HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2019 Pazar - 11:42

Başkan Soyer önce dinledi, sonra çözdü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tuç Soyer ile geçtiğimiz haftalarda ilk toplantısını yapan Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu üyeleri Soyer'in verdiği sözü tutup, sektörü sevindiren adımları attığını kaydetti. Mimar ve mühendisler, İzmir İmar Yönetmeliği'nin belediye meclisinde kabul edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlğı'na gönderileceği müjdeledi. Düzenlenen ikinci toplantıda da sektördeki 5 temel sorun masaya yatırılırken İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, gayrimenkul sektörü için 6 maddelik yol haritasını açıkladı.

Başkan Soyer önce dinledi, sonra çözdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun 40 üyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanları ve birim müdürleri katıldı. Grubun önderliğini İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi de olan İnşaat Mühendisi Levent Bendeş yaparken, sektör temsilcileri de belediye ile özel sektör arasındaki sıkıntıları paylaştı. Mevcuttaki sorunlarının çoğunun iyi niyet ve karşılıklı iletişimle dakikalar içinde çözülebileceğini belirten Bendeş, bunun için aynı masa etrafında buluşulması gerektiğini söyledi.

EN ÖNEMLİ 5 SORUNU ANLATTI
Mevcut İmar Yönetmeliği'nin çözüm üretmekten uzak olduğuna dikkat çeken Levent Bendeş, “Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptığımız ilk toplantının ardından yeni bir imar yönetmeliğinin belediye meclisinde kabul edildiğini ve Valilik tarafından da onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini öğrendik. Sayın Soyer'in toplantıda verdiği sözü yerine getirmiş olmasından büyük sevinç duyduk” dedi. Bendeş, sektörde yaşanan başkaca sorunlar olduğunu da vurgulayarak bunları, “İlçe belediyelerinin ruhsat verme süreçlerindeki uygulamalar, itfaiye ve yangın yönetmeliğindeki belirsizlikler, yapı denetim firmalarının uygulamadaki sıkıntıları, kentsel dönüşüm projelerinde karşılaşılan problemler” olarak sıraladı.

6 MADDELİK YOL HARİTASI
Platform üyelerini dinleyen ve sorunları not alan Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, amaçlarının, yaşanan engelleri kaldırmak olduğunun altını çizdi. Kısa vadede yapılması gerekenleri de 6 başlıkta açıklayan Şahin, “Yapı denetim firmalarını oldukça zor durumda bırakan uygulamalar için önümüzdeki hafta acilen bir toplantı yapacağız. Yine Temmuz ayında şehir plancıları ve harita mühendislerini biraraya getirip hem mesleki sorunları hem de kentin planlanmasını konuşacağız. Müteahhitler ve inşaat mühendislerinin kentsel dönüşüm projelerindeki problemleri içinse Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlğı'mıza hazırlanacak rapor iletilecek. Yine Temmuz ayı sonuna doğru imar yönetmeliğinin içeriğiyle ilgili yine mimar arkadaşlarımızla bir çalışma yapıp bu çalışmayı Çevre ve Şehircilik Daire Başkanlığımız bünyesinde tartışacağız. İlçe belediyelerinin farklı uygulamaları konusunda da İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sizlerle onları biraraya getireceğiz. Yine imar yönetmeliği kapsamında sayfiyelik bölgelerdeki uygulamalara yönelik farklı inşaat uygulamaları için imar yönetmeliğinde neler yapılabileceğini ele alacağız. Bundan sonraki toplantılarımız 'çalışma grupları' halinde devam edecek” ifadelerini kullandı.

 
İzmirli süs bitkisi üreticilerinden 'KDV' çağrısı!
 
Oyunu kullandı, 'kırgınlıklar unutulsun' dedi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harmandalı lı 24 Haziran 2019 Pazartesi 10:09

Çiğli belediyesi harmandalı daki imar sorununu ne zaman çözecek

Yorumu oyla      4      5  
nevzat gur 23 Haziran 2019 Pazar 22:02

hacılar kiri mezarlığında kimin torpili var belediye mezar için 100 tl aliyor orda bulunan bir mermerci 40 tane tuğla için 850btl alıyor kim vermiş bubyetkiyi ne makbuz var ne belge cenaze sahiplerinden bunu alıyorlar lahit mezar için belediye 450btl alıyor hacılar kiri ne ayrıcalığı var

Yorumu oyla      4      5  
Bucalı 23 Haziran 2019 Pazar 19:58

Sayın başkan izsu abonelerinden alınan kanal ücretini de kaldırsanız vatandaş suyunu baglatsa

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nar Kafe yeni buluşma yeri olacak!
Narlıderelilerin sosyal yaşamına katkı sağlamak ve kaliteli ürünleri uygun ...
Bornova'da çalışmak, üretmek isteyene belediye desteği
Başkan İduğ, "5 yıl boyunca yakın ilişkiler içerisinde olacağız. Özellikle ...
Bayraklı'da havuz keyfi zamanı
Bayraklı Belediyesi yüzme havuzu okulların kapanmasıyla birlikte faaliyete ...
 
Karşıyaka’nın ‘Çocuk Belediyesi’ yola çıkıyor!
Karşıyaka Belediyesi, ilçe yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanımak ...
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için ilk adım: Logo tasarlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı ...
Çeşme'de sakız heyecanı
Türkiye'de sadece Çeşme’de ve dünyada komşumuz Yunanistan’ın Sakız Adası’nda ...
 
Eski başkan o kulübün şimdi onursal başkanı
Foça Belediyespor 18.Olağan Genel Kurulu Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı. ...
İZSU’dan ‘Tahtalı’ kararı: Kaçak yapılar yıkılacak!
Tahtalı Barajı havzasındaki kaçak yapılara ilişkin önemli bir karar alan ...
Foça Beşkapılar Kalesi’nde şiir akşamı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 4. İzmir Edebiyat Festivali ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva