HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2020 Perşembe - 23:11

Başkan Soyer: İzmir’in en büyük sorunu dünya ile olan bağının kopması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İzmir’in en büyük sorunu tabii ki ulaşım, çöp gibi konulardır. Ama bence İzmir’in dünya ile olan bağı kopmuş! Bu olağanüstü cenneti göstermemiz lazım. Ege’si, Bergama’sı bir tarafta bir köşesinde flamingolar ürüyor, olağanüstü bir tarih, iklim var. Bunu görünür kılacak şey kültür ve sanattır. Entelektüel bir tatminden bahsetmiyorum” dedi. 

Başkan Soyer: İzmir’in en büyük sorunu dünya ile olan bağının kopması!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gündeme dair ve kent sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kültür-sanat, tarımsal kalkınma ve üretim, ulaşım, koronavirüs salgınıyla mücadele konularında mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, değerlendirmelerinde önemli noktalara vurgu yaptı.

ŞERDEN HAYIR ÇIKACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Salgınla mücadele edilen günlerden geçildiğini ifade eden Soyer, ekonomik kriz ya da diğer olumsuz ortamlardan çözümler üretilerek çıkılması gerektiğini aktardı. Soyer, “Bu şerden bir hayır çıkacağını düşünüyorum. Türkiye’de uzun yıllar sonra ilk defa sosyal demokrat belediyelerin çoğunluğu var. Bize iş düşüyor. Biz bu kriz için ivedi çözümler üreceğiz. Orta ve uzun vadede sürdürülebilir yollar bulacağız” dedi.

ŞEHİR TİYATROLARININ YÖNETMELİĞİ HAZIRDI, ‘KORONA’YA TOSLADIK!
Kültür-sanat ekseninde açıklamalar yapan Soyer, “ Dünyanın birçok ülkesinde yerel yönetimler ve sanatçılar arasında organik ilişkiler var. Neredeyse yerel yönetimler ev sahipliği yapıyor. Kültür sanat üreticileri ve yerel yönetimler arasında bağ kurabiliriz. Onları da dinledik ve kendi aramızda çalışmalara başladık. Çok olumlu adımlar atacağız. Bir yandan özel tiyatroları destekleyeceğiz bir yandan belediyenin tiyatrosu olacak. Biz tiyatrolar arasında rekabet derdinde değiliz. İzmir’de 1 milyon tiyatro seyircisine ulaşmayı hedefliyoruz. Hep birlikte yapacağız. Ne birini öne çıkaracağız ne birini öteleyerek yapacağız! Biz bunu İzmir’de başaracağız. Şehir tiyatrosu sadece bu adımlardan biridir. Yönetmeliği hazırlandı. ‘Korona’ya tosladık. Atlattığımızda kaldığımız yerden devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ÜRETİCİ NE ÜRETİYORSA ALACAĞIZ, BUNU SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ!
Yerli üreticinin desteklenmesine değinen Soyer, kırsaldan ürünlerin satın alınmasına ayrı bir parantez açtı ve “Bunu sürdürmeye kararlıyız. Yeni bir döneme girdik. Kriz belediyeciliği dönemi… Başka türlü bakmamız gerektiğini söyleyen yeni bir dönem. El ele vermemiz gereken bir dönem. Salgın başlamadan önce çok ciddi ekonomik sıkıntılar, işsizlik sayısı vardı. Salgın sonrası daha yukarı boyutlara çıkacak. Bununla başa çıkmanın yolu hazırlık yapmaktan geçiyor. Tarımda üretmek mecburiyetindeyiz. İzmir aslında çok büyük hinterlandı olan bir şehir… Burada kendi kendine yeten bir ekonomiyi inşa etmek mümkün… Son dönemde bakmayın dışarıdan saman, et ithal ettiğimize! Bu toprakların bereketi bu topraklarda yaşayanları bakmaya muktedir. Manda yetiştiriciliğine başladık. Bugün ilk defa bir yoğurdu tattım. Mozzarellasını da tadacağız. Bir yandan karakılçık buğdayının hasadına hazırlanıyoruz. Halkın bakkalını açtık, çoğaltacağız. Kooperatif ürünlerini satmaya başladık. Kavurma dağıtmaya başladık. Bakla almaya başladık, arkasından diğer sebzeler ve erik, kiraz, enginar gelecek. Üretici ne üretiyorsa alacağız ve çareler üreteceğiz” diye konuştu.

İZMİR’İN EN BÜYÜK SORUNU DÜNYA İLE OLAN BAĞININ KOPMUŞ OLMASIDIR!
Kentin sorunlarına dair net açıklamalar yapan Soyer, “İzmir’in en büyük sorunu tabii ki ulaşım, çöp gibi konulardır. Ama bence İzmir’in dünya ile olan bağı kopmuş! Bu olağanüstü cenneti göstermemiz lazım. Ege’si, Bergama’sı bir tarafta bir köşesinde flamingolar ürüyor, olağanüstü bir tarih, iklim var. Bunu görünür kılacak şey kültür ve sanattır. Entelektüel bir tatminden bahsetmiyorum” dedi.  

KORONA GÜNLERİNİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ, DÜĞMEYE BASACAĞIZ!
Ulaşım projeleriyle ilgili konuşan ve bazılarıyla ihale sürecine kadar geldiklerini aktaran Soyer, “İhaleye çıkacak noktaya gelmiştik. Buca metrosu, Çiğli, tramvayı onayları gelmişti, tamam. Tüm bunlara hazırız. Sadece korona günlerinin bitmesini bekliyoruz. Kaldığımız yerden düğmeye basıp devam edeceğiz. İzmir’in ulaşım sorunu kalmayacak” diye konuştu.

ULAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ OLAN TEK BİR SAĞLIKÇIMIZ VARSA ÇÖZMEYE HAZIRIZ
Salgın günlerinde özveriyle çalışan sağlık personelinin her türlü ihtiyacını gidermeye kararlı olduklarını ifade eden Soyer, “Sağlık çalışanları için her türlü tedbiri alıyoruz. Bir tek çalışanımız için bile çözüm üretmeye hazırız. Biz il sağlık müdürümüzle sürekli koordinasyon halindeyiz. Sağlıkçılarımızın mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Ulaşımdan şikayetçi olan tek bir sağlıkçımız varsa çözmeye hazırız” dedi.  

PAZARLARDA FİYAT ARTIŞLARI VAR!
Son günlerde pazarlarda fiyat artışı gözlemlediğini söyleyen Soyer, “İnanılmaz bir şey. Şu birkaç güç içinde pazarlarda fiyatlarda çok ciddi bir yükseliş var. Ne yazık ki buna gücümüz yetmez. Fiyat artışı bizim dinamiklerimiz dışında işliyor” açıklamasını yaptı.

YILLAR SONRA HAKKIMDA ‘İZ BIRAKTI’ DESİNLER!
Soyer ayrıca, “Yıllar sonra nasıl bir başkan olarak anılmak istiyor?” şeklinde gelen soruyu da kısaca yanıtladı ve “İz bıraktı desinler. Güzel bir iz bıraktı desinler” dedi.  

 
İngiltere: Çin corona virüs salgınından sorumlu tutulmalı
 
Honda Türkiye üretime yeniden başlayacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tunç başkan 17 Nisan 2020 Cuma 12:32

basmane çukur hakkındaki yapacaklarınız nedir açıklayın.

Yorumu oyla      3      3  
Z.B 17 Nisan 2020 Cuma 08:47

Halk olarak bizlerin özellikle salgın hastalıkların yandığı şu sıkıntılı günlerde, A KE PE olarak madem partizanlığa devam etmek istiyorsunuz, bu zaten sizde alışkanlık olmuş, bari kendi olanakları çerçevesinde yoksula -ihtiyaç sahibine ulaşamaya çalışan CHP'li başkanlara ayak bağı olmamanızdır. Ünlü filozofun dediği gibi " gölge etmeyin başka ihsan istemez".

Yorumu oyla      4      5  
Bir Noktada 17 Nisan 2020 Cuma 00:00

Herşey güzelde bizim mahalle bu üretici paAr ürünlerini göremiyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de maskematik dönemi: Günde 50 bin tane dağıtılacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 2 makine satın aldıklarını açıklarken, ...
Efes Selçuk Belediyesi halk için tezgah başına geçti
Efes Selçuk Halk Pazarı, “Halk İçin Halkla Beraber” sloganıyla hizmet ...
Bergama Millet Bahçesi projesinde katılımcı belediyecilik adımı
Tarihi kent Bergama’nın vizyon projesi olan Millet Bahçesi için kolları ...
 
Bergama’nın 137 muhtarına Covid-19 sağlık paketi
Bergama Belediyesi tarafından 137 mahalle muhtarına gönderilmek üzere ...
Başkan Soyer'den korona raporu: 'Bilgi verilmiyor' dedi, 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı yaptı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye ...
Karabağlar'da çocuklardan 23 Nisan şiiri
Karabağlar Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza ...
 
AK Partili Hızal: CHP'li yöneticiler sınıfta kaldı!
İzmir’de CHP’li yerel yöneticilerin pandemi savaşında sınıfta kaldığını ...
Bergama pazarına sokağa çıkma yasağı ayarı
18-19 Nisan tarihlerinde hafta sonu için uygulanacak olan sokağa çıkma ...
Çeşmeli kadınlar yıkanabilir maske üretiyor
ÇEŞKA, evde kısıtlı imkanlarla ve tamamen gönüllülük esasıyla ürettikleri ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva