HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2019 Pazartesi - 16:30

Başkan Soyer, seyyar makamıyla İzmir turunda: İlk durak Buca!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, seyyar makam aracıyla Buca’nın Akıncılar ve İnönü mahallelerine gitti. Muhtarlarla görüşen Soyer ayrıca vatandaşlardan gelen talep, öneri ve şikayetleri tek tek not etti. Soyer sonrasında, “Ben bu hikayeyi böyle sürdürecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugünkü ilkti, bunu sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Soyer, seyyar makamıyla İzmir turunda: İlk durak Buca!

Mehmet İŞLER- Doğan BULUT/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, seyyar makam aracını tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ilk durağı Buca oldu.

Akıncılar Mahallesi Muhtarı Murat Arslan ve İnönü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Meçu’yı makamında ziyaret eden Başkan Soyer’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç da eşlik etti.

Soyer muhtarlar Arslan ve Meçu’nun mahalleleriyle ilgili ilettiği sorunları dinlerken vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve önerileri de tek tek not aldı.

Vatandaşların ulaşım, altyapı, üst geçit, yol, çocuk parkı ve pazar yerleri noktalarında gelen isteklere en kısa sürede cevap verileceğini söyleyen Soyer önemli açıklamalar yaptı. Soyer ayrıca toplu taşıma için otobüs saatlerinin aksadığını ileten vatandaşlara, “Aralık ayında 30 araç ilave edeceğiz. 2020 yılında ise 80 civarında otobüs alımı yapacağız. Şimdilik biraz sabredelim. Şu an çözemeyebiliriz. Ama sizi rahat ettireceğiz” dedi. Soyer ayrıca ulaşım sorunun Buca metrosuyla asıl olarak çözüleceğini aktardı.

Temasları sonrasında seyyar makam aracında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soyer net ifadeler kullandı. Çocuk parkları ve gençlik merkezlerinin yapılacağını söyleyen Soyer bu çalışmaların öncelik olduğunu belirtti.

‘Muhtarlar toplantısı yaparken alana inme ihtiyacını niye hissettiniz?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “Çünkü bazen söyledikleri şeyi yerinde görmemiz gerekiyor. Kağıt üzerinde çok anlam taşımıyor bazen. Yerinde görmek gerekiyor. Görmeden karar vermek doğru olmuyor” dedi.

BU HİKAYENİN BÖYLE SÜRECEK OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM
‘Çok sayıda istek geldi, planlamayı nasıl yapacaksınız?’ sorusu karşısında ise, “Bunlar aslında bildiğimiz, çoğunu planladığımız işler. Kimse aslında çok mucizevi talepler peşinde değil. Pazar yeri, çocuk parkı isteniyor. Biz bunları zaten biliyoruz ve planlıyoruz. Onların bunu doğrudan doğruya söyleyebiliyor olması, bizim dinlememiz önemli. Bazen gerçekten atladığımız bir şey oluyor. Ben bu hikayeyi böyle sürdürecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugünkü ilkti, bunu sürdüreceğiz” diye konuştu.

HER FIRSATTA BU ARAÇLA ÇIKACAĞIM!
Soyer ayrıca, “Bu projenin özü vatandaşla çok daha yakın temas kurmaktır. Muhtarım, ’20 senedir başkan gelmemişti, bürokratları karşımızda görmemiştik’ diyor. Biz aslında aynı ekibiz. Belediye ile muhtarlık beraber çalışmak zorunda. Biz bir taraf değiliz ki! Biz beraber çalışırsak ancak vatandaşın derdine derman üretebiliriz. Biz onları rehberimiz olarak görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 4 buçuk yıl en çok muhtarlara kulak verecek. Biliyoruz ki her biri kendi mahallesinin sorununu en iyi bilen insanlar. Bu araç ve bu proje onun için. Her fırsatta çıkacağım” ifadelerini kullandı. 

 
Üniversitelilerden Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlere moral mektupları
 
Yılın En’lerinde üç plaket Çiğli Belediyesi’ne
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fadlı yaşar 16 Ekim 2019 Çarşamba 00:32

Geçici konuk evi berbat saygı sevgi hiç Bi iey yok insanlar uyuyamıyor. Sabah 5 kahvaltı ondan sonra gece zifiri karanlık ezan okunmadan insanları uykudan kalduyorkar zorunludur. Kalkın terbiye ahlak nsanlık 0

Yorumu oyla      4      5  
Sedat 16 Ekim 2019 Çarşamba 00:30

Geçici konuk evi çok kötü yemek iyi anlayış 0 personel berbat sabah 5 te kahvaltıya zoraki kaldırıyorlar. Yatmak yok. Herkes çalışmaya kıvuyorlar insanlar bulandı güvenlik nezaket 0 o san o hey koğuş kahvaltı kalk askeriye rejimi cezaevi gece kahvaltı bir alem yer yazıklar olsun çay ikramı var şeker yok. Temizlik var hijyen yok pis paspası vuruyorlar kokuyor. Resmiyet böylemi olur. Anlayış 0.bu nasıl bir yer sn. Başkan burayı düzeltin. Kahvaltı saat 7de olur. Gecenin körü ezan okunmadan kahvaltı ltı kalk tatma git işe çalış acayip baskı var mobing uygulanıyor. Kanepeler pislik içinde temizlik kabaraslak denetim sıfır. Elbise veriyorlar. Tavırlarını bir bayılırsın. Böyle yerde yaşamaktan nefret ettim Nalet olsun. Güvenlik görevlileri gardiyan gibi kahvaltının başında sanki ortaçağ da yaşıyoruz. Gidin görün kanepeler berbat pislik yuvası dolap yok bazı yerleri çoğunda istiyorsun yok kardeşim tavırları adamı öldürüyor. Ölmüyor. Bu şartlarda sevgi saygı hiç olmaz. Sahipsiz bir yer yemek iyi insanlık sıfır. Medeniyet sıfır. Ahlak sıfır sıfır sıfır. Buraları inceleyin. Bursayı örnek alın süper bursa ayda 200 TL de yardım veriyor. Bursayı gidin görün insana saygı var dekor var nitelik var nicelik vatr hjyen var. Taktir ediyoruz. Sn izmir başkanı bunlar insanidir. Burayı ablukaya alın değiştirin. Bu insanlar orda köle gibi insanlık sıfır. Elbiseni koyacak ütü yapacak hiç Bi şey yok başıboş bir yer hijyen sıfır koku had safhada bu kadroyu değişin. Size zarar veriyor kaba insanlarla dolu çalışanlar saygı hiç yok kğlhanbeyi hepsi kimsiniz siz bu nasıl yer Allahım bütün dünya gelsin görsün pisliğe alışmış ve kabullenmiş insanlar şikayet edemiyorlar korkuyorlar

Yorumu oyla      4      5  
Sinan 16 Ekim 2019 Çarşamba 00:14

Sn. Başkan uçkuyulardaki kavşakta trafik çok sıkışıyor. Burası çok önemli konakta geliyorum. İyi bu uçkuyalara giden yol mesafe 5 dk. Bu yola otobus giriyor çok bekliyor. Kavşak yoğunluğu nedeniyle araç duruyor duruyor 5 dakika kalmış uçkuyala 30 dakika oluyor. Bu Dörtyol kavşağında acilen üst geçit gerekir.. Acikiyetlidir lütfen

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 14 Ekim 2019 Pazartesi 20:07

Göstermelik değilse namerdim. Ne yaparsan yap Ekrem İmamoğlu olamazsın...

Yorumu oyla      4      5  
Kağıt üzerindeki toplu taşıma 14 Ekim 2019 Pazartesi 17:59

İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer mahallelere gitseniz, görseniz dahi değişen bir şey olmayacak çünkü İzmir BB olarak çözüm yollarında halka çok uzaktasınız Acaba niye ? Belediye Başkanları mı engel oluyor . 15 yıl İzmir BB ‘ni kesintisiz CHP yönetti ama muhtarınız size ne demiş “ 20 senedir Başkan gelmemişti, bürokratları karşımızda görmemiştik“ Belediye Başkanları , bürokratlar vatandaşın yanına niye gitmez . Sorun var. çözüm yoksa , gitmez . İzmir B B tarafından 2014 Ağustos ayından itibaren Ayrancılar mahallesi ile Gaziemir arasında belediye otobüslerinde toplu ulaşım sorunu yaratıldı . Üzerine Sarnıç - Ayrancılar otobüs hattının toplu taşımadaki 90 dk. aktarma hakkı 13.02.2016 tarihi itibariyle iptal edildi Çözüm kolay ama belediye halkla inatlaşıyor . 705 nolu Otobüs hattının .son durağını hiç bir harcama yapılmadan Sarnıç aktarma merkezinden 2 km ileri Gaziemir Esbaş aktarmaya uzatırsınız hem vatandaş zamandan ve ücretten kazanır , hem de otobüslerin ücretli yolcu sayısı kat kat artacağından belediye kazanır . 17 km mesafe Gaziemir - Ayrancılar arası 2 araç değiştirtip , 2 bilet bedeli 6,00.- TL . olur mu ? İstatiksel bilgiler Belediyenin elinde 705 ( eski 254 ) nolu otobüs hattının 2016 Şubat ayı öncesi ile 2016 Şubat ayı sonrasının ücretli otobüs yolcu sayılarını karşılaştırın bakalım yolcu ( Ü C R E T L I ) sayısındaki farkı görürsünüz . İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer bakalım Ayrancılar’ a gelecek mi ? Ayrancılar’dan Gaziemir’e toplu taşıma sorunu var . Çözüm yok.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz’den ‘dolandırıcı’ uyarısı
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ismini kullanarak vatandaşlardan ...
Başkan Oğuz'dan şantiye buluşması: Emek bizim için en yüce değerdir
“İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığı verilmeli” anlayışıyla ...
Başkan Eriş'ten mesaj seli: 6 ayda büyük tasarruf... Kongre için 'birlik' çağrısı
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Siyaseten birbirimizi yemekten ziyade, ...
 
Başkan Soyer’den AK Partili Hızal’a yanıt: Ayrımız, gayrımız yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP’li belediye başkanlarıyla ...
Bayraklı’da üçüncü kadro revizyonu: İşte atanan yeni isimler
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye kadrosunda üçüncü kez değişikliğe gitti.
Birbirinden lezzetli... Çeşme'de buram buram festival
Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı “Ekmek Yarışması’nda” ...
 
İzmir'de tarım festivali: Üretici ile kentliler buluşuyor
Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturacak üretici pazarlarını kent genelinde ...
Örnek personele Soyer'den özel teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, muhtarlarla yaptığı periyodik ...
Bayındır'da dört nala şölen
Bayındır Belediyesi ve  Bayındır Rahvan At Yetiştiricileri Derneği işbirliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva