HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2019 Cuma - 20:36

Başkan Tugay'dan ilk meclis toplantısında mesaj seli: Bizim partimiz Karşıyaka

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Karşıyaka Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Tugay yönetiminde gerçekleşen toplantıda, divan katibi, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, ercümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. Başkan Tugay mecliste yaptığı konuşmada, "Elbette hepimiz partilerimizin dünya görüşüne ve öngörülerine, kişisel duruş ve söylemlerimizi ekleyerek hemşerilerimizin huzuruna çıktık ve seçildik. Ama şimdi ve bu mecliste bizim partimiz Karşıyaka’dır, muhatabımız yediden yetmişe tümüyle Karşıyakalı hemşerilerimizdir" dedi.

Başkan Tugay dan ilk meclis toplantısında mesaj seli: Bizim partimiz Karşıyaka

Doğan BULUT/EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Başkan seçilen Cemil Tugay’ın idaresinde gerçekleşti. Başkan Tugay açılış konuşmasında, “İzmir’in incisi ve Türkiye’nin gözbebeği Karşıyaka, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da örnek bir kent olacak, ülkemize umut ve cesaret verecektir. Atatürk’ün ve Zübeyde Hanımın Karşıyaka’sına da bu yakışır. Bunları birlikte başaracağız. Bunun için çok çalışacağız” dedi.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Başkanı Akif Yılmaz da katıldı. Ayrıca mecliste grup kurmak için en az 5 meclis üyesi gerekirken AK Parti’nin 4, MHP’nin 1 meclis üyesi olduğu için her iki parti grup kuramadı. Oturumda divan katibi, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, ercümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.

-ÇİĞLİ'DE GÜMRÜKÇÜ DÖNEMİNİN İLK MECLİSİNDE KİMLER NEREYE SEÇİLDİ?

TEK KAYGIMIZ  YAŞANILABİLİR KARŞIYAKA’DIR
Tek kaygının yaşanılabilir bir Karşıyaka olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Ülkemizin yaşadığı koşullarda, “Tek varlığımız Cumhuriyetimizdir, tek dayanağımız demokrasidir, tek kaygımız daha güzel ve yaşanır bir Karşıyaka’dır” diyerek ve yalnızca halkımıza güvenerek bir seçim sürecinden çıktık. Bu süreç devam etmekte, özellikle İstanbul’da yaşanan sıkıntılar gündemi meşgul etmektedir. Gerçek demokrasilerde tek belirleyici, halkın iradesidir. Umuyor ve diliyorum ki, yaşanan sıkıntılar bu gerçeğe duyulacak saygı ile aşılacak, sıra bu ülkenin yaşadığı gerçek sorunların konuşulmasına ve çözülmesi için çalışılmasına gelecektir. Daha fazla kaybedecek zamanımız ve harcayacak kaynağımız yoktur. Karşıyaka’da bu bilinç ve duyarlıkla çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu ve kaygısı olmamalıdır. Karşıyaka Belediye Meclisi, Karşıyaka Belediyesinin en üst organıdır. Burada göstereceğimiz performans, daha yaşanır, daha çağdaş ve daha mutlu bir Karşıyaka için olacaktır. Sizleri bir daha kutlarken, bu uğurda harcayacağınız emeğe şimdiden teşekkür ediyor, sonuçların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte bu idealler uğruna ter dökmüş, eserler ortaya koymuş ve tarihteki onurlu yerlerini almış herkesi bir kere daha minnetle anıyor, rahmet diliyor, yaşayanlara esenlik dolu bir yaşam dileğimle teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM PARTİMİZ KARŞIYAKA
Her aşamada herkesin düşüncesine ihtiyacı olduğu belirterek ortak akıllın önemine vurgu yapan Başkan Tugay, “Elbette hepimiz partilerimizin dünya görüşüne ve öngörülerine, kişisel duruş ve söylemlerimizi ekleyerek hemşerilerimizin huzuruna çıktık ve seçildik. Ama şimdi ve bu mecliste bizim partimiz Karşıyaka’dır, muhatabımız yediden yetmişe tümüyle Karşıyakalı hemşerilerimizdir. Stratejimizi çizen ve çizecek olan, bu kente ait aşkımız; bilime, akla, mantığa olan inancımızdır. Bu kentin tarihine, doğasına, kültürüne, sanatına ve birikimlerine olan saygımızdır. Yöntemimiz şeffaflık, dürüstlük, yansızlık ve çağdaşlıktır. Böyle başlıyoruz ve böyle sürdüreceğiz. Ortak akılda buluşmayı, tüm görüş, düşünce ve önerilerden yararlanmayı, hemşeri memnuniyetini ve çağdaş kentlilik bilincini asla unutmayacağız, ertelemeyeceğiz, ihmal etmeyeceğiz. Geçmişin birikimlerinden esinleneceğiz, dersler çıkaracağız, güncelleyeceğiz ve yol haritamızı birlikte çizip, birlikte yürüyeceğiz. Güzellikleri çoğaltacak, zamanımızı ve kaynaklarımızı örseleyen hatalardan vaz geçecek, ya yeni yollar bulacak ya da yeni yollar yaratacağız. Her aşamada, her birinizin görüşlerine, düşüncelerine ve önerilerine ihtiyacım olduğunu ve olacağını lütfen unutmayınız”  diye konuştu.

SÖZ BİTTİ ARTIK EYLEM DİYORUZ 
Karşıyaka’da sorunların olabildiğince kısa sürede aşılması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “Önce belediyemizin ve kentimizin envanterini çıkaracağız. Kendimize bir boy aynası tutacak, bu tavrımıza denk düşecek kadrolarımızı oluşturacak, ortak coşku ve kararlılıkta buluşarak yola koyulacağız. Kamunun ve Karşıyaka’nın çıkarlarının, her türlü makam, ilişki ve duygunun üstünde olduğunu asla unutmayacağız. Bu tavrımı paylaşan herkesle, önümüzdeki beş yılı üretken ve bize duyulan güveni sarsmayacak biçimde yürümeye kararlıyım. Sizleri ve hemşerilerimi, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve yüreği bu ülke ve bu kent için atan herkesi, onurlu, üretken, mutlu, huzur dolu bir yolculuğa davet ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygıyla selamlıyor, “söz bitti, artık eylem” diyor, sevgili hemşerilerime en içten dileklerimi sunuyorum. Tarih bizi utandırmasın” dedi.

BELEDİYEDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Belediyedeki görevlendirmede çeşitli değişikliğe gittiklerini söyleyen Başkan Tugay, Yurdanur Akgün’ün Yeni Mali Hizmetler Müdürü, Şebnem Yüncü’nün Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Özlem Ceylan’ın Spor İşleri Müdürü,  Fatma Bozan’ın Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Özcan Pamuk’un Fen İşleri ve Ulaşım Müdürü olarak değiştiğini açıkladı.

AYRI KOMİSYON TARTIŞMASI
AK Partili meclis üyeleri tarafından önerilen, ’engelli ve yaşlılar komisyonu’  kurulma talebi, CHP’li meclis üyelerinin, sosyal işler komisyonu içerisinde bulunduğunu belirtti. Başkan Tugay, Bu komisyonun zaten sosyal işler komisyonu içerisinde olduğunu belirterek,  ikinci bir komisyonun gerekli olmadığını söyledi. Bunun ardından söz alan Ak Partili engelli meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, “Sosyal işler komisyonu içerisinde engelliye bir hizmet üretilmediğini söyleyerek İzmir’in 30 ilçesi içinde en çok yaşlı Karşıyaka’da oturuyor. Sosyal işlerden ayrılıp tek başına yaşlı ve engelli komisyonu kurulmasını talep ediyoruz” dedi.  Bunun üzerine meclise sunulan öneri oy çokluğu ile gündeme alınarak karar bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı.

AK PARTİ'DEN BORÇLARLA İLGİLİ DETAY TALEBİ
AK Partili meclis üyeleri faaliyet raporu önergesi kısmında söz alarak, “Faaliyet raporu incelememize göre 2018 yılından 58 milyon 224 bin borç, Kent A.Ş’nin ise 18 milyon civarı zararı var. Bu sizin ve bizim suçumuz değil. Kamuoyunda bir bilgi kirliliği var, bunun giderilmesi açısından bir sonraki mecliste faaliyet raporunda borç ve zarar ile alakalı bilgilendirme yaparsanız bizi büyük bir yükten kurtaracak” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay ise “Bir sonraki toplantıda detaylı olarak okunacak ve tartışmaya açılacak” dedi.
 

KOMİSYOLARA KİMLER SEÇİLDİ?

İmar Komisyonu: Nilüfer Bakoğlu Aşık,Yaşar Özcan, Adem Şahin, Faris Dikçe, Belma İnam

Hukuk Komisyonu: Faris Dikçe, Yaşar Özcan, Murat Öğüt, Atilla Baysak, Mehmet Gemici

Plan ve Bütçe Komisyonu: Birgül Sural Üner, Emine Çağatay, Belma İnam, Mithat Salepçioğlu, Hülya Polat

Sağlık ve Çevre Komisyonu: Kaan Akacun, Serdar Aktop, Suat Okal, Saadet Çağlın, Mehmet Gemici

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Atilla Baysak, Şevket Balla, Fatih Diniz, Murat Aydın, Adem Öztürk

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: Belma İnam, Gamze Uğurlu, Birgül Çağrı, Seher Dikmen, Hüsniye Dalkılıç

Esnaf, Sanatkarlar ve Pazar Yerleri Komisyonu: Mithat Salepçioğlu, Deniz Aydoğan, Murat Öğüt, Faris Dikçe, Ali Ekber Güneş

Sosyal İşler Komisyonu: Cemil Yüm, Gamze Uğurlu, Hülya Polat, Aydın Kızılkaya, Ahmet Uğur Baran

Eğitim Komisyonu: Sevim Kipriksiz, Birgül Çağrı, Hayati Doğan, Hülya Polat, Hüsniye Dalkılıç

Kültür ve Turizm Komisyonu: Ahmet Diker, Emine Çağatay, Deniz Aydoğan, Şevket Balla, Murat Ilgın

Sosyal Konutlar Komisyonu: Cemil Yüm, Muzaffer Karayılanoğlu, Faruk Yıldırım, Aydın Kızılkaya, Suat Okal

Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu: Faruk Yıldırım, Ali Ekber Güneş, Adem Şahin, Hayati Doğan, Mustafa Yıldız

Gençlik ve Spor Komisyonu: Kaan Akacun, Fatih Diniz, Murat Ilgın, Suat Okal, Serdar Aktop,

Yerel Gündem 21 Komisyonu: Birgül Sural Üner, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Sevim Kipriksiz, Ahmet Diker, Muzaffer Karayılanoğlu

Ege Belediyeler Birliği asil üyeliğine Murat Aydın yedek üyeliğine ise Hayati Doğan seçildi.

Türkiye Belediyeler Birliği asil listesinde; Atilla Baysak, Muzaffer Karayılanoğlu, Murat Öğüt, Mehmet Gemici, Aydın Kızılkaya, yedek listesinde ise Birgül Çağrı, Gamze Uğurlu yer aldı.

Kent Orman Danışma Kurulu’nda asil üye Yaşar Özcan yedek üye ise Murat Öğüt oldu.

Sağlıklı Kentler Birliği’nde Nilüfer Bakoğlu Aşık ve Kaan Akacun yer aldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nde asil üye olarak Kaan Akacun, Deniz Aydoğan, Emine Çağatay, yedek olarak ise Şevket Balla, Mithat Salepçioğlu ve Suat Okal yer aldı.

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği asil listesinde Ali Ekber Güneş, Yaşar Özcan, Ahmet Diker, yedek olarak ise Faruk Yıldırım ve Murat Ilgın seçildi.

Satış Komisyonunda asil üye Belma İnam, yedek üye ise Saadet Çağlın yer aldı.

 
Sınıra 2 kilometre mesafede 6 ceset bulundu!
 
AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi faaliyet raporunu onayladı
İzmir’in Konak Belediye Meclisi’nin nisan ayı ikinci oturumda, belediyenin ...
Çiğli’de Gümrükçü döneminin ilk meclisinde kimler nereye seçildi?
Çiğli Belediyesi’nin 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleşti. ...
Seferihisar'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı
Seferihisar Belediye Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.
 
İzmir’in o ilçesinde başkan değişince işçiler mutlu sona ulaştı
Menderes Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası arasında ...
CHP'li başkan Karakayalı'dan ilk icraat! Merdiveni söküp attı
Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, Başkan Yardımcısı ...
Soyer’in makam aracında büyük sürpriz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, makam arabasının arka tarafına bisiklet ...
 
İzmir Valiliği'nden o başkana soruşturma: Gerekçe İmamoğlu’nunkiyle aynı!
Torbalı Belediye Başkanı CHP’li Uygur’a mazbatayı almadan koltuğa oturduğu ...
Urla’da Oğuz dönemi resmen başladı
Belediye Başkanlığı’na seçilen Burak Oğuz, Urla Belediyesi eski Başkanı ...
Başkan Sandal'a ziyareçi akını
Yerel seçimler sonrası Bayraklı’da rekor oyla seçilerek görevine başlayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva