HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 10:27

Başkan Soyer kadro değişikliği hazırlığında: Kimler potaya girmek istiyor?

Yerel seçim sonrası belediye kadrosunda operasyon hazırlıkları yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in A Takımı’nda yer almak isteyenler kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Soyer kadro değişikliği hazırlığında: Kimler potaya girmek istiyor?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerel seçim sonrası başlattığı belediye kadrolarına yönelik “fotoğraf çekme” çalışması sürüyor. Belediye birimlerinden sürekli brifing alan Başkan Soyer, Mayıs ayı içinde düğmeye basacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 15 yılda oluşturduğu kadroları ilk olarak izleme yoluna giden Başkan Soyer, uyumlu çalışamayacağı isimlerle yollarını ayıracak.

Göreve geldikten sonra özel kalem, protokol ve başkanlık biriminde yakın çalışma ekibini değiştiren Soyer, şimdilik Büyükşehir, bağlı kurumlar ve şirketlerde bir değişiklik yapmadı. Soyer, göreve gelmeden önce Kocaoğlu’na yakın isimlerden İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener, görevi bırakmıştı. Şener’den sonra İZBETON Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Sezer de kendi isteğiyle yollarını ayırma kararı aldı. Sezer’in Başkan Soyer’e, “bırakmak istiyorum” dediği öğrenildi.

Başkan Soyer’in göreve geldikten sonra, Genel Sekreter Buğra Gökçe ile ilgili yaptığı, “çalışmayı düşünüyorum, onunla devam edeceğim” kararı devam ederken birçok ismin beklentisi ve talebi de sürüyor. Büyükşehir’de olası operasyon sonrası başlayacak değişimde birçok kişinin adı geçiyor.

İŞTE GÖREV BEKLEYENLER!
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı görevinden sonra ESHOT’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Fazıl Ölçer’in tekrar büyükşehire dönmeyi istediği biliniyor. Şu anda kızakta olan ve boş bulunan bir daire başkanlığında görev yapan Ölçer’in Genel Sekreter Yardımcılığı ya da İZSU Genel Müdürlüğü’nü istediği belirtildi.

HIZIR’IN GÖNLÜ SARAY’DA!
Olası değişiklikte görev bekleyen bir diğer isim ise Ersu Hızır... Başkan Kocaoğlu döneminde uzun yıllar ESHOT Genel Müdürü olarak çalışan Hızır, Büyükşehir’de Genel Sekreretlik görevinde de bulundu. Kocaoğlu ile yollarını ayıran Hızır, daha sonra siyasete atıldı. Milletvekili, belediye başkan adaylığı için çalışmalar yapan Hızır, son olarak partinin kurultayında parti meclisinde görev istemişti. Büyükşehir’de “uzman” kadrosunda görev yapan Hızır’ın şirketler koordinatörlüğü görevini talep ettiği öğrenildi.

ÖZER İŞARET BEKLİYOR
Başkan Soyer’in listesinde bulunan bir başka isim de Kerim Özer. CHP’de aktif siyaset yapan isimler arasında bulunan Özer, Bornova İlçe Başkanlığı görevindeyken Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın açtığı tazminat davaları ile biliniyor. Unakıtan’a bağlanan kritik ve önemli devlet kurumlarını kast eden Özer, o dönem “kediye ciğer emanet edilmez” afişleri nedeniyle hakaretten yargılanmıştı. İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi’nde farklı kadrolarda görev yapan Özer de değişim sürecinde işaret bekliyor. Özer’in gönlünden İZSU Genel Müdürlüğü ya da ESHOT gibi önemli birimlerin geçtiği dile getiriliyor.

BAŞAK’IN TALEBİ ŞİRKETLER Mİ?
Yerel seçim öncesinde Karabağlar Belediye Başkanlığı’na aday olan Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da süreci yakından izliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın bir dönem MYK’da Yardımcısı olarak çalışan Başak, aday gösterilmeyince ibreyi Büyükşehir’e çevirdi. Seçim döneminde,  Buca’dan meclis üyesi olarak siyasi başkan yardımcısı olması için bazı isimleri devreye sokan ve kulis yapan Başak’ın yeni dönemde Soyer’den şirketler özelinde görev beklediği ifade edildi.

KAYA  İZELMAN'I MI GELİYOR?
Başak gibi Karabağlar’dan aday adayı olan isimlerden birisi olan Av. Heval Savaş Haya da çalışmaları hızlandırdı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile uzun yıllar aynı avukatlık ofisini kullanan Kaya, Başkan Soyer’in yeni yapılanmasında adı konuşuluyor. Büyükşehir’in en büyük personel şirketi olan İZELMAN’ın başına geçmeyi hedefleyen Kaya’nın İZBETON Şirketi için de adı gündeme geliyor.

KURT DA ÇALIŞIYOR
CHP’de aktif siyasetçiler arasında yer alan Muhsin Kurt da yeni yapılanmada görev almak için çalışıyor. Konak İlçesi’nin aktif siyasetçilerinden olan Kurt’un görev talebinde bulunduğu biliniyor. Yerel ve Genel seçimlerde aday adayı olan Kurt’un belediye şirketlerinde görev beklediği dile getirildi.

SENDİKACI BAŞKAN
Yine partide ve sendika yapılanmalarında yoğun çalışmalar yapan Belediye-İş Sendikası 6. nolu eski Şube Başkanı Buket Mertoğlu’nun da ismi gündeme geldi. Sendika Başkanlığı döneminde İZBETON şirketinde örgütlü olan sendikaya başkanlık yapan Mertoğlu’nun şirketlerde görev beklediği öğrenildi.

MEMUR KEMAL BÜYÜKŞEHİR’DE
Kadrosu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nde bulunan ve seçimlerde yerel ve genel için potansiyel adaylar arasında yer alan “memur Kemal” ünvanlı Ali Kemal Elitaş da Başkan Soyer’in yapacağı hamleleri merakla bekleyenlerden... Seçim öncesinde Eski Başkan Kocaoğlu’nun oluruyla kadrosu Büyükşehir’e geçen Elitaş’ın Genel Sekreter Yardımcısı hedefinde olduğu dile getirildi.

İSKENDERUN’DAN GELMİŞTİ
Büyükşehir’de görev bekleyenler arasında Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu da yer alıyor. Eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka’ya Hatay İskenderun Belediyesi’nden transfer ederek görev verdiği Köseoğlu’nun Büyükşehir’de İZSU Genel Müdürlüğü ya da teknik bir birimden somrumlu daire başkanlığı beklediği öğrenildi.

KILIÇ BU KEZ BÜROKRASİ’Yİ İSTİYOR
Seçim kampanyasında Soyer’in yakınında yer alan isimler arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Hakan Kılıç da çalışma yapıyor. Yerel seçim öncesi Narlıdere’den aday adayı olan Kılıç, Ali Engin’in aday gösterilmesiyle çalışmaları Büyükşehir’e kaydırmıştı. Kılıç’ın İZBETON A.Ş başta olmak üzere şirketlerden birinde genel müdürlük beklediği ifade edildi.

TÜRELİ REFERANS OLDU!
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde mali yapıdan sorumlu olan eski Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey de Büyükşehir’deki talebinden vazgeçti. Yeni yapılanmada Soyer’den görev bekleyen Bey’in, Mersin Büyükşehir Belediyesi ya da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceği öğrenildi. CHP İzmir eski Milletvekili ve İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli’nin referans olduğu öğrenilen Bey’in kısa süre içinde son kararını vermesi bekleniyor.

 
Başkan Gümrükçü: Kentlilik bilincini oluşturacağız
 
Kimlik, ehliyet ve pasaport randevularında yeni dönem!
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gülsüm 27 Mayıs 2019 Pazartesi 19:55

Belediyenin içini dışını bilen, Örgütlü çalışmayı bilen emekçinin dostu, eski sendika başkanı buket mertoğlu izbetona yakışır..

Yorumu oyla      4      5  
Al birini çarp öbürüne! 8 Mayıs 2019 Çarşamba 11:43

Bütün eski kulağı kesikler piyasaya çıkmış. Al birini çarp öbürüne.

Yorumu oyla      6      5  
Bucalı Ali 7 Mayıs 2019 Salı 13:18

Bence bu isimleri zikredeceğimize emeğiyle geçinen emeği en yüce değer bilen işçi emekçi öncüler bulunmalı

Yorumu oyla      6      5  
Menemenli 7 Mayıs 2019 Salı 12:12

Artık zamanı gelmedi mi? Bürokrat ahbap çavuş ilşkilerinden değil, Liyakatla ve sadakatla olur.22 Belediye''nin her kademesinde emeği olan siyasette il başkan yardımcılığı gibi kariyeri bulunan ve Siyaseti kendisi için değil vatandaşa hizmet olarak yapmayı görev edinmiş sayın İsmet BASMACI belediyenin en kritik noktası olan İzelman''ı layıkı ile hak ettiği yere getirebilecek ve yönetecek bir kişi.

Yorumu oyla      20      6  
Selim 7 Mayıs 2019 Salı 01:39

Kerim Özer hakediyor

Yorumu oyla      4      9  
gökhan yalçınlar 6 Mayıs 2019 Pazartesi 20:48

İzsu için adı geçen ali hıdır Köseoğlunun akp li olduğuna dair iddialar var.özellikle eski belediye başkanın İskenderundan bu adayı nasıl bularak karşıyakaya getirdiğine herkes merak ediyor,Tunç Beyin bu adayla çslışacağına kimse inanmıyor

Yorumu oyla      6      9  
emekçi 6 Mayıs 2019 Pazartesi 19:43

Sayın başkanım izdenizi de el atın lütfen.

Yorumu oyla      6      6  
Engelli 6 Mayıs 2019 Pazartesi 18:35

Açık ve kapalı otoparklrda engelli araçları için uygun yer ve araç giriş planlaması yapamayan yaptıramayan şirket genel Md.nün ,liyakat esas alınarak değiştirilmesi gerekir.

Yorumu oyla      9      6  
Lombak 6 Mayıs 2019 Pazartesi 17:26

Kişi tartışmak istemiyorum. Manzara yeniden koltuk dağılımına işaret ediyor. Yanlızca bu işlerde baş değişmezse, ikinci Ersu Hızır ya da Hasan Mani vakaları yaşanır. Tecrübeyle sabit olaylardır. İlgililerin dikkatine. Elbette başkan birlikte çalışabileceklerini seçecek. Geçiş hızlı olmalı ki hizmet başlasın.

Yorumu oyla      8      8  
Bornova'lı 6 Mayıs 2019 Pazartesi 17:09

Artık zamanı gelmedi mi? Bürokrat ahbap çavuş ilşkilerinden değil, Liyakatla ve sadakatla olur.22 Belediye'nin her kademesinde emeği olan siyasette il başkan yardımcılığı gibi kariyeri bulunan ve Siyaseti kendisi için değil vatandaşa hizmet olarak yapmayı görev edinmiş sayın İsmet BASMACI belediyenin en kritik noktası olan İzelman'ı layıkı ile hak ettiği yere getirebilecek ve yönetecek bir kişi.

Yorumu oyla      37      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü: Kentlilik bilincini oluşturacağız
Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ...
Tiyatronun yıldızları Karşıyaka’da yetişecek
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 23 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğü ‘Temel ...
Başkan Sandal sahaya indi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, hafta sonu mesaisinde belediye ...
 
Bornova'dan İstihdam hamlesi
Yurttaşlara iş bulma konusunda yardımcı olma amacıyla Bornova Belediyesi ...
Minikler yazdı, büyüklere armağan etti
İzmir Metrosu’nda seyahat eden yolcular, ilginç bir sürprizle karşılaştı. ...
Büyükşehir'den 'yerinde dönüşüm' için yeni hamle: İhaleler arka arkaya
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikli projeleri arasında ...
 
Dünya Robot Olimpiyatı’nda “Uluslararası” heyecan
Gençlerin robot ve bilime karşı ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen ...
Sporcular başarılarını Başkan Oğuz ile paylaştı
Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Klubü Milli Sporcuları Rasim ...
Bayındır Çiçek Festivali'nde coşkulu final
Bayındır Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali sona erdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva