HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2023 Pazartesi - 13:05

Başkan Tugay, adaylık sürecini anlattı: Büyükşehir’e başvurmamı Özel istedi!

Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Tugay, adaylık süreci hakkında konuştu. Tugay, Genel Başkan Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi anlatarak “Gittim ve tüm açıklığı ile aklımdan adaylık başvurusunun geçtiğini söyledim, kendisini düşüncesinin önemli olduğunu söyledim. Karar vermesini beklemediğimi belirttim. Adaylık başvurumu uygun görmezse başvurmayacağımı söyledim. O da başvurmamı önerdi” dedi.

Başkan Tugay, adaylık sürecini anlattı: Büyükşehir’e başvurmamı Özel istedi!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Tugay, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

HERHANGİ BİR MAKAM-MEVKİ TALEBİM OLMADI
Değişim sürecinde kişisel bir hedefi olmadan dahil olduğunu belirten Tugay, “Kurultaydan önce verdiğim değişimci gurubu destekleme kararı kesinlikle herhangi bir makam ve mevki hedefi ile verilmiş bir karar değil. Buna Karşıyaka  Belediye Başkanlığı da Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil. Ben CHP’liyim ve partimin başarısını istiyorum. Toplumda genel seçimler sonrası memnuniyetsizlik olunca bunu görmezden gelmememiz gerektiğini düşünerek, değişimin öncülerine inanarak yola çıktık ve değişim için çaba göstermeye karar verdik. Sonraki süreçte yoğun bir çalışma süreci oldu, pek çok insan ile görüştüm, Özgür Özel'in programlarına onun daveti üzerine katıldım. Anadolu’da bu hareket nasıl karşılanıyor onu da görmek istedim. Baktım ki örgüt istiyor değişimi… Ancak kaybederse ‘genel merkezin tavrı ne olur ve pozisyon kaybetme yaşanır mı?’ endişesi vardı. Biz ısrarla partinin kamuoyundaki desteğini yükseltmesi ve ilerde iktidar olması için bu süreci devam ettirdik ve karşılık oldu. Kurultayda kazanamayabiliriz, çok riskli diye düşünüyordum. Ama buna rağmen desteği açıklamıştım. Ancak sonra gördüm ki kazanma ihtimalimiz yüksek ve büyük bir destek var” dedi.

ÖZEL KAYBETSEYDİ KARŞIYAKA'DAN DOSYA ALMAYACAKTIM
“Özel kaybetseydi Karşıyaka’dan dosya almayacak mıydınız?” sorusuna yanıt veren Tugay, “Kemal Bey kazansaydı ve Özgür Özel kaybetseydi Karşıyaka'dan dosya almayacaktım. Çünkü uyumlu bir çalışma göstereceğimizi düşünmüyordum. İl yönetimimizin ve sayın Tunç Soyer'in net tavrı vardı. Benim tavrım da netti. Ben Karşıyaka'ya çok seviyorum, başkan olmaktan çok büyük onur duyuyorum ancak siyasetin realiteleri gereği böyle bir şey yapmamam gerektiğini düşünüyordum. Doktorluğuma dönebilirdim, başka seçeneklerim de olabilirdi. Siyasette bazı konularda özel birikimler yaptığımı düşünüyorum. Talebin siyaset ile bağlantılı teknik konularda görev almaktı. İlla ücretli bir iş olması gerekmiyor… Önemli olan ülkemizin içinde olduğu sorunlarla mücadelede katkı koymak… Ne yaparsam yapayım son nefesime kadar ülkemiz ile ilgili bir mücadele içinde olacağım” ifadelerini kullandı.

BAŞARILI BİR BELEDİYE BAŞKANI GÖRÜLDÜĞÜME İNANIYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iki nedenden dolayı başvurduğunu belirten Başkan Tugay, “Çevremden çok sayıda insan ‘Büyükşehir'e aday ol’ dedi. Gerçekçi bir gözle söylüyorum. Değişimci grubun en sağlam, en önde duran biri olduğum için bu yakıştırmanın yapıldığına inanıyorum. Hem de başarılı bir belediye başkanı görüldüğüme inanıyorum. Benim siyaset ile ilgili ideolojik bakımı çok insan tarafından biliniyor bu yüzden güven yarattığına inanıyorum. Benim ilkesel olarak söylediğim şuydu; Mevcut başkanımız Tunç Soyer'dir. Hepimizin partili olarak onun önceliğini olduğunu kabul etmemiz lazım. Bizde parti etiği var. Bu kadar etik değerlerden uzak insanlar değiliz. Bu saygıyı bütün belediye başkanı olmuş partiyi temsil etmiş herkes hak ediyor. Onunla ilgili değerlendirmenin yapılmasını beklemeniz lazım” şeklinde konuştu.

ÖZEL, BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURMAMI ÖNERDİ
Genel Başkan Özel’in büyükşehir için adaylığa başvurmasını önerdiği belirten Tugay, “Başvuru için bir tarih var. Ben tarihin bitmesine 2 gün akla genel başkanımızdan randevu istedim. Görüşme konusunu Büyükşehir adaylığı olduğunu belirterek randevu istedim. Pazartesi sabah saatlerine randevu verdiler. Gittim ve tüm açıklığı ile aklımdan adaylık başvurusunun geçtiğini söyledim, kendisini düşüncesinin önemli olduğunu söyledim. Karar vermesini beklemediğimi belirttim. Adaylık başvurumu uygun görmezse başvurmayacağımı söyledim. O da başvurmamı önerdi” açıklamasını yaptı.

ÖRGÜTE SAYGISIZLIĞIM OLMAZ
Ankara’ya başvurusunu yapması ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Tugay, “ben bu başvuruyu salı günü ilde yaparım diye hazırlık yapmıştım ancak ertesi güne sarkan görüşmelerim oldu. Bende genel merkezden başvuru yapmanın sakıncası olup olmadığını sordum ve bir sakıncası olmadığını söylediler. Ben örgütten gelen bir insanım. İlçe başkan yardımcılığı pek çok görev yaptım. Benim için örgütün görüşü çok değerli. Burada kesinlikle öyle bir anlam yok. Geçmişte de bugün de genel merkezden başvuru yapan sadece ben değilim. Benim asla il yönetimine, il başkanlığına, örgüte böyle bir saygısızlığım olamaz. Böyle bir niyetim, kastım yok” dedi.

KARŞIYAKA KİME BIRAKILACAK?
“Karşıyaka’yı kime bırakacağı diye bir değerlendirme oldu mu?” sorusuna yanıt veren Tugay, “Karşıyaka ile ilgi bir değerlendirme olmadı. Ben Büyükşehir Başkan Aday Adayı oldum onunla ilgili konuyu konuşmamız gerekiyor. Karşıyaka ile ilgili her türlü takdir genel başkanımıza ve genel merkezimize aittir. Bana sorulan soru olursa tabii ki cevap veririm” şeklinde konuştu.

 
Yılbaşı çiçeği 'Kokina'daki gizli tehlike!
 
Otobüs şoförlerine 'empati eğitimi'
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçek yorumcu 13 Aralık 2023 Çarşamba 01:27

biri de yazmış mahvettin karşıyakayı. anlat bakayım trol tam olarak neyi mahvetti cemil başkan. lafı eveleme geveleme ney daha kötü oldu onun döneminde onu anlat. anlatamazsın çünkü yok öyle birşey senin gibilerin derdi de karalamak başka bişey değil.

Yorumu oyla      8      3  
gerçek yorumcu 13 Aralık 2023 Çarşamba 01:25

işçiye cevap bir yandan kibir balonu diyeceksin bir yandan sen kimsin diyeceksin. asıl kibre boğulan kendi haline bakmadan beğenmeyen senin gibiler. daha neyle eleştirdiğin belli değil. senin gibilere yeyiciler lazım o zaman alkışlarsın kesin.

Yorumu oyla      8      3  
Semtçi 12 Aralık 2023 Salı 09:49

Vaaay benim güzel İzmir’im sen kimlerin ellerine kaldın böyle yazık ki ne yazık dilerim gerçekten şu izmire hizmet edecek biri gelir ama nerdeeeee

Yorumu oyla      4      6  
işçi 11 Aralık 2023 Pazartesi 23:54

Kibre bakın, birisi yazmış basın ekibinden, cemil başkanı buldunuz bunadınız kıymetini bilin diye, ya sen kimsin sanki dersin cebinden karşıyaka yı imar ediyor, işçiye para veriyor. İşte size gerçek yüzü kibir abidesi ve kibir abidesinin etrafında kibrı besleyen adamlar. Siz busunuz halka tepeden bakan kendini nimet sanan ama aslında hiç bir şey başaramayan koca bir kibir balonu.

Yorumu oyla      7      9  
ksk tribun 11 Aralık 2023 Pazartesi 23:45

Cemil beyin basın ekibi burada, sahi stat ne oldu , önseçim veya gerçek bir anket olsa cemil beyin şansı yüzde sıfır kesin. Ama kemal kılıçdaroğlu nun yaptığı gibi torpil yaparak onu aday yapar o ayrı. Aday olurda seçilir mi, bak o belli olmaz, ben en azından sandığa gitmem isterse akp alsın zerre kadar acımam, chp izmiri kaybetmeyi fazlasıyla haketti zaten.

Yorumu oyla      5      9  
bostanlı halkı 11 Aralık 2023 Pazartesi 22:53

Karşıyaka da çok başarılıydın da sıra büyükşehire geldi..sana tek bir oy bile yok..mahvettin Karşıyaka yı

Yorumu oyla      9      9  
11 Aralık 2023 Pazartesi 22:51

dış ilçelere aktarma isteyen de her haberin altında. Kardeşim bunun CHP'nin hizmet anlayışıyla alakası yok, dünyanın neresinde dışa gidenle, şehir içindeki aynı ücreti verir. Köydeki ev kirasiyla şehir merkezinde kiralara aynı mı? biraz mantıklı şeyler yazın.

Yorumu oyla      6      5  
gerçek yorumcu 11 Aralık 2023 Pazartesi 21:48

ahmet dikkat et de sen yargılanmayasın. kırk yılda bir temiz başkan gördünüz. buldunuz bunadınız. kendinize gelin. böyle bir adam gelmişken şükredin.

Yorumu oyla      8      9  
KSK 11 Aralık 2023 Pazartesi 21:36

Şantiye ve Belediye bınasına sandık koysunlar bunun yüzünden CHP orada kaybeder Kılıçtaroğlu bunun işe yarayacağını anladı üstünü çizdi Gitti nasılsa gıdıyom Özel ci olayım dedı Oda tuttu İnsallah Özgür başkan buna fırsat vermez vay izmirin haline

Yorumu oyla      12      10  
ahmet 11 Aralık 2023 Pazartesi 20:54

batırdı belediyeyi. yargılanacak.

Yorumu oyla      9      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın en güzelleri seçildi!
Karşıyaka Belediyesi’nin 21’inci kez düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe ...
Havuzun kızlarının hedefi ilk 12!
A Milli Kadın Sutopu Takımı Başantrenörü Evangelos Pateros, İzmir Büyükşehir ...
Sünger Kent İzmir'in dört bir yanında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’nın iki ayrı bölgesinde yağmur suyunu ...
 
Bergamalı gençler Balkan şampiyonu!
Bulgaristan’da düzenlenen 15 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası’nda, ...
Bayraklılı muhtarlardan Sandal mesajı: Başkanımızın yanındayız!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 4,5 yıldır birlikte görev yaptığı ...
Vatandaş istedi... Başkan İduğ yaptı!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Naldöken Mahallesi’nde yeni ...
 
Çiğli Belediyesi'nden mobilya indirim günlerine destek
Çiğli Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Mobilya Pazarlamacıları Derneği ...
Menderes'te üreticiye fide desteği
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan tarafından ilçede ki üreticilere ücretsiz fide dağıtıldı.
Filiz Başkan'dan insan hakları manifestosu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva