HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2020 Pazartesi - 22:16

Başkan Soyer’den iki hafta sokağa çıkma yasağı önerisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçe belediye başkanıyla internet üzerinden yaptığı toplantıda en kritik iki haftaya girdiğimizi söyleyerek, “Valimiz öncülüğündeki ilk Pandemi Kurulu toplantısında iki hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinde fayda olduğunu ifade ettik” dedi.

Başkan Soyer’den iki hafta sokağa çıkma yasağı önerisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekillerinin ardından 30 ilçe belediye başkanıyla internet üzerinden toplantı yaptı. En kritik iki haftalık sürece girdiğimizi vurgulayan Başkan Soyer, “Dünyadaki gelişmeleri ve Türkiye’deki gidişatı izlediğimizde ortaya çıkan tablo bu. Bu nedenle bugün Valimiz öncülüğündeki ilk Pandemi Kurulu toplantısında, bu hastalığın yayılma hızını hafifletmek için iki hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinde fayda olduğunu ifade ettik. Bu iki haftalık kritik dönemde katı bir tedbir alınamazsa sağlık altyapısı anlamında sorunlar yaşanabileceğini söyledik. Takdir Valimizindir. Ama bizler her ilçemizde sokağa çıkmayı mümkün olduğu kadar kontrol altında tutacak tedbirler almak durumundayız. Aksi takdirde bu kritik dönemde çok daha ağır tablolar ortaya çıkabilir” de di.

Kriz belediyeciliği vurgusu
Kriz belediyeciliği adı altında bir yönerge hazırladıklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Başkan Soyer, “Bu yönergeyi sizlerle de paylaşacağız. Kriz belediyeciliği adını verdiğimiz bu yeni dönemde bildiğimiz belediyecilik anlayışını değiştirmemiz gerekiyor. Bütçe, stratejik plan ve yatırım önceliklerinin yer değiştirdiği yeni bir dönem bu. Buna uygun yeni bir mevzuat gerekiyordu. Sizin de ilçelerinizde kriz dönemiyle ilgili yaptığınız yeni uygulamalar var. Bunu yasal dayanağa kavuşturmak hepimiz için daha iyi olacaktır” dedi.

Sağlık çalışanları için konaklama imkânı
Başkan Soyer, sağlık çalışanlarının konaklaması için Kahramanlar bölgesinde 60 odalı bir otel ile Balçova’da 40 odalı bir yurdu da İl Sağlık Başkanlığı’nın kullanımına tahsis etmek üzere kiralama aşamasında olduklarını söyledi. İlçe belediye başkanlarına da bu konuda gayret göstermeleri konusunda çağrıda bulundu. Marketlere girişte el dezenfektanı kullanılması konusunda bir tebligatta bulunduklarını söyleyen Başkan Soyer, dayanışma konusunda da ilçelerdeki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Soyer, “Dayanışma konusunda İzmir’in mutlaka güçlü bir birliktelik göstermesini istiyoruz. Sivil toplum ve meslek odalarının sürece gönüllü katılımını sağlamamız gerekiyor. İdari izinde olan çalışanlarımızı da gönüllü çalışmaya davet edebiliriz. İhtiyaç sahibi vatanda şlara ulaşma konusunda da gönüllüler ve belediye personelimizi harekete geçirmeliyiz. Özellikle 65 yaş üstü yurttaşlarımızın maaşlarını alabilmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilme konularında bize çok iş düşüyor” şeklinde konuştu.

“Tarımsal üretimin teşvik edilmesi gerekiyor”
Tarımsal alanlarda üretimin desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Soyer, “Tarım işçilerinin ulaşım imkanlarının artırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kırsalda üretimin teşvik edilmesi konusunda da ilçe belediyelerinin görev üstlenmesinde fayda var. Ceza infaz kurumlarında çalışan personelin konaklama ihtiyacıyla ilgili de ilçe belediye başkanlarının bir arayış içine girmesi iyi olur. Aynı şekilde ilçelerde açıkta gıda satışıyla ilgili katı tedbirlerin alınması lazım” dedi.

 
AK Partili Dağ yeni görüntüleri paylaştı: Gereken özür dilenmiştir!
 
Bakan Soylu’dan yardım toplama genelgesi: Valilikten izin alınacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlarla online zirve: Sağlıkçılara 100 odalı tesis hamlesi
İlçe belediye başkanlarıyla buluştuğu online zirvede konuşan İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de taksilere virüs denetimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ticari taksileri denetlemeye başladı. İçişleri ...
O genelgeden sonra İzmir’de kesin karar: Meclisler 3 ay yok!
Yeni Koronavirüs önlemleri kapsamında Umumi Hıfzıssıhha Yasası’nın 27. ...
 
Başkan Batur Konak’ın raporunu video konferans ile aldı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs ...
Menemen Belediyesi’nden örnek bir çalışma daha
Sağlık çalışanlarına yönelik daha önce maske üretmeye başlayan, kullanmaları ...
Büyükşehir kriz belediyeciliğine geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle kriz belediyeciliğini ...
 
Çiğli'deki misafirhane sağlık personeline açıldı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediyeye ait spor tesisini Çiğli’deki ...
İZSU ihaleleri elektronik ortamda yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
Menemenlilerin sorunlarını uzman psikologlar çözecek
Koronavirüs sağlını nedeniyle zor günler geçirdiğimiz bugünlerde Menemen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva