HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2020 Çarşamba - 11:16

Başkan Soyer ‘Portakal Vadisi Projesi’ töreninde konuştu: Arka sıraların yaşam standardı yükselecek!

Buca'da yapılan Portakal Vadisi Projesi temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanı Tunç Soyer, " Seçim kampanyası sırasında aslında ifade etmiştik, arka sıralara önem vereceğiz ve ‘ön sıralarla yaşam seviyesini eşitleyeceğiz’ diye. Bugün bu adımı attığımız için çok mutluyum" dedi.

Başkan Soyer ‘Portakal Vadisi Projesi’ töreninde konuştu: Arka sıraların yaşam standardı yükselecek!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Portakal Vadisi Projesi temel atma töreninde konuştu.

Seçim kampanyası sürecinde “arka sıralara önem vereceğiz” vurgusu yaptıklarını hatırlatan Soyer, “ Seçim kampanyası sırasında aslında ifade etmiştik, arka sıralara önem vereceğiz ve ‘ön sıralarla yaşam seviyesini eşitleyeceğiz’ diye. Bugün bu adımı attığımız için çok mutluyum. Buca Metrosu ve burada yapılmakta olan Portakal Vadisi projesi aslında bunların hepsi arka sıralardaki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik girişimlerdir. O vaatleri böylece bir bir hayata geçirmeye başlıyoruz” dedi.

Projenin “Sign of the City Awards 2019” ile Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu kapsamında “En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda Sürdürülebilir Çevre dalında aldığını belirten Başkan Soyer, “Bu parkta su yapıları ve bitki çeşitleri ile diğer bir çok projeden ayrılan bir yapı var. Koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, seyir terası, kafeterya, meydan, amfi, çocuk oyunları ile adeta yepyeni bir yaşam alanı yaratmış olacağız. 3 bin metrekarelik tarım eğitim alanı ve terapi bahçeleri, atlı terapi merkezi ile hemşehrilerimizin doğanın iyileştirici gücünden yararlanmasını sağlayacağız, hem de farklı kesimlerin bir arada olmasını sağlayacağız. Böylece kentlilik bilincini de geliştireceğiz. Portakal Vadisi spor, sağlık ve kültür alanlarında bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu alanın su toplama havzası olma özelliği korunacak ve iyileştirilecek. Tesiste kullanılacak elektrik yerinde üretilecek. 2022 yılının Mayıs ayında tamamlanacak proje doğayla uyumlu yaşamın iyi bir örneği olacak. Kentsel tasarım alanında bir çok ödüle layık görüldü projemiz. Projemizin her kesime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kentsel ısı adası etkisinin azaltılması hedefleniyor
200 bin metrekarelik vadide, kentlilerinfiziksel ve ruhsal yaşam kalitesini artıracak 23 adet ahşap teras, 2 kilometrelik bisiklet ve koşu yolu, yaklaşık yüz bin metrekarelik çayır alanı, dört tarafı açık üstü örtülü padok alanı, 2,8 kilometre uzunluğunda patika yol, 5 bin metrekarelik çim alan, gölet, 218 araçlık otopark, piknik ve çocuk oyun alanları, restoran yer alıyor. Vadiye 45 türde 57 bin çalıve28 türde 3 bin 105 ağaç dikilecek. “Terapi Bahçeleri ve Kent Sağlığı Projesi” kapsamında kent genelinde terapi bahçeleri oluşturarak yurttaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi için doğanın iyileştirici gücünden yararlanmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Portakal Vadisi’nde de terapi bahçeleri oluşturacak.Küresel iklim krizine yönelik önlemlerin göz önünde bulundurularak hazırlanan p rojede, kentsel ısı adası etkisinin azaltılması da hedefleniyor.



Ödüllü Vadi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi 2019 yılında “Şehirlerin İmzası Ödülleri” kapsamında, en iyi kentsel tasarım dalında birinciliğe layık görülmüştü. Bunun yanı sıra yine 2019'da Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu kapsamındaki “En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda Sürdürülebilir Çevre dalında da ödül almıştı. Portakal Vadisi'nin 2022 yılının Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor.

 
Belediye başkanın korona testi pozitif çıktı
 
Başkan Kılıç: Buca Cezaevi çok yakında kalkıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gulpembe 12 Ağustos 2020 Çarşamba 19:51

Portakal vadisi çok güzel proje birde şahin tepesini düzenleseniz harika manzara var izmir ayaklarının altında oralara cafeler restorantlar oturma yerleri yapılsa harika olur alkoliklerden ailece gidemiyoruz maalesef

Yorumu oyla      3      3  
YORUMCU 12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:08

Neden hep BUCA! Neden hep KARŞIYAKA! ve neden hep MAVİŞEHİR! Karabağlar bozyaka eskiizmire büyükşehir belediyesi ne yaptı? Yıllardır olan tekşey DOSTLUK BULVARI meşhur zerek petrolun oraya çıkan üstelik devamı çevreyoluna bağlanacak dendi yıllarıdr hiçbir hareket yok! Çok yazık!

Yorumu oyla      2      5  
Ön-Arka Sıradakiler 12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:19

Ön-arka fark etmez, İzmir'in en az yüzde 80'ninde kentsel dönüşüm şart. Kentin mimari bir kimliği de yok. Bununla ilgili bir çalışma da yok. Ne önü, ne arkasından bahsediyorsunuz! Önü de, arkası da dökülüyor.

Yorumu oyla      7      5  
Ayşe 12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:02

İnciraltını neden yapmıyırsunuz

Yorumu oyla      3      6  
Komedi 12 Ağustos 2020 Çarşamba 12:30

Eminim ki park aynı görseldeki gibi olur.

Yorumu oyla      4      5  
90 dk. 12 Ağustos 2020 Çarşamba 11:52

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde toplu ulaşım aracına ilk binişten sonraki 90 dk . süresince binişler bedava . Çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı olmadığından ; belediye otobüslerİ dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Hak, hukuk , adalet nerede ? “En temel hedeflerimizden biri İzmir’in heryerine sosyal , kültürel ve ekonomik anlamda refahı artırmak ve bu refahı şehrin her yerine adil dağıtmak . Bu sözümüzü harfiyen yerine getirene kadar gece gündüz çalışacağız. “ Tunç Soyer 10.08.2020 İzmir 52 yemi otobüsün hizmete alınma töreni . İzmir BB sayın Tunç Soyer toplu ulaşım hizmetlerini şehrin her yerine adil dağıtmak için elimizi tutan mı var. Buyurun dağıtın . Merkez ilçeler de 90 dk. aktarma hakkı var . Çevre ilçelerdeki aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisinde iptal edildi . İztaşıt uygulamanızla çevre ilçelere belediye otobüsünü sahi çok görüyorsunuz . Söylenenlere mi inanacağız ? İzmir BB nin Uygulamalarına mı inanacağız . Ulaşımdaki Sınırsız 90 dk. aktarma hakkına sınırlama getirmek ve muhtarlar dahil tüm ayrıcalıklara son vererek herkesten eşit ücret ( öğrenciler hariç ) almanın zamanı gelmedi mi ?

Yorumu oyla      2      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeden 'Paraçatı' algısına son verecek hamle: 2 liraya çay, 5 liraya kahve!
Sosyal belediyecilik anlayışı ile kentin farklı noktalarındaki kafeteryaları ...
Narlıdere’de sokak sokak Covid-19 denetimi!
Narlıdere Belediyesi ve Kaymakamlık, ülke genelinde yeniden artış gösteren ...
Başkan Soyer, Alevi kanaat önderleri ile buluştu: Diyalog Merkezi müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alevi toplumunun liderlerini ...
 
BAYSEM başarıya doymuyor
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) eğitim alarak ...
Usta edebiyatçı Çiğli'de anıldı
Roman, öykü, şiir alanında edebiyatımıza çok sayıda eser kazandıran usta ...
Buca’da esnafa koronavirüs denetimi
Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer ve Buca Belediye Başkanı Av. Erhan ...
 
Güzelbahçe’nin direnişine Karşıyaka’dan tam destek
Güzelbahçe Yelki’de, SİT ve tarım arazisi üzerine yapılmak istenen go-kart ...
Başkan İnce kamyonların önünü kesti: Geçişe izin vermiyorum!
İzmir Güzelbahçe'de tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pisti için ...
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’nde 21’inci randevu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 21 yıldır düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva