HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2019 Perşembe - 19:01

Başkan Soyer yerel yönetimler zirvesinde konuştu: 31 Mart bize güven değil kredidir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ‘Yerel Yönetimlerde Katılımcılık ve Demokrasi’ adı altında düzenlenen programda konuştu. Başkan Soyer, “31 Mart sonuçları bir zafer değil! Aslında oy dağılımında büyük bir farklılık gözükmüyor. Sadece büyük şehirler AKP’ye verilmedi. Aslında bu sonuçlar bir güven göstergesi de değil. 31 Mart sonuçları aslında bize bir kredi! Çünkü İzmir’de alınan yüzde 58 sadece benim şahsıma verilen bir oy değil” dedi. 

Başkan Soyer yerel yönetimler zirvesinde konuştu: 31 Mart bize güven değil kredidir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediyesi ile Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Katılımcılık ve Demokrasi’ başlıklı panele katıldı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın en sahipliği yaptığı programda Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korel Göymen ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey de yer aldı. 

Atakent’te bulunan Hikmet Şimşek Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen panelde Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Cengiz Onur yönlendirici olarak görev yaptı. 

Muhtarların, CHP ve İYİ Parti’nin mensuplarının ve İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay yaptı.

31 MART BİZ SOSYAL DEMOKRATLARA VERİLEN KREDİDİR!
Sosyal demokrasinin önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 31 Mart yerel seçimleri özelinde birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı. Soyer, “31 Mart seçimlerinin katılımcı demokrasi açısından özel bir anlamı var. 31 Mart büyük değişimin ipuçlarını taşıyan bir gün. En belirgin olanı belki de; halkımız artık demokrasinin ezici çoğunluk olarak değil karar alma süreçlerine herkesin katıldığı bir anlayış olarak algılanmasını bekliyor. Hakim siyaset anlayışında yer alan paçadan çeken, kutuplaştıran dilden bıkmış vaziyette. Bunun değişmesinin mümkün olduğuna dair algı güçlü bir şekilde oraya çıktı. 31 Mart sonuçları bir zafer değil! Aslında oy dağılımında büyük bir farklılık gözükmüyor. Sadece büyük şehirlerde seçmenin farklı bir tercih sergilediği görünüyor. Büyük şehirler AKP’ye verilmedi. Yoksa oy oranında farklı bir durum yok. Başka bir siyaset kültürü, dili mümkün demiş oluyor seçmen. Ve büyük şehirlerde seçilen başkanlara diyor ki, hele bir kendinizi gösterin de size güvenmeye başlayalım… Aslında bu sonuçlar bir güven göstergesi de değil. Sadece o güvenin gösterilmesinin mümkün olduğuna dair bir ipucu… Bunun mümkün olduğunu göstermek bizim elimizde. Bu başarıyı ya biz yaratacağız ya da yaratamayacağız. Bu büyüyen umuda toz kondurmamak ve büyütmek en asli görevimiz olacak. 31 Mart sonuçları aslında bize bir kredi! Çünkü İzmir’de alınan yüzde 58 sadece benim şahsıma verilen bir oy değil. O umudun bir tecellisi. İzmir bu coğrafyada demokrasinin öncülüğünü üstlenmiş bir şehirdir” diye konuştu.  

STRATEJİK PLAN YAPIYORUZ VE İZMİR O PLANI YAKINDAN TAKİP EDECEK
Soyer sözlerini sürdürdü ve “Demokrasi kavramının dünyaya yayılması yer alıyor. Katılımcı demokrasinin dünyada uygulanmaya başladı ilk noktalar İzmir’de… Aradan geçen katılımcı demokrasi kültürü biz farkında olmasak da sokaklarda dolaşmaya ve bize ilham vermeye devam ediyor. İzmir demokrasi yükünü sırtına almış ve taşıyor. Yerel yönetim güçlenmeye başladığı 19’uncu yüzyıldan itibaren demokrasinin önemli örnekleri olmaya başlamış. Stratejik planı yaptığımız günlerden geçiyoruz. O planın yapım sürecini İzmir yakından takip edecek. Beni bu güzel güne davet ettiğiniz için teşekkür ederim. İnanıyorum ki her şey çok güzel olacak” dedi. 

BAŞARIDAKİ İLK 10 SIRAYI PAYLAŞMAMIZ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAMIZDANDIR
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay yaptığı konuşmada önemli ifadeler kullandı. Başkan Tugay, “Demokrasi seçmenlerin yalnızca belirli dönemlerde oy verip, yöneticilerini çektikten sonra bir kenara çekilip, bir sonraki seçimi bekledikleri, olan biteni izledikleri bir yöntem değildir. Biz demokrasiyi katılımcılıkla belirlenen bir yaşam biçimi olarak tanımlıyoruz. Demokrasi, bilimden, eğitimden, kültür sanattan güç almaktadır. Bu güç kendini seçilmiş olmanın kibri ve iktidar olmanın zehirlenmesiyle göstermez. Demokrasi çoğunluğun değil azınlığın seçimidir lafı boşuna söylenmemiştir. Çıkaracağımız dersler bir yana 650 yıllık bir imparatorluktan kul ve ümmet anlayışından cumhuriyetin yurttaş yapısına geçiş kolay olmadı, olamazdı. Bugün de sorunlar sürüyor. Sosyal demokratların farkı bu değerlere sahip duruşla yaptıklarıdır. Hemşeri memnuniyetinden insani gelişmişliğe sosyal demokratların başarı listesinde ilk 10 sırayı paylaşmaları bu değerlere sahip çıkmalarındandır. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun18 günde yarattığı fark bile somut bir göstergedir. Biz sosyal demokratlara kaçınılmaz görevler yüklenmektedir” diye konuştu.  

SOSYAL DEMOKRATLARDAN BAŞKANLARINA UYARI: 1989’DAKİ HATALARA DÜŞÜLMEMELİ!
Dernek Başkanı Onur ise, “Biz sosyal demokrasinin iktidar olması için çaba gösteriyoruz. Biz siyasi parti değil, sivil tolum örgütüyüz. Onun için sosyal demokrasiye en yakın partiye destek vereceğiz. Böyle toplantılarda fikirlerimizi söyleyeceğiz. İktidar için birinci yol; karizmatik liderin çıkması gerekiyor. İkinci yol da; yerel yönetimlerde başarıyı elde etmektir. 31 Mart’ta birçok yerde ittifakla da olsa sosyal demokrasinin kazanması büyük kazanım. Şimdi göreve gelen başkanlara iş düşüyor. Geçmiş yollardaki seçimlerde puanlar kaybedilmiş, baraj altında kalınmıştır. Çünkü o zaman başkanlar keyfi belediyecilik yaptı. Şimdi 1989’daki hatalara düşülmemeli, zafer sarhoşu olunmamalı, faydacı ve lümpen davranışlardan kaçınılmalıdır. Yerel yönetimlerde başarılı olmanın bir yolu var; katılımcı ve sol belediyeciliği uygulamaktır. Bugün burada bunu konuşacağız. Eğer bunu uygularsak ilk genel seçimde sosyal demokrasinin zaferi kaçınılmazdır. Aksi olursa ki istemeyiz, 1989’daki sonuçtan daha hazin bir durumlar karşılaşırız” ifadelerini kullandı.  

VEFA BELGESİ VERİLDİ
Dernek Başkanı Onur tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Prof. Dr. Göymen’e sosyal demokrasi vefa belgesi hediye edildi.

 
Ceviz bahçesinde 4 köpek ölüsü bulundu
 
Yarımada'nın Başkanı Burak Oğuz oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 14 Haziran 2019 Cuma 08:11

Kardeşim bırakın bu şato muhabetini sadece konumu muhteşem bir yaşam yeri.Şato olupta milyonlarmı harcandı ? kamulaştırmamı yapıldı ? bunun saraylarla falan benzetmesi yapılamaz.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konumu çok güzel bir evde yaşıyacak hepsi bu ne yani gecekondudamı oturacak.

Yorumu oyla      5      5  
Alen35 14 Haziran 2019 Cuma 00:13

şato restoran zaten belediye ye ait niye halka sorsun ki? görende 1000 odalı saray yaptırdı da taşındı sanacak! seçim dönemi olmasa şu şato falan aklınıza bile gelmez de neyse.....

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 13 Haziran 2019 Perşembe 22:26

"Yerel yönetimlerde katılımcılık ve demokrasi" konulu program yapılıyor ama uygulamaya bakıldığında şato isimli belediye konutunun kullanımı hakkında Sayın Soyer halka sorma gereği bile duymadan ilgili konutu kendine tahsis edebiliyor. Böyle bir gerçek ortada dururken katılımcılıktan ve demokrasiden bahsedilmesi abes olmuyor mu? İktidar olmak için karizmatik lider olması gerektiğinden bahsedilmiş, yahu başımızda zaten karizmatik diye bahsedilen bir cumhurbaşkanı var görüyoruz yaptıklarını ortalık saraydan geçilmez oldu. Ülke karizma ile kurtulmaz; halkçı, vatandaş ayrımı yapmayan, adil, hakça paylaşımdan yana, hukukun üstünlüğüne inanan, kendisini vatandaştan üstün ve özel görmeyen, şahsına ve yakınlarına ayrıcalık istemeyen, birleştirici ve öfke dilinden uzak, Atatürk ilkelerine ve ülke değerlerine bağlı bir lider gerekir. İlla ki karizmatik bir lider istiyorsanız gidin David Beckham'ı genel başkan yapın bu kafayla kesin iktidar olursunuz.

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe'deki zirve 40 dakika sürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile Beştepe'de bir araya geldi. ...
Erdoğan: Yeni Askerlik Sistemi hayırlı olsun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Askerlik Sistemi düzenlemesinin ...
AK Parti teşkilatı Elif Su Bebek’e sahip çıktı
İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşayan, ev kadını Fehime Bağış ve Seferihisar ...
 
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı
Bir televizyon kanalındaki spor programında sarf ettiği sözlerle Boşnaklara ...
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 yanıtı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ...
Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
 
CHP'li Beko: SGK verileri İstanbul seçimlerine takıldı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, SGK’nın 5 aydır aylık istatistik verilerini ...
Siyaset bilimci Tosun'dan 'seçim' çıkışı: Canlı yayın ne getirir ne götürür?
Prof. Dr. Tanju Tosun, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
AK Parti İzmir'de koordinatör hamlesi: Hangi ilçe/kimden sorumlu?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçe koordinatörlüğü görevini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva