HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2021 Çarşamba - 10:46

Başkan Soyer'den sel raporu: Altyapıda sıkıntılar var ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak ardından yaşananlar ilgili "Altyapıda sıkıntılar var ama daha büyük sıkıntı iklim değişikliği. Saatte 70 kilo yağmurun düştüğü bir iklim biz hiç görmedik. Bu coğrafya böyle değildi" dedi.

Başkan Soyer den sel raporu: Altyapıda sıkıntılar var ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün İzmir'de meydana gelen aşırı yağış sonra oluşan duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 212 meskende su baskını yaşandığını belirten Soyer, "Büyük bölümü Buca ilçemizde. Karabağlar, Bornova ve Konak'ta yaşandı. 444 40 35 hemşeri iletişim hattımız. Arkadaşlarımız telefonun başında. Kim hasar olduğunu söylüyorsa, sel nedeniyle sıkıntı yaşadığını söylüyorsa derhal ekiplerimiz yönlendiriliyor. Kimsenin sel felaketi nedeniyle mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz. Zararını giderecek elimizden ne geliyorsa yapacağız. Nakdi yardım eşya yardımı ne gerekiyorsa. Bize bildirilmemiş hasar varsa onları gidermek için hazırız. Selden geride mağduriyet bırakmayacağız. Buca’da 82 ihbar gelmişti. Sonra Karabağlar ve Bornova. 212 ihbarın ve su baskınının 82’si Buca’da. 7-8 ilçemizde daha ihbar aldık” dedi.

BU COĞRAFYA BÖYLE DEĞİLDİ
İklim değişikliğinin kentleri olumsuz yönde etkilediğini belirten Soyer, “Altyapıda sıkıntılar var ama daha büyük sıkıntı iklim değişikliği. Saatte 70 kilo yağmurun düştüğü bir iklim biz hiç görmedik. Bu coğrafya böyle değildi. Küresel ısınma denilen şey iklim krizi Ocak’ın ortasında 20 derece sıcaklık oluyor, bir yandan kuraklık bir yandan yağmur yağdığında aşırı bir felaketi beraberinde getiriyor. Tabi ki alt yapıda eksik var daha iyisini yapmak mümkün ama sorun sadece altyapı eksiliği kaynaklı değil. Sorunun bir başka yanı küresel iklim krizi dediğimiz küresel ısınma ile başlayan kuraklıkla tetiklenen felaketlerin yaşanmasına sebep olan değişiklik. Bu felaketler maalesef doğanın dengesiyle oynadığımız için dengesini bozduğumuz için daha çok yaşayacağımız gibi gözüküyor” dedi. 

 
Menemen’de veliler isyanda: Dava açmaya hazırlanıyorlar!
 
Nilüfer’in kızı Ayşe Nazlı büyüdü
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Tarım. 14 Ocak 2021 Perşembe 21:16

"İzmir''i sular seller alsın ama eller almasın"mantığının İzmir''i getirdiği nokta bu görüntüler ve yaşananlar maalesef. Seçimden seçime koltuk hazır.hesap verebilirlik yok nasıl olsa.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 14 Ocak 2021 Perşembe 01:03

Yöneticiler bilim insanlarının söylediklerine kulak verselerdi böylesi durumları öngörebilirlerdi ama bırakın şehri yönetenleri hiçbir kamu yöneticisi öngörü sahibi değil. Gelişmiş ülkelerde de sel oluyor demek vatandaşı aptal yerine koymaktır. O gelişmiş ülkeler okyanusa kıyısı olan ülkeler, saatte 180-200km hızla esen kasırgalarla mücadele ediyorlar bizim ülkede olsa şehirler dümdüz olur. Laf yapıp bahane üretmeyeceksiniz en kötü senaryoya hazırlık yapıp önlem alacaksınız, seçimden seçime 5 yıllık plan değil asırlık plan yapacaksınız. yapmayı bildiğiniz en güzel şey kamu kaynaklarını çarçur etmek, tunç soyerin ilk icraatı belediye tesisini kendisine lojman yapmak oldu, bu kafayla daha çok sular altında kalır bu ülke, olan vatandaşa olur bunlara bir şey olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 13 Ocak 2021 Çarşamba 22:19

Kelle hesabı yapma. Son 15 yılda gecekondularda sele kapılıp ölen İzmirliler var.

Yorumu oyla      2      3  
13 Ocak 2021 Çarşamba 21:28

Dünyada bu tip yağışlarda sel olmuyormuş; büyük depremlerde can ve mal kaybı olmuyormuş. Bu hangi dünya? 1995 Japonya Kobe depreminde şehir yıkıldı.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 13 Ocak 2021 Çarşamba 20:58

sen çav bella oynarsın,halk şak şak alkışlar..hiç üzülme başkan daha üç sene kebapsın...

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 13 Ocak 2021 Çarşamba 18:50

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile aşırı yağışlardan dolayı sel felaketi oluyor.AK parti İstanbul 'da yerel iktidarı ele geçirdikten 15 yıl sonra yaşanan sel felaketinde Ayamama deresinde 31 kişi ölmüştü.

Yorumu oyla      2      4  
Tayyar ÖNDER 13 Ocak 2021 Çarşamba 16:19

Şehrin En Önemli Sorunlarının Ne Olduğunu Bütün Memleket Biliyorken...Üstelik Sizin İzmir BB Başkanı Olacağınız Seçimlerden 6 Ay Önce Belliyken...Hazırlık Anlamında Hiç Bir Plan Proje Yapmadan Hazır Olan Koltuğu Zahmetsiz Bir Şekilde Oturursanız... Böyle Bir Durumu Tabi ki İklim Değişikliği Gibi Sorunları Gözardı Edici Sebeplere Bağlarsınız... 2 Ay Sonra Seçilmenizin 2 Yılı Dolacak... Bir Bakacağız ki 5 Yıllık Süre Dolmuş...Çav Bella Oynayarak 2. 5 Yıllık Döneminize Başlarsınız... Burası İzmir Nasıl Olsa Şehri Sel ve Bok Götürmüş Kimin Umurunda CHP'li Biri Kazansın da...

Yorumu oyla      6      4  
izmirli 13 Ocak 2021 Çarşamba 14:47

25 yıldan beri sizlerin yönetiminde olan bir kent. ve sonuç cok dramatik. eskiler neyse yeni yapılan gecitler niye doluyor. İz su ne işe yerıyor para almaktan baska. İnsanlara deli gibi kanal parası odetiriyoesunuz bu paralar nereye gidiyor

Yorumu oyla      5      4  
BUCALI 13 Ocak 2021 Çarşamba 13:06

İklim değişikliği bugün olmaya başlamadı başkan yıllardır bunun böyle olduğu ve olacağı söyleniyor neden buna göre önlem alınmadı bu şehri yıllardır siz yönetiyorsunuz,kemeraltı yıllardır aynı buca yıllardır aynı izmirin bir çok yeri her yağmurda göl oluyor şimdi suçu iklim değişikliğine atmayın artık şov değil icraat istiyoruz...

Yorumu oyla      7      5  
Erbil SERT 13 Ocak 2021 Çarşamba 12:19

Doğa intikam almaya daha yeni başladı. Bu daha başlangıç. Aklımızı başımıza almazsak ileride çok daha kötülerini göreceğiz. Alt yapıda kar etmez. Bayraklı depremde yıkılıyor ,yağmurda su basıyor biz hala buraya bina yapacağız diye ısrar ediyoruz.İnsan doğa ile savaşmadan uyumlu yaşamaz geçmez ise vay halimize.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da görme engellilere beyaz baston
Bornova Belediyesi ilçede yayan görme engelli vatandaşların gönüllerine ...
Buca Belediyesi'nden sağanak seferberliği
Buca Belediyesi, dün akşam saatlerinde başlayan ve kenti olumsuz etkileyen ...
Konak’ta hızlı ruhsat dönemi
Konak Belediyesi, hem pandemi şartlarına hem de deprem nedeniyle hizmet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Zeki… Bilgin… Ve 'yaratıcı'
Mehmet KARABEL yazdı... Zeki… Bilgin… Ve 'yaratıcı'
Ve kura tamam: CHP'li Menemen Belediyesi AK Parti'ye geçti!
Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yerine seçilecek başkanvekili ...
Eşrefpaşa'da ayrılık kararı: Emekli oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nde uzun bir ...
 
İzmir ulaşımında HES kodu dönemi: Süre doldu, tanımsız kartlar engelleniyor!
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun pandemiyle mücadele kapsamında ...
Başkan Gümrükçü görme engelliler için kitap seslendirdi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler ...
Bergama OSB’ye yeni yatırımcı
Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Bergama, 2020’nin ekonomik sıkıntıları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva