HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2020 Cuma - 10:29

Başkan Soyer'den İEF açıklaması: 4-5 gün bile olsa yapmak istiyorum!

Katıldığı radyo programında ünlü sanatçının sağlık durumunun iyiye gittiği haberini veren Soyer, "Eşrefpaşa Hastanemizde tedavisi sürüyor. Arkadaşlarımız çok hızlı bir şekilde sanatçımıza ulaştı, gerekli müdahaleyi yaptı" dedi. İzmir Enternasyonal Fuarı hakkında konuşan Soyer, "Fuar organizasyonu, büyük bir gelenek. Yapılmasını istiyorum. Fakat son kararı Ticaret Bakanlığı verecek. En azından 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum. Eğer yapmazsak, mirasına saygısızlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Başkan Soyer den İEF açıklaması: 4-5 gün bile olsa yapmak istiyorum!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir radyo programında icraatları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Manda Çayı'nda biriken 6.5 metre kalınlığındaki çamuru kaldırma çalışmalarının başladığını, betonları taşla istihkam edeceklerini, akan kanal haline getireceklerini açıkladı.

"Bizimkiler" dizisindeki "Benim adım Cemil" sözleriyle de hatırlanan ünlü sanatçı Uğurtan Sayıner'in İzmir'deki evinde yaşadığı hayati sorun hakkında da bilgi veren Başkan Soyer, "Ekiplerimiz, sanatçımızın yaşadıklarını öğrenir öğrenmez 20 dakikada evine ulaştı. Gereken müdahale yapıldı. Şimdi belediyemize ait Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Doktorları, sanatçımızın sağlık durumunun iyiye gittiğini, önümüzdeki günlerde daha iyi olacağını söylüyor. Ekiplerimizi bu muhteşem reflekslerinden dolayı kutluyorum, sanatçımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

İFTİHAR ETMEMİZ GEREKİRKEN...
Pandemiye rağmen yatırımların hiç aksamadan devam ettiğini de belirten Başkan Tunç Soyer, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili düşüncelerini de aktardı:

"İstanbul Sözleşmesi, çok hayati bir şey. İzmir'de kadınlar, şiddete karşı eylem yaparken şiddete uğradı. Gözaltına alınan 14 kadın arkadaşımız çok şükür serbest bırakıldı. İstanbul Sözleşmesi, 2011 yılında kadın haklarını, esasında aileyi korumak için yapılan bir sözleşme. Türkiye, bu sözleşmeye imza atan ilk ülke. İftihar etmemiz gerekirken, şimdi çıkmayı konuşuyoruz. Akıl alacak gibi değil. Kadının eşit haklara sahip olduğunu savunmak, demokrasinin gereğidir. İzmir'de kadın şoför almaya başladık. Bir erkek şoför arkadaş, 20 yıldır direksiyon sallıyorum, ne günaydın, ne hayırlı işler dileyen oldu. Kadın şoför arkadaşlar gelince, günaydın, hayırlı işler diyenler çoğaldı. Kadın arkadaşlarımızın sayesinde güzel bir değişim yaşadık, ifadesini kullandı. Çok mutlu oldum. Kadının varlığı, katılımı, tüm hikayeyi güzelleştiriyor. Kadın hakları denilen şey, sadece erkeklere karşı bir şey değil. Bu bir sistem meselesidir. İstanbul Sözleşmesi, çok kıymetli bir sözleşme. Bizim kadını şiddetten korumamız gerekiyor, biz erkeklerin iyiliği için, toplumun sağlığı için..."

4-5 GÜN DE OLSA FUAR'I YAPMALIYIZ
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 4-13 tarihleri arasında düzenlenmesi planlandığını açıklayan Başkan Soyer, "Fuar organizasyonu, büyük bir gelenek. Yapılmasını istiyorum. Fakat son kararı Ticaret Bakanlığı verecek. En azından 4-5 gün de olsa yapmak istiyorum. Eğer yapmazsak, mirasına saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Ama fuarın büyük bir bölümünü sanala taşımak olabilir.  Shoexpo fuarı yaptık. Türkiye’nin ilk sanal fuarını yaptık. Normal fiziki fuardan hiç farkı kalmadı. Kısacası biraz oraya kafa yoruyoruz. Bütün fuarlarımızı dijital ortama taşımak istiyoruz. BİTUBO görüşmelerini tamamen sanal yapacağız. Ne kadar fili yapacağımız da Ticaret Bakanlığı karar verecek” dedi.

 
Sürücülere kötü haber: Zam geliyor!
 
Kritik ekonomi zirvesi: Neler konuşuldu?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 7 Ağustos 2020 Cuma 16:32

bos konusmalar ya

Yorumu oyla      2      3  
7 Ağustos 2020 Cuma 14:09

Bu yıl fuar olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yakalandı: İç çamaşırı içinde uyuşturucu servisi!
Menemen ilçesinde, uyuşturucu madde sattığı ileri sürülen Ö.G.'nin (26) ...
Bornova’da atıklar gübreye dönüşecek
Bornova Belediyesi 12 eski köy yerleşimine sahip ilçede, tarıma yönelik ...
Konak’ta tam saha virüs denetimi
İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği Covid-19 konulu ek genelge ...
 
Başkan Selvitopu'ndan 'Yenitepe Konutları' çıkışı: Olmayan bir şeyi nasıl durduralım!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Çevreyolu yanı başındaki ...
İzmir'e çok yakıştı: Fethi Sekin vapuru yola çıktı
Şehit polis memuru Fethi Sekin’in ismini taşıyan arabalı vapur, körfez ...
Karaburun'da hasat tamam: Tarladan vatandaşın sofrasına!
Karaburun’un Mordoğan mahallesinde, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde toprakla ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i baştan yaratacağız!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i baştan yaratacağız!
Menemen Belediye Meclisi'nde karara bağlanamadı: Perşembe Pazarı için ortak akıl zirvesi!
Belediye Başkanı Serdar Aksoy, devam eden inşaatın, yapılan küçük düzenleme ...
Buca Meclisi'nde gündem İstanbul Sözleşmesi
Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva