HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2020 Salı - 17:07

Başkan Soyer, Egedesonsöz’e konuştu: Bir can her şeye bedel!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer koronavirüs salgını nedeniyle bütün belediye imkanlarını mücadele için kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Soyer, “Bir canın bile daha fazla gitmesinden önemli hiçbir şey yok. Yolu da batsın, köprüsü de asfaltı da. Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Soyer, İzmir dayanışmasının büyümeye devam ettiğini söylerken kalabalık yerlere termal kamera koyacaklarını söyledi.

Başkan Soyer, Egedesonsöz’e konuştu: Bir can her şeye bedel!

EGEDESONSÖZ- Koronavinüs salgını nedeniyle başlatılan mücadele sürerken 4 milyon nüfuslu İzmir’de de çalışmalar devam ediyor.  Pandemi nedeniyle zor günler geçiren İzmirlilere destek olmak için “Biz Varız” kampanyası başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesi ise sürüyor.

Çalışmaları yakından takip eden ve Büyükşehir’in tüm imkanlarını seferber eden Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşların büyük katkılar koyduğunu söyledi. Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada kimseden para istemediklerini, hesap numarası açmadıklarını anlatan Soyer, “Biz sadece aracılık yapıyoruz. Kampanyanın İzmirliler adına sahibiyiz. Bu bir dayanışma hareketidir. Veren elin alan eli görmeyeceğini söyledik. İnanılmaz bir destek var. İnsanlar alışveriş yapıp bize getiriyorlar. Mesela bir kamyon sabun gönderen oldu. Bu süreçte hijyenin önemli olduğunu vurgulamak istemiş.  Gıda paketleri bağışlayan, bin adet toplu alım yapıp kamyonla gönderen var. Duyarlı vatandaşlarımız çok. Bir kişi mesela çok sayıda top kek almış ve göndermiş. Belediye olarak kendimizi de geliştiriyoruz. Kriz belediyeciliği diye bir şeyi keşfetmiş olduk. Belediyede bununla ilgili yönerge yazdık. Bir genel sekreter yardımcımıza görevleri dışında ‘STK’lar ve kurumlarla temas kuracaksın’ dedik. Artık onun yeni bir görev tanımı daha oldu. Ben, belediye personelimizin de buna katılmasını istiyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin personel ve lojistik altyapısıyla tüm hazırlıkları yaptığını anlatan Soyer, “Ben bütün belediyenin kaynaklarını buraya aktarmaya ve bu iş için kullanmaya hazırım. Bir canın bile daha fazla gitmesinden önemli hiçbir şey yok. İnsan yaşamı ve hayatı her şeyin üzerindedir.  Köprüsü de batsın, yolu da asfaltı da… Ayrıca bu işin siyaseti yapılmaz. Biz her türlü seferberliğe hazırız. Önceki günkü belediye başkanları toplantısında arkadaşlarıma söyledim. İnsan hayatını merkez alacağız ve o mantıkla çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

16 NİSAN-10 MAYIS KRİTİK EŞİK
Başkan Soyer, İzmir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında toplanan pandemi kurulunda masaya koyduğu, “sokağa çıkma yasağı uygulansın” teklifinin arka planını anlattı. Soyer, “ Vaka sayımız ve kayıplarımız artıyor. Önlemleri alıyoruz ama yeterli değil. Birçok yerde insanlarımız işleri, evlerine gidiyor. Evet bir zorunluluk ama süreci uzatmadan, kontrol etmenin, kesmenin salgının durdurmanın yolu sokağa çıkma yasağıdır. Biz bunu istediğimizi söyledik. Bana göre en önemli kritik aralık 16 Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasıdır. Bu tarih aralığında vakaların zirveye ulaşacağını düşünüyorum. Yayılımı durduramazsak işimiz daha da kötü olacak Biz, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde tüm İzmir’e yetecek lojistik ağa sahibiz. Belediye 30 bin çalışanı ve İzmirliler ile bu süreci atlatabilir” dedi.

DAYANIŞMA İÇİN PARAYA İHTİYAÇ YOK
Türkiye’yi bu sürecin sonunda bir ekonomik kriz ve mali problemin beklediğini anlatan Başkan Soyer, bunun panzehrinin toplumun temel taşı olan dayanışma ruhu olduğunu söyledi. Soyer, “Bizim toplumumuzda dayanışma, imece, birliktelik gibi kavramlar var. İzmir’in ruhunda bu var. Bu soruna çözüm üretemezsek biz kavramını kaybederiz. Allah korusun dayanışma olmaz, bencillik hüküm sürerse daha sonrasında yağmalar, vandallıklar başlar. Aile içi dayanışmamızı genele yaymak zorundayız. Bu acılar unutulur, se gider kum kalır. Yani bize genetiğimizde olan, bu kadim toprakların mirası dayanışma ruhu kalır. İnsanlar süreç nedeniyle evlerine, kabuğuna çekildi. Sosyalleşme azalır, bireyselleşme artarsa bu kapanış tehlikeli olur. Kimse bu süreçte ‘benim kimseye ihtiyacım yok’ diyemez. Dayanışma için paraya, nakite ihtiyaç yok. Bizde bu ruh var” diye konuştu.

TERMAL KAMERA KONULACAK
Başkan Soyer belediye personelinin de salgından korunmak için hassasiyet gösterdiğini belirtirken hijyen kurallarına, çalışma koşullarına büyük önem verdiklerini söyledi. Soyer, “Ateş ölçerlerimiz sürekli kullanılıyor. Denetimlerimizi kurum olarak yapıyoruz. Şimdi termal kameralar gelecek. Alımlarını yapmaya başladık. Metroya, otobüs merkezlerine, kalabalık yerlere ve giriş çıkış olan yerlere yerleştireceğiz. Bu termal kameralar sıcaklıkları, vücut ısısını ölçecek” dedi.

O İSME TEPKİ: MECZUP!
Soyer son olarak İzmirliler için “gavur, dinsiz” ifadeleri kullanan ve sosyal medya paylaşımı tepkilere neden olan Zekiye Çomaklı’nın sözleri için ise, “Ona ‘meczup’ demekten başka bir şey aklıma gelmiyor. Ne yazık ki İzmir’e bu şekilde bakanlar her zaman oldu. Biz onlarla uğraşarak vakit kaybetmemeliyiz. Tabi ki çoğunluğu temsil etmiyorlar ama yaşadıkları, bulundukları da bir gerçek” dedi.

NEPTÜN HANIM ÇOK TİTİZ
Başkan Soyer, bu süreçte kendisinin de büyük titizlik gösterdiğini belirtirken belediye başkanı olarak aktif bir görev alanının bulunduğunu söyledi. Evinde önlemlerin eşi Neptün Soyer tarafından çok yüksek oranda alındığını belirten Soyer, “Eve gidince ayakkabılarımızdan giydiğimiz elbiseye kadar hepsini çıkartıyoruz. İnanılmaz bir denetim ve uygulama var. Evde Neptün hanım çok dikkat ediyor” diye konuştu.

Bu süreçte ev ortamında kaldığı zaman önemli bir değeri hatırladığını da anlatan Soyer, “Eve misafir geldiğinde hemen annem kolonya ikram ederdi. Ona kızardım. Şimdi anladım ki gerçekten gelenek ve göreneklerimizin bir özelliği varmış. Bunu düşününce kendimden utandım.  Kültürümüzün bir parçasını şimdi daha iyi anlıyoruz” dedi.

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kampanyasına katılanlar ve destek verenleri yeni süreçte açıklayacaklarını da söylerken İzmir’de herkese günlük kamuoyu mesajı vereceğini söyledi. Kısa kısa durum raporunu kentliye ileteceğini söyleyen Soyer, “Devlet babadır. Biz ise anayız. Belediye bir ana şefkati ile yaklaşmak zorunda. Biz, diğer kurumlarımızla koordineli ama vatandaşına kucak açan bir mantıkla çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 
CHP İzmir Örgütü harekete geçti: O sözler için suç duyurusu!
 
Büyükşehirlerin bağış hesaplarına bloke
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da virüse karşı yeni önlemler
Karabağlar Belediyesi koronavirüs salgınına karşı önlem çalışmalarını, ...
Bergama'da zabıtaya koronavirüs teşekkürü
Gece-gündüz demeden Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğun bir çalışma ...
İzmir Valisi Ayyıldız'dan 'Milli Dayanışma Kampanyası' için çağrı
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs ...
 
Büyükşehir’den 40 bin aileye 400’er TL yardım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla, son krizde ...
Kemalpaşa’da sokak ve caddeler dezenfekte ediliyor
Kemalpaşa Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında, ilçe genelindeki ...
Konak'ta esnafa işgaliye, sağlıkçıya kira desteği
Konak Belediyesi Koronavirüs salgını nedeniyle işleri sekteye uğrayan ...
 
İzmir'de 'kapıda abonelik' dönemi
İZSU Genel Müdürlüğü koronavirüs salgını nedeniyle şubelere gidemeyen ...
Karabağlar'da Koronavirüse karşı yeni önlemler!
Karabağlar Belediyesi koronavirüs salgınına karşı önlem çalışmalarını, ...
Sengel’den ‘halk pazarı’ hamlesi: Tezgaha geçti, ‘alışverişini yap eve dön’ dedi!
Selçuk Belediyesi koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde hem hijyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva