HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2019 Cuma - 12:07

Başkan Tugay’dan kongre çıkışı: Kimse bizi görmezden gelmez!

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay start alacak kongreler için konuşurken, “Belediye başkanını kimsenin görmezden geleceğini zannetmiyorum. Tabii ki bizim belli bir ağırlığımız var. Partiyi ilçede temsil eden 1 numaralı makam ilçe başkanlığıysa 2 numaralı makam da belediye başkanlığıdır. Doğru bulduğumu ve bulmadıklarımı söyleyeceğim. Bu hakkım. Ama belediye imkanlarını kullanmayacağım” dedi.

Başkan Tugay’dan kongre çıkışı: Kimse bizi görmezden gelmez!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı. Belediye Başkanı Tugay göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Başkan Tugay, belediyenin mali yapısı, Karşıyaka Stadı, çöp tesisinin Yamanlar’a taşınması, Çiğli Belediyesi ile yaşanan sınır tartışması, devlet hastanesinin yapımı gibi konularda açıklamalar yaptı.

CHP’nin ilerleyen günlerde start alacak olağan kurultay sürecine ilişkin konuşan Tugay net mesajlar verirken ayrıca belediyede işten çıkarmalara sıcak bakmadığını ifade etti.

YATIRIM SÜRECİNE GEÇİŞİN 1 YILI AŞMAMASINI UMUYORUM
Geçtiğimiz ay 100 günlük değerlendirme toplantısı düzenleyen Tugay, kamuoyuna sunduğu bilgileri tekrar etti ve koltukta oturduğu 4 aylık süreyi özetledi. Tugay, “‘Her şey tam oturdu’ diyemeyiz ama iyi yolda ilerliyoruz. Tam olarak ne zaman oturur, ‘sistem istediğim gibi kuruldu, mali açıdan rahatız’ diyeceğiz, bunu bilemiyorum. 1 buçuk sene gibi bir süre alacağına yönelik ön düşüncem vardı. Psikolojik eşik gibi düşünün… Onu aşmamamız gerekiyordu. Çalışanların ve benim özgüven aşılamamamız gerekiyordu, onu yaptık. Yatırımlara başlayacağız. Yatırım sürecine geçişin 1 yılı aşmamasını umuyorum. 1 yıla kadar bir şey yapmayacağız anlamı çıkmasın. Karşıyakalıların beğenisini kazanacağını düşündüğüm birkaç proje hazır aslında. Risk almamamız gereken bir dönemdeyiz. Bu dönemde belediyeyi riskli çalışmalara sokmamak lazım... Doğru zamanda doğru projeleri yapmalıyız. Genel merkezimiz de söyledi. ‘temkinli olun, ayağınızı yorganınıza göre uzatın’ dedi” ifadelerini kullandı.

VERGİ BORCUMUZ ŞİRKETLERLE BİRLİKTE 100 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE
Geriatri merkezinin Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan devrinden henüz bir para alamadıklarını aktaran Tugay, belediyenin mali yapısı üzerinden konuştu. Tugay, “Biz daha henüz Büyükşehir Belediyesi’nden 1 TL bile almadık. Encümen kararı geçti ama ödeme yapılmadı. Nedeni şu; belediye vergi borcu olduğunda almıyormuş. Biz de vergi borcumuzu yapılandırmak için başvuruda bulunduk. 1 buçuk aydır bakanlıktan cevap bekliyoruz. Geri dönüş olmadı. Yapılandırmayı kabul ederlerse Büyükşehir’den parayı alacağız. Ama o da taksit taksit yapılacak. 28 milyon TL takdir edildi. 5-6 taksitte ödenecek. Vergi borcumuz şirketlerle birlikte 100 milyon TL’nin üzerinde. Onlarda da yapılandırma isteğimiz oldu. Kredi de çekmedik, Büyükşehir’den parayı da almadık, başka bir borç da almadık. Harcamalarımızı kıstık. ‘Nasıl borcu ödüyorsunuz?’ diyenler oldu. Tasarruf yapıyoruz. Elimize geçen paranın tamamını borç ödemesinde kullandık. Hep hesap kitapla gidiyoruz. Önceliğim personel ödemeleri, kredi ödemeleri ve sonrasında temel belediyecilik hizmetlerini yaparken ihtiyacımız olan kaynaktır. Yatırımlar için elimizde kalan para olursa ya da bir yerden kaynak yaratabilirsek onu kullanıyoruz” açıklamasını yaptı.BaÅ?kan Tugay dünya gençleriyle buluÅ?tu 

BAŞKANLIK DÖNEMİMDE BORCU SIFIRLAYACAĞIM!
“Beklediğimden daha fazla borçlu buldum belediyeyi” diyerek sözlerini sürdüren Tugay, “Daha az bekliyordum ve telaffuz edilen rakamlar daha aşağıdaydı. Ama belediye bunu ödeyebilir. Bunun altından kalkabiliriz. Ben belediye başkanlığım dönemimde bu borcu sıfırlamak istiyorum. Hayalim ve düşüncem bu. Tamamen borcu bitireceğim. Bu arada belediye hizmetlerinde aksaklık yapmayacağız. O şartla borcu sıfırlayacağız. Borçlu olmayalım! Niye borçlu olalım ki? Temkinli olmak lazım” dedi. 

GECE GEZİYORUM KİMSE FARK ETMİYOR 
Karşıyaka Çarşısı’na ilişkin konuşan Tugay, “Çarşı ile ilgili proje yarışması yapacağız sonrasında onunla ilgili konuşabiliriz. İnsanlardan çok haklı şikayetler duyuyorum ve çok üzülüyorum. Gece kontrolsüz bir seyyar satış olduğunu söylüyor vatandaşlarımız. Zabıta arkadaşlarımız bunu denetliyor ama orada bir düzen oturmuş. Orası ticari olarak aktif bir alan… Yaya geçişini de sağlamak fakat esnafın da kullanabileceği ortam yaratmak istiyoruz. Geçmiş döneme karşı çok ciddi bir fark var. Gece geziyorum ve kimse gezdiğimi fark etmiyor bile. Kot pantolonu giyiyorum bazen bir arkadaşı alıyorum yanıma geziyorum. Not alıyorum ve birimlerimize bildiriyorum” açıklamasını yaptı.

BU YAZ OLMAZ ARTIK
Sahil şeridindeki çalışmaların sonlanmamasının vatandaşlarda rahatsızlık uyandırdığını söyleyen Tugay, “Bitmeyen bir sahil düzenlemesi çalışması var. Bunu Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. İstediğimizden daha yavaş gidiyor ve biz de rahatsızız. Bunu birkaç kez Büyükşehir birimlerine ve ilgili şirkete ilettik. Bu yaz Alaybey sahili kullanılamadı. Nikah salonunun orda bize yardımcı oldular ama onlar da işçilerine maaş ödemede sıkıntı yaşıyorlarmış diye duydum. Bu yaz olmaz artık, önümüzdeki dönem düzelecek” dedi.  

DAHA GÜZELİNİ YAPACAĞIZ!
“Bahsettiğimiz projeler 5 yıl içinde bitecek. Tek tek işleri yürütmemiz lazım. Bir anda 3-4 yerde işe başlamayı doğru bulmuyorum” diyen Tugay, önceki dönem hazırlanan Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy mahallelerini kapsayan imar planlarının iptal edilmesi için de, “Vatandaşların çok ciddi itirazları oldu. Bizim de belediye alanlarında kayıplarımızın olduğunu tespit ettik. Bizi de vatandaşı da memnun etmeyen bir durum vardı. Planları iptal ettik. Ekiplerimizin çok daha iyi bir plan yapacağına inanıyorum. En kısa sürede yeni bir planla çıkacağız. Daha güzel olacağına inanıyorum. Bunları ivedi bir şekilde yapmalıyız. Yakında stratejik plan açıklanacak. Yaptığımız planın orada yer alması gerekecek” ifadelerini kullandı.

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN STAT KONUSU İÇİN: SAMİMİ OLARAK YAPILMASINI İSTİYORUZ
Yıllardır tartışılan Karşıyaka Stadı’nın yapımına değinen Tugay, “Stat konusunda insanların kafasını karıştıran şey şu; ‘geçmiş dönemde bu stat neden yapılamadı?’ diye soruluyor. Ben de ‘burada Karşıyaka Belediyesi’nin aldırdığı hukuki bir karardan dolayı stat durmadı’ demiştim. Detaylı bir açıklama yapmam lazım. Stadın ihalesi yapıldıktan sonra eş zamanlı olarak büyükşehir, çevre sakinleri ve bir süre sonra da Karşıyaka Belediyesi yapılan ihalenin o bölgedeki imar planı değişikliği yapılmadan yapılması için itirazda bulunuyorlar ve dava açıyorlar. Orası spor alanları ve sosyal alan olarak işaretlenmemiş, ihalede 2 sosyal alan olarak tanımlanmış. Otopark alanı olarak ayrılması gereken kısım da inşaat alanı içine alınmış. İmar planına uymayan bir ihale var. Belediyeler buna itiraz etmiş. Çevredeki halk da genel olarak ve buna itiraz etmiş. Burada yapılan itiraza binaen mahkeme ihaleyi durduruyor. Karşıyaka Belediyesi’nin daha sonra açmış olduğu davaya da ‘sizin davanızın konusu kalmamıştır’ diyor ve davayı düşürüyor. Durdurma kararı Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı dava sonunda alınan bir karar değil. Belediyenin 51 kişiye dava açtırdığı yönünde de bir organizasyon olmadığına eminim. O insanlar Karşıyaka’nın önde gelen insanları, kendileri dava açmışlar. Karşıyaka Belediyesi’nin hiçbir hukuki müdahalesi yok. Benim başkanlığımda olmaz bu! Büyükşehir Belediyesi de bu süreçte yok. Çevredeki halkın açtığı dava yürüdüğü için TOKİ başlamıyor. Bilirkişi raporu stadın yapılması yönünde olumlu görüş verdi. Yakında dava sonucu da çıkabilir. Karşıyaka’nın bir stada çok ihtiyacı var. Stat projesinde bu noktaya gelinmiş. Belediye kendi hissesini bakanlığa stat yapılsın diye devretmiş. Zemin çalışması yapılmış. Epey alınmış bir yol var. Bu noktadan sonra yeni bir şey önermek değil bunun yapılmasını önermek en doğru şey. Örnekköy’deki yerin stat için doğru olduğunu düşünmüyorum. Benim kişisel düşüncem. Bu mezarlık falan var yanında. Nitelikli bir yer değil. Başka bir yer aranacaksa Selçuk Yaşar tesislerinin orası olabilir ama şu an böyle bir durum yok. Bize düşen görev stadın yapılmasını desteklemekse onu yapacağız. Bizden yardım istenirse yardımcı olacağım. Samimi olarak stadın yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

SANDIK KOYSUNLAR CEVABI ALACAKLAR!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile arasında yaşanan sınır polemiğine dair konuşan Tugay, “Ortada bir kavga yok. Çiğli Belediyesi’nin Karşıyaka sınırıyla ilgili açtığı bir dava var. 2011 yılında açılmış. Davadan Çiğli’nin şu anki sınırları onaylayan bir karar çıkmış. Üçlü kararname gerektiği ve bu yapılmadığı için ‘geçersiz’ diyerek bir dava açmışlar. Olay gereksiz uzatıldı. Bunu talep etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. ‘Mavişehir’ deniyor. Orayla alakası yok. Sadece Yalı Mahallesi’nin bir kısmıyla ilgili... Doğru bulmuyorum. O bölgenin insanının da reaksiyonu var. Kesinlikle Çiğli’ye dahil olmak istemiyorlar. Hukuki olarak da devam ettiği için bir şey söylememin anlamı yok. İlle birilerinin görüşü sorulacaksa belediye başkanlarının değil halkın görüşü sorulur. Sandık koysunlar cevabı alacaklar zaten! Hukuki süreç yürüyecektir. Aleyhimizde bir sonuç çıkarsa biz de reaksiyon göstereceğiz. Kabullenmemiz mümkün değil. Ben tepki göstermesem oradaki bölge halkı tepki gösterir” dedi.

HASTANE YAPACAKLARINA İHTİMAL VERMİYORUM
Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapımına dair konuşan Tugay, “Ben Karşıyaka’da bir devlet hastanesi yapacaklarına ihtimal vermiyorum. Çok da istiyorum. Bir doktor olarak devasa hastanelerin yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. O tür hastanelerin işletmesi, temizliği çok zordur. Hastane aslında bir yerde mikropların çok olduğu ortamlardır. Butik hastanelerde hizmet verilmesinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Büyük hastanelerin işletilmesi çok kısa zamanda çöker. Ama karar alındı, inşaat devam ediyor. 2 seneye kadar da bitecekmiş. Şu an baraka tarzında poliklinikler var. O tarz bir şeyle devam edecekler” açıklamasını yaptı.

YAMANLAR’A YAPILACAK ÇÖP TESİSİNE OLUMSUZ BAKIYORUM
Çöp tesisinin Yamanlar’a taşınmasına olumsuz baktığını söyleyen Tugay, “Tunç Bey ile konuştuğumda olumsuz düşüncemi ilettim. Tekrar değerlendirilmesi gerektiğini rica ettim. Bunu nihayetlendireceğiz bir şekilde. Yakında bu ve benzeri konularda toplantı sürecimiz başlayacak. 25 Ağustos’ta Yamanlar’da domates festivali olacak. Köylüler kendi ürünlerini satacak, kooperatifler stant açacak, klasik müzik konserleri olacak. Bundan herkes mutlu olacak. Bunu geleneksel olarak devam ettireceğiz. Yamanlar domatesi, bal, orada üretilen her şeyi işleyeceğiz. Doğası çok güzel, keyifli bir yer. 15-20 dakikada arabayla gidebildiğimiz yer. Oraları daha bakımlı hale getirmek gerekiyor. Bu çerçevede orada bir çöp ayrıştırma tesisinin yapılması doğru değil. Tunç Bey çevre duyarlılığı üst düzeyde olan bir insan. İnsanlarımızı üzecek, çevreyi kirletecek hiçbir şey yapmayacağız” diye konuştu.  

KİMSENİN BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖRMEZDEN GELECEĞİNİ SANMIYORUM
Partisinin genel merkezi tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak olağan kurultay takvimiyle start alacak parti içi yarış sürecine değinen Tugay önemli mesajlar verdi. Tugay, “Parti örgütü deneyimi olan, örgüt içinde bu süreçleri doya doya yaşamış biri olarak söyleyebilirim, belediye başkanını kimsenin görmezden geleceğini zannetmiyorum. Tabii ki bizim belli bir ağırlığımız var. Partiyi ilçede temsil eden 1 numaralı makam ilçe başkanlığıysa 2 numaralı makam da belediye başkanlığıdır. Kendimizi siyasetten ayrı tutmak gibi bir şey söylersek gerçekçi olmaz. Mutlaka bu sürecin içinde olacağız. Ama nasıl olcağız? İster sıradan üye olalım ister belediye başkanı, burada önemli olan örgütün iradesidir. Örgüt kimi istiyorsa bizim için başkan odur. Değişik dönemlerde bazı belediye başkanlarının yaptığı gibi tehditler iletmek, dizayn etmeye çalışmak benim yapacağım bir şey değil. Belediye imkanları siyasetle ilgili kullanılmamalıdır. Buna şiddetle karşıyım. Şu an öyle bir duruş sergiliyoruz. Bizim için parti ve örgüte bağlılık önemli. Bundan sonraki dönemde CHP’nin iktidar olması için çaba gösteren bir grubuz biz. Bu partinin elemanlarıyız. Hiçbir şey söylemeyen insanlar olamayız. Ama bunu yaparken siyasi etik sınırları içinde olmalıyız. Örgütün tüm mensuplarına eşit mesafede olarak görüş belirtmeliyiz. Ben de bu süreçte görüşümü belirteceğim. Doğru bulduğumu ve bulmadıklarımı söyleyeceğim. Bu hakkım. Ama belediye imkanlarını kullanmayacağım. Yok sayılma ihtimali olacağını zannetmiyorum. İlçe ve il başkanlığı noktasında benim talebim örgütün kararın saygı gösterilmelidir. Mahalle seçimlerinde örgüte müdahale etmekten vazgeçilmeli. Örgütün genel iradesinin ötesinde yapay irade oluşturmaya çalışmasın. Genel merkezin söylediği konsensüs içinde bir adayla gidilmesi bence de doğrudur. Ama bunun kim olacağı belli değildir. Bunu örgüt belirleyecektir. Örgüt karar verecek genel merkez de onu destekleyecek” dedi.KarÅ?ıyaka Belediyesi yeni Å?irket kuruyor

KESİNLİKLE İŞTEN ÇIKMA OLMAYACAK
‘Belediyede işten çıkarmalar olacak mı?’ sorusunu yanıtlayan Tugay, “İnsanları işten kesinlikle çıkarmayacağız. İş disiplini ve ahlaki değerler açısından sıkıntılı olanlar olursa bunlar işten çıkarılabilir. Gerekçelerimiz vardır. Her işten çıkarmada hukuk yolu açıktır. Birkaç kişiyi işten çıkardık. Haklı olduğumuza dair gerekçeler var. Çalışanlarımıza mesajım şu; çalışanlarımızın hepsini ayrı ayrı kazanmak istiyorum. Mesai arkadaşlığı içinde gitmek istiyorum. Ben çok çalışıyorum, onlardan da çok çalışmalarını istiyorum. Bu dönemi beraberce keyif içinde çalıştığımız bir dönem olarak geçirmek istiyorum. Bu anlamda üzerime düşenleri yapacağım. Takdir edilmesi gerekenleri takdir edeceğim, maaşları günü gününe yatıracağım, alacakları kalmayacak. Personel benim için çok önemli. Onlar benim mesai arkadaşlarım. Bu hizmeti beraber yapıyoruz. Ama arada bizi aldatmak isteyen olursa onları bulur ve onları işten çıkarırız. Böyle bir şey olmamasını çok dilerim. Hep beraber iyi çalışarak, uyum içinde başarılı bir dönem geçirelim” ifadelerini kullandı. 

 
CHP'li Sertel sordu: Ege Uygarlıkları Müzesi rafa mı kalktı?
 
Siyanürle anne ve babasını öldürmüştü... Kan donduran ifadeler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te sulama suyu sevinci
Ödemiş Belediyesi kırsaldaki mahallelerde sulama suyu hattı şebekesi çalışmaları ...
Başkan Kılıç'tan trafik mesajı
Trafik sorununa karşı yürüttüğü geniş kampanya ile binlerce kişide farkındalık ...
Bornovalılar gökyüzünü inceliyor
Bornova Belediyesi'nce düzenlenen 'Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla ...
 
Karşıyaka'nın tesislerinde zam yok indirim var!
Türkiye ekonomisinin gidişatı ve zamlar halkı giderek daha fazla zorlarken, ...
Karabağlar'da kurban denetimi
Karabağlar’da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe sınırları içerisinde ...
Başkan Batur'dan sanayi ziyareti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Oto Tamircileri Odasını ve 1. ...
 
Soyer İZBETON ve İZELMAN işçileriyle de bayramlaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyeye bağlı kuruluşlara ...
Ankara’dan Foça’ya özel plan: 33 hektar imara açıldı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merkezi Ankara’da bulunan Eminkent Yapı ...
Gezi otobüsüyle Pagos'a gelenler var... İzmir bu pazarı çok sevdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekale’de hayata geçirdiği “Pagos ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva