HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2019 Cumartesi - 12:49

Başkan Soyer sözünü tuttu, Kadifekale şenlendi... Pagos Pazarı İzmirlileri bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "kentte refahı büyütme ve adil paylaştırma" hedefi doğrultusunda seçim öncesi açıkladığı projelerden biri daha hayata geçirildi. Şehrin tarihi simgelerinden Kadifekale'de hem üreticinin doğrudan tüketiciyle buluşmasını, hem de bölgenin marka değerini arttıracak “Pagos Üretici Pazarı” açıldı. Açılışta konuşan Başkan Soyer, “Şimdi Kadifekale'nin, İzmir'in Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık edeceğiz. Hep beraber göreceğiz ki Kadifekale'nin ışığı pırıl pırıl İzmir'e yansıyacak ve bütün İzmirliler Kadifekale'ye akacak” dedi.

Başkan Soyer sözünü tuttu, Kadifekale şenlendi... Pagos Pazarı İzmirlileri bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in farklı dönemlerine ait kalıntılar taşıyan, kentin simgelerinden Kadifekale’nin gün yüzüne çıkması, turizm ve cazibe merkezi olması için planladığı projeler hayata geçiriliyor.  Kentte refahı büyütmek ve adil paylaştırmak hedefiyle yola çıkan Tunç Soyer’in ajandasında ilk sırada yer alan Kadifekale’de büyük değişim Pagos Üretici Pazarı’nın açılması ile başladı. Hem üreticinin doğrudan tüketiciyle buluşmasını hem de bölgenin marka değerinin artmasını sağlayacak Pagos Üretici Pazarı’nın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri Prof. Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Kani Beko ve Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ile ilç e belediye başkanları, muhtarlar, kooperatif üyeleri ve vatandaşların katılımı ile yaptı.

Kadifekale'den 90 kadın üretici, İzmir genelinden 24 tarımsal kalkınma kooperatifi ve 12 üretici kadın kooperatifinin yer aldığı pazarın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Meyve sebzeden peynir, bal ve zeytinyağı gibi ürünlere, tandır ekmeğinden midyeye, el işi ürünlerden dokuma halılara kadar pek çok ürünün satıldığı pazara ilgi de büyük oldu.

KADİFEKALE'DE SÖZ VERMİŞİK;  YAPTIK
İzmir'in farklı dönemlerine ait tarihsel kalıntılar bulunduran, kentin en önemli simgelerinden,  Kadifekale'nin hak ettiği değere kavuşması,  turizm ve çekim merkezi olması için kapsamlı program başlattıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,

"Buranın tarihini ve güzelliklerini ortaya çıkarmak önceliklerimizden biri. Seçim döneminde  Kadifekale'ye dönük ve İzmir için düşündüğümüz projeleri 3. Cemre buluşmaları adı altında tüm İzmirlilere buradan duyurmuştuk. Daha önce sözünü verdiğimiz gibi Kadifekaleli kadınlar için Pagos Üretici Pazarını açtık. Bu pazar ile birlikte Kadifekaleli kadınlarımızın kıymetli emekleri tüm İzmirlilerle buluşacak. Ayrıca her ilçemizde bir üretici pazarı kuracağız" diye konuştu,

KADINLAR HER ALANDA VAR OLMALI
Kadın ev işleri dışında çocukların eğitimi, toplumsal faaliyetler gibi omuzlarında bir yığın yük olduğunu dile getiren Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kadınların içinde bulunmadığı bütün yaşam alanları eksiktir;  tam değildir.  Köylüsünden kentlisine kadar sadece alın teri ve emeği ile değil düşüncesiyle toplumsal yaşamı şekillendiren kadınladır.  Topluma kadınlar yön verir ancak bugün ülkemizde kadınların öncü rolleri göz ardı ediliyor.  Mayasında kadın düşüncesinin, kadının rolünün olmadığı bir toplum parçalanmaya mahkumdur. Ünlü şairimiz Cemal Süreyya, 'Bir kadını ortadan ikiye böl yarısı annedir,  yarısı çocuk,  yarısı sevgili,  yarısı aşk' demiştir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu amaca yönelik ilk adımı top lu ulaşımda attık. Kadınların düşüncesiyle, emeğiyle yaşamın her alanında olduğunu göstermek için kadın şoförler almaya başladık. Çok yakında Büyükşehir otobüslerinin şoför koltuğunda kadınları göreceksiniz".

İZMİR’DE TARİHİ DEĞİŞİM BAŞLADI
İzmir'deki tarihi değişim belediye ana ile başladığını söyleyen Başkan Soyer, şunları aktardı;

"Siyasetçiler devlet kavramını kullanır. Toplumu bu kavram üzerinden şekillendirir. Biz İzmir’e “belediye ana” söylemi ile geldik. İzmir’in mahallerinden, sokaklarına, kırlarından tarlalarına her yere ana şefkati ile dokunacağız. İzmir’deki refahı da adil şekilde paylaştıracağız. Temel perspektifimiz anadır,  üretendir; kadındır. Sevgili İzmirliler küçüklüğümde ailem beni elimden tutar turistlerle konuşmam için Kadifekale'ye getirirdi. Çünkü Kadifekale turist otobüsleriyle doluydu.  Dünyanın her yerinden gelen turistlere ev sahipliği yapardı. Şimdi Kadifekale'nin, İzmir'in Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık edeceğiz.  Hep beraber göreceğiz ki Kadifekale'nin ışığı pırıl pırıl İzmir'e yansıyacak ve bütün İzmirliler Kadifekale'ye akacak. Şimdi alışveriş zamanı. Şimdi el b irliği ile üretici kadınlarımızın ürettiklerini evlerimize taşıyacağız. Göreceksiniz ki her şey çok daha güzel olacak. İlçe belediyelerimizle birlikte el ele,  hep beraber çok daha güzel bir İzmir yaratacağız.  Onun için İzmirlilere buradan sesleniyorum. Bizim kolumuza girip bize el verin, desteğinizi esirgemeyin asla sizi mahcup etmeyeceğiz".

TESTİ KIRDI
Konuşmasının ardından üretici kadınlarla birlikte pazara bereket getirmesi için testi kıran Başkan Soyer, üretici pazarını gezerek alışveriş yaptı. Sivil Toplum Kuruluşları Birliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'e Köy-Koop Başkanı olarak kooperatifleşmeye desteklerinden ötürü el emeği damal bebeği hediye etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlinin pazara kolay ulaşabilmesi için Konak Bahribaba otobüs durağından Kadifekale’ye giden 33 numaralı hattın sefer sıklığını 15 dakikaya çıkardı. İzmirliler'i kentin en önemli değerlerinden Kadifekale ile yeniden buluşturacak üretici pazarı her cumartesi, çocuk etkinlikleri, dans gösterileri ve konserlere de ev sahipliği yapacak.

 

 
Bakanlık'tan 'gıda zehirlenmeleri' uyarısı
 
Bucaspor'a büyük şok: Taraftar isyan bayrağını açtı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyfendi 20 Temmuz 2019 Cumartesi 22:57

İzmirimiz için iyi adım bunlar :)

Yorumu oyla      4      5  
Doğan Kalkan 20 Temmuz 2019 Cumartesi 18:53

Harika güzel İş

Yorumu oyla      4      5  
Alen35 20 Temmuz 2019 Cumartesi 17:20

Aslında kadıfekaleyi komple beyaza boyasalar en azından görüntü kirliliği de ortadan kalkar. Atina gibi görünebilir. zamanla dönüşüm yapılır beyaz doku kalıcı olabilir.

Yorumu oyla      4      5  
“Pagos pazarı İzmirlileri bekliyor”derken 20 Temmuz 2019 Cumartesi 16:43

Menemen - Pagos pazarı toplu taşıma ücreti 90 dk aktarma hakkıyla 3 araç 3.00.- TL.( 800 nolu otobüs hattı - Bornova Metro - 33 nolu otobüs hattı ) Ayrancılar - Pagos pazarı toplu taşıma ücreti Ayrancılar -Sarnıç arası aktarma hakkı olmadığından 3 araç 6.00.- TL. ( 705 - 887. - -33 nolu otobüs hatları) Menemen ve Ayrancılar otobüs hatlarının ilk hareket yeri merkez ilçeler dışında . Menemen’de 90 dk. aktarma hk. var. Ayrancılar’da aktarma hakkı yok. Ayrancılar’da oturan vatandaşın Pagos pazarını ziyaret etme ihtimali % kaç ?

Yorumu oyla      4      5  
ahmet 20 Temmuz 2019 Cumartesi 15:55

kesinlikle onaylıyorum, keşke oraya düzgün bir cafe de açsa...

Yorumu oyla      4      5  
Adil Paylaştırma hedefi 20 Temmuz 2019 Cumartesi 15:49

İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer; aşağıda İzmir’deki toplu taşımadaki adil paylaşımından somut örnekler veriyorum . Merkez ilçeler ;A fiyat tarifesi Tam -3.00.-TL. 90 dk. içinde 2.ci ve sonraki tüm binişler biniş fiyatına dahildir . Yani 90 dk. süresince ilk binişten sonraki binişler bedava. 800 nolu hat - Menemen - Bornova metro 35 km 3,00.-TL A fiyat tarifesi 90 dk aktarma hk. var. Yani 90 dk aktarma hakkı ile Menemen’den Güzelbahçe’ye kadar 3 00.-TL’. 705 -nolu otobüs hattı Ayrancılar - Sarnıç 16 km B fiyat tarifesi 3.00.-TL. 90 dk aktarma hk. yok ( Ayrancılar - Konak arası 30 km. 705 - nolu otobüs Sarnıç da yarı yolda bırakıyor. Otobüs hattını 2 km daha uzat Gaziemir Esbaş’a gelsin . Olur mu ? Olmaz ! Halk Gaziemir’den gelen otobüslerden faydalanmasın eziyet çeksin ) 829 nolu otobüs hattı Seferihisar- Cumaovası ( Özdere’den ) 68 km . B fiyat tarifesi 3.00.-TL. 90 dk aktarma hk yok . 985 nolu otobüs hattı Seferihisar - F.Altay ( Güzelbahçe’den ) 42 km . C fiyat tarifesi - gittiğin kadar öde 5.76.-TL. 90 dk. aktarma hk yok . 761 nolu otobüs hattı Karaburun - Urla 65 km . D fiyat tarifesi 6.00.- TL. 90 dk aktarma hk. yok . 981 nolu otobüs hattı Balıklıova- F.Altay 59 km. C fiyat tarifesi gittiğin kadar öde 7.66.- TL. 90 dk aktarma hk. yok. 835 nolu otobüs hattı Bergama -Aliağa 47 km . D fiyat tarifesi 6.00.-TL. 90 dk. aktarma hk. yok. Bu somut örneklere göre İzmir’de toplu taşıma tarife ve ücretler hangi mantığa, hangi matematiğe, hangi adalete göre uygulamaya konulmuş. CHP li belediyelerin adil paylaştırma hedefi böyleyse CHP genel başkanı ve İzmir Milletvekili sayın Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünü boşuna yapmış . “ Adalet sadece mahkeme salonlarında aranılacak bir kavram değildir “ Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünde söylemiştir .

Yorumu oyla      4      5  
veli 20 Temmuz 2019 Cumartesi 13:18

keşke tuncay başkanımda gelseydi

Yorumu oyla      4      5  
Can Çiler 20 Temmuz 2019 Cumartesi 13:06

Bir hafta daha olur ondan sonra olmaz göreceksiniz. Her şeye olumsuz bakan bir insan değilim. deneyimim ve hislerim öyle söylüyor. İnşallah ben yanılırım.Yanılırsam çok sevineceğim.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da Selin şampiyonluk için hazırlanıyor
Jimnastik, bale, tenis, paten gibi bir çok spor dalında elde ettiği başarılarla ...
Bornova'da yaz kurslarına yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin vatandaşların boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmesi ...
Çiğli'de satranç heyecanı
“Gülümseyen Çiğli” ilkesiyle hayata geçirdiği projelerle takdir toplayan ...
 
Başkan Soyer ‘Cumhur’un başkanlarını ağırladı: Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhur İttifakı’nın iktidarda ...
Muhittin AKBEL yazdı... Referanduma gidin!
Muhittin AKBEL yazdı... Referanduma gidin!
Sabahattin Ali Belgeseli, Beşkapılar Kalesi’nde gösterildi
Türk edebiyat tarihinin usta isimlerinden Sabahattin Ali’nin yaşam öyküsünü ...
 
Gümrükçü'den Tugay'a 'Mavişehir' kontrası: Tarihsel haklarımız var!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü’nün, Mavişehir’in kendi sınırlarına kazandırılması ...
Selçuk'ta Kültür ve Sanat Evi'ne yoğun ilgi
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi yaz kursları büyük ilgi gördü. Selçuk ...
İZENERJİ'de toplu sözleşme sevinci!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ şirketi ile işyerinde örgütlü ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva