HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2017 Perşembe - 09:12

Başkan Uğurlu çok sert konuştu: Bunun adı ihanet olur!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu, merkezdeki sanayi sitelerinin sınırları içinde bulunan Lojistik Köy’e taşınmasıne ilişkin “Büyükşehir Belediyesi bunun karşılığında en az 100 bin kişilik alanı imar açmazsa bu işe karşı çıkarım. İzmir’in sanayi sitelerini Kemalpaşa’ya getirmek ihanet olur" dedi.

Başkan Uğurlu çok sert konuştu: Bunun adı ihanet olur!

EGEDESONSÖZ- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Üretim Reformu” kapsamında kent merkezlerinde kalan küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin şehir merkezlerinin dışına taşınmasıyla ilgili çalışmalar sürerken İzmir için ortaya çıkan formüle ilk tepki geldi. Konak ve Bornova sınırları içinde bulunan 1-2 ve 3. Sanayi sitelerinin Kemalpaşa İlçesi’ne taşınması fikrine Belediye Başkanı Arif Uğurlu karşı çıktı. Hükümetin İzmir’e yönelik başlattığı  35 Proje arasında yer alan “Lojistik Köy’ün” bir kısmının bu iş için ayrılmasına AK Partili Başkan Uğurlu şartlı ‘evet’ diyeceğini açıkladı.

İZMİR'DE SANAYİ SİTELERİ TAŞINIYOR... O İLÇEDE YER BULUNDU!

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Uğurlu, “İlçemizde stok konut alanı yok. Bugün itibariyle Kemalpaşa’daki sanayi tesislerine İzmir’den 35 bin kişi gidip geliyor. Nüfusumuz dışında bu insanlar sürekli ilçemizde bulunuyorlar. Ayrıca sanayi alanı dolduğunda ve fabrikalar 5-10 yıl içinde tamamen bitirildiğinde ek olarak 10 bin kişi daha gelecek. Ayrıca lojistik köy tamamlandığında artı olarak 5 bin kişi gelecek. Şimdi siz en kötü ihtimalde buraya küçük sanayi sitelerini de getirirseniz 10 bine yakın kişi daha eklenecek. Tamamı hesapladığınızda acil olarak 50 bin kişilik, aileleriyle hesapladığınızda 200 bin kişilik ihtiyaç meydana gelecek. Biz, mantıklı bir talepte bulunuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları yapsın, tarım alanlarının olmadığı, çorak yerleri belirlesin ve buraları imara açsın istiyoruz. Eğer Büyükşehir, sanayi sitelerini getirirken burada en az 100 bin kişinin konaklayabileceği konut alanını imara açmazsa karşı çıkarız. Bu işin durdurulması için ne gerekiyorsa yaparım. Belediye olarak dava da açarız. Bu talebimizi yerine getirmeden küçük sanayi sitelerini biraya kurmak Kemalpaşa’ya ihanet olur. Bu ihaneti yapanlar da gereken hesabı verir” dedi.

KİRAZ BAHÇELERİNE RAZIYIZ
Başkan Uğurlu, bakanlığın projesine karşı olmadıklarını belirtirken şehir merkezlerinde sanayi alanlarının bulunmasının da bu çağda doğru olmadığını söyledi. Uğurlu, “Ben Kemalpaşa’nın belediye başkanıyım. Vatandaşlarımız hakkını, hukukunu korumam için beni bu göreve getirdi. Ben de ne gerekiyorsa yapacağım. Bornova’nın, Konak’ın pisliğini, artıklarını ilçemde istemiyorum. Bu işe maddi kazanç olarak bakılırsa yanlış yapılır. Sanayi sitelerinden kalan değerli yerleri ticari olarak yüksek paralara satacaksınız sonra da ‘Kemalpaşa kabul etsin’ diyeceksiniz. Kimse kusura bakmasın.  Buna asla müsaade etmem. Sanayi alanlarında vatandaşımın zorlanmasına göz yumamam. Kemalpaşa’nın kiraz bahçelerinde, mis gibi doğal havasında yaşamı sürdürmeye razıyız” diye konuştu.

KİMSE ARKADAN DOLANMASIN
Uğurlu, açıklamalarda bulunan İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ve ekibine de gerekeni söylediğini belirtirken, “Yanıma geldiklerinde, benden isteklerde bulunduklarında onlara ‘Büyükşehir’e gidin yeni konut alanları belirlerse kabul ederim, bunu iletin’ dedim. Halen daha aynı noktadayım. Arkadan dolaşılmasına, farklı noktalardan bu tavrın aşılmaya çalışılmasına da karşı çıkarım. O zaman ne gerekiyorsa yapar hem şahsen hem de belediye tüzel kişiliği olarak bu işin olmaması için ne gerekiyorsa yaparım” ifadelerini kullandı.

NASIL OLACAK?
Küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusunda İzmir’de 1-2 ve 3. Sanayi sitelerinde bulunan 2 binin üzerindeki işletmenin Kemalpaşa’ya taşınılması planlanıyor. Burada Lojistik Köy’ün yanında bulunan 1 milyon metrekare alanda sanayi sitelerinin binaları dışında okul, cami ve sosyal merkezler de düşünülüyor. Şehir merkezinde faaliyet gösteren oto sanayicilerinin dışında yan sanayi kuruluşları için de alanlar planlanıyor. İlk etapta bölgeye 2 bin 400 dükkan yapılması planlanıyor. Ve dükkanların büyüklüğü mevcutların 3-4 katı olarak inşa edilmesi düşünülüyor. Buraya geçecek olan işletmelerin yeni yerlerine uzun vadeli kredi imkanı sunulması hedefleniyor.  Ayrıca, taşınılan merkezdeki alanların kentsel dönüşüm vasıtasıyla ticaret-konut imarına dönüştürülmesi bekleniyor. 

 
Fatih YAPAR yazdı... Kocaoğlu ne yapacak?
 
İzmir'in o ilçesine metro için geri sayım... Teklif yağıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öder Akpınar 15 Aralık 2017 Cuma 09:16

Tokı vekentsel dönüşm kakibeti ne olacak Sayın Başkannnnnnnnnnnnnnnn

Yorumu oyla      11      5  
konuk 14 Aralık 2017 Perşembe 14:08

Başkan, başkan uyuyorsun! Siteleri taşıyan senin bakanlığın, büyükşehir değil! Taleplerini de siteleri rant için kim taşıyorsa ona ilet! Kentsel dönüşümden belediyenin kasasına giren kuruş olmadığını Kocaoğlu defalarca açıkladı, zaten bu nedenle de ihalelere katılan müteahhit pek yok! Öyle ağız alışkanlığıyla insanlara hemen kara çalmayın, Kocaoğlu AKPli mi ki bu işten çıkarı olsun? Gökçekle, Topbaşla, Bursadakiyle karıştırmayın!

Yorumu oyla      15      5  
Bülent ışık 14 Aralık 2017 Perşembe 11:17

Sadece bir internet sitesinde Kemalpaşa 'da kiralik 15 adet kiralik ev var.Üstelik fiyatlar Izmir'den daha uygun.50 bin kişinin aileleri ile 200 bin kişi olarak Kemalpaşada oturacakları ütopya. Sanayi sitelerinden kalan değerli yerler ne oluyor ben anlamadım.Uzundere'de yapılan kentsel dönüşümde belediyenin bu işten ne kadar çıkarı oldu ona bakmak lazım.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı... Kocaoğlu ne yapacak?
Fatih YAPAR yazdı... Kocaoğlu ne yapacak?
Büyükşehir Meclisi'nde gündem 'isim değişikliği'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Torbalı ilçesindeki Korucuk Mahallesi'nin ...
Karabağlar’da asansörler mercek altında
Karabağlar'da kullanımda olan asansörlerin çalışma uygunluğunun kontrolü ...
 
ABD’de 'İzmir gönüllüsü' olacak
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas Eyaleti’nde bulunan ve aralarında San ...
Başkan Badem, konukevinde öğrencileri dinledi
İzmir'in Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yeni yerinde hizmet vermeye ...
ASKİ’den devrim gibi uygulama
Sağlıklı ve sorunsuz içme suyu çalışmaları çerçevesinde il genelinde önemli ...
 
İzmir'de SİT alanına korsan iskele!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz, Çayağzı ...
Buca'nın Pırlantaları'ndan Yerli Malı kutlaması 
Buca Belediyesi’nin, 3-6 yaş arası çocuklara geçici bakım hizmeti verdiği ...
Başkan Atila üniversite kürsüsünde... Dersimiz Bornova
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi’nde, İletişim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva