HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2020 Pazartesi - 09:37

Başkan Sürekli'den 'korona' mesajları: İzmir'de yardımlar nasıl dağıtılıyor? (Eleştirilere yanıt)

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, koronavirüs salgını ile mücadele sürecine yönelik bilgi ve önemli mesajlar verdiği bir açıklama yaptı. Başkan Sürekli, karşı karşıya kalınan bu küresel sorunun çözümü için verilen mücadelenin hayati ve ulusal olduğunu, dolayısı ile yetki ve otorite tartışmalarıyla meseleyi siyasallaştırmanın doğru olmadığına dikkat çekti.

Başkan Sürekli den  korona  mesajları: İzmir de yardımlar nasıl dağıtılıyor? (Eleştirilere yanıt)

Alınan tedbirler ve uygulamalarla başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletin tüm kurumlarının seferber olduğunu, vatandaşların gösterdiği hassasiyet ve yerel idarelerin de sürece uyum ve katkısı ile pek çok ülkeye göre örnek bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen Kerem Ali Sürekli; “Devletimiz ve tüm kesimlerimizle birlikte kararlı ve tutarlı bir mücadele veriyoruz. Bu uyum içinde otorite tartışması yaratmak, yetki ve önderlik misyonları biçmeye kalkışmak sadece işleyişe zarar verir. Gündem olmak uğruna suyu bulandırmaya gerek yok. Mesele ortaktır, hayatidir ve her ülkede olduğu gibi kamu otoritesi ve eşgüdümü ile çözülecek kadar ciddidir. Böyle önemli bir soruna karşı kenetlenmek zorundayız.” diye konuştu.

BU DAYANIŞMA ZEMİNİNE KİMSENİN ZARAR VERMEYE HAKKI YOK!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Büyükşehirlerde, en büyük mülki amir olan Valiliklerin önderliğinde; İl Sağlık, Emniyet, Aile ve Sosyal Hizmetler gibi ilgili kurumların harekete geçirilmesi olması gerekendir! Bu türlü tedbirlerin uygulanması kamu otoritesi gerektirir. Bu yasal ve doğal olarak zorunlu bir sistematiktir. Bundan gocunmak, meclis kürsü fotoğrafları ve yersiz demeçlerle ‘yerel önder tayin etmeye çalışmak’ anlaşılır değildir. İzmir’de Valiliğimiz ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir koordinasyon sorunu yokken, merkezi ve yerel yönetimler arasında sağlanmış birlik ve dayanışmayı da baltalamaya ne gerek var! Lütfen meselenin önemine ve devletimizin tüm kurumlarla ve vatandaşlarımızla birlikte kararlılıkla yürüttüğü mücadeleye halel getirmeyelim! Yereldeki mücadelede, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin katkıları elbet de çok önemli. Belediyeler bu ulusal sürece daha aktif ve çözüme yönelik katılmalıdır. Herkes üstüne düşeni yapmalıdır, yapıyordur. İzmir Büyükşehir Belediyesi de öyle. Bu dayanışma zeminine kimsenin zarar vermeye hakkı yok!”

VEFA DESTEK GRUPLARI, İZMİR'DE HER GÜN 6 BİN EVDE…
Son 1 haftada, 53 bin 138 ‘65 yaş üstü vatandaşa’ dönüş yapıldı.

İzmir’de Koronavirüs salgınına yönelik 3 Martta başlayan yasal tedbir kararlarının tavizsiz bir şekilde uygulanması ve denetimleri ile ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Sürekli, ortaya çıkan sosyal destek ve yardımlarla ilgili taleplerin de birebir karşılandığını söyleyerek, “İçişleri Bakanlığımızın, Valiliklerimize gönderdiği genelgeler kapsamında; kaymakamlıklarımızca ‘Vefa Destek Grupları’ oluşturuldu. Bu gruplarımıza, İzmir’de 8 şubesi ve 5 temsilciliği ile Kızılay da tüm ekipleriyle dâhil edildi. İzmir’de ilk günden itibaren her gün ortalama 6 bin haneye ihtiyaçları ulaştırılıyor. Kuru erzak, konserve ve çeşitli temel gıda maddelerinin bulunduğu gıda kolileri, hijyen setleri gibi malzemeler ihtiyaç sahiplerine, engelli ve evinden çıkamayan hasta ve gebe vatandaşlarımıza evinin kapısından teslim ediliyor.” dedi. Başkan Sürekli, evden çıkma yasağı olan 65 yaş üstü vatandaşlara da 7-24 hizmet verildiğini vurgulayarak, İzmir’de son 1 haftadır; 112, 155, 156 No’lu acil yardım numaraları, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı üzerinden gelen 65 yaşın üzerinde toplam 53 bin 138 vatandaşın sağlıktan, gıda yardımına kadar pek çok talebine de yanıt verildiğini, ihtiyaçlarının karşılanarak, danışma ve bilgilendirme hizmeti sunulduğunu kaydetti.

TÜRK KIZILAYI YİNE ÖRNEK
Konak, Buca, Karabağlar, Bayraklı, Bornova, Torbalı ve Menemen’deki merkezleri ile hizmet vermekte olan İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Kaymakamlıklarla güç birliği yaptığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz; 30 ilçe için araç ve personelini seferber etmiş durumda. Vefa Destek Grupları aracılığı ile 112, 155, 156 No’lu hatları ve sivil toplum kuruluşları üzerinden gelen taleplere koordineli ve zamanında cevap veriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın tüm imkanları bu yönde kullanılıyor. Ayrıca kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız ve yaşlılarımızın barınma ihtiyaçları da Valiliğimiz karar ve koordinasyonu ile karşılanıyor. Türkiye Kızılay Derneği her dönem geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ramazan Ayı yardımlarını da koronavirüs salgını nedeniyle öne çekme kararı aldı. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte, ihtiyaçlı vatandaşlarımıza 400 TL nakdi yardım, gıda yardımı ve 0-12 aylık bebeği olanlar için aylık 150 TL doğum yardımı yapılması planlanıyor.”

VALİLİK “PANDEMİ KURULU” TÜM İZMİR’İ KAPSIYOR
Birlik ve dayanışma vurgusunu tekrar eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile büyükşehirlerimizde, valiliklerimiz devrede. İzmir’de de “Pandemi Kurulu” oluşturuldu ve her temsili kapsıyor. İzmir Valimiz Erol Ayyıldız Başkanlığında tüm il müdürlerimiz, Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Katip Çelebi Üniversitesi Rektörleri, 112 Müdürü, AFAD Müdürü, Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile toplantılarını gerçekleştiriyor. Ülkemiz için de İzmir için de gerekli her tedbir, meselenin tüm dinamikleri ile birlikte karara bağlanıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki, bu zorlu dönemi de devletimizin kararlılığı ve toplumsal dayanışma ile aşacağız.” diye konuştu. .

 
'Corona' kabusu! Ölü sayısı 34 bini aştı
 
AK Partili Nasır işini eve getirdi: Home ofis çalışıyorum
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 30 Mart 2020 Pazartesi 12:24

kızılay neyin örneği ortada yok... sokağa çıkmama örneği mi.. şehirlerde belediyelerden başka çalışan yok.. belediyeler olmasa bu milletin hali nice.. üstelik tüm hizmetlerini de aksatmadan devam ettiriyor belediyeler ve saklanmıyorlar... merkezin yaptığı tüm kesinti engelleme ve kısıtlamalara rağmen.. siz bu işi beceremediniz...takoz olmayın yeterli...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan AK Parti'li Kaya'ya sert tepki!
Tüm dünyayı saran koronavirüsünün hayatı felç ettiğini, ülke ekonomilerine ...
MHP İzmir’den koronavirüs kampanyası: “Alışverişini mahalle bakkalından yap!''
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan esnaf için MHP kampanya ...
CHP İl Başkanı Yücel: Devlet olmanın gereği yerine getirilmeli!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tüm dünyayı etkisi ...
 
CHP’li Beko'dan müzik emekçileri için ‘yardım’ çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Corona pandemik salgını nedeniyle alınan ...
CHP’li Sertel: Hasta bakıcı ve temizlikçiye de ek ödeme verilsin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık ...
AK Partili Vekil Kaya'dan ev-ofis arası mesai!
Koronavirüs ile mücadele kapsamında dışarı çıkmamaya özen gösteren AK ...
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda devir teslim töreni
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreni ile Mehmet ...
CHP’li Polat: İzmir’de salgınla mücadelenin önderi Tunç Soyer’dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehirlerde valileri yetkili olarak öne çıkaran ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Evde tut' çağrısı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de alınan corona virüs tedbirlerine ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva