HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2019 Perşembe - 08:58

Başkan Soyer dünya kentleri yönetiminde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünyanın sayılı yerel yönetim birliklerinden, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu'na seçildi.

Başkan Soyer dünya kentleri yönetiminde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantısına katıldı. 2019-2022 dönemi yönetim organları ve ilgili komitelerin seçimlerinin de yapıldığı toplantıda Tunç Soyer, UCLG Dünya Teşkilatı Konsey Üyesi ve UCLG-MEWA Yerel Yönetişim ve Kent Diplomasisi Komitesi Eşbaşkanı seçildi. Tunç Soyer yapılan oylama sonucunda, UCLG Dünya Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen 11 yerel yöneticiden biri oldu. Böylece İzmir, dünyanın önde gelen yerel yönetim birliklerinden birinde üst düzey temsil yetkisi kazandı.

UCLG-MEWA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI İZMİR’DE
Amman’daki toplantıda İzmirlileri sevindiren bir başka karar daha alındı. UCLG-MEWA’nın bir sonraki Yönetim Kurulu Toplantısı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Aralık ayının ilk haftasında İzmir’de düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yerel yönetimlerin ve yerel demokrasinin geliştirilmesi için faaliyetler yürüten UCLG Dünya Teşkilatı’nın, dokuz bölge teşkilatından birisi olan ve Genel Sekreterliği İstanbul'da bulunan UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı’na 17 farklı ülkeden yaklaşık 100 yerel yöneticinin katılması bekleniyor.

Amman’daki toplantıda yerel yönetimlerin yetkilileriyle üst düzey temaslarda bulunan Tunç Soyer, T.C. Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz ile de bir araya geldi.

UCLG-MEWA NEDİR?
Yerel yönetimler arasında işbirliklerinin kurulmasını sağlamak, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını korumak ve uluslararası deneyimleri paylaşmak amacıyla kurulmuş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) dokuz alt teşkilatından biridir. Ocak 2004’ten itibaren fiilen faaliyetlerine başlayan UCLG’nin genel merkezi İspanya’nın Barselona kentindedir. UCLG Teşkilatı dünyanın farklı bölgelerinden 240 bini kenti temsil eden en kapsamlı yerel ve bölgesel yönetim ağıdır.

 
Yunanistan'da fırtına: 6 ölü, 108 yaralı
 
Lüks barda 'Çav Bella' kurşunu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vural alguller 11 Temmuz 2019 Perşembe 18:59

Baskanim biz izmirlileri onurlardiniz size minatariz her sey cok guzel oluyor her sey icin tesekur ederim allah siz den razi olsun

Yorumu oyla      4      5  
Komik 11 Temmuz 2019 Perşembe 13:07

Arkadaş öyle bir yazmış ki sanırsın belediyenin daire başkanları, genel sekreteri ve diğer bürokratlar ilkokul mezunu kişiler. Bizim insanımızda nedense hep ben daha iyi yaparım düşüncesi var. Al yap desen bir halt da yapamaz.

Yorumu oyla      6      6  
mavi solucan 11 Temmuz 2019 Perşembe 10:27

Tebrik ederim. ülke, tarihinde görülmemiş bir belediye başkanın yönetimine tanıklık ediyor. Allah yolunu açık ettin. Ama izmir in öyle göz ardı edilmiş, halı altına süpürülmüş yada geçici çözümlerle günü kurtarılmış alt yapı, üst yapı, peyzaj, bilgi düzeyi düşük bürokrat ve yetersiz hizmet sıkıntıları var ki. Eskileri unutun şehir plancı bir fen işleri, hesap uzmanı bir para politikacısı, vizyon sahibi bir proje üreticisi, işinin uzmanı bir ulaşım sorumlusu, park bahçe için iyi bir peyzaj uzmanı okumuş değil öğrenmeye açık bir yönetici kadrosu (genel sekreter, yardımcıları, daire başkanları, müdürler) lazım ki. Yok mu? var ama ya imkan verilmiyor yada öne çıkıyorlar diye mevcutlar engelliyor. komple revizyon lazım öyle genel sekreter, daire başkanları var ki İzmir niye böyle sorusu soramıyor insan....

Yorumu oyla      11      7  
ersen sevcan 11 Temmuz 2019 Perşembe 09:46

Tunç Bey birçok dernek ve oluşuma dahil oluyor. ancak izmir de daha acil şehrin ihtiayçları var bence şehre daha cok vakit ayırmalı sosyal oluşumlara daha sonra öncelik vermeli.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu taşınmazları listeledi: Vergiye karşılık takas formülü
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu mülkiyeti belediyeye ait ...
Başkan Gümrükçü net konuştu: Demirden korkan trene binmez!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü belediyenin mali yapısında sorunlar ...
Tartışmalı meclis… Gündemde Buca Metrosu! 
Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Mehmet Ergenekon, meclis ...
 
Konak'ta icraat zamanı
“Makam odasında oturan değil, şehrinde yürüyen, hemşehrileriyle hayatı ...
Tarım ve Orman Bakanı Bergama’ya geliyor!
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve toplantıya ...
Menemen'e derde derman merkez
Menemen’de Başkan Aksoy hizmete doymuyor. Menemen Belediyesi tarafından ...
 
Bayraklı'da toplu sözleşme sevinci
Bayraklı Belediyesinde görev yapan memur ve sözleşmeli memur 372 çalışana ...
Bakanlığın davası sonuçlandı: Selçuk’un borcu 7 milyon daha arttı!
Selçuk Belediyesi’nin 2010-2011-2012 yıllarında DÖSİMM’den aldığı payları ...
CHP'li Gümrükçü'den 'açlık grevi' açıklaması: 1 gün işe geldiğini ispatlayacak belge yok!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, bazı personelin işe gelmeden maaş alan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva