HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2021 Çarşamba - 22:03

Başkan Soyer'den Kültürpark mesajı: Herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, iş için başvuran sayısının 200 bin olduğunu belirterek, “Bayındır’da kooperatif ve üreticiyle yakın durduk. Köylünün ürününü bize satmasını mümkün hale getirdik. İlk kez gittiğim bir yerde elime CV tutuşturulmadı” dedi. Öte yandan Soyer, Kültürpark tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir çünkü herkesin Kültürpark ile ilgili aklında, fikrin, hayalinde başka bir şey olabilir” dedi.

Başkan Soyer den Kültürpark mesajı: Herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu. Soyer, “İzmir Tarımı” isimli yeni projesini anlattı. Belediyeye iş için başvuran sayısının 200 bin olduğunu belirterek, “Bayındır’da kooperatif ve üreticiyle yakın durduk. Köylünün ürününü bize satmasını mümkün hale getirdik. İlk kez gittiğim bir yerde elime CV tutuşturulmadı” dedi.

İşte Soyer’in Atilla Güner’le Akşam Postası’na açıklamalarından satırbaşları:

"İzmir Tarımı adı verilen bu yeni model, İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’de yeni ve farklı bir tarım ekonomisi inşa etme projesi. Kentte adil gıdaya erişimde, kırsalda ise kuraklık ve yoksullukla mücadelede önemli bir rolü olacak.

“Kimse toprağını bırakmak istemez”

Geçen gün Bayındır’da bir toplantı yaptık muhtarlarımızı dinledik. Benim gittiğim her yerde elime CV tutuşturulur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapan kişi sayısı 200 bin. İlk defa bir toplantıda bana hiçbir muhtar CV tutuşturmadı elime. Çünkü biz Beydağ’da kooperatifimize, üreticimize yakın durduk, onların üretmelerini, onların Büyükşehir Belediyesi’ne ürün satmasını mümkün hale getirdik ve hepsi köyünde işinde gücünde. Kimse Büyükşehir Belediyesi’nde işe girmek için can attığından CV göndermiyor, eğer toprağında üreterek kazanabiliyorsa ekmeğini, kimse köyünü bırakmak istemiyor. Tarım politikasının en önemli sonuçlarından biri köyünde üretimle istihdam olacak.

“Kültürpark” tartışması

Ben göreve geldiğimde Kültürpark ile ilgili koruma amaçlı imar planı Anıtlar Kurulu’na gönderilmişti. Ben göreve geldikten sonra bunu geri çektik. Ben bu konunun konuşulması gerektiğini ve İzmirlilerle paylaşılması gerektiğini düşündüğüm için gerçi çektik ve yaklaşık 1 yıldır meslek odalarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokrasisi müzakere ediyor. Kültürpark anayasası diyebileceğim bir metne kavuştuk. Son derece detaylı raporlar oluşturuldu ve Büyükşehir Meclisi’ne sunuldu. Büyükşehir Meclisi’nde de hem tüm siyasal partiler tarafından müzakere edildi hem de komisyonlar tarafından müzakere edildi ve Şubat ayında görüşülmek üzere gündeme gelecek. Herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir çünkü herkesin Kültürpark ile ilgili aklında, fikrin, hayalinde başka bir şey olabilir.

“Burası eğitim alanı olmak zorunda”

Biz yola çıkarken iki temel parametreden çıktık. Birincisi kurucu iradeye saygı göstermek. Rahmetli belediye başkanı Behçet Uz, yangın sonrası ortaya çıkan yaratılan Kültürpark’ın temel misyonlarından biri halk üniversitesi olmak, böyle tanımlanmak. Kültürpark, çok güzel bir doğal park, çok iyi korunması gereken bir yer ve aynı zamanda burası kurucu iradenin tarif ettiği bir eğitim alanı olmak zorunda. Bizim o kurucu iradeye aykırı bir irade ortaya koymamız söz konusu bile olamaz. Biz bir yandan o iradeyi bir yandan doğal sit özelliklerini koruyarak devam ediyoruz.

 
Başkan Gümrükçü'den Lider'e ziyaret
 
75-80 yaş arası vatandaşlara aşılama başlıyor
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye Personeli 28 Ocak 2021 Perşembe 17:30

Geçin bu işleri belediye hizmet birimlerini hollere taşıdınız hollere bi ton para döktünüz çatısının ıhalesi haber yapıldı yağmur yağdığında şu akıyor pandemi olmasın rağmen çalışanlarınız nasıl ortamda çalışıyor gelin bakin yayınladığınız genelgeler bürokratlarınız tarafından uygulanmıyor doğal hava alma imkanı olmayan yerde 100 lerce kişi bir arada çalışıyor bişeyleri düzeltecek başkan önce kendi bahcesinden başlar kendine hayri olmayan vatandaşa ne yapabilir

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 28 Ocak 2021 Perşembe 11:44

Atalarımız ne güzel söylemiş; " meyve veren ağaç taşlanır" diye. Bu atasözü, Sayın Tunç SOYER'in çalışmalarını ve gayretini görmeyen veya görmek istemeyenler içindir. NOKTA

Yorumu oyla      2      5  
güzelyalı1925 28 Ocak 2021 Perşembe 11:35

Başkanım bu şekilde naif davranırsanız, chp'li olsun akepe'li olsun, mehape!li olsun herkesin fikrini nazik bir şekilde alıp ortak akılla hareket etmeye çalışırsanız siz kötü olursunuz..Bizim insanımız anlamaz, biraz küfür edip, birkaç kişiyi kamera önünde azarlayın, sokak ağzıyla konuşun argo kelimeler kullanın..Bakın ozaman sizden iyisi olmayacaktır ;)

Yorumu oyla      2      5  
başkanım 28 Ocak 2021 Perşembe 11:02

başkanım galiba sizi yoruldunuz yurt dışına bi gidin gezin gelin rahatlarsınız.

Yorumu oyla      2      3  
izmir 28 Ocak 2021 Perşembe 09:33

yaklaşık iki yıldır görevdesiniz ama icraat sıfır. emekli olup seferihisar da bağ-bahçe işleri ile uğraşması gerekiyor. bu işler ağır geliyor. izmir kaderine boyun eğip maalesef geriye gitmeye devam edecek.

Yorumu oyla      5      9  
TC misafir 28 Ocak 2021 Perşembe 09:25

Kültürparkta alınan imar kararlarıyla emsal dışı %30 yapılaşma izni ortaya çıkıyor, bununla beraber yapıların niteliği hakkında da ucu açık ifadeler mevcut ve kendisi yapılan toplantılarda tüm uyarılara rağmen inatla ve pazarlıkla kendi isteklerini kentin geleceğini hiçe sayarak dayatmaya çalışıyor. Hangi İzmirli Kültürparkın mevcut imar dayatması sonucunda yaklaşık 60.000m2 betona maruz kalacağını biliyor? Bunlar hiç basında yazılıp çizilmiyor. Tunç Soyer kentin geleceği için değil kendi egosu için çalışıyor bunu da herkes bilsin. Kültürpark konusunda açık ve net bir şekilde kararlar alacağı yerde kendi sözlerine güvenilmesi yönünde taahhütte bulunuyor ama kendisinden sonra gelecek kentin yöneticileri için bunun garantisini veremeyeceğini ya bilmiyor ya da bilmek istemiyor. Örneğin; tarım alanlarında tarımsal amaçlı depo yapılaşma hakkı %10 iken bunu %30'a çıkmasını isteyen ve itirazlar sonucunda %20 yapılaşmayı dayatan bir anlayışa sahiptir kendileri. Bu yapılaşmayı belli tarım arazilerinde değil tümünde gerçekleştirmeye çalışmaktadır, bu almak istediği karar tüm tarım arazilerinin yapılaşma riski altında olduğunu görmekten uzak bir yaklaşıma sahiptir. Bunun en güzel örneği Kemalpaşada yaşanmaktadır. Tarımı gerçekten destekleyeceğini ifade eden bir insan işe öncelikle tarım arazilerini korumaktan başlar tarım arazileriniz olmazsa tarım politikanız laftan öteye gitmez. Özetle, Aziz Kocaoğlu zamanında tarımsal nitelikli yapılara %10 yapılaşma hakkı tanınır iken Tunç Soyer bunu 3 katına çıkarmaya çalışmıştır. Tunç Soyer İzmirin geleceğini çok büyük sıkıntıya sokacak kararlar ile kenti yönetmeye çalışmaktadır bir kentin geleceği bir insanın inadına ve egosuna teslim edilecek kadar ucuz değildir. Tarımsal destek politikası ile ilgili alacağım bilgileri de burada paylaşmaya çalışacağım.

Yorumu oyla      5      4  
KSKLİ 28 Ocak 2021 Perşembe 07:17

Fuarın içinde bişey kaldı mı ?. Hurdacılar her şeyi yağmaladı boş binalar çalınmış eserler. Dikkat edin Palmiyeleri söküp götürmesinler. Ortak akıl cek cak derken Asırlık FUAR öldü. Cenazeyi kaldıran yok.

Yorumu oyla      3      4  
İNCE 27 Ocak 2021 Çarşamba 22:39

Kırkbin nüfuslu Seferihisar sizden memnun kalmadı, dörtbuçuk milyon nüfuslu İZMİR in memnun kalmasını beklemek, " ABESLE İŞTİKAL " etmektir...Bu büyükşehir size ÇOK BÜYÜK geldi, OLMADI OLMUYOR OLMAYACAK!!!

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 24 saatte 132 can kaybı, 7 bin 489 yeni vaka!
Türkiye'de son 24 saatte 179 bin 419 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 489 ...
Yüksek İstişare Kurulu, Beştepe'de toplandı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
İstanbul'da karaya oturan gemi kurtarıldı
İstanbul'dan Rusya'ya giden ve Beykoz açıklarında karaya oturan Panama ...
 
Selçuk Özdağ'a saldırı olayında 4 gözaltı daha
Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırıda 4 şüpheli daha gözaltına alındı.
Hamside avlama yasağı uzatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de ticari amaçlı ...
İzmir'de taşan dere suları köprüyü yuttu!
İzmir'in Kınık ilçesinde Karadere Çayı'nın üzerindeki köprü sular altında ...
 
AK Partili Kaya duyurdu: Torbalı için hayatî proje yolda!
Yapımı 2017'de planlanan, 2018 yılında ihalesi gerçekleştirilen, ancak ...
Türkiye'de aşı yaptıranların sayısı 1,5 milyonu geçti
Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasının ...
İZBAN seferlerine fırtına engeli!
İzmir'de toplu ulaşımın bel kemiğini oluşturan İZBAN seferlerinde fırtına ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva