tarımsal kesimde birçok kadın girişimcinin özel olarak desteklendiğini de belirten Belediye Başkanı Sibel Uyar, “İlçemizde 3 kadın çiftçi ile başladığımız çilek üretimini 28 kadın çiftçi ile sürdürüyoruz. Bu üreticilerimiz mal alım garantisiyle tarım yapıyorlar. Tarımda çalışan üreticilerimizin önemli bir bölümü da kadınlarımız” diye konuştu.

BİLİN, BAŞARIN
22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları da Urla Belediye Başkanı ile geçmişte siyasette paylaştıklarını anlattı. Miçooğulları, kadınların siyasete “Hadi siyasete gireyim” diyerek değil, bilerek, emek vererek öğrenerek girmesini önerdi, “Uğur Mumcu’nun önemli bir sözü var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyor. Siyasete girecek olan kadınlarımız da yapacakları işi bilerek girmeli” dedi. Miçooğulları, Türkiye’nin geleceğinde daha çok kadın siyasetçi için dayanışma önerirken, “Destek verilecek kadın siyasetçilerin ilk ilkesinin de demokratik, sosyal hukuk devletini savunan laiklik ilkesinden ödün vermeyen kadınlar olmalı” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Bu su faturaları adamı deli eder
 
İzmir'de AK Partili 30 başkandan Kudüs tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bu su faturaları adamı deli eder
Mehmet KARABEL yazdı... Bu su faturaları adamı deli eder
Kültürpark Platformu'ndan Basmane Çukuru için öneri
Kültürpark Platformu, Folkart tarafından Basmane Çukuru olarak bilinen ...
Kiraz'da örnek uygulama... Halk derdini doğrudan anlatıyor
AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar her hafta Çarşamba günü ...
 
Kenan Sofuoğlu, Travel Turkey İzmir’de
Turizm alanında önemli katılımcıları bir araya getiren 11. Travel Turkey ...
Ve dev fuar başlıyor... Turizmin kalbi İzmir'de atacak
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Travel Turkey İzmir ile eşzamanlı ...
Konak'ın şampiyon kızlarına bir ödül de TÜRFAD’dan
Türkiye’yi UEFA’da temsil eden tek takım olan ve üst üste elde ettiği ...
 
Muzaffer İzgü anısına... İzmir'in Hyde Park'ı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes ...
Gençler Bornova’da proje üretmek için buluştu
Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi öğrenci topluluklarının temsilcilerini ...
Başkan Badem'den sulama talebi
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva