HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2020 Cuma - 09:40

Başkan Soyer 'kent vizyonu' mesajı: Hedef 'Sakin Şehir' İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 bin 500 yıllık mirası gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak için çalıştıklarını söyledi. Soyer, "Biz İzmir'i Cittaslow Metropol olarak insanlığa sunacak ilk örnek olmaya aday olduk. İzmir'in mahallelerini, köylerini tek tek Cittaslow kriterlerlerine uygun hale getirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Soyer  kent vizyonu  mesajı: Hedef  Sakin Şehir  İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Medical Park İzmir Hastanesi ve Mövenpick Otel işbirliği ile düzenlenen "kent söyleşilerinin" konuğu oldu. Gazeteci-Yazar Gülşah Elikbank'ın moderatörlüğünde Psikiyatrist Prof. Mehmet Sungur ve Ressam Prof. Dr. Devrim Erbil'in de konuşmacı olduğu söyleşide Tunç Soyer, kentin gelecek vizyonuna ilişkin  projelerini ve “cittaslow metropol” olma hedefini anlattı.
 
İzmir’in hedefi büyük
İzmir'i Cittaslow Metropol yapmayı  hedeflediklerini açıklayan Soyer, şunları söyledi:

"Aslında Cittaslow (yavaş şehir) ağı 72 kriterle, nüfusu 50 binin altında olan kentlerde uygulanıyor. Biz İzmir'i Cittaslow Metropol olarak insanlığa sunacak ilk örnek olmaya aday olduk. İzmir'in mahallelerini, köylerini tek tek Cittaslow kriterlerlerine uygun hale getirmek istiyoruz. O kadar hızlı yaşıyoruz ki hayatı ıskalıyoruz. Geçmişteki birikim yokmuş gibi hayatımızı sürdürüyoruz. Hayat bizle başlayıp biten bir şeymiş gibi yaşıyoruz. Cittaslow’un felsefesinin temelinde önce geçmişin birikimini bugüne taşımak ve buradan geleceği aydınlatmak var. O nedenle bu felsefenin üç temel sütun üzerinde oturduğunu söyleyebiliriz. Bir tanesi doğayla barışıklık, diğeri geçmişin kültürünü, tarihini, lezzetlerini bugüne taşımak, üçüncüsü de bunları bilim ve sanatla birleştirerek bir gelecek haritası çıkarmak."

Beyin göçü bizi korkutmuyor
İzmir'in  tarımda,  turizmde,  sanayide,  teknolojide yapacağı çok şeyi olduğunu,  bunun için yaratıcı ve ilham veren insanlar için kentin cezbedici olması gerektiğini söyleyen Tunç Soyer, "Sanatı tüketen değil üreten bir şehir olma hedefini koyduk.  Sinema ofisi kurduk, tiyatro ve resim için de aynı şeyi yapmak istiyoruz.  Sanatın her dalında üretimi teşvik eden kaliteli üretimi ödüllendiren bir anlayışı İzmir'e getirmeye çalışıyoruz.  Bunun tohumlarını attık, kısa sürede bunların meyvelerini toplayacağız. Bu yüzden  beyin göçü bizi korkutmuyor" diye konuştu.

Bir belediye başkanının asli görevinin kenti korumak olduğunu söyleyen Soyer, "İzmir'in 8500 yıllık tarihini, doğasını koruyarak ileriye taşımak, yurttaşlar için yaşanacak bir yer haline getirmek öncelikli görevimiz. Bilim ve sanatla kentin geleceğini planlamak en temel rotalarımızdan biri olmak zorunda" dedi.

 
Bakanlıktan flaş kolonya kararı!
 
Kemalpaşa’da camiler yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülsen Özay 17 Mart 2020 Salı 10:02

O zaman şehrin doğal alanları korunmalı.Urla-Çeşme bölgesi yapılaşmaya açılmamalı.

Yorumu oyla      2      3  
Savaşcı 15 Mart 2020 Pazar 22:19

Tunç soyer in işi gücü yalan ve günü kurtarmak.Rahat çünkü Kılıçdaroğlu na bir kıyak yaptı, belkide CHP ye büyük bir maddi yardım etti.Seferihisar da satılan arazilerin parası nereye gitti.Nasil oldu büyükşehire başkan.O kadar daha önde isimler varken.Şimdi işte hava atıyor, sallıyor.Olan izmir halkına oluyor.yatırım yok ve sorunlar çözülmüyor.Çözülmeyecekte

Yorumu oyla      2      3  
Kemal 15 Mart 2020 Pazar 11:20

Cittaslow da zaten kendi projesi değildi tesadüfen denk geldi önüne çıktı uyguladı.Aslında uygulamadı uygulanabilirliğindeki başarısı ile değil insanlarda uyandırılan merak duygusu ile başarılıymış gibi göründü...Başarı da başlangıçta kaldı çünkü Türkiye cittaslow kavramına çeşitli sebepler ile asla yakın olamaz..Şimdi yine sansasyonel bir çıkış ararken nüfus kriteri aranan bu projeyi izmirde yapıcam demek aslında tunç beyin çaresizlik içinde doğru düşünemeyen kreatif çözümler bulmakta zorlanan adeta panik düğmesini çalıştırarrak eski ezberler ile mesafe kat etmek istwdiğini gösterir tarzda..İnsana yapılacak en büyük işkence onu haketmediği bir makama getirmektir..E izmirlide şapkasını bi zahmet önüne koysun artık

Yorumu oyla      2      3  
Özay öz 15 Mart 2020 Pazar 09:54

Sakin Şehir dediyse gerçekten bence uzağa kaçın ..

Yorumu oyla      2      3  
Adnan Elmas 14 Mart 2020 Cumartesi 19:52

Biz İzmir ''i yaşanacak ve yaşlanacak ,temiz bir şehir istiyoruz. Sayın Başkan . İzmir ''de yaşayan ınsanlara lütfen sormadan kararlar almayın. Teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
A.H.A 14 Mart 2020 Cumartesi 17:35

Kent içi ulaşımın kalan 4 yılda planlanmış hafif raylı sistemlerin yapılması kentsel dönüşüme devam edilmesi rahmetli Piriştina tarafından alt yapının düzenli temizliğiyle sel baskını önlemleri alınabilir kentin çok önemli sorunları bulunmamaktadır

Yorumu oyla      2      3  
özgür 13 Mart 2020 Cuma 19:28

hayal dünyasında dolaşan çiçek böcek bir belediye başkanımız var. sanırım 5 senelik ki 1 senesi geçti lale devri yaşayacağız.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 13 Mart 2020 Cuma 17:33

hani şurada yazınların bazılarının troll oldugunu anlamak zor değil ya. geliyorlar 2 kelime aynı şeyi yaz kaç. yada genelde tek kişi farklı rumuz yazıp trollüyor. egede son söz okuyucuları da yedi sanıyorlar. bu şeye benziyor biraz. ekşisözlük te sürekli aktroll başlıkları açıpta yüz senedir değişmeyen kitleyi değiştirmeye benziyor. zannediyorlarki burada gelip sallamasyon yorum yapınca izmir de akp kazanacak. Şurada gerçek yorum yapan 2 kişi olmuş biri "gürkan "isimli yorumcu . digeri de"ahmet trafik" gerisi troller.

Yorumu oyla      2      3  
Anure camsiz 13 Mart 2020 Cuma 16:18

Hepsi hayal ifrat yok üzgünüm

Yorumu oyla      3      3  
Cem 13 Mart 2020 Cuma 16:07

Proje yok , iş yok , şantiye yok! anca ülke ülke gezip plaket dağatıyor .

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bir ziyaretin en ‘sıcak’ anı
Mehmet KARABEL yazdı... Bir ziyaretin en ‘sıcak’ anı
İzmir'de virüs önlemleri tam gaz! 
Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de ...
İZFAŞ duyurdu: Nisan sonuna kadar tüm fuarlar iptal!
Corona virüsü vakasının Türkiye’de görülmesinin ardından erteleme haberleri ...
 
Başkan İduğ'dan 'dolandırıcı' uyarısı
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ismini kullanarak vatandaşlardan ...
İzmir'de 'can dostlar' için özel fuar
Evcil hayvanlar ile evcil hayvan sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak ...
İzmir'de arka arkaya etkinlik iptalleri!
Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de ...
 
Konak’ta atık banklar hizmete girdi
Kentte geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatan Konak Belediye Başkanı ...
Kınık kilimleri markalaşma yolunda
Kınık Belediye Başkanlığı,İşkur ve Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından ...
AK Parti'den açıklama geldi... Gaziemir'deki 'sosyal medya' tartışmasında yeni perde!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva