HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2021 Pazartesi - 19:02

Başkan Soyer'den Cittaslow yorumu: İzmir dünya sahnesinde daha çok yer alacak

İzmir'in dünyada Cittaslow ünvanını alan ilk şehir olması ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’i dünya gündemine taşıyacak bir başarı oldu. Bundan sonra bu unvanı almak isteyen şehirler İzmir tarafından Genel Merkez’e önerilebilecek. Ben bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir dünya sahnesinde çok daha fazla yer alacak ve çok daha büyük bir gururla İzmirli olmakla övüneceğiz" diye konuştu.

Başkan Soyer den Cittaslow yorumu: İzmir dünya sahnesinde daha çok yer alacak

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan Meclisinin birinci oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

Mecliste geçtiğimiz günlerde dünyada ilk kez Cittaslow ünvanı kazanan şehir olan İzmir ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu ve bunun çerçevesinde de kriterlerin oluşturulması için uzun senelerdir çalışıyorduk. Bu nihayet 12 Haziran günü İtalya’da gerçekleştirilen genel kurulda karara bağlandı ve İzmir dünyada ilk kez Cittaslow unvanı  aldı. Bu bizim ve İzmir'in ortak başarısı. Çünkü bizim bildiğimiz Paris, Bürüksel, Barcelona gibi şehirler bu unvanı almak istiyor ve İzmir’in ön almış olması ve o kriterleri belirleyerek hayata geçirme önceliği almış olması bize yol gösterecek bir turnusol kağıdı. Ayrıca İzmir’i dünya gündemine taşıyacak bir başarı oldu. Bundan sonra bu unvanı almak isteyen şehirler İzmir tarafından Genel Merkez’e önerilebilecek. Ben bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir dünya sahnesinde çok daha fazla yer alacak ve çok daha büyük bir gururla İzmirli olmakla övüneceğiz" diye konuştu.

FUARIMIZIN CAZİBESİNİ ARTTIRACAKTIR
Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde yer alan Fuar İzmir alanı önüne yapılması planlanan kavşak düzenlemesi hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunması ile ilgili söz alan  CHP'li Meclis Üyesi Ozan Parlar, "Fuar İzmir kentimize kazandırılmış  çok değerli bir mekan. Büyükşehir Belediyemize bağlı bulunan İZFAŞ tarafından yönetilmekte. Bu fuarın fuar sezonunda giriş çıkışına baktığımızda Çeşme tarafından bir giriş var, ancak İstanbul ve Havalimanı tarafına baktığımızda bir giriş çıkış gözükmüyor. Biz bu maddeyi onayladık ancak komisyonumuz da bulunan arkadaşlarımız karayolları ile görüşüp yol bağlantısının yapılabilirliğini söylediler. Uluslararası ve ulusal boyuttaki fuar organizasyonlarında havaalanı ile ulaşımının sağlanması için bir giriş çıkış yapılması gereklidir. Bunun gerçekleşmesi fuarımızın cazibesini artıracak diye düşünmekteyim" diye konuştu.

KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞECEĞİZ
Konuyla ilgili söz alan MHP Grup Sözcüsü Selahattin Şahin ise, "Ozan bey komisyon toplantımızda bu konudan bahsetti. Bizde parti grubumuzda konuştuk. Bu konuda daha somut bilgi alarak Karayolları ile görüşeceğiz" dedi.

İZBETON İÇİN 60 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan ve kentteki asfalt serimi, yol bakımı onarımı ve kentsel temizlik  gibi bir çok konuda çalışmalar yürüten ve son dönemlerde yereldeki muhalefet partileri tarafından eleştirilerin odağına getirilen İZBETON A.Ş için borçlanma önerisi meclis gündemine getirildi. Geçtiğimiz ay Çiğli Tramvayı ve F.Altay-Narlıdere metrosu için borçlanma talebinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kez de İZBETON A.Ş için 60 milyonluk borçlanma yetkisi için meclis üyelerinden yetki istedi.

Meclis üyeleri tarafından salonda görüşülen ilgili meclis gündeme maddesi Meclis üyelerinin oy birliği Şirketler ve Plan Bütçe Komisyonu komisyonuna gönderildi.

KEMERALTINA YEŞİL ALAN İÇİN DEV ADIM
Tarihi Kemeraltı Çarşısı sınırları içerisinde vatandaşların dinleneceği ve nefes alacağı yeşil alanların pek bulunmaması nedeniyle düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  "Salepçioğlu Parkı Düzenleme Projesi" kapsamında kalan Ahmetağa Mahallesi'ndeki Salepçioğlu Vakıf Çarşısını kamulaştırma kararı almaya hazırlanıyor.Haziran ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumunda getirilen madde Meclis üyelerine sunuldu. Meclis oturumunda ilgili maddeyi görüşen Meclis üyeleri, ilgili maddeyi oy birliği ile İmar Komisyonu'na sevk etti.

TÜRKEŞ İSMİ KOMİSYONLARA İADE EDİLDİ
Kiraz Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum başkanı Alparslan Türkeş'in ismini ölümsüzleştirmek için ilçe Belediye Meclisi'nden yeni açılan bir yol için Türkeş isminin verilmesi önerisinde bulunmuştu.

Hukuk Komisyonu tarafından görüşülen ilgili gündem maddesi Kiraz Belediye Meclisi'nin talebini inceleyen komisyon üyeleri merhum Alparslan Türkeş'in isminin, Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola verilmesi önerisini oy birliği ile kabul etmişti.

Haziran ayı olağan Meclis oturumuna getirilen ilgili gündem maddesi için ise  flaş bir karara imza atıldı. Meclis gündeminde görüşülen ilgili gündem maddesi, Mecliste bulunan tüm meclis üyelerinin oyları ile hukuk komisyonuna geri gönderildi.

 
36 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı davasında istenen cezalar belli oldu!
 
NATO'dan Türkiye açıklaması: Kilit rol oynuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 14 Haziran 2021 Pazartesi 22:00

Aman yabancılar; Yeşildere'yi, Bayraklı'yı, Mersinli, Yeşilova, Çamdibi, Altındağ'ı görmesin, Mevlana'yı, Toros'u, Gültepe'yi, Gediz'i, Gümüşpala'yı hiç görmesin. Yıllardır buralarda yöneticilik yapanlar nasıl rahat uyuyorlar diye düşünebilirler.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer duyurdu: 242 milyon cepte kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen ay filoya katılan ...
İzmir'in yeni imar yönetmeliğinden detaylar
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi. ...
Koronadan ölen antrenör babasının hayalleri için Özbekistan’da
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün geçtiğimiz aylardaki acı kaybı ...
 
Çiğli'ye 1 Milyon TL'lik ambulans bağışı
Çiğli Rotary Kulübü ile uluslararası Rotary kulüplerinin katkılarıyla ...
İzmir'de Dünya Müzik Günü'nde uluslararası festival!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti ...
Son yılların en ürkütücü haberi!
İzmir’in Çernobil’i olarak anılan Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki arazide ...
 
Kuyucak Sahili sil baştan
Karaburun’un gözde plajlarından biri olan mavi bayraklı Kuyucak sahili, ...
Amazon Kadını evine döndü
Bornova Cumhuriyet Meydanı’na 1991 yılında yaptırılan ancak geçen zamanda ...
Torbalı'da 'personel alımı' dolandırıcılığı... Belediyeden uyarı!
Torbalı Belediyesi’ne şoför alınacağı yönünde sosyal medyada yer alan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva