HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2020 Pazartesi - 15:19

Başkan Soyer duyurdu: Testi negatif çıkan sağlıkçılara otel tahsis edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, hastalık bulaşmamış olan sağlıkçıların konaklaması için Kaynaklar’da karantina oteli tahsis edileceğini söyledi. Çalışmanın İzmir Tabip Odası’yla birlikte yürütüldüğünü ifade eden Başkan Soyer ayrıca dayanışma kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan paketlere iftar menüsünün de ekleneceğini açıkladı. Su faturalarının mecburen evlere  gönderildiğini belirten Soyer, “Gücü olan ödesin, gücü olmayanın borcunu erteliyoruz” dedi.

Başkan Soyer duyurdu: Testi negatif çıkan sağlıkçılara otel tahsis edilecek!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Radyo Romantik Türk’ün yayınına bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında izlenen yol haritasına dair bilgiler verdi.

Yeni süreçte hayata geçirilecek faaliyetler üzerinden de konuşan Başkan Soyer soruları cevaplarken net ifadeler kullandı. Kriz belediyeciliği, ihtiyaç sahiplerine gönderilen koliler, sokağa çıkma yasağı konusundaki düşünceler ve birçok noktada açıklamalar yapan Soyer müjdeler de vermeyi ihmal etmedi.

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ…
Salgın sürecine değinerek konuşmasına başlayan Soyer, “Bu dönem zor bir dönem… Kriz belediyeciliği adını verdiğimiz yeni bir dönem başladığını, tüm belediyecilik faaliyetlerinin kriz belediyeciliği kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Bu çerçevede vatandaşımızın mağduriyetini azaltmak için çalışıyoruz” dedi.

EKONOMİYE DEĞİNDİ VE ‘SALGIN SONRASI ÇOK ÜRKÜTÜCÜ’ ÇIKIŞINDA BULUNDU!
“Bu dönemin belki de en kalıcı ve içimizi ferahlatan, moralimizi yükselten yeri dayanışmamızı güçlendirmekten geçiyor” diyerek sözlerini sürdüren Soyer, “Biz bunu ne kadar güçlendirirsek felaketleri hızlı atlatacağız. Biz İzmir Projesi’yle bu yüzden geniş çevrelere ulaştık. Çığ gibi büyüdüğünü söyleyebilirim. Biz bugüne kadar 56 bin haneye gıda ve erzak yardımında bulunduk. Önemli bir bölümü gönüllülerin yaptığı katkılarla oldu. Biz birbirimize muhtacız. Birbirimize ne kadar sahip çıkabilirsek salgını o kadar kısa sürede aşacağız. Sadece sağlık değil ekonomimiz de sıkıştı. Var olan ekonomik kriz ve işsizlik rakamları katlanarak büyüyor. Büyük tehdit altındayız ve salgın sonrası çok ürkütücü. Dayanışmayı çok önemsiyoruz. O nedenle Biz İzmir Projesi çok önemli bir yer tutuyor” açıklamasında bulundu.  

KÖPRÜ ROLÜ ÜSTLENMEYİ TERCİH ETTİK!
Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin bağış kampanyalarına iktidarın karşı çıkması fakat İzmir’de yürütülen dayanışma seferberliğinin hiçbir dirençle yüz yüze gelmemesine ayrı bir parantez açan Soyer, “Köprü vazifesi gördük. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hafızası bize olanak veriyor. Ayni desteklerle bu kampanyayı yürütelim dedik. Biz aracı olacağımızı söyledik. Böyle bir rol üstlenmeyi tercih ettik. Herhangi bir tehditle karşılaşma ihtimalini bertaraf etmiş olduk” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR PAKET DAHA: İFTAR MENÜSÜ!
 Halkın Bakkalı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine koli gönderilebileceğini söyleyen Soyer, şu an kadar gönderilen paketlere temizlik ve iftar menüsü ekleneceğini de açıkladı. Soyer, “Kavurma, süt, sebze gönderiyoruz. Üçüncü paketimiz hazırlanıyor. Temizlik paketi… Çeşitli temizlik ürünlerinin yer aldığı bir paket olacak. Ayrıca Ramazan ayında 4’üncü bir paket gündeme gelecek. Geçen dönemlerde düzenlediğimiz büyük iftarlar olamayacak. Bu yüzden bir iftar menüsü sunacağız. 2 kişilik bir menü... Bundan kaç tane göndermek isterseniz ihtiyaç sahiplerine, ona tıklayarak gönderebileceksiniz. Bunu da 1-2 gün içinde sunmuş olacağız” dedi.

HARIL HARIL MASKE ÜRETİYORUZ!
Maskematik uygulamasına değinen Soyer, “Emin olun Türkiye’de değil dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan bir uygulama bu. Ama çok güzel oldu. Hijyen açısından önem taşıyordu. Aynı zamanda çok da pratik bir yöntem… 10 metro istasyonuna yerleştirmiştik, önümüzde günlerde tüm metro istasyonlarında olacak. Her vatandaşımız haftada bir kez bu pakete ekstra ücret ödemeden sahip olacak. 4 tane maske ve 1 tane dezenfektan olacak. 50 bin üzerinde maske üretiyoruz. Yaklaşık 1 milyon civarında alıp dağıtmıştık. Bu aldığımız 2 makineyle üretimi 60 bine getirmeye çalışıyoruz. Yetecek mi, yetmeyecek mi, bilmiyoruz ama maksimum seviyeye getirmek istiyoruz. Belediye çalışanlarımızla harıl harıl maske üretiyoruz” açıklamasında bulundu.

HASTALIK BULAŞMAMIŞ SAĞLIKÇILARIMIZA KAYNAKLAR’DA OTEL SUNACAĞIZ!
İzmir’deki sağlık personelinin konaklama ihtiyacı için tesisler tahsis edildiğini vurgulayan Soyer, yeni bir çalışmadan da bilgiler verdi. Soyer, “Tahsis ettiğimiz tesisleri sağlıkçılarımız kullanıyorlar. Bizim kiraladığımız 2 otelimiz var. Bunların kapasitesinin tamamı dolu, sadece 8 yatak boş kaldı. Şimdi Örnekköy’de 100 yataklı bir tesisi bu hafta içinde sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bir başka projeyi de İzmir Tabip Odası’yla hayata geçireceğiz. Hastalığın bulaşmadığı sağlıkçıların kalacağı bir otel tesis edeceğiz.  Kaynaklarda bir otel… Çalışanlarımız burada karantinada olacaklar. Sadece tabip odamızla birlikte testleri negatif çıkan sağlıkçılarımızın hizmetine vereceğiz” ifadelerini kullandı.

SU PARASINI GÜCÜ OLAN ÖDESİN!
Su faturalarının evlere gönderiliyor olmasına değinen Soyer, “Yasal olarak bu bir mecburiyet! Aksi takdirde Büyükşehir Belediyesi’nin kamu zararı yarattığı yönünde karar oluşur. Ama bizim yapabildiğimiz şey vatandaşı mağdur etmeme adına su kesintisi yaratmamaya çalışıyoruz. Borç nedeniyle su kesintisi de yapmıyoruz. Faturalar gidiyor ama gücü olan ödesin. Ama sıkıntısı olan vatandaşlarımızın borçlarını erteliyoruz” dedi.

15 GÜNLÜK TECRİTTE ISRARLIYIZ!
2 hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasaklarına ilişkin açıklama yapan Soyer, “İlk ilan edilen yasaktan biz de bütün vatandaşlarımızla haberdar olduk, hazırlık yapamamıştık. Ama kriz yöneticiliği çerçevesinde hazırlığımızı yapmıştık. Yasak geldiği gecenin sabahında 5 bin personelimizle çalışmaları yürüttük. Birimlerdeki arkadaşlarımız görevinin başındaydı. İkinci hafta sonu da aynı şekilde aksamayacak şekilde hizmet ürettik. Biz buna hazırız. 2 gün içeride 5 gün dışarıda bu hastalığın yayılmasını engellemek mümkün değil. 2 gün insanları tutuyorsunuz ertesi gün zemberekten boşalmış gibi insanlar çıkıyor. Siz ne kadar maske, eldiven de kullansanız hastalığın dozu artmış oluyor. Ne yaparsanız yapın. Israrla söylüyoruz; 15 günlük karantina, tecrit, sokağa çıkma yasağı uygulansa hastalık gönderilmiş olacak, dışarı taşmayacak, riski sıfıra indirmiş olacaksınız. Sağlıkçılarımızın da müdahale güçleri düşmüyor olacak. En az 15 gün karantina uygulanmalı demiştik, hala aynı şeyi söylüyoruz. Dilerim ki bizim korkularımız yersizdir, bunlar olmaz ama dünya örnekleri buna benzer sonuçlar ortaya çıktığı için endişeliyiz. Keşke 2 günlük hafta sonu yasağıyla yenebilsek. Ama aklın ve bilimin perspektifinden bakınca hala aynı noktadayız” diye konuştu.

İYİLİK İÇİN YARIŞTAN DAHA GÜZEL NE OLABİLİR?
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ikinci hafta bazı belediyelerin ekmek dağıtmasının da önüne geçildiğini söyleyen Soyer, “CHP Genel Başkanı’nın çok güzel bir lafı var; ‘hizmette yarışta ne kötülük olabilir?’ diyor. Keşke hizmette yarış daha da artsa. Başkalarının çalışmalarının önünü kapatmaya çalışmak, bu dönemde yapılmaması gereken şeyler. Gerçekten küresel bir tehditle karşı karşıyayız. Hizmette yarışın artması gerektiğini düşünüyorum. İyilik için yarıştan daha güzel ne olabilir?” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN KILIÇ’IN ÖNERİSİYDİ, SAYGIYLA ANIYORUM!
Buca’dan start alan Seyyar Pazar uygulamasına dair konuşan Soyer, uygulamanın Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın önerisiyle hayata geçirilen bir proje olduğunu söylerken, “Mükemmel gidiyor. Vatandaşlardan çok çok olumlu tepkiler alıyoruz. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı saygıyla anmak isterim. Öneri onun önerisiydi. İşi büyütmeye devam edeceğiz. Vatandaş çok memnun! Diğer illerde de uygulanmaya başlandı” dedi.  

 
Yabani arılar saldırdı... Hastanelik oldu!
 
Sendika Büyükşehir’den talep etti: Salgın bitene kadar o maddeyi işleme koymayın!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Dost GÜNDÜZ 21 Nisan 2020 Salı 08:14

Bu zor günlerde ayrımsız yapılan hizmetler ve yardımlar ülkemizde soysal belediyeciliğin ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır. Inşallah sosyal devlet olma yolunda bir IŞIK olur.sevgili başkanlarımıza ve çalışma ordusuna başarılar diliyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
birisi 20 Nisan 2020 Pazartesi 17:27

öncelik chp lilere gittiğine dair bilgiler geliyor. doğru mu?

Yorumu oyla      3      7  
mhp liler 20 Nisan 2020 Pazartesi 16:48

mhp il başkanı denen adam ekrana çıkıp tunç soyer ne yapmış diyo ..mhp liler izleyinde başkanınıza anlatın bunları

Yorumu oyla      6      4  
att 20 Nisan 2020 Pazartesi 16:21

sayın başkan zonguldakta sağlıkçılar bize yük oluyor denildikten sonra sağlıkçılar,misafirhaneden dışarı çıktılar.onlarada yer bulunmasını istiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
Z.B 20 Nisan 2020 Pazartesi 16:02

Sayın Tunç SOYER'in, korona salgını sürecindeki gayreti ve özverili çalışması her türlü takdirin üzerindedir. Sayın Başkan bir kentin sorumluluğunu alabildiğine omuzlarında hissederek bu salgınla mücadele ederken, bir yandan da ihtiyaç sahiplerine de yetişmeye çalışmaktadır. Hepimize düşen görev; ne kadar yapa biliyorsak bizimde taşın altına elimizi koymaktır. Tek bir kişi ve kurumla bu süreci olumluya çevirmek hiç de kolay değil. Kolaylaştırıcı olarak ne yapabiliyorsak onu yapmanın tamda zamanı şimdi İzmir...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den salgına karşı direnç paketi
İzmir Büyükşehir Belediyesi kuru gıda kolileri ve kavurmaya ek olarak ...
Kınıklı işadamından korona mücadelesine destek
Kınık Organize Sanayi Bölgesinde işletmesi bulunan Teknoplast firması ...
Narlıdere'de can dostlar unutulmadı
Narlıdere Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin ...
 
Ödemiş'te maske ve eldivenler için özel atık kutusu
Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Çevre ve Şehircilik ...
İzmir'in umut sürüsü büyüyor: 13 yavru manda aileye katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk’ta kadın üreticilere hibe ettiği ...
Menderes’te evde spor zamanı
Menderes Belediyesi tarafından virüs salgınıyla nedeniyle evde kalanlar ...
 
Bergama’da 5 bin çöp konteynırı yıkanacak
Bergama Belediyesi tarafından sürekli kullanılan çöp konteynırları için ...
Çiğli’de köşe bucak bahar temizliği
Çiğli Belediyesi temizlik işleri ekipleri, ilçe genelindeki yeşil alanlarda ...
Konak'ta kentsel dönüşümde ikinci durak Beştepeler!
Görev gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basan ve Gültepe ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva