HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2021 Salı - 12:43

Başkan Soyer trafik sorununa çözümü açıkladı!

'İzmir trafiği' konusunda açıklamalarda bulunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu sorunun çözümü bütün dünyada aynı… Trafikteki araba sayısını azaltmak. Bunun başka çözümü yok, New York’ta da çözüm bu Bogota’da da Paris’te de. İnsanların araba kullanmayı tercih etmemesini sağlamak zorundayız. Milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde araba ağırlıklı bir ulaşım modelini karşılayacak altyapı sağlamak mümkün değil" dedi. 

Başkan Soyer trafik sorununa çözümü açıkladı!

Oktay GÜÇTEKİN /EGEDESONSÖZ - Son günlerde İzmir'de tartışmalara neden olan ve Cumhur İttifakı üyeleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e karşı sert eleştirilerin kullanıldığı 'İzmir trafiği' hakkında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CittaSlow İzmir'de açıklamalarda bulundu. 

Trafik sorununun çözümünün oldukça basit olduğunu belirten Soyer, motorsuz taşıt kullanımına da dikkat çekti. Soyer, açıklamasında "Trafik sadece İzmir’in değil tüm büyükşehirlerin en büyük sorunlarının başında geliyor. Nadir örnekler hariç dünyanın hemen her yerinde trafik sorunuyla karşılaşırsınız. Özellikle nüfusunuz İzmir gibi sürekli artıyorsa, sürekli göç alıyorsanız, üstelik bir de pandemi nedeniyle toplu ulaşım artık hiç tercih edilmiyorsa bu sorun daha da büyüyor. Bunun da İzmir trafiğine yansımasını hepimiz yaşıyoruz. Bu sorunun çözümü bütün dünyada aynı… Trafikteki araç sayısını azaltmak… Bunun başka çözümü yok, New York’ta da çözüm bu Bogota’da da Paris’te de. İnsanların araba kullanmayı tercih etmemesini sağlamak zorundayız. Milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde araba ağırlıklı bir ulaşım modelini karşılayacak altyapı sağlamak mümkün değil.  Trafiği azaltmanın ilk adımı konforlu, yaygın ve hızlı toplu taşımanın tesis edilmesi… Ulaşım Ana Planımızda ilk başta yer alan hedefimiz bu ve bu konuda raylı sistemlere büyük ağırlık veriyoruz.  Toplu taşım filomuzu yeniliyoruz. Bunun yanında elbette ulaşım ana akslarındaki trafik akışını kolaylaştıracak yatırımlar yapıyoruz. Trafiği azaltmanın diğer bir adımı, motorsuz ulaşımı yaygınlaştırmak… Güvenli bisiklet yolları ile bisiklet kullanımını teşvik ediyor ve yayaların güvenli bir şekilde yürümesi için kapsamlı bir plan uyguluyoruz" diye konuştu. 

 
İzmir’in doğal parkur ağını parçalayacak proje!
 
Başkan Soyer'den ayrıntılı 'Cittaslow' sunumu: İzmir'e faydalarını tek tek açıkladı
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İhsan malcı 19 Haziran 2021 Cumartesi 16:02

Peki sayın Başkan dün Ankara’dan geldim bir hafta kaldım bir gün trafik sorunuyla kaşılaşmadım Ankara’nin nüfus ü İzmir’den düşükmü.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 19 Haziran 2021 Cumartesi 10:32

Bence şaka yapıyor olmalı :) ?? 1200 adet servis plakası ihalesi yaptı daha yeni görüşü kendisiyle çakışıyor işine gelince ihale tap plaka sat işine gelmeyince arac sayısı azaltılması ne bu ne lahana ne turşu?

Yorumu oyla      2      3  
Levent Sarigozoglu 18 Haziran 2021 Cuma 15:05

Sehir icinde arabalari azaltalim da biz devamli cevre yollarimizda ve ara yollara giris ve cikislar icin bu sikintiyi cekmeye devam mi edelim ???Kavsaklardaki beklemeleri azaltmiyacakmisiniz ?

Yorumu oyla      2      3  
[email protected] 17 Haziran 2021 Perşembe 14:03

Battı çıktılar arttirilmali

Yorumu oyla      2      3  
Kadir Aktaş 16 Haziran 2021 Çarşamba 22:57

Seçim Öncesinde Atıp Tutmaya Benzemez Bu İşler. 1 Ay İçinde 111 Kavşak Dedi Göremiyoruz Nerde Bu Kavşaklar. İzmir Nefes Alacak Dedi Nefes Alamıyoruz. Deniz Dinimizde Alt Yapıyı Denize Taşıyamıyor Çok Büyük Başarı Bu Bravooooo. Her Yağmurda Çile Üstüne Trafik Hizmet Dersen Sıfır Büyük Başarı. Her şey Çok Güzel Oluyor.

Yorumu oyla      2      3  
Abdul arif bozkurt 16 Haziran 2021 Çarşamba 19:58

Sayın başkan gıda çarşısı, garaj, uçan yol 3 site basit ve ucuz çözümler var biraz ona yoğunlaşın

Yorumu oyla      2      3  
Fantastik fikirler 16 Haziran 2021 Çarşamba 12:55

Şehrin merkezine giriş ücretli olsun diye fantastik fikirler var. Kardeşim trafik sadece şehrin merkezinde mi var? Gıda Çarşısı'na araçla gir kafayı yersin. Yasak mı getireceksin, ücretli mi yapacaksın? Buca'dan çevre yoluna bağlanacaksın, heykelden sonra yol bir geliş, bir gidiş :) yok martıya bin, yok bisiklete bin. Şehirde çakma metro izban, sahildeki turistik tramvaylar ve 19 kmlik metrocuk dışında toplu ulaşım dolmuşlarla, otobüslerle yapılıyor. Şehrin yüzde 70'i gecekondu, yol yok. Tokyo şehrini yönetenler gerizekalı mı ki o kadar otoyol yapmışlar. Dev tünel yollar var. Yaklaşık 40 milyonluk nüfuslu dev şehir trafik sorununu çözmüş, biz 3 milyonluk merkez nüfusu olan yerdeki trafik sorununa çözüm diye bisiklet öneriyoruz. Yürüyün diyen de var. Herkesi kendi gibi görenler neyin kafasını yaşıyor. Hastası var, yaşlısı var, var da var.

Yorumu oyla      2      3  
Erhan aydın 16 Haziran 2021 Çarşamba 11:57

Sayın başkan peyzaj çalışmalarının yerine alternatif yol yapabilme çalışmalarına harcasanız vaktinizi muhakkak bir sonuç alınacaktır insanlar çiçek böcek gibi süslemelerden bıktı artık izmir de tüm bağlantı yollarında oluşan trafik yoğunluğu keza yeşildere yıllardır aynı bunun ile ilgili insanlar araç kullanmasın demek üreteceğiniz çok basit fikir herhalde

Yorumu oyla      2      3  
TLG 16 Haziran 2021 Çarşamba 10:59

Başkan Park et Devam et imkanlarını mutlaka arttırmalısınız. Örneğin Aktarma merkezi olan Hilal ve Halkapınar 'da mutlak suretle otopark lar gerekli.

Yorumu oyla      2      3  
Atila hasan 16 Haziran 2021 Çarşamba 10:09

Isırın kronik sorunu ama 20 senedir ne yaptınız dersek haksızlık ederiz bir çok köprü gaziemirde battı cıktı bornovada yan yollar karşıyakada köprüler alt geçitler homeros bulvarı yapıldı bir şeyler ama araç ve göç hızına yetisilemedi

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta iklim krizi ve kuraklık söyleşisi
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde Efes Selçuk ...
Gaziemir’deki dev dönüşüm için imzalar atıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe ve Emrez ...
Çeşme Üretici Pazarı yeniden hizmette
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi ...
 
Buca'nın gençlerinden TÜBİTAK’ta derece
Bucalı öğrencilerin akademik hayatlarındaki gelişimi için çalışmalarını ...
Bayraklı'da her mahallede yeşil alan çalışması
Bayraklı Belediyesinin Smyrna Lions Kulübü iş birliğiyle Osmangazi Mahallesi'nde ...
Bornova’da basketbol sahaları yenileniyor
İlçede bulunan parkların revizesini gerçekleştiren Bornova Belediyesi, ...
 
Piriştina, mezarı başında anılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merhum Başkanı Ahmet Piriştina, vefatının ...
Başkan Soyer'den Cittaslow yorumu: İzmir dünya sahnesinde daha çok yer alacak
İzmir'in dünyada Cittaslow ünvanını alan ilk şehir olması ile ilgili konuşan ...
Başkan Soyer duyurdu: 242 milyon cepte kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen ay filoya katılan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva