HABERLER>GÜNCEL
10 Haziran 2019 Pazartesi - 20:37

Başkan Soyer mecliste AK Parti’den Ankara sözü aldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Buca metrosunun yapımının onayı ve Buca’daki cezaevinin kaldırılması için Ankara’ya AK Parti Grubu ile gidileceğinin bilgisini verdi. Soyer ayrıca Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan da bu noktada onay aldı. Soyer, “Özgür Bey Ankara’ya beraber gideceğiz değil mi? El birliğiyle sorunları çözeceğiz” dedi.

Başkan Soyer mecliste AK Parti’den Ankara sözü aldı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Meclis toplantısında çöp tesisi, kentteki su bedelinde yapılacak indirim, ihale önergeleri noktasında gerçekleşen tartışmalar yaşandı. Ayrıca AK Parti Grubu’ndan ulaşım konusunda 2 öneri geldi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan kentin bekleyen projeleri için Ankara’ya gitme sözü aldı.

ÇÖP TARTIŞMASI: İZMİR’DE BİR ALGI VAR!
Ödemiş, Kiraz ve Beydağ bölgesinde gerçekleştirilecek çöp tesisi toplantıda gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ve AK Partili meclis üyeleri arasında çöp sorunu üzerinden uzunca bir tartışma yaşandı. Karşılıklı diyaloglar sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İzmir’de bir çöp sorunu var algısı yaratılıyor. Böyle bir şey yok. Harmandalı’da en büyük çöp tesisini kuruyoruz. 15 Mayıs’ta ÇED raporunu aldık. 2 hafta içinde 100 gün içinde elektrik santralini kuracağımızın bilgisini verdik. Ödemiş ile ilgili uyarınız için teşekkür ediyorum. Varsa bir ihmal gereğini yapacağız. 2020 yılında mutlaka Ödemiş’te bu tesisi hizmete açacağız. O vakit Kiraz’ın yaşadığı sorun da tam tersine dönmüş olacak. O nedenle biraz daha sabır rica ediyorum. Çünkü gecikmiş bir süreç var ortada. Bu süreci hızla kuracağız” dedi.

Soyer sonrasında AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal konuştu. Hızal, “Bu tesisler olduğunda çöp sorunu olmadığını konuşuruz. Ama şu an için İzmir’de bir çöp sorunu vardır. Çöp sorunu bir algı değildir” cevabını verdi.

Soyer bir kez daha açıklama yaptı ve “Ne kadar yıllık bir gecikmesinden sonra 15 Mayıs’ta ÇED geldi. Ne kadar gecikmeden sonra geldi biliyor musunuz? Gaz hattı döşeme işlemi tamamlanmıştı. Neyse bu çok geniş bir mesele. Ödemiş’i 2020’de tamamlayacağız” diye konuştu.

Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİ’DEN FREN, İHALE ÖNERGESİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ!
Belediye yetki sınırları içinde olan meydan, bulvar, cadde ve ana yolların süpürülmesi, yıkanması ve temizlenmesi için iş makinesi ve araç kiralanması noktasında ihale yapılması gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu önergenin direkt olarak oylanmasını savundu. AK Parti ise maddenin komisyona gönderilmesi gerektiğini öne sürdü.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin Denizli’den transfer ettiği Erhan Çalışkan bu noktada söz aldı. AK Partili Çalışkan, “Her mecliste bir ihale konusu Plan Bütçe Komisyonuna gitmeden meclisten gidiyor. Siz bir daha gelmeyecek demiştiniz. Bir kanunda olmayan bir şey yollamıyoruz ki. Biz ihalelerle ilgili komisyon dışında bilgi alamıyoruz. Komisyonlar bilgi alabilmemiz için var. Biz bürokratlardan bilgi almak istiyoruz. Burada bir paragraf okuyorsunuz bitiyor. Ben Denizli Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptığım dönemde hiçbir ihaleyi komisyona göndermeden geçirmedik. Bir kez oldu CHP’li meclis üyeleri kürsünün önünde tepki gösterdiler. Bu bizde adet ve gelenek haline geldi” dedi.

Bunun üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, “Sadece zaman nedeniyle bir sıkışıklık var. Burada sizlerin takdirine sunularak geçiliyor. Meclisten bilgi esirgemek niyeti söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

Önerge daha sonra Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi.

İKİ ESKİ RAKİBİN KARŞILAŞMASI!
Ayrıca, oturuma AK Partili Hamit Nişancı’nın da katılması dikkat çekti. 1999-2004 ve 2004-2009 yılları arasındaki iki dönem boyunca Anavatan Partisi (ANAP) çatısı altında Seferihisar’da belediye başkanlığı yapmış olan Nişancı geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığına atanmıştı. Nişancı bu sıfatıyla meclis toplantısına katıldı. Nişancı ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e karşı 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde iki kez seçim kaybetmişti. 2009 yılında Seferihisar Belediye Başkanı seçilen Soyer ANAP adayı Nişancı’yı geride bırakarak ilk kez başkan olmuştu. Nişancı bir sonraki 2014 seçimlerinde ise bu kez AK Parti adayı olarak CHP’li Soyer’in karşısına çıktı. Soyer yine galip geldi. Soyer Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Nişancı’yı meclis sıralarında görünce, “AK Parti il başkan yardımcısı oturumu takip etmeye gelmiş, hoş gelmiş” dedi. İki rakibin yıllar sonra bu noktada karşılaşması ilginç bir tesadüf oluşturdu.  

AK PARTİ’DEN MEYDANDA CANLI YAYIN TEKLİFİ!
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Partili Hüsnü Boztepe, “Biz şu an canlı yayın yapmıyoruz. Canlı yayını düzeltelim. Canlı yayın yapıyorsak Konak Meydanı üzerinden vatandaşlar izlese çok güzel olacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise görevlilere, “Bunu yapabiliyor muyuz arkadaşlar?” şeklinde sordu. Soyer onay alınca yeni uygulamanın yapılabileceğinin sinyalleri verildi.

SU İNDİRİMİ YÜZDE 10 DEĞİL
Geçtiğimiz günlerde kentteki su bedelinde indirim yapılacağının duyurulmasına değinen Boztepe, “Su indirimi yaptınız. Teşekkür ediyoruz. Yalnız bu yüzde 10 indirim olmuyor. Elimde bir fatura var. 29 TL’lik su bedeli var. Gelen toplam tutar 86 TL’dir. Gelen indirim 29 TL üzerinden oluyor. Gelen fatura 86 değil 83 TL gelecek. Bu katı atık bedelleriyle toplana toplana büyüyor. İzmir halkı sanmasın ki fatura yüzde 10 indirimli gelecek! Her ilçe bedelleri farklı farklı topluyor. Büyükşehir olarak bunun önüne geçebiliriz” dedi. Başkan Soyer de, “İzmir halkı sanmasın o para bizim cebimize giriyor!” cevabını verdi.

İLGİNÇ ANKARA DİYALOĞU: ONAY ALDIK GİDİYORUZ!
CHP’li Meclis Üyesi İlhan Dal, “İktidar partisine mensup arkadaşlar hep destek verecekleri noktasında açıklamalarda bulunuyor. Ben de ilçem adına bir şey rica ediyorum. Buca metrosunun yapımı noktasında bize destek olsunlar” dedi. “Ankara’ya beraber gideceğiz” diyen Başkan Soyer AK Parti sıralarına dönerek Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’a “Değil mi başkanım? Buca metrosu için Ankara’ya beraber gideceğiz değil mi?” ifadelerini kullandı.  

Dal sözlerini sürdürürken, “Her seçim döneminde AK Partili adayların ilk taahhüdü Buca Cezaevi’nin kaldırılması noktasında oluyor. Ama sonrasında cezaevi hep kalıyor” dedi. Soyer bu kez, “Özgür Bey bunun için de gideriz değil mi?” açıklamasında bulundu. Hızal tasdik edince Soyer, “Gidiyoruz. Onay aldık” diye konuştu. AK Partili Hızal da, “Yıllarca Buca’da okumuş, yerleşmiş biri olarak hassasiyetlerin farkındayım. Ama maalesef Buca’nın bu sorunların dışında çok çok daha ciddi sorunları var. Buca benim 1996’da yerleştiğim Buca olmaktan çıktı. Ciddi bir trafik, yapılaşma sorunu var” dedi. Soyer ise “El birliğiyle çözeceğiz” çıkışında bulundu. Hızal bu kez, “Elbette ki biz söylüyoruz. Biz doğru olanın yanındayız. Doğru yapılanın her zaman destekçisi olacağız. Ama yapılamayanların sorumluluğunu üstlenmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN ULAŞIM ÖNERİSİ: HALK TAŞITIN SAATLERİ DEĞİŞSİN!
AK Parti Grubu kentteki muhtarların ulaşımdan bilabedel (1 kuruş) fiyatla yararlanması için öneri getirdi. Ayrıca AK Partili Boztepe halk taşıt uygulamasının saatlerinin değiştirilmesi yönünde bir teklifte bulundu. Boztepe, yüzde 50 indirimin sabah saatlerinde 06:00-07:00 arası akşamları da saat 19:00-20:00 arasında değil sabah 05:00 ile 07:30 ve akşam 18:00 ile 20:00 saatleri arasında uygulanması gerektiğini vurguladı. İki öneri de komisyonlara gönderildi.

 
Belözoğlu'na fırça uzatan Belçikalı: Sakin olalım, bu bir mizah
 
Panik atak geçiren yolcu uçağa 20 bin dolar zarar verdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Haziran 2019 Salı 08:27

Tunç Soyer hala anlayamamış sanırım. Harmandalında çöp tesisi istemiyoruz. Hala daha Harmandalını kaşımanın ne anlamı var? Çiğli'de oturanlar size rekor oy verdi. Siz hala çöp tesisi harmandalında kurulacak diyorsunuz.

Yorumu oyla      5      8  
gürkan 11 Haziran 2019 Salı 00:48

Arkadaş onay için daha kaç defa Ankara'ya gidilecek? En son elinde dosyalar Başkan Kocaoğlu ile beraber AKP İl Başkanı gitmemiş miydi? Sonuç?

Yorumu oyla      4      5  
izmir 35 10 Haziran 2019 Pazartesi 21:50

muhtara 1 kurus ulasım ücreti de nedir ? ne yapıyor muhtarlar ? bence bu muhtarlıklar kalsın artık yeter.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belözoğlu'na fırça uzatan Belçikalı: Sakin olalım, bu bir mizah
İzlanda’da Milli Takım’ın havaalanında bekletilmesi ve ardından takım ...
Akit TV'deki skandal sözlere bakanlıktan suç duyurusu
Milli Savunma Bakanlığı, Akit TV'de yayınlanan bir programda TSK'da görev ...
Eğitim uçağı düştü: 2 kişi can verdi
Antalya Manavgat'ta eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
50 günlük yavru köpeği işkence yaparak öldürdü
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde Süleyman Ç., komşusunun ...
Zonguldak'ta festivale 'harekat' iptali
Zonguldak’ta, Aleyna Tilki ve Ferhat Göçer’in sahne alacağı 26 Haziran-1 ...
Eğitim uçağı düştü! Ölü ve yaralılar var...
Antalya'nın Manavgat ilçesi Ulualan mevkiinde bir karpuz tarlasına tek ...
 
Bakanlıktan kıyı illerine genelge
Deniz çöpleriyle etkin mücadele edilebilmesi için Çevre ve Şehircilik ...
Oyuncu Haktan Pak'a İzmir'de son görev
İzmir'de, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ...
İzmir'de denizden ceset çıktı! Meraklı vatandaş polisi bunalttı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, sahilde balık tutanların ihbarıyla gelen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva