HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2019 Cuma - 12:53

Başkan Soyer’den EXPO çıkışı: Aday olacağız ve kazanacağız!

2006 yılında EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevini yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendi döneminde de EXPO’ya yeniden aday olunacağını da belirterek, “EXPO adaylığı İzmir’e her açıdan katkı yapacak bir süreç olduğu için aday olacağız. Kazanmak için katılacağız ve biliyorum ki kentin elde ettiği tecrübe ve kararlılık ile kazanacağız da.” dedi.

Başkan Soyer’den EXPO çıkışı: Aday olacağız ve kazanacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, turizmden bir türlü hak ettiği payı alamayan İzmir’in tam manasıyla bir dünya kenti olması için belirledikleri yol haritasını İzmir Kültür ve Turizm Dergisi’nin onuncu yıl özel sayısına anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, dünya ile buluşan öncü kent İzmir vizyonuyla hareket edeceklerine dikkat çekerek, marka kent olma ve İzmir turizminin kalkınması için adımlar atacaklarını, EXPO’ya aday olacaklarını ve kazanacaklarına inandığını söyledi.

Renkli Kalem Medya Grubu tarafından iki ayda bir yayınlanan İzmir Kültür Turizm Dergisi’nin onuncu yıl özel sayısına konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer, hedefinin İzmir’i “öncü kent” konumuna getirmek olduğunu söyledi. Cittaslow hareketiyle Seferihisar’ın adını dünyaya duyuran Soyer, turizmci geçmişinden de gelen tecrübesiyle, İzmir turizminin kalkınması ve marka kent yaratılması için projelerinin hazır olduğunu ve yaşama geçirmeye başladıklarını söyledi. Dünya ile buluşan öncü kent İzmir vizyonu doğrultusunda çalışacaklarını belirten Soyer, “İzmir ve Limanı, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından 6.5 milyar insanı ve aralarındaki ticareti, kültürü, tarihi birbirine bağlayan bir konumda. Binlerce yıldır bu üç kıtanın buluşmasında rol oynamış İzmir’imizin, yeni gelişen, küresel fırsatlardan yararlanması için kent diplomasisinin tüm olanaklarını kullanmak istiyoruz. Burada amacımız İzmir’de refahı artırmak için tüm olanakları seferber etmek.” dedi. Soyer, Akdeniz Kentler Birliği ağının İzmir turizmine nasıl bir katkısı olacağını şöyle anlattı:

“Turizm, tüm Akdeniz şehirlerinde ekonomik büyüme ve istihdam için çok hayati bir rol oynuyor. Akdeniz çanağındaki kentlerin stratejilerini birlikte planlamaları yararlı olacak. Turistlere daha zengin tecrübeler sunabilmek için işbirliği yapacak, birçok şehri içeren yeni ürünler, paketler tasarlayacağız. Birbiri ile rekabet ederek değil, birlikte çalışarak kalkınan bir Akdeniz hayal ediyoruz. Bunun sonuçlarını en fazla turizmde göreceğiz. Ortak problemlerimize çözümler üretmek için kentler ağının deneyimlerinden faydalanacağız. İyi uygulamaları birbirimiz ile paylaşarak ortak tanıtım çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu ve benzeri çalışmaların hedefi, kentimiz İzmir’imizde daha nitelikli, kültür ve doğayı önemseyen, kentimizin refahını artıran, devamlılığı mümkün bir turizm sektörü oluşmasıdır.”

“EXPO’YU KAZANACAĞIZ”
İzmir Tarih Projesi kapsamında da gurur duyulacak tarihi değerlerin gün yüzüne çıkartılacağını vurgulayan Tunç Soyer, “Hedef Kemeraltı, Agora, Basmane, Kadifekale’deki değerlerimizi tekrar şehirde yaşayanlar ve ziyaretçiler ile buluşturmaktır.” dedi. İzmir turizminin destinasyon planlamasını üç halkada yapacaklarını söyleyen Soyer, şöyle konuştu:

“Bu halkaların birincisi körfez, ikincisi kent merkezi ve çeperi, üçüncüsü ise il genelindeki kırsal ve tarihi alanlar. Bu üç halkadaki halihazır ve yeni destinasyonları tespit ettikten sonra tümünü birbirine bağlayan güzergahlar ortaya koyacağız. Turizmimizi işte bu destinasyon ve güzergahlar üzerinden şekillendireceğiz. Bunlar dışında kruvaziyer turizminin teşvik edilmesi, İzmir’e doğrudan uçuşların artırılması için girişimlerde bulunulması, sağlık turizminin teşvik edilmesi, kongre turizminin desteklenmesi, gastronomi turizminin çalışılması da planlarımız arasında yer alıyor.”

2006 yılında EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevini yürüten Tunç Soyer, Başkanlığı dönemde EXPO’ya yeniden aday olunacağını da belirterek, “EXPO adaylığı İzmir’e her açıdan katkı yapacak bir süreç olduğu için aday olacağız. Kazanmak için katılacağız ve biliyorum ki kentin elde ettiği tecrübe ve kararlılık ile kazanacağız da.” dedi.

ZENGİN VE ÖZGÜN İÇERİK
10 yıldır İzmir’in kültür ve turizmine katkıda bulunmak için yayın hayatını sürdüren ve İzmir’e mal olan İzmir Kültür ve Turizm Dergisi’nin bu sayısında Tunç Soyer’le yapılan röportajın yanı sıra yine zengin ve özgün bir içerik yer alıyor. İzmirli şair Ünal Ersözlü “Büyülü Semtin Hikayesi: Alsancak”ı, gazeteci, yazar, gezgin Işık Teoman İncirliova yoluyla Tire’ye yaptığı yolculuğu, emekli öğretmen Işık Kavalcı İzmir’e yakın, herkesin gidebileceği yürüyüş parkurlarını İzmir Kültür ve Turizm Dergisi için kaleme aldı. Dergide ayrıca gezgin ruhunuzu, kent sevginizi besleyecek daha pek çok yazı yer alıyor.

 
Başkan Çalkaya'dan yangın açıklaması: Balçova'da yaralar sarılacak
 
Menemen Belediyespor'da kriz: Abdullah Ercan görevi bıraktı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ülker 15 Haziran 2019 Cumartesi 13:30

İnciraltı İzmirin ayıbı...Hala planlanmadan durması..Ben şunu anlıyorum.Nargile,düğün solonlarına kıyak yapmaktan başka birley değil.yazık İzmire ve Şnciraltı halkına

Yorumu oyla      4      5  
Alen35 14 Haziran 2019 Cuma 22:39

Bazı yorumcuları aydınlatmak adına yazıyorum ... İlk olarka Expo yu almak için hükumet desteği şarttır. bizim gibi 3. dünya ülkeleri nin şehirleri buna istanbul da dahil! tek başlarına expo alacak maddi güçleri yok malesef! burada bu bir dursun. İnciraltı diyenleri anlamıyorum. inciraltının planlaması sağlık üzerinedir. AKP savunucularının istegi ise rant üzerine dir. çünkü belirli bir imar istiyorsunuz. aziz kocaoğlu döneminde dahi izmir büyükşehir belediyesi. saglık turizmi üstüne yogunlaşmıştı. görüyoruz ki Tunç soyer de aynı plan üzerin de gitmek istiyor. çünkü 1960 ve 70 li yıllarda izmir için yapılan imar hataları ortada ve bu çok iyi biliniyor. eger expo adı altında inciraltına kat imarı verilir ise . bu bölgenin başına gelecekler ortada. çok çok iyi ve dikkatli bir plan yapılmalı yoksa sonuç facia alur. bu sebeple geçmişten ders almayan sizleri anlamıyorum!!! ha bunun yanın da expo şart mı? bence değil! ama izmirin tanıtımı için çok faydalı olacaktır. tekrar edeyim hükumet destegi olmadan expo alınamaz. expo delegelerine para yedirmek gerekiyor. bunu sadece izmir ve izmirlinin yapması ayıp olur. ha izmir bunca yıldır kendi yagında kayboldu eger expo alınırsa çok büyük bir başarı olur oda ayrı bir mesela. bu sebeple siz değerli yorumcuların siyasi içgüdüler ve rant istegi ile yorum yapmasını kınıyorum.

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 14 Haziran 2019 Cuma 21:27

Gürsel isimli arkadaşa kesinlikle katılıyorum yapılacak daha önemli ve acil işler varken bu tamamen zaman ve enerji kaybı.

Yorumu oyla      4      5  
Bucalı 14 Haziran 2019 Cuma 18:43

Expo ve izmir mevcut belediye her zaman yine türbinlere oynuyor ha çöp dağları leş gibi kokan körfez güldürme başkan ya??

Yorumu oyla      4      5  
Atalay Ergezen 14 Haziran 2019 Cuma 18:09

EXPO demeyin. Gülesim geliyor :)

Yorumu oyla      4      5  
Gürsel 14 Haziran 2019 Cuma 16:57

Expo konusunda geçmişte yaşananlar hafızalarda tazeliğini koruyor.Expo'ya harcanacak enerji ve paraya gerçekten çok yazık.Delegeleri tavlamak için yapılanlar gülünç ve anlamsız. Bırakın Expo'yu,İzmir'in müthiş tarihi birikimini pazarlayın.Mesela;Efes-Mimas yolu projesi.Bu yol antik dönemin en muhteşem rotalarından biri değil mi? Keza;Pergamon-Pitane ve Phokaia(Bergama-Çandarlı-Foça) üçgeni.Özellikle;Pergamon'daki Asklepion ve Akropol'ü öne çıkaracak bir çalışma ve Çiğli-Kaklıç havalimanının sivil uçuşlara açılarak,Kaklıç-Bergama arasında hızlı tren hattı ile ciddi bir potansiyel yaratılabilir.Expo delegelerinin tavlanmasına harcanacak paralar ile İzmir'e kalıcı yatırımlar kazandırmak daha mantıklı değil mi?

Yorumu oyla      7      5  
İsmail Yorguncu 14 Haziran 2019 Cuma 16:24

İzmir''e turizmi kazandırmak ve turizm şehri yapılması projelerinde, İnciraltı''nın doğal güzelliği ve planlaması ile termal değerinden bahsedilmemesi, ne yazık ki İzmir''i tam olarak tanımsmaktır. Tunç Soyer''e yskışmadı bu.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 14 Haziran 2019 Cuma 15:43

2 kere EXPO'ya aday olmuşsun ama kazanamamışsın. EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı'na şunlar şunlar yapılacak demişsin ama yıllar geçmesine rağmen çivi çakmamışsın. Bir daha aday olup aynı hikayeleri mi anlatacaksınız?

Yorumu oyla      8      5  
Uğur 14 Haziran 2019 Cuma 15:12

Expo İnciraltında olacaktı daha İnciraltını planlamadan aday oldular, adamlarda siz daha yeri planlayıp çözmemişsiniz dedi expoyu vermedi sonuçta... Yani önce yeri halledin İnciraltını Expo olmasada adam gibi planlasardı İzmir bugün bir Barcelona bir Madrid bir roma bir Brüksel olabilirdi. Ama şimdi sağolsunlar İnciraltı nargileci, oto halı yıkamacı, düğün salonu, kafe vs büyük vizyon helal olsun..!

Yorumu oyla      4      7  
izmir 35 14 Haziran 2019 Cuma 14:22

bu seferde paris,londra aday olur yine vermezler. zaten 2030 da herhalde en erken expo

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya'dan yangın açıklaması: Balçova'da yaralar sarılacak
İzmir'in Balçova İlçesi’nde otoyol kenarındaki otların tutuşmasıyla başlayan ...
Torbalı'ya 'kardeş' geldi
Torbalı’nın yeni kardeş kenti resmen Göktepe Beldesi oldu. Karaman’ın ...
Çiğli'de karne alana dondurma sürprizi
Çiğli Harmandalı’daki okullarda karnesini alan öğrenciler çıkışta dondurma ...
 
Konak'ta birlik ve beraberlik buluşması
Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma ...
Ödemiş'te ihtiyaç sahipleri için belediyeden önemli adım
Ödemiş Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha fazla ...
Buca’da YKS öncesi gürültü teyakkuzu!
Hafta sonu milyonlarca adayın geleceğine yön vermek için ter dökeceği ...
 
Bornova'da kiraz buluşması
Bornova Belediyesi'nce düzenlenen Kiraz Festivali'nin altıncısı 16  Haziran ...
Güzelbahçe'de yaz kursları başlıyor
Kış sezonunda yapmış olduğu hobi, beceri ve spor kurslarını yaz sezonunda ...
Menderes’te spor zamanı
Menderes Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik ücretsiz yaz spor okulları için kayıtlar başladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva