HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:05

Başkan Soyer'den tanıtım vurgusu: İzmir’i hak ettiği yere taşıyacağız

Dünya Kenti İzmir Derneği'nin (DİDER) sonbahar toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DİDER Onursal Başkanı Tunç Soyer, İzmir'i Akdeniz'in en önemli liman kentlerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “DİDER’le başlattığımız işbirliği güçlenerek, gelişerek devam ediyor. Hepimiz İzmir sevdalısıyız. Sizlerle beraber İzmir'i dünyaya tanıtacağız” dedi.

Başkan Soyer den tanıtım vurgusu: İzmir’i hak ettiği yere taşıyacağız

Dünya Kenti İzmir Derneği'nin (DİDER) sonbahar buluşması Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde düzenlendi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DİDER Onursal Başkanı Tunç Soyer, sivil toplum kuruluşları ve İzmir iş dünyasının temsilcileri, başkonsoloslar ve fahri konsoloslar katıldı. Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Dünya Kenti İzmir Derneği'nin çalışmalarının önemine değinerek, “DİDER fikri gerçekten daha ilk ortaya çıktığı andan itibaren müthiş heyecan veren bir fikirdi. Bir yerel yönetimle sivil toplum kuruluşunun kaderlerinin, çalışma alanlarının bu kadar iç içe geçtiği anlar çok az olur. Dünya kenti İzmir adıyla, şanıyla aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunu temsil ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bizim en temel misyonumuz binlerce yıl geride bıraktığı tarihiyle dünyanın en önemli liman kentlerinden biri olmuş İzmir’i bir iadeiitibarla tekrar Akdeniz’in en önemli liman kentlerinden biri haline getirmek. İzmir’i tekrar eski günlerine döndürüp dünyanın en güçlü, güzel şehirlerinden biri olduğunu bütün dünyaya tekrar tanıtmak” dedi.

“Siz savaşan kentler gördünüz mü?”
Kentlerin giderek artan önemine ve barışa katkılarına değinen Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü;“'Dünya kenti İzmir' belki de diplomasi tarihinde dönüşümün de göstergelerinden biri. Diplomasi tarihinde bir değişiklik başladı. Kent diplomasisi adıyla yeni bir diplomasi türü var. Kentler aralarındaki rekabetle, dayanışmayla insanlık arenasında daha fazla yer kaplamaya başladılar. Kentler geleceğin dünyasını şekillendirecek çok önemli güçler edinmeye başladılar. Paris’in marka değeri Fransa’dan daha büyük, Londra’nın marka değeri İngiltere’den daha büyük hale geldi. O nedenle kentlerin iş birliklerinin hatta rekabetlerinin bile dünya barışına da çok önemli katkısı var. İzmir’in tekrar eski günlerinde olduğu gibi Akdeniz’in en güçlü liman kentlerinden biri haline getirmek için DİDER’le başlattığımız işbirliği çok daha güçlenerek, gelişerek devam ediyor, edecek. Hepimiz İzmir sevdalısıyız. Ve biliyorum önümüzdeki dönemde İzmir’i pırıl pırıl parlayan bir yıldız haline getireceğiz.”

“Bu şehrin kıymetinin anlaşılması için lobi gerekiyor”
Kentin tanıtımı için çok yönlü iş birliklerinin önemine değinen Soyer, “Bu şehrin kıymetinin anlaşılması için lobi gerekiyor. Yani tanıtım faaliyeti, emek gerekiyor. Kendi kendine olmuyor artık bu işler. İşte o lobi faaliyetini sadece belediyenin, kamu kurumunun yapması da yetmiyor. Bu işin gönüllüleri, sevdalıları olmadan o iş olmuyor. Onlar sizlersiniz. Ve sizlerle beraber İzmir’i hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.

“Yurt dışında İzmir’in çok aşığı varmış”
DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler de, “Dernek olarak İzmir’in kültürel zenginliklerini dünya geneline tanıtmak için yoğun çaba harcıyoruz. İzmir’i yurt dışında tanıtmak, ilişkilerimizi güçlendirmek için dört yıldır yoğun bir çaba içindeyiz. Sayın Başkanımız Tunç Soyer’in İzmir’i Akdeniz çanağının en önemli şehirlerinden biri yapma vizyonuyla uyumlu bu projeyle dünyaya ve bilhassa Avrupa’ya açıldık. 10’a yakın yerde tanıtım ofislerimiz var. Yurt dışında İzmir’in çok aşığı varmış. Bu insanlar gönüllü olarak İzmir Tanıtım Ofisleri kurdu. Bu sayede biz İzmir’in yurt dışında temsilini çok sayıda projeyle sağladık” ifadelerini kullandı.

“Canla, başla çalışıyoruz”
DİDER Berlin Ofisi Başkanı ve Almanya Sözcüsü Remzi Kaplan ise, “Biz DİDER ailesi olarak birlik beraberlik içinde güzel İzmir’imizi Avrupa’ya tanıtmak için canla başla çalışıyoruz. Tunç Başkan’ımızın liderliği bize moral ve güç veriyor. Büyük İzmir camiasının birer ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki sene İzmir iş dünyasını Almanya’da daha güçlü tanıtmak istiyoruz. Biz DİDER ofisleri olarak, İzmir sevdalıları olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Güzel bir başlangıç yaptık”
DİDER Frankfurt Ofisi Başkanı Arif Arslaner, “Bundan 3 yıl önce Tunç Başkan’ı Frankfurt’ta ağırlayarak çok güzel bir başlangıç yaptık. İzmir üzerinden Türkiye’deki gelişimin güçlendirilmesini ve ülkemizin Avrupa’yla bütünleşmesini istiyoruz. Bu da ekonomik alışveriş, sosyal ve kültürel alışverişin birbirini tamamlamasıyla olur” ifadesinde bulundu.

İzmir Ofisleri Katılım Payı Modeli tanıtıldı
Gecede DİDER'in tanıtım filmi gösterildi. Resepsiyon alanında İzmir iş dünyasının uluslararası camiada daha güçlü ve etkin tanıtılması amacıyla yakın tarihte başlatılacak olan “İzmir Ofisleri Katılım Payı Modeli” ve “2024 Almanya-İzmir Yatırım Zirvesi” bilgilendirme panoları yer aldı.

 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Para sizde, bizde ne var, haydi söyle…
 
Bornova’da yollar yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Alaybeyoglu 27 Eylül 2023 Çarşamba 23:34

Yapma Tunç Soyer, komik adamsın... Sen bu kentin geleceğini gasp eden, gasp ettiren adamsın... Sadece yeter...

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 27 Eylül 2023 Çarşamba 21:31

altan dalton aylık gelirim açlık sınırının 1.5 katı diyorum sen ne biçim insansın? Kavga iyilerle kötüler arasında.Bana abuk sabuk cevap yazacağına konu ile ilgili yorum yap.Kulakların çınlıyor mu?

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 27 Eylül 2023 Çarşamba 17:32

benim de altımda belediyeden makam aracı olsa ben de arabamı garajda tutar,senede 500 kilometre bile yapmam..klavyeden para kazanan kurnaz seni...

Yorumu oyla      3      5  
Bülent Işık 27 Eylül 2023 Çarşamba 15:34

Yollar delik deşik diyen yorumcu 2005 model 114 bin kilometrede olan otomobilimin alt takımı ve amortisörleri orjinal. Sayenizde 18 senede ancak 114 bin kilometre yapabildim,yoksulluk sınırında iken açlık sınırının 1.5 katı olan emekli maaşım yüzünden.

Yorumu oyla      5      5  
bakar kör olmak 27 Eylül 2023 Çarşamba 15:21

Alsancak pis ise bunun birinci sorumlusu vatandaştır; sonra Konak Belediyesi'dir. İnsanlar sokakların çöp tenekesi olmadığını anlaması gerekiyor. Hiçbir zaman yola çöp atmam. Kimse atmasa yollar pis olmaz. Ben atayım, belediye süpürsün kafasından çıkmak lazım. Konser oldu, başka hiçbir şey yapılmıyor diyen de ya şehirden bihaberdir ya da trollük yapıyordur. Son 4 yılda neler yapılmış, nereye ne kadar harcanmış, neler yapılmak isteniyoru araştırmak çok zor olmasa. İnsanlar sihirli değnek mi bekliyor, ne olmasını bekliyoruz? Bu şehirde değişim olması için şehrin yarısının yıkılması gerekiyor. Bu hemen olacak bir şey değil. Olsa 30 yıl İstanbul'u arkasında hükümet desteği olan AKP yıkar, yapar, bugün depremde nereler yıkılacak, kaç kayıp olacak tartışması yapılmazdi. Kazanacak aday Mansur Yavaş 4 yıldır 1 metre metro yapmamışken, İzmir'de yapılan işleri görmezden gelmek nedir?

Yorumu oyla      5      6  
Dert Başka Olunca 27 Eylül 2023 Çarşamba 14:21

Kadrolu anti Soyerciler her platformda yorum yazıyorlar. Soyer bir tweet atsın, altta benzer isimler yollar delik deşik, her yer çöp yazmaya başlıyorlar. Kopyala-yapıştır yorumlar.

Yorumu oyla      6      6  
burak 27 Eylül 2023 Çarşamba 14:13

yıllardır onlarca seçimde chp'ye oy vermiş biri olarak yazıyorum. Görünmeyen kısımlarda yaptığınız belediyeciliği bilemiyorum ama şehir çok çok çok pis. Alsancak'ta artık nereye basmasak diye yere bakarak yürüyoruz. Kokudan da geçilmiyor o derece pis. Şehir merkezi böyle ise diğer yerleri düşünemiyorum. Gürültü, kirlilik, otopark problemi ile yaşayacaksak ben sizi bir daha niye desteliyeyim. Arıtma için mi? En görünen işler konsserler adeta. Onlarda fuarı mahvediyor. Kısacası çantada keklik görmeyin izmir'i sakın!!

Yorumu oyla      4      5  
Kırsal -“ Onların kirası ucuz . “ muş 27 Eylül 2023 Çarşamba 13:18

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki belediyeye ait metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı var . İzmir kırsal ilçe otobüslerinde 13.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı yok. 2019 Aralık ayı itibariyle kırsal ilçelerdeki belediye otobüsleri ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekilmeye başlanmış ( Seferihisar ilçesi başlangıç ) olup , İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) projesine geçirilen kırsal ilçelerde belediye otobüsü yok. ( Ankara ‘da özel halk otobüslerinin ücretsiz biniş yapanları otobüslere bindirmemesi , yurttaşları rencide etmesi umarım İzmir BB’si yetkililerini bu konuda bir kez daha düşündürür ve kırsalda ESHOT ‘u tamamen yok etmezler . ESHOT ‘un kırsal ilçelerdeki alt yapısı çöktüğünde İzmir BB’si , İZTAŞIT’ın Ankara’daki özel halk otobüsçüleri gibi bir eylemi karşısında ne yapar. Sonuçta özel halk otobüsleri ticari bir işletme para kazanamadan neden çalışsınlar ) İzmir BB’si ; İzmir toplu ulaşımında adil ve eşit hizmet vermek istiyorsa , ÇÖZÜM : Kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması . Boş konuşmalara yurttaş neden inansın ki !

Yorumu oyla      2      4  
27 Eylül 2023 Çarşamba 13:17

Her yer pislik içinde yollar delik deşik sen git Londra da belediye başkanlığı yap Hizmet yapmadın nelerle uğraşıyorsun Hayal dünyasında yaşayan başkanımız var

Yorumu oyla      4      5  
27 Eylül 2023 Çarşamba 12:54

Neyi Çalışıyorsunuz ya bırak bu işleri Gaziemir meydan 6 aydır 50 metrekare alanı yapamdınız gelin rezilliğinizi görün Gerçi sn Soyer gaziemir meydanın neresi olduğunu bilmez Öğrenmek için sn Kocaoğluna sorsun

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes duvarlarına ince dokunuş
Menderes Belediyesi tarafından yapılan duvar boyama çalışmaları vatandaşlardan tam not aldı.
Karabağlar'da asfalt seferberliği sürüyor
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karabağlar'ın dört ...
Başkan Batur sözünü tuttu... Halkapınar’a iki yeni saha!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  Futbol Antrenörleri Derneği ve Amatör ...
 
Kınık OSB için imzalar atıldı!
İzmir Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi'nin ...
Başkan Çerçioğlu İncirliova'da vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mevlid Kandili sebebiyle il genelinde 28 ...
Başkan Çerçioğlu Nazilli'de vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mevlid Kandili sebebiyle kent genelinde 28 ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden kandil hayrı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mevlid Kandili sebebiyle Aydın genelinde ...
İzmir Şehir Tiyatroları sezonu Deli Dumrul ile açacak
İzmir Şehir Tiyatroları, 2023-2024 tiyatro sezonunda Güngör Dilmen’in ...
Bergama'da cafe ve çocuk trafik parkı açıldı
Bergama Belediyesi, Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri'nde Yeni ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva