HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2020 Perşembe - 17:23

Başkan Soyer ilçe başkanlarıyla buluştu: O konuya hiç girmeyelim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer CHP’nin ilçe başkanlarıyla buluştu. İstihdam tartışmaları ve işe alımlar konusunun gündeme geldiği toplantıda Soyer’in, “O konuya hiç girmeyelim. Ben bundan sonra hassasiyet göstereceğim. Birbirimize sahip çıkalım, sarılalım” dediği öğrenildi.

Başkan Soyer ilçe başkanlarıyla buluştu: O konuya hiç girmeyelim!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in parti örgütüyle buluşma toplantıları sürüyor. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda il yönetimiyle bir araya gelen Başkan Soyer bu kez ilçe başkanlarının karşısına çıktı.  İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı toplantıda ilçelerdeki durum ile belediye-örgüt ilişkisi masaya yatırıldı.

Dün gerçekleşen il yönetim kuruluna katılan Başkan Soyer’e bazı yöneticiler sitemde bulunurken kadrolaşma ve işe alımlar konusunda hassasiyet gösterilmesi talebinde bulunmuştu. Soyer ise il yöneticilerine, “bana sahip çıkın” derken açıklamaları, kamuoyuna yönelik söylemleri ve haberlerinin il yönetiminden birkaç kişi tarafından paylaşılmasına sitem etmişti.

Daha önce İl Başkanı Deniz Yücel’e, “Büyükşehir ile aramızda sorun var” diyen ilçe başkanları bu kez Soyer ile doğrudan yüz yüze toplantı yaptı. Toplantıda Soyer’in başkanlara, “O konuya hiç girmeyelim. Bundan sonra bahsettiğiniz konuya daha da hassasiyet göstereceğim. Gereken mesajları net olarak aldım. Hepimizin hataları olur. Biz de hatalar yapmışızdır. Kongre süreçlerinde yaşananlar ile şu anda içinde bulunduğumuz durum bir değil. Bizim il başkanımızla, ilçelerimizle ayrı düşmemiz söz konusu olamaz. İşe alım ve adaletli dağıtım konusundaki sitemlerinizi anlıyorum. Bundan sonra kesinlikle böyle bir durum yaşanmayacak. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil eden bir figürüm. Bana sahip çıkın, birbirimize sarılalım” dediği öğrenildi.

Başkan Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel’den de toplantıda bundan sonra daha sık buluşma sözü de aldı. Parti örgütü ile bir araya gelmek istediğini anlatan Soyer, ziyaret ve buluşmaların sıklaştırılmasını istedi.

İlçe başkanları konuşmalarında genel olarak istihdam konusunda “adalet” isterken kendi ilçelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bazı ilçe başkanları pandemi sürecindeki sosyal yardımlar, kooperatifleşme çalışmaları, yardımlar ve yürütülen çalışmalara yönelik görüşlerini paylaştı.

YANLIŞ YANSIDI

Basına kapalı toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, “Sayın büyükşehir belediye başkanımız yönetim kurulumuza ve ilçe başkanlarımıza ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. Aynı zamanda bizden beklentilerini de aktardı” dedi.

İl Başkanı Yücel, “31 Mart seçimlerinde il ve ilçe örgütlerimiz olağanüstü bir çalışma sergileyerek hem büyükşehir de hem de ilçelerde büyük bir seçim başarısı yakaladı. Seçimler sonrasında da başta İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer olmak üzere tüm belediye başkanlarımız çok iyi hizmetler üreterek bu emeklerin karşılığını verdi. Özellikle pandemi süresince tüm Türkiye’ de takdirle karşılanan ve örnek gösterilen İzmir dayanışmasını hayata geçiren İzmir büyükşehir belediyemiz, tam anlamıyla bir fark yarattı. İlçe belediyelerimiz de İzmir halkının hep yanındaydı ve tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Bu süreçlerde örgüt olarak tüm gücümüzle belediyelerimize destek verdik. Belediyelerimizin projelerine, hizmetlerine örgüt olarak sahip çıkmak en önemli görevimiz. Bu bağlamda büyükşehir belediyemizin tüm İzmir’i kapsayan proje ve hizmetleri hakkında, Sayın Tunç Soyer iki ayrı toplantıyla il yönetim kurulumuzu ve ilçe örgüt başkanlarımızı bilgilendirdi. Büyükşehir belediye başkanımız aynı zamanda örgütümüzün belediye çalışmalarına ne gibi katkılar koyabileceği konusunda bilgilendirme yaparken, beklentilerini de ifade etti. İlçe başkanlarımız yapılan son toplantı da ilçelerindeki sorunlar ve halkın beklentileri hakkında bilgİleri paylaştılar. Karşılıklı bilgilendirmelerin yapıldığı, beklentilerin ifade edildiği çok faydalı ve etkili toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantıları daha sık yapma konusunda da mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Yücel ayrıca, il yönetim kurulunda yaşananların kamuoyuna yanlış yansıdığının altını çizdi. Yücel, “İlk toplantımızın da gündemi, büyükşehir belediyemizin hizmetlerine verebileceğimiz katkıyı ve il yönetim kurulumuza büyükşehir belediyesiyle ilgili gelen talepleri konuşmaktı. Ancak neden ve nasıl olduğunu anlayamadığımız bir şekilde, yapılan toplantı hakkında basında çıkan ve doğruyu yansıtmayan haberlere rastladık. Toplantı sanki gergin bir ortamda ve sadece iş taleplerinin konuşulduğu bir buluşma gibi yansıtılmış. Asla böyle bir gerginlik olmadığı gibi, tam aksine çok faydalı ve çokta keyifli bir buluşma oldu. Kendi belediye başkanlarımızla aramızda bir gerginlik veya ayrı düşme beklentisini anlayabilmiş değilim. Biz birlikte ve uyum içinde İzmir için yapabileceğimiz ne varsa onu yapmak için çalışıyoruz. Bunun dışındaki her şeye kulağımız tıkalı” diye konuştu.

 

 
2 yaşındaki Melek'ten acı haber geldi
 
62 yaşındaki hastada koronavirüs ereksiyona sebep oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aşklaİzmir 4 Temmuz 2020 Cumartesi 10:42

Bravo Tunç Soyer başkanım ayağına taş deymesin. Yolun yolumuzdur canla başla aşkla izmir

Yorumu oyla      2      7  
murat 3 Temmuz 2020 Cuma 10:01

Yeni taze kan atamalarını bekliyoruz. Heyacanla çalışacak, proje üretecek liyakatlı kişiler görev bekliyor.

Yorumu oyla      2      3  
Baba Muhalefet 2 Temmuz 2020 Perşembe 23:16

Bir sürü vaatlerde bulunarak ve üstelik arkana CHP'nin/ittifakın "Cumhuriyet Değerleri ve Atatürk Devrimleri"ne bağlı seçmeninin desteğini alarak koltuğa otur; ve henüz oturur oturmaz, o desteği unutarak, "her şey halka/seçmene sorulmaz, danışmanlara sorulur" anlamında inkarcı açıklamalarda bulunup kafana göre ve danışmanlarının(?) akıl hocalığı paralelinde yanlışlar zincirini oluşturmaya başla; peşpeşe açıklar ver, kır dök; çikolata çiçek dağıtımıyla alemi kandıracağını sanıp doğru dürüst bir icraat sergileme... Sonra neymiş, "o konuya hiç girmeyelim"miş... Yok öyle bolluk, teşkilat girmezse bile seçmen "o konuya/o konulara girecek" ve kesecek faturasını.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan’dan seçim vaadi: İzmir para basacak
Siyasete geri dönen Cem Uzan, İzmir ile ilgili vaatte bulundu. Uzan, Genç ...
Başkan Engin'den Lider'e Narlıdere raporu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı ...
Kritik toplantı ertelendi: Kurultay sonrası röntgen çekilecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın genel merkezden istediği ...
 
Şikayetçi olan AK Partili başkandan açıklama: Başkanın babası da bizimleydi!
Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy hakkında “terör örgütü propagandası ...
CHP’li Yücel’den ‘Madımak’ mesajı: Yarası kapanmıyor, acısı dinmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, SivasMadımak katliamının ...
MHP İzmir’in iki vekili de hesap kapattı!
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sosyal medya hesaplarını askıya aldığını ...
 
Bakan Koca’dan CHP’li vekile telefon: Gerekeni yapacağız
Sırbistan'da Boşnakların ağırlıkta olduğu Sancak bölgesinin Novi Pazar ...
CHP'li Sındır'dan 'Orman Kanunu' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yapılmak istenen ...
Menderes'e hastane müjdesi: İhale tamam, inşaat yeniden başlıyor
Yüklenici firmanın mali problemleri nedeniyle inşaatı yarım kalan Menderes ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva