HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2020 Perşembe - 13:43

Başkan Taş’tan mesaj yağmuru: İktidar olmak dışındaki hiçbir savaşa girmem!

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, “Örgütümü de kucaklayarak, dışarıda CHP’ye olan desteği arttırarak mücadele etmemiz gerekiyor. Benim bu saatten sonra vereceğim savaş bu! Başka hiçbir savaşa girmem, hiç kimseyle hiçbir şeyi tartışmam! Çünkü tek hedef var; yereldeki iktidarı genele taşımak!” ifadelerini kullandı.

Başkan Taş’tan mesaj yağmuru: İktidar olmak dışındaki hiçbir savaşa girmem!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Egedesonsöz’e konuştu. İl Sekreterliği görevini yürüttüğü dönemde ilçe kongresinde aday olan ve Aralık ayında gerçekleşen yarışta rakibi Ali Hıdır Uludağ’ı 7 oyla mağlup eden Başkan Taş, yeni sürece ilişkin net mesajlar verdi.

İl kongresinde güven tazeleyerek uzun yıllar sonra arka arkaya 2 kez seçilen ve görevine devam eden Başkan Deniz Yücel özelinde önemli açıklamalar yapan Taş, ilçesinde izleyeceği yol haritasına değindi.

Mart ayı sonunda Ankara’da yapılacak 37’nci Olağan Kurultay için de konuşan Taş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında tavır alacağını kesin bir dille ifade etti.

Taş partisinde her dönem tartışma konusu olan belediye-örgüt uyumuna ayrı bir parantez açtı ve Buca özelinde dikkat çeken çıkışlara imza attı.

GÖNÜL DIŞARIDAN MÜDAHALE OLMAMASINI İSTERDİ AMA OLDU!
İlçe kongresinden çıkan sonucu değerlendiren Taş, “Bizim ilçe kongremizde 7 oyla sonuç belirlendi. Delegeler aslında bize ‘ikiniz bir arada yol yürüyün’ diye bir mesaj verdi. Çok da büyük bir oy farkı yoktu. Neredeyse bir eşitlik vardı. İlçe kongremizdeki mesajı böyle okudum ve zaten salonda da söyledim. ‘Herkes kırmızı, mavi atkılarını çıkaracak bu salondan kol kola gideceğiz’ demiştim. Bu saatten sonra bizim bir tek hedefimiz var; yereldeki iktidarı genele taşımaktır. Bununla ilgili yol haritasını çizmeliyiz. Maalesef gergin bir kongreydi. Gönül dışarıdan müdahale olmamasını isterdi. Oldu mu? Oldu. Ama sürekli ‘orada onun desteği vardı, burada bunun desteği vardı’ gibi laflar ediliyordu ama biraz da herkes dönüp kendine bakacak” dedi.

ÖRGÜTÜ BİR ARAYA GETİRECEĞİM
“Ben bu ilçede yaşıyorum. Bu ilçede CHP’nin siyasetini yapmaya aday kişi olarak çıkmışım” diyerek sözlerini sürdüren Taş, “Doğal olarak buradaki dengeleri tutacağım. Ben bağcıyı dövmeye gelmiyorum. Benim böyle bir derdim yok. Mücadele etmem gereken yer de hedefim de belli. Bu hedef CHP’nin bize gösterdiği hedeftir. Bir kişinin gösterdiği hedef değildir. Onun adayı, bunun adayı yakıştırmalarını yaşadık. Aslında bu iki adaya da haksızlık ve hakaret oluyor. Çünkü bu insanlar bu parti içinde az ya da çok emeği olan insanlar. Bu partinin içinde varlık göstermiş insanlar. Kalkıp da böyle söylemek bu insanlara haksızlık oluyor. Emek var! Onun biraz azdır benim biraz fazladır ama mesele bu değil ki. Bu bir yarıştı. Bu yarış da bitti, gitti! Ben ilçe başkanıyım, CHP’yi ve genel başkanımızı bu ilçede temsil eden kişiyim. Bana oy veren ya da vermeyen diye asla bakmam. Böyle bir hakkım da lüksüm de yok! Çünkü ben böyle bir söylemle yola çıkarsam hedefimden şaşarım. Ben asla pes etmem ve hedefimden şaşmam. Tüm örgütümle birlikte ne yapmam gerekiyorsa, nasıl çalışmam ve yol haritası çizmem gerekiyorsa onu yapacağım. Bu konuda kararlıyım. Örgütü bir araya getireceğim” ifadelerini kullandı.

ASIL RAKİBİM DİĞER SİYASİ PARTİLER
Belediye-örgüt uyumuna dikkat çeken Taş, “Benim amacım örgütle belediye arasında gerekirse vatandaş ile belediye arasında bağ kurmaktır. Belediye bu ilçede herkese hizmet vermekle görevli bir kurum. Bu ayrı bir şey… Ama örgütün de ürettiği politikaları kendi partisinden seçilmiş belediye başkanına yansıtması görevidir. Bu bizim görevimizdir. Sizin asıl rakibiniz diğer siyasi partilerdir. Onların da dışarıda kullandığı argümanlar var. Elbette bizim de olacak. Eğer yerelde iktidardaysak biz bunlar belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte anlatacağız. Görevlerimizden biri de bu” dedi.

BELEDİYEYLE UYUMLU BİR SÜREÇ YAŞAYACAĞIZ, ENTEGRE OLMAKTAN BAHSETMİYORUM
Taş sözlerini sürdürdü ve “Bu çalışmaları da belediye başkanımız, meclis grubumuz ve örgütümüzle yapacağız. Başka türlüsü bize başarı getirmez. Ben ayrı şeyler anlatıyorum, belediyenin yaptığı hizmetlerden haberim yok, karşılaşıyorum cevap veremiyorum, bu doğru bir ilçe başkanlığı mı olur? Sağlıksız olur. Belediyenin kamu kurumu olarak sunduğu hizmetleri halka anlatmak zorundayım. Belediye çalışanları var ayrı orası bir kurum. Onlardan bunu bekleyemezsiniz. Biz bunu halka yansıtmakla görevli olan yeriz. Uyumlu bir süreç yaşayacağız. Entegre olmaktan bahsetmiyorum. Yeri gelecek bazı şeyleri eleştireceğiz. Ama bu eleştiriyi yapılan yanlışı düzeltmek adına yaparız. Şimdiye kadar böyle bir durumu olmadı. Ama karşılaşırsak bunu böyle de yaparız. Bunda sıkıntı yok. Belediye başkanının adayı deniyor, yok öyle bir şey! Kuyunun dibindeki kurbağa kuyunun ağzı kadar bilirmiş dünyayı! Herkes gelecek. Bu örgüt kimsenin babasının malı değil, kapılar açık. Sormak istediğin burada soracak, cevabını alacak. Cevabını alana kadar gerekirse direnecek. Ama benim cevabını veremeyeceğim bir soru, hesabını veremeyeceğim bir davranışım olamaz. Çünkü ben örgütü temsilen geldim. Hacer Taş’ı temsil etmiyorum. Ben sorumluluklarımın ve yapmam gerekenin farkındayım” diye konuştu.

HEYECAN OLABİLİRDİ AMA YÜCEL BİZİM İLÇE OLARAK DESTEK VERDİĞİMİZ KİŞİYDİ, SONUÇTAN MEMNUNUM!
Deniz Yücel’in tek aday olarak girdiği il kongresi hakkında açıklama yapan Taş, “İl kongresinde tek aday oldu. Bir açıdan olumsuz görünebilir ama uzlaşı olması ve anlaşarak yol yürünmesi kötü bir şey değil ki! Biz illa kongrelerimizde birbirimizi hırpalayarak yol yürümek zorunda mıyız? Ama heyecan olabilirdi. Heyecan olması gerektiğinden yanayım. 2 adayın konuşması daha farklı olabilirdi, kongreye canlılık katabilirdi. Ama bunun dışında ben kendi adıma memnunum. Çünkü bizim ilçe olarak destek verdiğimiz adayımız kazandı. Deniz Başkan benim birlikte görev yaptığım, süreci çok iyi götürdüğüne inandığım, çok iyi bir il başkanı olduğunu düşündüğüm kişiydi zaten. Ve desteğimiz de onaydı. Nihayetinde il başkanı olarak görevine devam ediyor. Benim açımdan bu anlamda sıkıntı yok. Diğer adaylar çıktı ve tüzük gereği belli sayıda imza olması gerekiyordu, olmadı. Ama bu her kongre için böyledir, bu kongreye özel değildi. Bizim ilçe olarak kararımız belliydi” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN ÇİZDİĞİ YOLDA YÜRÜMEYE KARARLIYIM
Kurultaya ilişkin konuşan Taş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana refleks göstereceğini açıkça ifade etti. Taş, “Kurultay yaklaşıyor. Ben genel başkanımızın son seçimlerdeki yol haritası ve seçimlerde aldığımız sonuçlar ortada. Genel başkanımız en iyisini hak ediyor. Karşısında bir aday çıkar mı? Bunu bilemem. Ama ben genel başkanımızın çizdiği yolda yürümeye kararlıyım. Onun yol haritasında olmaya kararlıyım” diye konuştu.

BENİ SADECE İLÇEM DEĞİL, İZMİR DE, TÜRKİYE DE BAĞLIYOR!
İzmir’de oluşan yeni örgüt yapısıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Taş, “Yeni seçilen ilçe başkanlarıyla süreci çok uyumlu götüreceğimize inanıyorum. Sonuçta sadece ilçeniz bağlamıyor sizi. Beni İzmir de, Türkiye de bağlıyor. Bu nedenle oluşan ilçe başkanları ekibinin il başkanıyla bundan sonraki süreci en iyi şekilde yöneteceğine olan inancım sonsuz. Çok iyi ilçe başkanlarımız var” dedi.  

BAŞKA HİÇBİR SAVAŞA GİRMEM!
Taş ayrıca, “Hep iddialarla yola çıkıyorsunuz. Hedef aslında tek! Hedef AKP iktidarına karşı topyekun bir araya gelip bu iktidarı aşağı indirmektir. Bizim bundan sonra yapacağımız şey, ilçemizde AKP’ye oy verenlerin gerçeği görmesini sağlamaktır. Bizim kendi ülkemizdeki insana yaşam hakkı sunmayan bir iktidara karşı savaşıyoruz. Bizim kendi içimizdeki çelişkileri bırakarak AKP iktidarını yıkmak üzere politikalar üretmemiz gerekiyor. Benim bundan sonraki işim bu. Örgütümü de kucaklayarak, dışarıda CHP’ye olan desteği arttırarak mücadele etmemiz gerekiyor. Benim bu saatten sonra vereceğim savaş bu! Başka hiçbir savaşa girmem, hiç kimseyle hiçbir şeyi tartışmam! Çünkü tek hedef var; yereldeki iktidarı genele taşımak!” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de bir tarih daha kurtuluyor!
 
İzmir'de kırsal kalkınma tam gaz: Mandalar Büyükşehir'den!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 27 Şubat 2020 Perşembe 18:01

tebrik ediyor hedef belirlemenizden dolayı kutluyor sözünüzün eri olacağınız umuyorum güven budur

Yorumu oyla      2      3  
Madem 27 Şubat 2020 Perşembe 14:48

Madem Sayın Başkanın hedefi bu, o zaman üye olmak için ya da görev almak için gelen insanları kapısında saatlerce bekletmeyecek.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Süre dolunca TSK görevini yerine getirecek'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki rejim saldırılarına ilişkin 'Bütün ...
Bülent Arınç: KHK'lılar dağa mı çıksın?
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent ...
Deprem adımı: Büyük İstanbul planı hazırlıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası büyük İstanbul depremi için büyük ...
 
CHP'li Serter’den bakanlara 'Corona virüs' sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, dünyaya ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ne çabuk unutuyoruz!
Mehmet KARABEL yazdı... Ne çabuk unutuyoruz!
Batur'dan Lider'e açılış daveti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
 
İYİ Partili Kırkpınar’dan Yücel’e tebrik ziyareti
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yeniden il başkanı seçilen ...
CHP Menemen İlçe Örgütü’nden Ankara çıkarması
Yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ...
Erdoğan'dan Rusya'ya İdlib tepkisi!
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva