HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2020 Pazartesi - 14:11

Başkan Tugay’dan selef Akpınar’a: Hikaye anlatmasın!

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, selefi Akpınar’ın kendisinin de borçlu belediye devraldığını açıklaması için, “Ben devraldığımda ne kadar süresi geçmiş borç vardı? 2 buçuk 3 sene öncesine dayanan piyasa borçları var. Bir mal, hizmet almak istiyorsunuz insanlar ihaleye girmiyorlar. Ben göreve geldikten 2 hafta sonra icra memurları aşağıdaki bilgisayarları götürmek için geldiler. Daha önce bu belediyede böyle bir şey olmadı. Kimse bana hikaye anlatmasın” dedi.

Başkan Tugay’dan selef Akpınar’a: Hikaye anlatmasın!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, Sonsöz TV yayınına katıldı. Gazeteci Fatih Yapar ve Aslı Eren'in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Tugay, parti içi yarışlar özelinde açıklamalarda bulunurken geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Karşıyaka ilçe kongresinde yaptığı dikkat çeken konuşmanın detaylarına dair bilgi verdi.

Karşıyaka stadı, belediyenin mali yapısı ve selefi Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ‘ben de borçlu belediye devraldım’ açıklamasını değerlendiren Başkan Tugay, “Vadesi geçmiş borçlara bakmak lazım. Kimse bana hikaye anlatmasın” mesajını verdi.

- AKPINAR’DAN BAŞKAN TUGAY’A 'HİKAYE' YANITI: RUH HALİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM!

BORÇLANMADIK, YETKİ ALDIK!
Belediyenin mali yapısına ilişkin bilgi veren Tugay, meclisten borçlanma yetkisi almasına açıklık getirdi. Tugay, “Belediyeye her yılın başında rutin olarak borçlanma yetkisi verilir. Bunu yapmak zorundayız. Arkadaşlarımız böyle bilgi verdi ve o çerçevede alınan bir karar var. Sağ olsunlar AK Partililer ‘borç alıyorlar’ diye lanse ettiler. Hayır borç almadık. Şu an borç aldığımız bir şey yok. Her yıl ilk meclislerde usulen alınan bir karar. Kredi almayacak mıyız? Alacağız. Bazı yatırımlar için alacağız. Kredi alınca eğlencelere harcayacağız diye bir şey değil. Bir kredi almadık, yakın zamanda almayı düşünmüyoruz. Bu algı muhalefet tarafından kasıtlı oluşturulmuş çarpıtma bir algı” dedi.

AKPINAR’A: KİMSE BANA HİKAYE ANLATMASIN!
2014-2019 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Mutlu Akpınar’ın önceki Cevat Durak dönemine atıfta bulunarak kendisinin de borçlu bir belediye devraldığını açıklaması çerçevesinde konuşan Tugay, “Geçmiş dönemlerle ilgili rakamsal dokümanların hepsine ulaştım. Zihnimde de belgeli olarak elimizde de var. Geçen dönemki arkadaşımız ne kadar borçla devraldı, ben nasıl bir tabloyla devraldım, detaylı olarak biliyorum. Belgelendirebilirim ama ben bunları konuşmak istemiyorum. Türkiye’nin en borçlu belediyesi Karşıyaka değil. AK Partili belediyeler arasında bizden fazla borcu olan yerler var. Kendisi belediye devraldığında vadesi geçmiş borcu var mıydı? 180 gün içinde ödemek kaydıyla hizmet ve mal alımı yapıyoruz. O dönemde böyle bir borç var mıydı? Böyle sorup o cevabı almak isterim. Ben devraldığımda ne kadar süresi geçmiş borç vardı? 2 buçuk 3 sene öncesine dayanan piyasa borçları var. Bir mal, hizmet almak istiyorsunuz insanlar ihaleye girmiyorlar. ‘Biz size daha önceden hizmet verdik, mal sattık ama karşılığını alamadık, siz ödemeyi yapmayan bir belediyesiniz’ diyorlar. Haciz koyduruyorlar. Ben göreve geldikten 2 hafta sonra icra memurları aşağıdaki bilgisayarları götürmek için geldiler. Daha önce bu belediyede böyle bir şey olmadı. Kimse bana hikaye anlatmasın. Başka türlü anlatmasın. İşin gerçeği bu... Hesapsız kitapsız plansız yapılan borçlarla belediyeyi devraldım. Epey bir düzelttik. Bundan sonra da düzelteceğiz. Sıkıntı devam ediyor ama her geçen gün düzeliyoruz. Şu ana kadar bir güven verdik. İhale açtığımızda insanlar giriyor, bankalar kredi veriyor. Çünkü geçen dönemde vermiyorlardı. Önceki belediye başkanımızın açıklaması var, ‘bankalardan kredi istiyoruz vermiyor’ diyordu. Şu anda veriyorlar. İller Bankası kesintilerinin beklentimizin çok üzerinde olması sebebiyle aksaklıklar yaşandı. İşçilerimizin maaşları zamanında ödeniyor. En öncelediğim konu o. Kent A.Ş.’nin geçen ay ödenmedi ama bu ay ödedik. Memurlarımızın ek ödemeleri şu anda yapılmamış durumda ama çok yakın zamanda yapılacak. Önümüzdeki ay içinde elimiz çok rahat olacak. Çünkü artık bitirdiğimiz krediler var. 3 milyon TL’ye yakın kısmı bitmiş olacak. Önümüzdeki ay elimizde bir para kalacak. Önemli bir kısmı maaşlara gidecek ama diğer kısmıyla ödemelerimizi yapacağız. Maaş ödemeleri zamanında yapılacak da ikramiye alacakları ödememiz için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Yaza kadar maaş ödemesi sorunu olmayan bir belediye olacağız” açıklamasını yaptı.   

BELEDİYE BAŞKANI HİZMET YAPARKEN FARKLILIK GÖZETMEZ!
Kongrede kendisine destek olan bir ilçe yönetimi istediğinin hatırlatılması üzerine konuşan Tugay, “Belediye başkanı olarak kendimi hissettiğim, hiçbir siyasi ayrım gözetmeden çalıştığım bir kimliğim var. Esas görevim bu. Ama diğer taraftan beni bu göreve getiren, aday gösteren bir siyasi parti ve bu partide temsiliyet görevim var. İyi belediye başkanlığı yapmak, halkta memnuniyet yaratıp partiye olumlu geri dönüş yaptırma görevim var ama diğer yandan partide bir aksaklık varsa fikir belirtme özgürlüğüm var diye düşünüyorum. Genel başkanımız, ‘ilçe yönetimlerine müdahale etmeyin, karışmayın, şekillendirmeye çalışmayın, ama gözlemci olun, gerekirse müdahale edin, ilçede biri siyaset yapacaksa belediye başkanı yapar, belediye içinden bazı insanlar siyaset yapmasın’ dedi. Ben burada meclis üyelerini dışarıda tutuyorum. Meclis üyeleri de başkan gibi siyaset yapmalıdır. Belediye başkanı pozisyonundaki kişinin gözetmesi gereken şudur; hizmet yaparken farklılıkları gözetemezsiniz, böyle bir hakkınız yok. Ama parti içinde müdahale etme, görüş bildirme hakkına sahipsiniz. Bunu nasıl yaptığınız önemli. Birlerini tehdit ediyorsanız, rüşvet veriyorsanız bu kesinlikle hatalı! Bunu savunmadım ve yapmadım. Ama konuşalım, ikna edelim diyorsanız o ayrı. Bir belediye başkanı konuştuğu zaman örgüt daha çok dikkat kesiliyor. Ben bu gücü kullandım sadece. İstediğim şey parti içindeki sıkıntıların giderilmesidir. Partimin daha sağlıklı bir örgüt yapısına ulaşmasını istiyorum. Kendi örgüt deneyimimden çıkarıyorum bunları. Bazı sorunları gördüğüm için bunlarla ilgili konuştum. Gerekirse yine bunlarla ilgili konuşmaya devam edeceğim” dedi.

KENDİ ADAYLIĞIMI TARTIŞMAYA AÇAR HALE GELMEYE HAZIRIM
Tugay sözlerini sürdürdü ve “Biz bir bütünüz. CHP üyeleri, yöneticileri, parti içinde sorumluluk almış tüm kişiler olarak bütünüz. CHP’nin kurumsal yapısının memurları, işçileriyiz. Bu çerçevede baktığınız zaman kurumun başarısı için çalışacağız, ki bu ne demek? Bizim savunduğumuz bir siyasi görüş var. Bir parti programımız var. Amaçladığımız şey ülkenin sıkıntılarını çözmek. Bu amacımızın gerçekleşmesi için partimizin en iyi seviyeye gelmesi için hepimize düşen görevler var. En başta kendi görevimizi en iyi şekilde yapmaktır. Birbirimizi gözleyelim. Biz yoldaşız. Yoldaş olmamız gerekiyor. Örgüt bir şey yaptığında belediye başkanı konuşuyorsa belediye başkanı hata yaptığında da örgüt söylesin. Bizim yoldaşlık hukukumuz var. Birinin hatası varsa diğeri tabii ki uyaracak. Yıpratmak amacıyla değil partinin başarılı olmasını hedefleyecek. Bunlar söylenmesi gereken şeyler geliyor ama bunlar yapılması gereken şeyler. Doğruları konuşuyoruz ama iş uygulamaya geldiğinde hiçbirimizin istediği düzeye gelmiyor. Bunun somut örneği, Karşıyaka Belediye başkanını ön seçimle seçmek olacaksa, bu bir somuttur, kendi adaylığımı tartışmaya açar hale gelmeye hazırım. Üyelerimiz ‘biz seni belediye başkanı olarak istemiyoruz’ derlerse saygıyla dönüp çekilirim” açıklamasında bulundu.

2015’TE FİKİRSEL MİMAR BENİM!
2015 yılında aday adaylıkları ve ön seçimde bu işin tam ortasındaydım” diyerek devam eden Tugay, “ İl yönetiminde AR-GE başkanıydım. Çalışmalar yaptık. Tanıtım videoları yayınladık. Bunun fikirsel mimarı benim o dönemde. Kendi ilçemde mahallelerde gezerken ‘kimi tercih etmeyi düşünüyorsunuz?’ diye soruyordum, bana ‘tanımıyoruz’ diyorlardı. Burada üyeyi suçlayamayız. Mekanizmada hata var. Yeterince hazırlanamadık, seçim de yüzde 50 civarında bir katılımla gerçekleşti. Popülariteye dayalı bir ön seçim sonucu çıktı. Gerekli altyapıyı kurabilirdik. Ön seçim kesinlikle çok doğru bir şey! Tüm üyelerle yapılması gerekiyor. İlçe kongresi de üyelerin tamamının katılacağı şekilde yapılsın diyen üyeler var. Ama bunun için siyasi partiler kanununu değiştirmeniz gerekiyor. Delege sistemi mevcut... Bunu ben de isterim” dedi.

ADAY OLDUĞUM GÜNDEN BERİ ‘SENİ İSTEMİYORUM’ TAVRIYLA KARŞILANDIM, SEÇİLDİKTEN SONRA DA YALNIZ BIRAKILDIM!
‘Önceki ilçe başkanı ile aranızda uyum olmadığı biliniyor. Yeni süreçte örgüt belediye ilişkisi nasıl olacak?’ şeklinde gelen soru karşısında konuşan Tugay, “Çok yakın ve samimi olacak. Dayanışma ve yoldaşlık içinde bir ilişki olacak. Böyle olması gerekiyordu ama olmadı. Çok konuşmak istemiyorum ama aday olduğum günden beri ‘seni istemiyorum’ tavrıyla karşılandım. Seçildikten sonra da bu böyle devam etti. Aldığım oy CHP’nin en yüksek oyuydu, buna rağmen yalnız bırakıldım. Bunları örgütüm de biliyor. Tüm bunları kapatmak ve önümüze bakmak istiyorum. Göreve gelen arkadaşlar herkesi kucaklayacak. Demokrasiyi ön plana çıkaracaklar. Mahalle temsilcileri seçimleri yapacaklar. Sandıklar kuracaklar. Parti örgütü çalışmalar uyumla planlanacak. Bundan sonra parti içinde kimsede kendine özel konum edinme çabası olmayacak. Hep birlikte partimizi iktidara taşımak zorundayız. Toplumumuzun birilerine güvenmeye, ülkeyi bir partiye teslim etmeye ihtiyaçları var. Ben CHP’den daha uygun bir aday düşünemiyorum” açıklamasını yaptı.

KARŞIYAKA STADI LÜTFEN GÖZTEPE STADI GİBİ OLMASIN!
Karşıyaka stadı hakkında konuşan Tugay, “Trafikle ilgili sorunlar olacak, çevredeki insanlara sıkıntı yaşatılacak gibi eleştiriler var. Bir ölçüde haklılık olduğunu söylüyorum ama bunlarla başa çıkmanın yolları var. Projedeki detaylar önemli. Kenti çirkinleştirecek bir stat yapılmazsa, akılı çevre düzenlemeleriyle zaman içinde daha iyi hale gelir. Kamulaştırmalarla birlikte sorunlar çözülür. Güzel bir stada dönüşür orası. Orada ancak küçük bir stat olabilir, büyük olamaz. 14 bin 800 kişilik en büyük proje yapılmış. Bazı statların mimarı olarak rahatsız edici görüntüye sahip olduğunu tespit ettim. Benzer şeylerin oraya yapılacağı konusunda endişelerim var. Karşıyaka’ya yapılacak stadın mimarisi lütfen Göztepe stadı gibi olmasın. Çin Seddi gibi duvarlarla hiçbir şehircilik anlayışlıyla bağdaşmadığını düşünüyorum. Bunun Karşıyakalılık ya da Göztepelilikle ilgisi yok. Bu kentte yaşayan bir vatandaş olarak söylüyorum. Mimarisi ve görüntüsüyle şehre güzellik katacak bir stat olsun” dedi.

BİZ AYRILAMAYIZ!
Alternatif bölgeler için bilgilendirme yapan Tugay, Mavişehir’deki bir arazi üzerinden net mesajlar verdi. Tugay, “Orada gerçekleştiremiyorsak başka alternatif yerler var. Bunlardan biri altyapı için protokol yapılacak denen 100 dönümlük bir alan. Mavişehir’de geçmişte stat için düşünülmüş bir alan. Bir kısmı özel mülkiyetteymiş. Çok az bir zaman önce o kişi takas yoluyla, ballı kelimesini kullanmıyorum, bazı arazilerle değiştirmiş. Biz bunu takip ediyoruz. Nereyi aldığı belli! Ama konuşmak istemediğim bir konu. Milli Emlak’a devredilmesinin karşılıklı hukuk yoluyla yapıldığını söylemek istiyorum. Milli Emlak orayı almış durumda. Hangi altyapı tesisine ihtiyaç var? Oraya ne yapılacağını bilmiyorum. Bizim şu anda bir stada ihtiyacımız var. En öncelikli konu bu! Hızla borçlarımızı kapatmaya transferin önünü açmaya ihtiyacımız var. Bu işin detayları nedir? Bunları bilmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla hükümet tarafından kulübün borçlarının ödenmesi için bir katkı gelmedi. Büyükşehir’den alınan bir şeyler var, Karşıyaka Belediyesi zaten üstüne düşeni yapıyor. İsteyenle konuşabiliriz. Biz ayrılamayız. Karşıyaka’nın en değerli markası Karşıyaka Spor Kulübüdür. Bunu herkes anlıyordur” ifadelerini kullandı.  

HÜKÜMETİN BİR CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANIYLA İŞ YAPMAK İSTEMEYECEĞİNİ ZATEN BİLİYORUZ
Tugay, “Kulüp başkanı benimle hiçbir temas içinde değil. Gerek görmüyor herhalde. Buna saygım da var. Kulüp yönetiminde değilim bana bilgi vermek zorunda değil. Zorluk çıkarma düşüncemiz yok. Altyapı tesisi olarak 100 dönümlük alanda ne yapılacak? Bunu anlayamadım. Kulübün en önemli sorunu maddi sorunlar. Transfer yasağı var. Stadı yok. Bu iki soruna çözüm üretmek için mi yapılıyor? Onu soruyorum. Yapılıyorsa teşekkür etmek dışında yapacak hiçbir şey yok. Kimse bana bilgi vermek, Ankara’ya davet etmek, bu görüşmelere dahil etmek zorunda değil. Hükümetin bir CHP’li belediye başkanıyla iş yapmak istemeyeceğini zaten biliyoruz. Bu ortada. Buna da bir diyeceğim yok. Sadece bir Karşıyakalı olarak soruyorum; bu yapılan işler stadın inşaatını başlatacak mı? Kulübün sorunlarını çözecek mi? Bunları yapıyorsak ne mutlu bize, sorunlar yakın zamanda demek ki çözülecek. Ben de teşekkür edeceğim” açıklamasını yaptı.

BİZİM İLÇE ÖRGÜTÜMÜZÜN BİR ŞEY SÖYLEMESİ GEREKİYORDU
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun kendisine karşı çok agresif bir çizgi yürüttüğünün hatırlatılması üzerine konuşan Tugay, “Siyaset yapıyor. Bu şekilde davranması gayet doğal… Burada bizim ilçe örgütümüzün bir şey söylemesi gerekiyordu. Bunu yapmadılar. Zaten sıkıntı burada… Ben kendimi savunurum ama bazı noktalarda ilçe örgütünün bir şeyler söylemesi gerekiyor. Benim sıkıntım yok. Ben kendimi savunamayacak bir şey zaten yapmam” dedi.  

ÇİVİ ÇAKMADI DİYENLERE ÇİVİ ÇAKTIM DEMEYECEĞİM!
Tugay, kendisine yönelik eleştiriler noktasında açıklama yaparken, “Bir çivi çakmadı diyenler vardır. Ben onlara çivi çaktım demeyeceğim. Yaptığım çok şey var da çarpıcı etki yaratacak boyutta değil. Ben sağlam gitmek istiyorum. Temel ihtiyaçlarımızı, disiplinimizi sağlayalım, ayaklarımız yere sağlam bassın, adım adım öncelikli ihtiyaçlardan işler yapalım. Bir anaokulu yapacağız. Büyükşehir belediye başkanımızın arzusuna uyarak masal evi ekleyeceğiz. Yukarı mahallelerde olacak, dezavantajlı görülen, ihmal edilmiş yerlerde yapılacak. O okulda verilecek eğitimle ilgili özel hazırlıklar yapılıyor. Karşıyaka Belediyesi’nin 7 tane anaokulu var. Bin 500 çocuğumuz eğitim alıyor. Geçen yıla göre fiyatı düşürdük. Önümüzdeki yıl daha da düşüreceğiz. Hem fiyatı düşüreceğiz hem kaliteyi arttıracağız. Çok iddialı söylüyorum” ifadelerini kullandı.

 
'Toprak dede' hayatını kaybetti
 
İzmir'deki park dehşetine yeni gelişme! İşte cani kocanın ifadesi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖZTEPELİ 21 Ocak 2020 Salı 09:56

karşı taraftan stad çin seddi gibi gözüküyor olabilir biraz yakına gelip bakın isterseniz şehre nasıl bir mabed yapıldı görürsünüz. Bu arada doktor meslekdaşlarınızdan göz ihtisası yapmış birisini bulsanız fena olmaz.

Yorumu oyla      4      5  
Kayhan 21 Ocak 2020 Salı 09:02

Uzmanlık alanınızın "Estetik Cerrah" olması,K.Yaka için olumlu olacak düşüncesinde idik!..Ancak;Sahil dışında(Onu da Büyükşehir yapıyor)rehabilite edilen alan yok. Yollar ve kaldırımlar rezalet.Paket taş döşeli caddelerde araçların lastik ve öndüzenleri harap oluyor.Caddelerdeki tümsekleri,kaldırımlardaki Telekom,Gediz Elektrik,Kablo TV Ünitelerini ve de en önemlisi masa ve sandalyeleri kaldırın lütfen.Kaldırım işgallerinin sınır tanımadığı bir ilçenin belediye başkanı olmayın lütfen!...

Yorumu oyla      4      5  
göztepeli 21 Ocak 2020 Salı 08:39

sen git önce kendi stadını yap

Yorumu oyla      4      5  
21 Ocak 2020 Salı 08:29

Mavişehir karşıyakaya ait değil. Yakın zamanda tekrar ait olduğu yere Çiğli'ye bağlanacak.

Yorumu oyla      4      5  
citizen 20 Ocak 2020 Pazartesi 21:02

Sn. Tugay daha açılışı yapılmamış son derece modern bir statla ilgili "çin seddi" yorumunu tıp eğitiminize istinaden mi yaptınız yoksa mimar mısınız??

Yorumu oyla      10      6  
Mehmet79 20 Ocak 2020 Pazartesi 18:09

Sayın başkanım iyi niyetlisiniz çalışma şevkiniz var ama lütfen şu alt yapı ve temizlik sorununu çözünüz. Çoğu sokak delik deşik, ilettiğimiz halde çalışanlarınız ilgilenmiyorlar. Biraz sokağa inerseniz görebilirsiniz.

Yorumu oyla      6      5  
İzmirli 20 Ocak 2020 Pazartesi 17:11

Sayın Başkan çivi çaktım diyemiyor çünkü çivi çakmadı. Aday olduğunda kütüphane,yüzme havuzu, konferans salonu, kapalı pazar yeri görselleri paylaşmış en kısa sürede bunları yapacam demişti. Sonuç?

Yorumu oyla      6      5  
BAK BAK 20 Ocak 2020 Pazartesi 16:47

Sayın başkan ilçe seçiminde prestij kayıp ettin güven sarstın fabrika ayarlarına dönmelisin

Yorumu oyla      8      5  
sami can 20 Ocak 2020 Pazartesi 15:11

sayın başkan sen ilk önce özel kalem müdürünü değşiştir.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin Düzce Köyü’nü sanatla buluşturuyor
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Seferihisar Abderalılar ...
Başkan Uygur’dan çocuklara karne hediyesi
Torbalı Belediyesi sömestr tatilinde de çocukları unutmadı. Cuma günü ...
Metroda 6 milyonluk tasarruf!
İzmir Metrosu, geliştirdiği Tasarruflu ve Etkin Sürüş Tekniği modeli sayesinde ...
 
Narlıdere-Barış Sokak’ın çehresi değişecek!
Narlıdere’nin işlek noktalarında sağlıklaştırma çalışmalarını sürdüren ...
Bornova'da eğlenceli yarı yıl etkinliği
Bornova Belediyesi yarı yıl giren öğrencileri eski köy yerleşimi Çamiçi’nde ...
Bornova'da amatör kulüplere müjdeler!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kulüpler Birliği’nin ...
 
AASSM'de muhteşem gösteri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Tekerlekli Sandalye Dans Projesi ...
Foça'ya 'Bilimler Köyü' için geri sayım
Foça Yeniköy’de kurulacak Bilimler Köyü için, İzmir Alsancak Tarihi Havagazı ...
Düğmeye basıldı: Nasreddin Hoca'nın kaderi belli oldu
Karabağlar Belediyesi, Nasrettin Hoca Heykeli’ni “Uzundere Nasrettin Hoca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva