HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ekim 2020 Cumartesi - 10:38

Başkan Soyer depremde son durumu anlattı

Fox Tv’ye bu sabah bağlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yönelik destekler hakkında canlı yayında bilgi verdi. 180 civarında vatandaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Soyer, geceyi dışarıda geçirenler için de gereken her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Başkan Soyer depremde son durumu anlattı

Fox Tv canlı yayınında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “An itibariyle 24 can kaybımız, 804 yaralımız var. 200’e yakını ağır yaralı. Enkaz altında AFAD ekiplerinin yaptığı değerlendirmeye göre 180 civarında vatandaşımız var. Bu arada birçok mucizevi haberler alıyoruz. Kurtarma ekipleri son derece profesyonel çalışıyor. Çevre illerden gelen çok sayıda kurtarma ekibi var. Umudumuzu koruyoruz enkaz altında sağ gelecek vatandaşlarımızı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Dışarda kalanlara gıda ve barınma desteği
Hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Soyer şunları kaydetti: “Bu tabi binlerce insanın geceyi dışarıda geçirmesi anlamına geliyordu. Bu nedenle gece boyunca kumanya dağıtımını sürdürdük. Parklarda, yeşil alanlarda, meydanlarda çok sayıda çadır kurduk. Mobil tuvaletler ulaştırdık. AFAD koordinasyonuyla bazı yurtlara da vatandaşlarımızı yerleştirdik. Belediye otobüslerini parkların çevresine yağmura ve soğuğa karşı bir sığınak olarak konuşlandırdık. Sıkıntılı ve zor bir geceydi şüphesiz. Büyükşehir belediyemiz tüm birimleriyle, çalışanlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüler. Sabah itibariyle çay, boyoz, gevrek dağıtımı yapıyoruz geceyi dışarda geçirenlerin ihtiyacını karşılamak için.”

Deprem çalıştayı düzenlenecek
Türkiye’nin hiçbir noktasının depreme hazır olmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle devam etti: “Çok hoyrat ve hızlı bir şehirleşme yaşandı. Doğamızı tarım alanlarımızı tahrip ederek bu vahşi betonlaşmaya seyirci kaldık. Hiçbir kentte böyle bir hazırlıktan söz etmek mümkün değil. Ancak bu kadar şiddetli bir depremde çok daha ağır bir tahribat, çok büyük bir yıkım söz konusu olabilirdi. Bunu da belirtmekte fayda var. Biz geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Deprem Daire Başkanlığı kurmuştuk. İzmir’in depreme hazırlığını sorgulamak adına da çalışmalara başlamıştık. Ama önümüzdeki hafta Türkiye’de depreme dair sözü olan ne kadar bilim insanımız varsa onları davet edeceğimiz hem İzmir’in yapı sorunu, hem İzmir’in deprem faylarını, hem de depr eme karşı yapılması gereken hazırlıkların ne olması gerektiğini masaya yatıran bir çalıştay düzenleyeceğiz. Neyin hesabı sorulması gerekiyorsa, kimin neyi yapması gerekiyorsa hepsini tek tek tarif edeceğiz. Türkiye’deki bilim insanlarına buradan duyurmak istiyorum, böyle bir çalıştayı önümüzdeki hafta planlıyoruz.”

 
Bir genç daha enkaz altından kurtarıldı!
 
Depreminin yaralarını sarmak için Buca Belediyesi alarmda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi alanda
İzmir bugün 6.9 şiddetindeki depremle sarsıldı. Bornova’da yıkılan bina ...
Karşıyaka’da deprem teyakkuzu!
İzmir’de bugün öğle saatlerinde meydana gelen şiddetli depremin ardından, ...
Torbalı Belediyesi seferberlik ilan etti
Bugün Torbalı’da dahil Ege ve Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilen ...
 
Ödemiş'ten deprem bölgesine yardım eli
Ödemiş Belediyesi, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremden ...
Balçova Belediyesi teyakkuzda
Ege Denizi’nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem İzmir’in tüm ilçelerinde ...
Başkan Batur kriz masasında, belediye ekipleri sahada
İzmir’de meydana gelen şiddetli depremin hemen ardından kriz masası oluşturulması ...
 
Karabağlar Belediyesi teyakkuzda
İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından Karabağlar Belediyesi ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi afetzedelerin yanında
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin hemen ardından ...
Başkan Yetişkin'den Rektör Hotar'a çağrı: Karardan dönün, yurdu yapalım!
Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva