HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2020 Perşembe - 08:37

Başkan Sürekli 'hakaret tartışması' için konuştu: Suni gündem değil, acı gerçekler!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in bazı ilçelerinde ezan yerine müzik dinletilmesi ile birlikte başlayan ve CHP’li Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi ve Gaziemir Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’na hakaret içerdiği iddia edilen sosyal medya paylaşımları ile birlikte büyüyen tartışmaları değerlendirdi.

Başkan Sürekli  hakaret tartışması  için konuştu: Suni gündem değil, acı gerçekler!

Sürekli, yaptığı yazılı açıklamada; “Ezana saldırı videolarını yayan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı’nın yaptığı; şu anki belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin ortaya çıkarılan sosyal medya paylaşımları yenilir yutulur türden değil. Dinimizi aşağılayan, Cumhurbaşkanımıza hakaret eden eylem ve sözleri, hiçbir dayanakla aklayamazlar. Onların suni gündem dediği, ne yazık ki kendi değişmeyen acı gerçekleri, içinde debelendikleri balçık siyasetidir. Cumhurbaşkanı’na saldırıya özgürlük;  kin ve nefret yaymaya hak diyorlar. Bunu ne akla ne vicdana ne de hukuka sığdırabilirler.” diye konuştu.

SÖZ VE FİİLLERİ ÇELİŞKİLERLE DOLU…
Başkan Sürekli açıklamasında, “CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı’nın, dini değerlere saldıranların reklamını yaparken, parti görevi yoktur diyerek işin içinden çıkmaya çalıştılar. Kamuoyu parti disiplin soruşturması beklerken; onlar özgürlük savunması yapıp bizi suçladılar. Eski yöneticilerinin yaptığı eylemin ardından 8 gün geçti ve hala parti içerisinde bir işlem yapılmadı. Eğer, CHP yönetimi bu eylem ve söylemi kabul etmiyorsa, eski yöneticileri hakkında hemen işlem başlatmalı. Ayrıca, onların trol dedikleri, halkın ta kendisidir. Meselenin hassasiyeti devam ederken; Cumhurbaşkanımıza küfreden Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi ve Gaziemir Belediye Başkanı ifşa oldu. Soruşturacağız diyorlar. Tabi ki soruşturmalılar, gereğini yapmalılar. Sonucunu da kamuoyuyla paylaşmalılar. Çünkü, partilerini hedef haline getiren aslında kendi temsilcileridir, siyasi üsluplarıdır. Suni gündem dedikleri de ne yazık ki kendi acı gerçekleridir. İçinde debelendikleri balçık siyasetidir. Yapılanları da hiçbir dayanakla ya da demagoji ile aklayamazlar. Ne akla ne vicdana ne de hukuka sığar. Ne yazık ki söylemleri ile fiilleri çelişkilerle dolu. Saldırılarını çoğaltmak, konuyu saptırmak yerine, üstlerine düşeni yapmalılar” dedi.

GEZİ RUHU İLE HAREKET EDİYORLAR
CHP’nin hukukun üstünlüğünü sözde değil özde savunması ve hukuka riayet etmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; CHP’nin hakaret ve küfür dilini kullananları da tuhaf bir şekilde sahiplendiklerini söyledi. Başkan Sürekli; “Bu isyan dili, darbe imaları; gezi ruhunun devamı algısı yaratıyor. Övündükleri; vandallık, hakaret, küfür, kalkışma içeren gezi ruhuyla hareket ediyorlar. Geçtiğimiz seçimlerde meclis üyesi yaptıkları kişinin paylaşımları, 7 yıl önce gezi olaylarına; belediye başkanlarının hakaretleri ise 15 Temmuz darbe girişimine rastlıyor. Bu tesadüf değildir. Her biri de zaman içinde üst düzey parti görevlerine getirilmiştir. Devletin ve milletin bir kaosa, bir darbe girişimine daha müsamahası olmayacaktır. Milli ve dini değerlere hakaretin, küfrün açıklaması özgürlük değil; bölücülüktür. Halkı kin ve düşmanlığa itmektir, ayrıştırmaktır.” diye konuştu.

 
İzmir'de feci kaza: İki araba kafa kafaya çarpıştı
 
Buket Aydın ekrana döneceği tarihi duyurdu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gültepeli 28 Mayıs 2020 Perşembe 17:42

sizin yandaşlarınız ve sizi destekleyen cemaatler tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusları rahmetli ATATÜRKE ve silah arkadaşlarına hakaret edlilirken nerdesiniz

Yorumu oyla      2      3  
süleyman 28 Mayıs 2020 Perşembe 14:11

Bu ülkenin acı gerçeklerinden sizlerin haberi yok. İşsizlik,pahalılık,adaletsizlik,yolsuzluk,hırsızların affedilmesi,sapıkların serbest bırakılması ülkenin varlıklarının özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesi daha sayabilirim.Düşünenlerin sorguluyanların hapse girmesi yetermi

Yorumu oyla      7      3  
Z.B 28 Mayıs 2020 Perşembe 13:17

Yurdum insanı ne acılar yaşıyor Sayın SÜREKLİ biliyor musunuz acaba? Gerçi tok ne zaman acın halinden anlamış ki Sayın SÜREKLİ anlasın. Millet bir lokma ekmeğin derdinde,işin derdinde ve aşın derdinde. Gerçek acıları arıyorsan birazda yönünü bu tarafa döndürseniz iyi olur derim.NOKTA

Yorumu oyla      8      3  
Dert başka olunca 28 Mayıs 2020 Perşembe 12:03

Bu ülkenin kurucu Cumhurbaşkanına sosyal medyada her gün hakaret edenler var. Bir kere eleştirdiğinizi görmedim.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Erken seçim kime yarar?
Mehmet KARABEL yazdı... Erken seçim kime yarar?
'Burada yapılan yargılama değil, hukuk cinayetiydi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen ...
AK Parti İzmir İl Binası'na 27 Mayıs ve 15 Temmuz mesajlı dev pankart!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, “27 Mayıs’ın Hüznü, 15 Temmuz’un Onuru, ...
 
CHP’li Yücel’den tepkilere yanıt: Gündem değiştirme oyununa düşmeyeceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti üye ...
CHP İzmir'de gündem 'sosyal medya': Hukuk zirvesinde ne kararlar çıktı?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in koordinasyonunda toplanan hukuk komisyonu ...
Hakaret soruşturması genişliyor: İzmir’de belediye başkanı dahil 5 kişiye suç duyurusu!
İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili Karabağlar Belediye Meclis üyesi Dila ...
 
Belediye yardım ödeneği için sıkı şartlar: Son kararı Erdoğan verecek!
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan “belediyelere ...
CHP İl Başkanı Yücel'den uyarı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesaplarından parti aleyhine ...
MHP'den Ali Babacan'a sert tepki
Milliyet Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Demokrasi ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva